Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (401. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.486
Cevap
402
Favori
1.752.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
  • Yahu sen gönder bana telefon numarasını o iş bende ispatlaması çok kolay. Haa sen diyor sanki ben kıvıracak yer arıyorum işin ucunda banlanmak var O zaman ben de derim ki sen yalancının önde gidenisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi operadakises -- 12 Eylül 2020; 19:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel anlamda aractan memnunun. tek rahatsiz oldugum durum 2. ve 3. viteste bir kararsizlik var. yokus cikarken devride yeterliyken 3 den 2 ye aliyor gereksiz motoru bagirtiyor ve silkeliyor. ama 2 deyken ve devir fazlaca dustugu halde 1 e almakta hic acele etmiyor hatta yigilip kalcak gibi oluyor yinede 1 e almiyor ben elle 1 e aliyorum.
    hic ekran kararmasi yada su alma boya kalkma sorunu yasamadim. rizedeyim burasi en yagisli bolge. hatta gecen selde burdaki yagmuru tahmin edemezsiniz. yinede icerde 1 damla yoktu. daha ne diyim rize yagmuru diyorum.

Orijinalden alıntı: bonham55

Herkese selam.aracta android auto ya baglanmaya calistigimda medya hatasi usb cihazi uyumlundegil ancak sarj edilebilir uyarisi aliyorum.daha once ayni kabloyla baglanabiliyordum arada sirada baglanmama ve kopma problemi yasasamda.usb kablosunu turkcell bayiinden aldim.

Bir diger sorum da 2 gundur start stop calismiyor nedense.frene bastigimda isaret 3 kere yanip sonuyor sadece.klima kapali ve emniyet kemeri bagli oldugu halde.

Varmidir ayni sorunlari yasayan?
    Merhabalar 3 haftada sadece bir kere çalıştı start stop çözümünüz nasıl oldu acaba?

• doanss D kullanıcısına yanıt
    Emniyet kemeri takılı değilse klima acıksa(şiddetine göre) fazla rampa veya yokuş aşağı ise aracın enerjiye ihtiyacı varsa motor cok saguksa otoyol sürüş aktifse v.s gibi şartlarda çalışmaz bunlara bi dikkat ederek tekrar kontrol edin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doanss

Merhabalar 3 haftada sadece bir kere çalıştı start stop çözümünüz nasıl oldu acaba?

Alıntıları Göster
    start stop 0-35 derece arasında çalışıyor. 35 derece ve üstü sıcaklarda çalışmıyor acaba onunla mı alakalı
  • gktrkkgn G kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler
    2019 model 2020 subat ayinda sıfır aldığım vw t-roc aracım mart ayında yağmurdan ön sol direkten içeriye su aldı. Video vs çektim kaydettim servisi aradim getirin dediler vakit bulamadım. Birkaç gün sonra aşırı bir yağmur yağışına daha denk geldim bu sefer su almadı. Daha sonra sulama aracı yardımıyla aracı 10 dk yoğun basınçsız suyun altında tuttum 1 damla su almadı ve servise vs götürmedim neden oldu vs hicbir bilgin yok.
    Bugün ankarada c5a ile 3 saat yoğun yağmurda kaldım forumda yazılanlar aklıma.geldi kontrol ettim tek damla su yok içeride.
    1 haftadır kullanıyorum binek suv hemen hemen her aracı ( ki çoğu 0 km olarak ) kullanmış biri olarak yazayım eğer bir üst sınıf ve sıfır km audi bmw merso volvo range alamıyorsanız bu piyasada bu şartlar daha konforlu ve üst segment bir araç yok.
    Aracı kötülemeye gerek yok. Suv grubu bu şartlarda bu piyasada bence en iyisi.

