Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.486
Cevap
402
Favori
1.752.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
    Hayvan napsın bu ne ya car car kafamı ütüleyen demiştir. Isırır tabi şaşırmadım. Benim başımda biri bişey öttüyse ben de kızarım. Hatta uyuyan köpeği uyandırmamak gerekir. Köpekler sevmez uyandırılmayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nazmi Aksoy N kullanıcısına yanıt
    Maalesef iki seçenekte olamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 23 Ocak 2020; 11:39:32 >
  • Başı boş sahipsiz kedi ve köpeklerin çevreye ve bizlere verdiği zararlar konusunda arkadaşların serzenişlerini ben de haklı bulmaktayım. Yıllarca evinde kedi, köpek hatta örümcek maymunu bakmış bir hayvansever olarak kontrolsüz çoğalan bu hayvanlar ne yazık kı bizim yaşam mahallerimize ve araçlarımıza kadar gelip bizlere pek çok şekilde zararları dokunuyor. Daha 1 ay önce apartmanın içini mesken belleyip, büyük ve küçük tuvaletini sayısız kere apartmana yapan ve kovmakla gitmeyen tekrar tekrar gelen bir kediyi kutuya koyup 10km mesafede bir yere götürüp salıverdim de kurtulduk. Sokaklarda yürürken aman köpek ve kedi pisliğine basmayalım diye endişelenmediğimiz bir an bile yok. Ayrıca kendini sözde hayvansever sanan bazı insan kılıklı varlıkların evimizin önünde yürüdüğümüz kaldırımların üzerine güya hayvan beslemek amacıyla 2-3 kilo balığı, tavukları vb yemekleri dökmelerini hazmedemiyorum. Toplumsal yaşam alanlarında nasıl davranılması gerektiği konusundaki eksikliğimiz hayvan besleme/sevme kültürümüz konusunda da ne yazık ki kendini gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalkin

Başı boş sahipsiz kedi ve köpeklerin çevreye ve bizlere verdiği zararlar konusunda arkadaşların serzenişlerini ben de haklı bulmaktayım. Yıllarca evinde kedi, köpek hatta örümcek maymunu bakmış bir hayvansever olarak kontrolsüz çoğalan bu hayvanlar ne yazık kı bizim yaşam mahallerimize ve araçlarımıza kadar gelip bizlere pek çok şekilde zararları dokunuyor. Daha 1 ay önce apartmanın içini mesken belleyip, büyük ve küçük tuvaletini sayısız kere apartmana yapan ve kovmakla gitmeyen tekrar tekrar gelen bir kediyi kutuya koyup 10km mesafede bir yere götürüp salıverdim de kurtulduk. Sokaklarda yürürken aman köpek ve kedi pisliğine basmayalım diye endişelenmediğimiz bir an bile yok. Ayrıca kendini sözde hayvansever sanan bazı insan kılıklı varlıkların evimizin önünde yürüdüğümüz kaldırımların üzerine güya hayvan beslemek amacıyla 2-3 kilo balığı, tavukları vb yemekleri dökmelerini hazmedemiyorum. Toplumsal yaşam alanlarında nasıl davranılması gerektiği konusundaki eksikliğimiz hayvan besleme/sevme kültürümüz konusunda da ne yazık ki kendini gösteriyor.
    Tam da önemli bir konuya parmak bastınız hocam.

Bizim mahallede emekli bir abla var. Gelip bizim binanın önüne ve bir kaç yan taraftaki binaların önüne tavuk artığı balık artığı mama bırakıyor. Dedim ki buraya dökmeyin koku oluyor. Artı küçük çocuklar var apartmanda yaralanabilirler. Köpekler gelip yiyor. Yerkende kimseyi yaklaştırmıyor. Yaklaşana saldırıyor! dedim. Duymadığım laf kalmadı. Hayvan düşmanı saygısız bilmem neee!

2 gün sonra kaldırımdaki tavuk kemiklerini yiyen bir köpek komşumun 3 yaşındaki oğlunu ısırıyordu neredeyse. Ben koştum. Apartman görevlisi yerleri süpürüyormuş o fırçayı sallayarak koştu. Annesi zaten hoşt moşt dedi köpek kadına döndü hırlayarak. Çocuk zaten korkudan dondu kaldı zavallıcık. Hala yemek yada mama bırakılıyor ama denk gelemiyorum. Denk gelsem ağzıma geleni sayıcam. Ki benim de 3 yasında bir oğlum var ve oralarda bizim ufaklık da oynuyor sonuçta.
    1 hafta sonra tesadüf kadını 2 sokak altımızdaki bir binaya elinde alışveriş poşetleri ile girerken gördüm. Arkasından dik dik baktım heralde ki. Apartman görevlisi kenarda bir şeyler yapıyormuş.

