Şimdi Ara

Yeni Clio 4 DCI 1.5 Start & Stop Şanzıman Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu açmamın sebebi tarafsız olarak ne yapabileceğim konusunda sizlere fikir danışmak arkadaşlar.

Aracımı 1 Mayıs ta teslim aldım bugün dahil 19 gündür kullanıyorum, 1.500 km ye kadar geldi ve bugün servise gitti.

Servise gitmesinin sebebi 2. ve 3. viteste şiddetli araç sarsıntısı ve bugün servisinde onaylamasıyla şanzıman büyük ihtimal ölmüş durumda ve yenisiyle değişmesi gerekiyor.

19 günlük aracın parça değişimi olması sanırım herkesin kabul edeceği gibi inanılmaz saçma bir durum ve ben bu aracı iade etmek istiyorum. Daha 30 gün olmamış bir araba ve üretim hatası olduğu belli bir nedenden ben mağdur edilmeye çalışacağım.

Yarın servisin parça değişimini kabul etmeyeceğim. Bu aşama da ne yapmam lazım, direk avukat tutup dava mı açılmalı? Renault sonuçta bi araba vermeyecek bana yeni olarak 2 yıl garanti var ben seni mağdur etmedim diyerek ama 46.000 TL lik bir arabanında 19. gününde şanzımanın değişmesini ben kabul etmeyeceğim.

Sizce ne yapayım, maalesef çok sorunlu ve almamam gereken bir aracı aldığımı görüyorum.. İnşallah alanlar benim bu yaşadığımı yaşamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoopdobi -- 20 Mayıs 2013; 19:35:50 >

• Benimde 2 ve 3. vitese takıp depriyajdan ayağımı çekince baskı sesi geliyor. Şak diye. Acaba aynı durummu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoopdobi

Herkese selamlar,

Bu konuyu açmamın sebebi tarafsız olarak ne yapabileceğim konusunda sizlere fikir danışmak arkadaşlar.

Aracımı 1 Mayıs ta teslim aldım bugün dahil 19 gündür kullanıyorum, 1.500 km ye kadar geldi ve bugün servise gitti.

Servise gitmesinin sebebi 2. ve 3. viteste şiddetli araç sarsıntısı ve bugün servisinde onaylamasıyla şanzıman büyük ihtimal ölmüş durumda ve yenisiyle değişmesi gerekiyor.

19 günlük aracın parça değişimi olması sanırım herkesin kabul edeceği gibi inanılmaz saçma bir durum ve ben bu aracı iade etmek istiyorum. Daha 30 gün olmamış bir araba ve üretim hatası olduğu belli bir nedenden ben mağdur edilmeye çalışacağım.

Yarın servisin parça değişimini kabul etmeyeceğim. Bu aşama da ne yapmam lazım, direk avukat tutup dava mı açılmalı? Renault sonuçta bi araba vermeyecek bana yeni olarak 2 yıl garanti var ben seni mağdur etmedim diyerek ama 46.000 TL lik bir arabanında 19. gününde şanzımanın değişmesini ben kabul etmeyeceğim.

Sizce ne yapayım, maalesef çok sorunlu ve almamam gereken bir aracı aldığımı görüyorum.. İnşallah alanlar benim bu yaşadığımı yaşamaz..

Böyle bi sorun için size yeni araç vereceklerini sanmıyorum. Avukatada gitseniz bi şey çıkmaz. Aracı iade edebilmeniz için tamir edilemeyecek bir arızası olması lazım. Aracınız garantili yeni bi şanzuman takarlar bu aracınızın değerinde bir düşüşe sebep olmaz. Sonuçta yan sanayi takmıyorlar. Arabanızda olan şanzumanın bire bir aynısını takıyorlar. Can sıkıcı bir durum ama her marka ve her model arabada olabilecek fabrikasyon hataları. Canınızı sıkmayın taksınlar yeni parçayı aracınıza keyifle binmeye devam edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu symbollerınde sanzumanı nı bı oturtamadılar ben aldıgımdada skıntı yasadım.yag kacırma problemım vardı.o zamnkı donemlerde uretımde ufak sıkıntı yasanmıs komple degıstıler.3 gun servıste kaldı arabam.sonuc memnunum arabam 5 yasında baskada bı sorunu olmadı sanjumanla alakalı.yaptırın derım.arkadasın dedıgı gıbı mal ayıplı dahı olsa fırma zaten kabul edıyo hatasını degısım mumkun degıldır banada kalsa
  • Gecmis olsun. Can sıkıcı bir durum malesef ama yapacak birsey yok . Garantiden parcayi degistirirler. Arac serviste kaldigi surece kiralik arac isteyin hic olmazsa aracsuz kalmassiniz.