• Arkadaşlar bir yanlışı gidereyim ilk önce.araç normal giderken su alıyor falan değil.benim başıma gelmedi ama WhatsApp grubunda adam videoya çekmiş.şoför kapısının üstümden şıpır şıpır şu damlıyordu.burda tasarım hatası denilen olay farklı.bende yok deyip durmayın bütün c5'lerde olan birşey.cünki Citroen mühendisleri aracı bu şekilde tasarlamış. tavandan gelen su ön kapılardan her iki kapıdan fitillere doğru akıyor.o bölümde haliyle su birikiyor.kapiyi açıp icere tam girerken fitilden koltuğa su damlıyor.yani bunu test etmek zor değil.ben ilk Facebook grubunda gördüm 6-7 ay kadar önce.hatta mesaj attım bende böyle bir sorun yok diye.cünki gercekten farketmemistim.neyse ulan dedim gidip bir bakayım.yagmur yağmıştı az bişey.açtım arabanın kapısını aynen face'de dedikleri gibi hemen koltuğun üstüne bir kaç damla su geldi.öteki kapıya baktım onda da aynısı var.WhatsApp grubunuda takip ediyordum.baktim herkes ayni muhabbet.sonra servise götürdüm arabayı.adamlar zaten hiç şaşırmadılar bile.parca gelecek isterseniz silikon sıkalım dediler.mecbur kabul ettim.baya sırıtıyordu ama suyu kesmişti. .servise gittiginizde sorun adamlar bunun için süngerimsi bir parça yapmışlar oraya takıyorsunuz ve içeri su girmiyor.yada ellerinde yoksa silikon çekip gönderiyor. ben c5A'ya yada Citroen'e düşman biri değilim.severek ve isteyerek aldım.hatta c5A'yı sattıktan sonra(sebep sadece bu şu girme olayı) gittim ds7e-tense için Ankara bayisine kapora gönderdim.oda aynı grubun arabası.otv zammından sonra 100 bin liraya yakın fiyat artışı olunca vazgeçtim.hala mevcut aracım var Citroen kardeş markası 5008.ondan çok memnunum.yani ben marka takıntısı olan biri değilim.begendigim aracı yok 2.eli yokmuş yok Fransız mış demez alırım..ama bütün bunlar siz ne kadar bende yok desenizde c5A'da ki tasarım hatasını gidermiyor maalesef.

• ben zaten başka su alıyor diyen tasarım hatası var diyen başka hiçbir kimseyi duymadım ne facebook gruplarında ne de burada ayrıca servisin silikon sıktığı nerede görülmüş biz çözüm bulamadık der gönderir en kötü yani size de kötü bişey demek istemiyorum ama dedikleriniz pek mantığıma yatmadı. Tasarım hatası olsa bu sorunu herkes yaşardı.

• İstanbulTrafiği kullanıcısına yanıt
    Facebook grubunda konu içinde arat bak bakalım dediğim gibi şikayet var mı yok mu kendin gör.ben şuanda baktım epey bir su girme konusu var.ben zaten aracı sattıktan sonra takip etmiyorum. WhatsApp grubundan 'da ayrıldım.ama ben grubtan ayrıldığım zamanlarda gündem c5a larda içeri su girme meselesiydi.

Arkadasin dedigi olay var. Yani kapi dis fitilinde A sutunu tasarimindan oturu su birikiyor. Kapi acilinca bu su asagiya damliyor. Ama bunun her c5 konusu acildiginda bahsinin gecmesi ve sanki arac kapali halde icine su aliyormus gibi algilanmasindan oturu tartisma oldu. Benim icin hayati bir problem degil.
    Ancak siyah tavan olayinda da dedigim gibi bunun problem oldugunu kabul ediyorum. Siyah tavana ppf kaplama su an gorunen en iyi cozum. Bu damlamanin onune gecmek icin de orijinal bir cozum varsa servise sorarim. Sunger servislerin icadi mi yoksa fabrika cozumu mu merak ettim. Silikon falan cektirmem ama.

