Şimdi Ara

YENİ C4 110HP HDI SXPK MCP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.. Bir hafta içinde başlıktada belirttiğim gibi makyajlanmış 2009 model C4 110HP HDI SXPK MCP almayı düşünüyorum. Aracı incelediğimde tasarımı ve test sürüşündeki performansı gerçekten çok etkileyici geldi. Tork ve yakıt değerleri sınıfındaki araçlardan bir adım öne geçmesini sağlıyo aracın. Ayrıca full aksesuar gelmesi de bir diğer artısı.

    Bu kadar artısı olması beni büyülemeye yetti ancak forumları okuduktan sonra süspansiyondan gelen ses kafamı kurcalamaya başladı. Aracı yalnızca ben kullanıcak olsam çok sorun yapmazdım ancak babam da kullanacağı için bu konuda kafamda soru işareti var. Her ne kadar test sürüşünde beni rahatsız edicek bir ses duymasam da bunda yolun düz ve engebesiz olmasının da etkili olduğunu düşünüyorum.

    Bir diğer sıkıntı ise aracın km si ilerledikçe aracın içinden bir çok yerden ses geldiği falan söyleniyor ve sanırım bir kaç arkadaş da turbo arızasıyla karşı karşıya kalmış. Tecrübeli ve eski C4 kullanıcalırının bu konudaki yorumunu da almak isterim.

    Son olarak da aracın yetkili servis ağı ve servis masrafları kalitesi ne durumdadır acaba? Misal, ankara istanbul gibi büyükşehirler harici yolda kaldıımda kaliteli ve sorunuma kaliteli ve çabuk bir şekilde çözücek bir servis bulma şansım ne kadar acaba?

    Bu konudaki düşüncelerinizi yazarsanız çok yardımcı olursunuz çünkü kafam çok karışık ve sonradan pişman olmak istemiyorum. Ayrıca sizin de karşılaştığınız başka olumlu ve olumsuz yönler varsa burada paylaşırsanız çok sevinirimm.. Son sorum da tekrar araba aldığınız güne geri dönseniz c4 alırmısınz acaba Aracı 3-4 yıllık diil daha uzun sürede kullanmayı düşünüyorum dolayısıyla benim için 2. eldeki durumu çok önemli diil. Dediğim gibi asıl bir arabadan beklediğim beni servisten periyodik bakımlar harici uzak tutması

    Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim...







  • öncelikle bu arabanın süspansiyonu sert, bu sert süspansiyon yol tutuşu olarak sürücüye artı değer kazandırıyor ama bozuk yollarda ise ses olarak geri dönüyor açıkçası ben yol tutuşundan çok memnun olduğum için sesleri çok da önemsemiyorum aracımın virajlara girerken verdiği keyif yeterde artar bana.

    aracın içindeki sert plastik olan kısımlardan zamanla ses gelebiliyor.

    büyükşehirlerde çok güzel hizmet veren citroen servisleri var küçük şehirlerde yani tek citreon bayisi olan şehirlerde bayiler tekel olduğu için bayiden bayiye değişiyor kimi bayi var çok güzel kimiside tek bayiyim ben deyip adam başka yere gidemez deyip kötü hizmet verebiliyor.

    turbo ise, her turbo olan arabada turbo bir parçada olsa risktir c4 de de bu risk var ama kullanım şartlarına uyarsanız sizi kolay kolayda üzmez.
  • tekrar araba aldığınız güne geri dönseniz c4 alırmısınz acaba ?

    Aynısını bende sormuştum. Gelecek cevapları bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KoRHaN50

    tekrar araba aldığınız güne geri dönseniz c4 alırmısınz acaba ?

    Aynısını bende sormuştum. Gelecek cevapları bekliyorum


    vllaa bo sorunun yanıtını kimse bilmiyo galiba
  • bende bu arac ve yeni corolla arasında gidip geliyorum ama c4 6 ileri vitesi ve daha iyi donanımıyla cezbediyor gerçekten. Ah bide comfor konusunda arka süspanyonlar sorun olmasaydı.
  • toyotanın dizel modeli sanırım 90 beygir bence o kasaya çok az.. Ayrıca donanım olarak c4 le kıyas götürmez ama marka olarak da öne çıkıyo işte.. Neyse topici karşılaştırma işine döküp ortalığı karıştırmayalım

    Korhan sen nerden alıcan arabayı ne kadara yaptın pazarlığı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemo_ooo


    quote:

    Orjinalden alıntı: KoRHaN50

    tekrar araba aldığınız güne geri dönseniz c4 alırmısınz acaba ?