Bu durum tum markalarda yasanabiliyor. Benim ford marka aracimda 8500 km de sarz motoru degisti. Serviste bir mondeo gormustum arac 15 km de yolda kalmis motor kendini kitlemis demişlerdi. Yani bu durumlar her zaman olabiliyor. Bence caninizi sikmayin aractan sogumayin yasal olarak da baska yapacaginiz birsey yok.

• Aracı geçen hafta Pazartesi aldılar hala da serviste duruyor, Fransa dan parça bekliyorlarmış..

Renault bu sürüm ve yeni Clio ile başarısızlığını tekrar ve tekrar 2 haftadır bana gösteriyor.

Bu aracın şu an ikinci eli nedir arkadaşlar. araç 1500 KM'de, 1 Mayıs ta alındı, 19 gün sürebildim. Vites kutusu komple değişiyor.

1.5 motor, 90 beygir, stop & start

satışa çıkaracağım, bu aracı kullananlara Allah yardım etsin..
  • quote:

Aracı geçen hafta Pazartesi aldılar hala da serviste duruyor, Fransa dan parça bekliyorlarmış..

Renault bu sürüm ve yeni Clio ile başarısızlığını tekrar ve tekrar 2 haftadır bana gösteriyor.

Bu aracın şu an ikinci eli nedir arkadaşlar. araç 1500 KM'de, 1 Mayıs ta alındı, 19 gün sürebildim. Vites kutusu komple değişiyor.

başarısızlık mı = )

benim bir arabanın üzerine tüy dikmediğim kalıyor bir kere banamısın demedi... etrafımda arkadaslarımdaki araçlarıda biliyorum yaptıkları masraflarıda...

bence git bir fiesta yada polo al... kaşıntın var belli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Aracı geçen hafta Pazartesi aldılar hala da serviste duruyor, Fransa dan parça bekliyorlarmış..

başarısızlık mı = )

benim bir arabanın üzerine tüy dikmediğim kalıyor bir kere banamısın demedi... etrafımda arkadaslarımdaki araçlarıda biliyorum yaptıkları masraflarıda...

bence git bir fiesta yada polo al... kaşıntın var belli...

Kaşıntım yok, düzgün konuş. Ya da hiç konuşma çok daha iyi bir çözüm.

• Gelişmelerden haberdar ederseniz iyi olur geçmiş olsun yeni araç almak beyaz eşya almaya benzer biraz şans işi..
  • Aracımı geçen hafta teslim aldım.
    Fransa dan sıfır yeni şanzıman getirdiler ve taktılar. Bu süre boyunca bi Renault Fluence tahsis ettiler bana onunla idare ettim.
    Aracı komple bi kontrolden geçirdik dediler ama 1. vitese geçişte onların tabiriyle "tatlı sert" bi zorluk hala var ama öncesinde yaşadığım 2. ve 3. vitesteki şiddetli sarsıntı problemi gitti. Aracın bozuk şanzımanı Fransa dan gelen yenisiyle değişince sorun gitti gibi duruyor ama tabii çok memnun ve çok keyifli olarak aracı süremiyorum. Maalesef "altı üstü Clio" deyiminin şimdi ne anlama geldiğini anlıyorum.
    Alman lar boşuna deyimler üretmiyor maalesef ki..
  • merhaba,
    bende 1.5dcı joy sahibiyim.

