Şimdi Ara

Yeni Civicler icin Uzaktan Bagajı Açmak ARTIK KOLAY!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusya`da cogu kisi bunu yaptirdi. Cok da bir masrafi yok. Asagida gosteriliyor. Elektronikci degilseniz kendiniz ugrasmayin. Japon araclarini taniyan saglam bir oto elektronikci taniyorsaniz, asagidakilari gosterince kolayca size yapabilir. Garanti olayinda TR`yi bilmiyorum. Kendi sorumlulugunuz altindadir. Sadece yapilabilirligini gostermek amaciyla bilgilerinize sunuyorum.

Gereken malzeme:

Role (SUN HOLD SCB-1-M-1240), bir cift diode (1N5408), selenoid benzeri mekanizma (bagaj klidini acmasi icin) ve izalosyonlu kablo.

ROLE ICIN TEKNIK OZELLIKLER:
    http://www.sunhold.com/scb-m.html
    http://www.divetis.lt/RELE40%20(SCB-1-M-1240)_LT.pdf

NASIL CALISTIGINI GOSTEREN VIDEO ICIN TIKLAYIN:http://rutube.ru/tracks/1141935.html?v=3d4ea8cf115e3bea828b6f6a2f5a55bb

Uzaktan Kumandali Anahtarin kapi acma dugmesine 2. kere basilista bagaj kapagi da aciliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 9 Şubat 2009; 13:44:19 >

• "Bunlari Honda Muhendisleri akil edememis mi?" diyen kisileri aslinda ben kucumsuyorum.

Arkadaslar, bunlar hep birer pazarlama stratejisi. Yeni cikacak CIVICLerine Japonlar bu ozellikleri eklediler bile.

Bilgilerinize...
  • paylaşım için teşekkürler
  • bunu honda servisinde yaptirabilir miyiz??? yaptirirsak ne kadara mal olur???
  • Honda servisi bunlarla ugrasmaz. Zira vakit kaybi (Karli degil). Ayrica daha once bunu yapmadigi icin Honda uzmanlarindan briefing almasi gereklidir.

Dolayisiyla bunu guvendiginiz bir ustaya kolayca yaptirabilirsiniz. Garanti olayi sans artik. Normal sartlarda sorun yok. Burada kullanan cok. Bircok arkadasin aracina uygulandi. Sorun cikmadi. Garantiyle ilgili olarak da. Sonucta servisin haberi bile olmuyor isciligi temiz yaparsaniz, gormuyorlar bile. Nereden bilecekler sokmeden?

Garantide en fazla elektrik tesisatinin o bolumuyla ilgili olarak garanti disina birakabilirler. Tum aracin garanti disi olmasi diye bir olay olamaz.
  • güzel uygulama ancak resimlerden fazla bişey anlaşılmıyor. ing anlatımlı bir site var mı? anladığım kadarıyla koltuğun yanındaki bagaj açma mekanizması kulllanılmış. aslında bunun gibi bir çok özellik basitçe arabaya eklenebilir ama malesef garanti ne olur güvenemiyoruz.
  • Malesef anlatimli ING sitesi yok. Bunu benim Rus servisindeki bir arkadas yapti. Zaten elektronikle ilgili tecrubeniz yoksa bunu yapamazssiniz. Bir ustaya gosterince olayin mantigini hemen anlayip uygulayacaktir.

Evet, emniyet kemerinin olugu yeri en uygun yer gorduk role icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • resimde gösterilen yerlerin neresi olduklarını ve bağlantının nasıl yapıldığını anlayamadım. Adım adım bi anlatım olsaydı (sökülen yerlerle vs) uygulamak isteyen arkadaşlar için ben de dahil çok güzel olurdu. Bir de bu sun holdun rölesini türkiyede bulabilir miyiz acaba? herhangi bir 12V 40A röle iş görür mi?
  • Benzer bir role is gorur. Neresini anlamadiniz?
  • iyi bir elektrikçi bulup ilk yaptıran adresini bizede versin hepimiz ona yöneliriz
  • Kapak, içeriden açma koluyla açıldığındaki kadar açılıyor değil mi? BMW vb gibi 90 dereceye kadar kalkmıyordur
  • Videodan izleyebilirsiniz. Tipki acma koluna bastiginiz gibi aciliyor. Bagaj kapagi yukari kalkmiyor yani.