    Aynısını bende sormuştum. Gelecek cevapları bekliyorum


    vllaa bo sorunun yanıtını kimse bilmiyo galiba


    toplamda 3 tane c4 aldık bu sorunuza cevap olur heralde :)
  • ben kayseriyle görüştüm. Ama daha uygun yer olursa gider ordan alırım. Pazarlık yapmadım henüz param eksik bir müddet daha alamıcam gibi görünüyor borclarım var
  • Yaşamiş olduğun duyguyu en iyi anlayanlardanım.Aynı duygular içerisinde
    C4 aldım.Temmuz ayından beri kullanıyorum.
    Öncelikle şunu belireyim.Süspansiyon olayını bende forumda okuyarak ve bu durumu bile
    bile aldım.Kesinlikle kişilikle alakalı.Kafana takmazsan hiçbir sorun olmaz.Bu sorun dediğim şeyde sadece tak diye bir ses çıkarması ( kasislerde ve sert girersen )yani sorun olarak bakmıyorum arabanın karakteristik yapısı ( yol tutuş için ) olarak bakınca problem kalmıyor.10.500 km yol kullandım.Kesinlikle tekrar araç almam gerekirse C4 alırım diyebiliyorum.Yinede karar senin.Ben şu anda başka araçlara binince
    inan çok donanımsız ve boş geliyorlar.Ama C4 üme binince huzur doluyorum.
    Bazı arkadaşlar beni belki fanatik olarak görebilir ama ben bu aracı almadan
    önce çok araştırdım.C4 ün şu anki özelliklerinde daha iyi bir araç çıkarsa
    o zaman marka değiştirebilirim.Ama şu anda bana istediklerimi sadece C4 verebiliyor.
    Umarım anlatabilmişimdir.




  • Umberto ve Rose Falcon cevaplarınız için teşekkürler.. Ancak bir şey daha sormak istiyorum.. Araçlarınızda acaba şurası da keşke şöyle olsaymış dediğiniz veya rahatsızlık duyduğunuz noktalar var mı ? Paylaşırsanız çok sevinirim çünkü sona doğru yaklaşıyorum ve pişman olmak istemiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemo_ooo

    Umberto ve Rose Falcon cevaplarınız için teşekkürler.. Ancak bir şey daha sormak istiyorum.. Araçlarınızda acaba şurası da keşke şöyle olsaymış dediğiniz veya rahatsızlık duyduğunuz noktalar var mı ? Paylaşırsanız çok sevinirim çünkü sona doğru yaklaşıyorum ve pişman olmak istemiyorum



    şurasıda şöyle olsun diye bir sürü şey yazılabilir ama, bu arabaya verdiğimiz para belli bu paraya da iyi araba aldığımı düşünüyorum.
  • umberto soruyu bide şu şekilde soriim.. Mesela bu arabanın otomatiğini almak yerine focusun veya astranın düz vitesini almak daha iyi olur mu? Çünkü açıkçası otomatik vites normalde düşündüğüm bişi diildi ancak c4 te fiyatı uygun olduğu için bi anda seçimlerim arasına girdi :).

    Yoksa focusta da astra da c4de de kalite işçilik ve sorunsuzluk anlamında bi farkı olmayan araçlar mı sana göre? Yardımların için teşekkürler bu arada..
  • Merhaba,

    Bende Megane II ve C-Max Tdci CVT den sonra yaklaşık bir ay önce 2009 Makyajlı 1.6 110Bg SXPK MCP C4 aldım, aslında aklımda Grand Picasso vardı ancak ekstra borca gireceğime borçsuz dertsiz alma düşüncesiyle bu aracı aldım (ayrıca bayada bir uygun denk geldiki ikinci el fiyatına sıfır araba almış gibi oldum).

    Öncelike bende epey bir araştırma yaptım , benim mutlaka olsun dediğim özellikler sorunsuz bir otomatik vites , güçlü bir motor ve donanim seviyesinin yüksek olması idi (benden çok hanım kullanacağı için trafikte sorun yaşamasını istemediğimdem) . Eldeki seçenekler şunlar kaldı ;

    Toyota Corolla MM , Focus Titanium Otomatik , Honda Civic Elegance Otomatik ve WV jetta , Megane dan zamanında memnumdum ancak otomatiği ile ilgili çok iyi şeyler duymadığımdam ve bir iki tecrübedede özellikle performans ve vites geçiş konforunu hiç beğenmediğimdem vede aynı aracı bir daha kullanmak istemediğimden dirtek eledim kendilerini) .

    Corollanın otomatik vitesinin (yada MultiMode vitesi diyelim) otomatik kullanım ile ilgili sorunları oluşu , yokuş kalkış desteğinin olmayışı ve kullanımda ciddi şikayetlerin oluşu nedeniyle bu araç elendi.