önceleri 2 ve 4. viteste daha sonra 2,4 ve 5. viteslerde araçta bir kazınma sesi gelmeye başladı.
    gazdan ayağımı çekince de kazınma sesine bir de uğultu ekleniyordu.

servise götürdük 12 gün önce şanzıman değişecek dediler. 2013 symbol verdiler yedek araç olarak onu kullandık.
    fransadan şanzıman gelmesini bekledik.

bugün test sürüşü yapıp aracımı teslim aldım.
    bir daha aynı sorunu yaşamamak dileği ile sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun.
  • Bu sesler tam olarak nasıl acaba? Ben ayağımı gazdan çektiğimde devir 2000 devir altına indiğinde çok az kimsenin duymadığı fakat benim duyduğum garip bir ses alıyorum. Fakat vites geçişlerinde sarsıntı v.s hissetmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: haqoco

Bu sesler tam olarak nasıl acaba? Ben ayağımı gazdan çektiğimde devir 2000 devir altına indiğinde çok az kimsenin duymadığı fakat benim duyduğum garip bir ses alıyorum. Fakat vites geçişlerinde sarsıntı v.s hissetmedim.

bu sesler önce ufak hırıltı şeklinde başlıyor. gaza basarken bir hırr sesi var ama derinden. ayağını gazdan çekince de farklı bir uğultu ekleniyor bu hırıltıya.
    daha sonra bu ses artıyor zaten.
    müziği açarsanız bu sesi bastırabilirsiniz (sesin büyüklüğünü anlamanız açısından bunu diyorum)
    sesi bastırabilirsiniz ama kazınma hissini alıyorsunuz. bu huzursuzluğu gaz pedalında hissedebiliyorsunuz. ayağınızın altını kazıyorlar gibi bir his var ayağınızda.

bende sarsıntı olmadı. bendeki sadece hırlama sesiydi.

• Çalıştığım şirketin bana tahsis ettiği araç malesef yeni clio 4 1,5dci 75 beygir joy modeli. araç 1522 kilometre de ve 150km dir şanzıman sesi artmaya başladı. Servis ile görüştüğümde usta kesinlikle uzun yol yapmamam gerektiğini ilk iş servise gelmemi söyledi. sanırım sizin araçlar gibi şanzımanın değişmesi gerekecek. Araç şirkete kayıtlı olduğu için şimdi yerine araç verirler mi ? Verirlerse nasıl bu süreç nasıl işliyor. Verilecek araç herhangi bir araç mı ? muadil bir araç mı ?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • Otomatik olsa hani eyvallah derimde manuel araba bile yapmayi beceremiyor bu reno

Kocaman bir diyorum

Allah korudu vallahi beni tipine guvenim az kalsin clio aliyordum

Konu sahibine gelirsek allah yardim etsin direk iade talep edin bence para kolay kazanilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: flyforfly

Çalıştığım şirketin bana tahsis ettiği araç malesef yeni clio 4 1,5dci 75 beygir joy modeli. araç 1522 kilometre de ve 150km dir şanzıman sesi artmaya başladı. Servis ile görüştüğümde usta kesinlikle uzun yol yapmamam gerektiğini ilk iş servise gelmemi söyledi. sanırım sizin araçlar gibi şanzımanın değişmesi gerekecek. Araç şirkete kayıtlı olduğu için şimdi yerine araç verirler mi ? Verirlerse nasıl bu süreç nasıl işliyor. Verilecek araç herhangi bir araç mı ? muadil bir araç mı ?
    yardımcı olursanız sevinirim.

benim de 2600 km de şanzıman değişti. şu anda araç 8000 km de ve herhangi bir sorun yok.

çok üzülecek bir durum yok aslında kul yapısı mekanik-elektronik cihazlar.
    garantiye sadık olduktan sonra firma malının arkasında durduktan sonra sıkıntı yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

aracınızın şirket aracı olması tahminimce durumu etkilemeyecektir. araca garanti veriyor renault sonuçta. garanti kapsamında da muadil araç vermek durumunda.
    süreç aracınızı servise bırakın, yerine garantiden aracınızı alın yola devam edin şeklinde. verilecek araç normalde symbol. fazlasını zaten vermek işlerine gelmez.
    ancak konuyu açan arkadaşımıza fluence vermişler. arada güzellik yapabiliyorlar demek ki :)

aracın işlemi bitince yedek aracı götürüp kendi aracınızı teslim alıyorsunuz. bu kadar.

• ve sattım kurtuldum !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.