Bana sordu. -Abi birine mi baktın diye.

-Şu içeriye giren kadına baktım da birine benzettim galiba dedim. Bu hayvanlara mama dağıtan bir abla vardı dedim.
    Görevli -Abi sorma binadan çok şikayet geldi de hatta toplantıda falan kavga ettiler diğer oturanlar. Şimdi alıp gidiyor nereye götürüyorsa bir yerlere dağıtıp geliyor dedi.

Yakalayamadım o zamandan beridir. Bir yakalarsam 2 çift lafım olacak. Açıcam ağzımı yumucam gözümü. Sen kendi apartmanından afaroz edildin de benim apartmanımın önünü mü buldum balık kılçıklarını tavuk kemiklerini atıcak. Bir daha görürsem çevre temizlik le polisi çağırıcam git kendi evinin önüne at atacaksan diyeceğim. Birde böyle manyaklar var. Git parka at ya. Park bile yanlış aslında parka kedi köpek alışıyor bu defa çocukların kum havuzunun içi kakadan geçilmiyor.
    Çocuklara saldırıyorlar.

Artı bu sokaktaki hayvanların çoğalmasının 1. sebebi de bu sahte hayvanseverler. Çocukları istedi eşleri sevgilileri istedi diye alıyorlar. Sonra ya sorumluluğu fazla geliyor ya bakamıyorlar hayvancağızları sokağa atıyorlar. Çok hayvansever olan alsın evinden baksın abi. benim evimin önüne kedi köpek için yemek bırakarak hayvansever olmuyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalkin

Arkadaşlar merak ettim de anteni nereye koyduklarıyla ilgili bilginiz var mı? Arka cam mı acaba?
    Emin değilim hocam ama sanırım arka camda çizgiler var. Çok bariz ve belirgin. Sanırım anten arka cama entegre.
  • Biz çöpün kenarına koyarız yemek artıgını bazen kagıt üstüne bazende köşeye dökeriz insanlar ordan geçmez ancak çöp armaya geliyorlar kaldırım köşesi kinse geçmez. Kediler için canikerde köşelerde yuva giibi yerler var kabları var geçerken döküyoruz oraya yumuluyorlar :)) ortalık yere atma saçmalıgıda neymıs öyle hayvanmı beslenir..

• 2020 shine larda da yaz lastigi 225 ve sunroof ambians olmadan mi gelecek?

• Max_Payne M kullanıcısına yanıt
    18 inc olan tüm lastikler 225 geliyor. Ve evet tavan ambians yok artık.

• Lidze1864 kullanıcısına yanıt
    Eger oraya kablo çekilmişse yani on hazırlık yapılmışsa iş çok kolay olur. Aksi durumda zor.

• CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Baktım pek bişey göremedim açıkçası sanırım anca arka ışıklardan tavanla döşeme arasından çekilebilir

• 235 lastikleri anlarım,arka tampon krom parcalarında iptal edilmesini anlarım ama Hangi akıllının aklına geldi zaten yarım yamalak olan tavan aydınlatmasını iptal etmek çok merak ediyorum..

• Arkadaş bu virüs yüzünden aliexpress ten birşey almaya.da korktum...

• 225 kullananlarda sürtme yaşayan var mı? 235 sürtüyor arada. Ms lastik de kış lastiği gibi verimli değil. Lastik konusunda bişey kaybetmemiş aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 38DS315 -- 24 Ocak 2020; 4:55:7 >
  • Bu lastik değişme mevzusu ilk çıktığında da söylemiştim. M+S lastik ne yaz lastiği ne kış lastiği. Kış lastiği olarak gerçek karda kışta kullanmak riskli. Yazın da bir yaz lastiği kadar iyi yol tutmuyor. Bu durumda zaten alacak kişi karda gitsin istiyorsa bir kış lastiği almalı. Kış lastiğin olacak ancak yaz lastiğin olmayacak o durumda da. Hem 225 olarak primacy 4 geliyordu. Bildiğim kadarıyla en iyi yaz lastiklerinin başında gelen bir lastik. Daha ne olsun. Bence 225 oldu diye hiç üzülmesin arkadaşlar.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.