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR_

10 gün önce bende 1.5 eat8 shine bold platin gri aracıma kavuştum , öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum , merak eden arkadaşlar için 10 günlük kullanım bilgilerimi paylaşmak isterim ,

-araçta yan basamak+ön cam ve on iki cam filmi var ( ön cam 1 numara film biraz güneş sıcaklığını kesti gibi )
    -araç ön kaput şeffaf film koruması var , bir de alt ses yalıtımı yaptırdım gayet memnunum , içeriye yol sesi hiç almıyor ve kabin gayet sessiz
    -3 defa yıkandı araç ve herhangi bir içeriye su damlaması kesinlikle yaşamadım ,
    -ekran kapanması , donma kasma gibi elektronik bir sıkıntı ile karşılaşmadım ,
    -önceki araçlarım qashqai , golf 7 ve audi a3 ten sonra gayet konforlu , eat8 çok başarılı buldum ve sürüş çok zevkli , vites geçişleri çok rahat
    -kabin çok sessiz , koltuklar çok iyi rahat , trim sesi konusunda çok pimpirikliyimdir , hiç bir şekilde bir yerden ( özellikle dinledim ) trim sesi almadım ,
    -otonom sürüş çok başarılı , star-stop çok sessiz çalışıyor (a3 de araba nerdeyse zıplıyordu çalışırken )
    -klima gayet yeterli geldi, yelpazenin tamamını çalıştırmadığım halde bayağı soğuk oluyor ( klima ayarları içinde konfor değerini aktif ettim çok farketti )
    -araç la ilgili tek sıkıntım sizde de oluyor mu bilmem ama 3 vitesten 2 ye düşerken araç öne doğru atlıyor gibi geldi bana ,
    -aracı önce 3008 i test ettikten sonra c5 i test ederek aldım ki , sürüş rahatlığı ve amortisör konforu konusunda bence daha başarılı buldum ve c5 te karar kıldım,

Arkadaşlar araç gerçekten bütün ihtiyaçlarınıza cevap veriyor ve keyif alıyorsunuz , ben çok memnun kaldım , düşünenler kesinlikle tavsiye ederim , ben de burdaki sıkıntıları okuyarak gözüm korkmuştu ama çok şükür hiçbirini yaşamadım , sevindim ,

herkese ALLAH kazasız belasız , keyifle sürmeyi nasip etsin inşallah...
    kazasız belasız kullanmanız dileği ile. yan basamak ve cam film uygulamasını siz mi yaptırdınız yoksa o şekilde mi geldi?

• Bu su alma olayıyla ilgili mesajların başını görmedim ama bayağı uzamış anladığım kadarıyla. İfade yanlış bir kere, kapılar kapalıyken arabanın içine su aktığı falan yok. Ama arabayı yıkadıktan sonra veya yağmurdan sonra kapıyı açtığınızda içeri normalden daha fazla su damladığı doğrudur. Ama bu öyle döşemelerde su birikmesi,döşemelerin ıslanması gibi birşey değil. Eski aracım C4 Picasso idi. Onda bir kere şiddetli yağmur altında ön yolcu tarafından su almıştı içeri. Döşeme bayağı ıslanmıştı. Su tahliye deliklerinin ağaç yapraklarıyla tıkanması nedeniyle biriken su taşıp torpidonun arkasından içeri akmıştı. Delikleri açtılar, geçti. Ondan sonra aracı ağaç altında park etmemeye özen gösterdim. Aynı sorunu tekrar yaşamadım. Bu konuyu dağda fazla uzatmayın artık bence. Forum gereksiz tartışmalar çöplüğüne dönüyor. Arabasında kapılar kapalıyken döşemelerde vs. su biriken olursa videosunu çekip göndersin, sebebini ve çözümünü öğrendikten sonra da paylaşsın bilelim. Bunun ötesinde bir muhabbete ne gerek var.