    Yeni Focusda dizel otomatik olmayışı , benzinli otomatikin çok yakması ve ESP gibi opsiyonların eklenmesi durumunda fiyatın anormal şişmesi ve C-Maxden tecrübe Fordun berbat ötesi servislerinin olması nedeniyle bu modelde elendi (ayrıca Tdci motorun aşırı sesli çalışmasıda sinir bozucu idi)

    Honda Civic elegance donanım olarak yeterli sayılabilcek düzeyde idi ancak benzinli motorun çok yakması , elegance gibi bir donanımda otomatik far ve yağmur sensörü gibi seçenekleri olmaması (otomatik far olayını megane den beri kullandığımdan ve inanılmaz rahatlık sağladığından dolayı mutalak olmalı diye nakıyordum) eksi yönler olarak kaldı .

    WV de yine donanım seviyesi istedğim noktaya çıktığunda ciddi bir fiyat çıkması ve birderin Passat dan illallah demesi nedeniyle bu aracıda eledim.

    Tüm bu seçeneklerden sonra zaten genel olarak beğendiğim bir araç olan C4 için kararımda etkin olan artı kriterler , aracın iyi bir donanım seviyesini diğer markaların benzer donanımlarına göre oldukça uygun fiyata sağlaması , motor performansının çok iyi olması ve aynı temelde olmalarına rağmen Tdci motora göre Hdi motorun inanılmaz sessiz çalışması , yol tutuşun mükemmel oluşu ve güvenlik seviyesinin harika oluşu (ilk aldığımda havaalanına giderken farkında olmadan 160 a çıkmam ve bu sürati hiç hissetmemem ayrıva yine bu hızla viraja girip en küçük bir kararsızlık hissetmemem beni aracın yol tutuşuna hayran bıraktı doğrusu ki hala ESp nin devreye gireceği noktayada ulaşmamışken). ayrıca yüzününde çok eskimemiş oluşu üstüne üstelikte listesinden ciddi şekilde uygun fiyata almam direk kararımı bu araçtan yana kullanmama sebep oldu.

    Şimdi gelelim bana göre artı ve eksi yönlerine ;

    Artıları :

    *Yükses donanım seviyesi

    *Güvenlik seviyesinin ve yol tutuşunun mükemmel oluşu , (ESP ve ASR nin oluşu ciddi güven veriyor)

    *Bazı arkadaşlar alışamasada sabit direksiyon göbeği gibi ergonomiyi arrtıran farklılıkları

    *Spor ve şık duruşu

    *Mükemmel yakıt ekonomisi , buna karşılık mükemmel performans ve motorun sessizliği .

    *Ben arka amortisörler konusundaki şikayetleri almadan önce okumuştum ancak benim için sorun kabul edilemeyecek bir noktaydı (sorun dediğiniz şey cebinizden ciddi para çıkartabilecek ve sizi her an yolda bırakabilecek şeylerdir bana göre , sonuçta bahsettiğimiz araçların tamamı orta sınıf araçalar ve hepsinde plastik problemleri , ses problemleri , ergonomi problemleride olabilir). Ayrıca ben şu ana kadar en azında Makyajlı C4 de özellike bir iki kere kasise düşüp ses varmı diye kontrol etmeme rağmen bir ses sorunuyla karşılaşmadım .

    *Çok hoşuma giden birşeyde klima performansı oldu , normalde megane dayken hava çok soğuksa klimayı açmayıp ( bu arada meganıda sıfır almıştım ve full donanım seviyesindeydi) motorun ısınmasını beklerdimki aksi halde buz gibi havayı üfleyip dondururdu. C4 de hava ve araç ne kadar soğukta olsa klima açıldığı anda araç içi sıcacık oluyor.

    *CVT bir aracın otomatik konforundan (tabii bozulursa ne halt ederiz korkusunuda unutmamak gerek) sonra MCP şanzıman benim beklentimin çok üsütünde konforlu geldi , vites geçişi çok dikkat ederseniz ancak birinci vitesden ikinci vitese geçerken hissediliyor ayrıca direksiyondan vites kontrolü bana başta kullanmam dedirtirken şimdi sürekli kullanıyorum ve çok kullanışlı kendileri (otomatik modundayken kullanıyorum , bazen aracın vites değiştirmesini beklemeden daha seri hızlanmak için ben araya girip vites değiştiriyorum , MCP vites kutusu otomatik kullanımda direksiyondan aynı anda manual kullanımada izin veriyor )

    *Ses sistemi oldukça iyi .