http://rutube.ru/tracks/1141935.html?v=3d4ea8cf115e3bea828b6f6a2f5a55bb
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler. gayet güzel bir yöntem ekstra düğme yok kumandada ve anladığım kadarıyla kapı açma düğmesine bir kez bastığında kapıları ikinci kez bastığında da bagajı açıyor. TR'de yaptıran olursa mutlaka buradan haberini versin ben de yaptırırım...
  • bu arada bu sistemin Rusya'daki maliyeti neydi acaba?
  • Profosyonel ustalar bu isi 70YTL civarina yapiyorlar 2 yil garanti vererek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Benzer bir role is gorur. Neresini anlamadiniz?

Öncelikli olarak emniyet kemerinin oradaki kapağı nasıl sökebiliriz?

Bu resimde sökülmüş hali görünüyor sanırım.

Burada görünen kablolar nedir?

Bu resimde görebildiğim tek şey röle.

Bu resimden de bişey anlamadım açıkçası. Herhalde bağlanmış ve sarı bantla kapatılmış mı kablolar?

Diğer resimler de bagaj kapağının altını gösteriyor sanırım orayla da bi işimiz yok herhalde?

• bagajıda açabilmesi için anahtar yeniden programlanıyormu
  • quote:

Orjinalden alıntı: tedmiller

quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Benzer bir role is gorur. Neresini anlamadiniz?

Öncelikli olarak emniyet kemerinin oradaki kapağı nasıl sökebiliriz?

MANUALDEN yardimci olayim. Eliniz yatkin degilse bu isle ugrasan insanlara yaptirmanizi tavsiye ederim.

NOTE:

Put on gloves to protect your hands.

Take care not to bend or scratch the trim and panels.

When removing components, use the handy remover set or equivalent.

1. Remove these items:

Front door sill trim

Rear door sill trim

Front door opening seal, as needed

Rear door opening seal, as needed

2. Slide the front seat forward fully.

3. With front seat belt outer lap tensioner: Unbuckle the front seat belt anchor connector.

4. With front seat belt outer lap tensioner: Detach the upper hooks (A) by pulling the center pillar lower cover (B) back by hand, then pull the cover up to remove it.

5. Remove the center pillar lower trim (A).

-1 Pull the upper portion of the trim back to release the upper hooks (B).

-2 Detach the lower clips by pulling the bottom of the trim back by hand.

-3 With front seat belt outer lap tensioner: Pull the trim off the outer lap tensioner (C).

Fastener Locations:

Clip, 2(White)

6. Without front seat belt outer lap tensioner: Remove the front seat belt lower anchor from the front seat.

7. Pull the bottom of the center pillar upper trim (A) back by hand to detach the lower hooks (B).

8. Detach the upper clip by pulling the top of the center pillar upper trim (A). Pull the trim down to release the upper hooks (B).

Fastener Location: Clip, 1(Pink)

9. Pass the front seat belt (A) lower anchor out through a hole in the slider (B), then remove the center pillar upper trim (C).

10. Remove the slider (A) from the center pillar upper trim (B).

11. Install the trim in the reverse order of removal, and note these items:

Check for damaged or stress-whitened clips, and replace them with new ones.

Push the clips and hooks into place securely.

Without front seat belt outer lap tensioner: Apply medium strength type liquid thread lock to the front seat belt anchor bolt before reinstallation.

Before installing the anchor bolt, make sure there are no twists or kinks in the seat belt.

Make sure the pin (A) on the front seat belt shoulder anchor adjuster (B) and the hole (C) on the back of the slider are engaged when installing the center pillar upper trim (D).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 9 Şubat 2009; 17:46:19 >

• sağol , çok açıklayıcı olmuş
  • hocam teşekkürler bu bilgiler harika oldu. bir de kabloları çözebilirsek garantiyi düşünmeden takacağım bu devreyi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.