Şimdi ben arabamla ilk uzun yol deneyimimi paylaşmak istiyorum. İstanbul -Trabzon arası gidip döndüm. Öncelikle yollar 15-20 yıl öncesine göre çağ atlamış resmen. Yol kendisi bile zaten çok konforlu. Ama aynı yolu başka arabalarla da gittiğim için C5A'nın konforunu farkedebiliyorum. Araç hakikaten çok konforlu. Hiç yorulmadan 2 kere mola vererek 1100 km yolu molalar hariç yaklaşık 11 saatte gittim. Yani ortalama yaklaşık 100 km/h hızla. Şimdiye kadar hiç bu kadar rahat yolculuk yapmamıştım. Camlar kapalıyken içeride sadece lastik sesini duyuyorsunuz. O da yollar iyi olduğu için çok azdı. Rüzgâr sesi 150 km/h hızlara kadar hiç yok, daha fazlasını denemedim. Motor gürültüsü motor ısındıkça iyice azalıyor. Şehir içinde kafaya taktığım ses hiç olmadı diyebilirim,çok daha azdı. Şerit takip sistemi bazen yorucu ve hatta tehlikeli oluyor. Virajı rahat bir şekilde dönmek için yan şeride kaymak istediğinizde sert bir şekilde müdahale ediyor, illa sinyal vermeniz lâzım. Sert derken bayağı kuvvet uyguluyor. Bu, önünüze bir araba çıktığında aniden şerit değiştirmek istediğinizde tehlike yaratıyor. Direksiyona ciddi kuvvet uygulamanız lazım. Buna rağmen manevrada az da olsa vakit kaybetmenize sebep oluyor. O yüzden şerit takibi virajlı yollarda genellikle kapattım. Sadece yol dışında birşeylerle uğraşmam gerektiğinde, yol düz ve boşken uykumu getirdiği için açtım. Bu durumlarda çok yardımcı oluyor. Rahat rahat şu şişesini açıp fondipleyebiliyorsunuz :)
    My citroen uygulamasına göre gidişte ortalama 6 lt yakmışım (klima açık). Daha düşük olmasını bekliyordum. Dönüşte 300 km kadar bir yerde uygulama bağlanmamış o yüzden tam ölçemedim. Nasılsa uygulama ölçüyor diye araçtan da güzergahı ayarlayıp bakmadım.
    Su ile başladım su ile bitireyim :) Camı silmek için su fışkırttığınızda hem su sileceklerden verildiğinden hem de silecekler suyu doğal olarak sola doğru çektiğinden sürücü tarafına doğru fazla su gelmiş oluyor. Ve bu su rüzgarın da etkisiyle fazlaca sürücü camına gidiyor. Cam açıksa bayağı su giriyor içeri, kapı tutma koluna koyduğum sol kolum bayağı su oldu, o kadar diyim. İçeri su girmesin diye camı kapattığınızda da cam hep su oluyor. Kuruyana kadar sol görüşünüz net değil, kuruduktan sonra da cam kirli görünüyor. Sürüş halinde cam çok çabuk kuruyor. Ama bu gerçekten sinir bozucu bir tasarım hatası. Suyun sileceklerden gelmesi hem iyi hem kötü. Sileceğin ulaştığı her yere su gittiği için iyi. Ama tazyikli fışkırtmadığı için koyduğunuz şampuanlı su işe yaramıyor gibi.

Daha önceki mesajlarımda bahsetmiştim, kontağı çevirdiğimde bazen göstergeler animasyonsuz açılıyor. Servis güya yazılım güncellemesi yapmıştı ama yine zaman zaman yapıyordu aynı şeyi. Uzun yolda bunu çok daha sık yaptı. Tekrar servise götüreceğim. Bir resmini de ekliyorum mesaja.

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

• Mesutist M kullanıcısına yanıt
    hala jantlarınız duruyor mu mesajları tek tekokuyorum :)

• RIDVAN_47 R kullanıcısına yanıt
    Evet duruyor ama 6bin km oldu

• Mesutist M kullanıcısına yanıt
    Benımde 9 bın oldu
  • Bak hacı benle alakalı hakaret içeren bütün mesajlarını şikayet ettim.bekliyorum bakalım neticeyi.sen Citroen tarafından maaşı ödenen bir elemansın.ben kullanıcıyım.burda insanlara troll, kıskanç, yalancı, çift hesabın var diye hakaret edemezsin.özelden telefon nosunu ver dedim yanaşmadın.kimin troll olduğu belli.iftira atıp atıp kenara çekiliyorsun ayıp.citroenin maaşlı elemanı gelmiş burda bana dürüstlük dersi veriyor.ne günlere kaldık.yemin ediyorum senin kadar dengesiz birini görmedim.ruh hastasımısın nesin anlamadım.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.