    Eksileri ;

    *C-Maxden sonra aracın bagajının küçük gelmesi

    *Otomatik kararan dikiz aynasının olmaması (geceleri ciddi şekilde arıyorum bu özelliği)

    *Koltukların çok yumuşak olması (daha sportif sert bir dolgusu olsa daha hoş olabilirdi)

    *Arka koltukların ayak koyma yerindeki ara yükseltinin içinin boş olması (içi boşsa niye yükselti yaptınız kardeşim diye sorar insan , düz yapsaydınız daha iyi olmazmıydı ) ve ön koltuklar arasında kol dayama yerininin bittiği arka noktanın bu kaplamadaki boşluk nedeniye altının çirkin bir şekilde boş kalması)

    *Sunroof seçeneğinin olmaması (cam tavanı güvenilir bulmadığı için (doğru yada yanlış) eşim istemedi).

    *Bu donanım seviyesinde en azından şöför koltuğu elektrikli ayarlanabilir olabilirdi.

    *Xenon far opsiyonun olmaması.

    *En azından bir adet USB şarj girişi olabilirdi (hoş çakmak girişini yada 12V girişini bir adaptörle USB girişine kolaylıkla dönüştürebilirsiniz)


    Sonuç olarak C4 ü şu ana kadar ciddi şekilde sevdim , umarım Fordda nefret ettiğim değil Megane da aşık olduğum servis kalitesi ve ilgisini bu araçtada bulurum .Aklım hala Grand Picassodada olsa bu aracı 3-5 yıl kullanmak niyetindeyim diyebilirim (ciddi bir sorun çıkarmazsa tabiiki).




  • @ intana;

    mümkünse biraz fotoğraf koyarmısınız aracınızdan... Canlı canlı makyajlı c4 göremedik en azından ben göremedim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

    @ intana;

    mümkünse biraz fotoğraf koyarmısınız aracınızdan... Canlı canlı makyajlı c4 göremedik en azından ben göremedim...




    Uygun bir zamanda resimlerini çekip koymaya çalışırım ..

    Selamlar
  • Merhaba...!
    Ben de yeni c4 almayı düşünüyorum.Aynı sizin tercih ettiğiniz modelden.Fiyatını acaba ne kadar almıştınız.En son kayseri bayiinden bir fiyat almıştınız.Bu fiyatları öğrenebilirmiyim.
    Bir de görüşümü öğrenmek istersen söyliyim.Bu fiyata bu araba gerçekten çok iyi.Ben de bayağı bir araştırma yaptım.İkinci eli pek yok.Ancak tam bir kullanıcı arabası diye düşünüyoruym.
    Selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Leadri13

    Merhaba...!
    Ben de yeni c4 almayı düşünüyorum.Aynı sizin tercih ettiğiniz modelden.Fiyatını acaba ne kadar almıştınız.En son kayseri bayiinden bir fiyat almıştınız.Bu fiyatları öğrenebilirmiyim.
    Bir de görüşümü öğrenmek istersen söyliyim.Bu fiyata bu araba gerçekten çok iyi.Ben de bayağı bir araştırma yaptım.İkinci eli pek yok.Ancak tam bir kullanıcı arabası diye düşünüyoruym.
    Selamlar.



    Ben aracı Citroen bayisinden almadım . Sıfır aracı ikinci el satan bir galeriden aldım bu nedenle fiyat oldukça iyiydi (aslında bayiiden alacaktım ancak istediğim model ve donanım tesadüfen denk geldi bu şekilde) . Aracı aldığımda 15 km deydi ve henüz plaka bile takılmamıştı. Bu nedenle alış fiyatımın sizin alışınız açısından bir referans olması zor olduğundan herhangibir fiyat vermem doğru olmayacaktır.Ancak bana Citroen bayi son 39000YTL demişti bayi fiyatı için .




  • arkadaşlarr herkese yorumları için teşekkürlerr.. İntana bu arada aracı bende senin yaptığın gibi alıcam hatta bi an korktum acaba benim alcağım aracı mı aldın diyee çünkü o da daha 15 km de ankarada . Aldığın fiyatı paylaşabilirsen sevinirim böylece karşılaştırma imkanı bulabilirim. Bu yorumlardan sonra C4 e dru adım adım
  • C5'imi alıcağım zaman c4'ü incelemiştim.Gerçekten başarılı bir araç.Kalite,konfor,dizayn
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemo_ooo

    arkadaşlarr herkese yorumları için teşekkürlerr.. İntana bu arada aracı bende senin yaptığın gibi alıcam hatta bi an korktum acaba benim alcağım aracı mı aldın diyee çünkü o da daha 15 km de ankarada . Aldığın fiyatı paylaşabilirsen sevinirim böylece karşılaştırma imkanı bulabilirim. Bu yorumlardan sonra C4 e dru adım adım


    Size konunun detayını PM ile attım , özel mesajlarınızı kontrol ederseniz konu aydınlanır..

    Selamlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.