Şimdi Ara

Yeni bir sistem geliyor dostlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ŞAŞIRACAKSINIZ AMMA GERÇEK::::::!!!! Bende duyunca inanamadım....Bilgisayar yazılım işleri ile uğraşan ve market çalışanından duydum....

30 yıl içerisinde olması bekleniyor ama erkende gelebilir.Bütün tvler artık antensiz çalışacak baz istasyonlar sayesinde, merak etmeyin tvlerin içine simkart takılarak.Her işte sim kart olacak internet,telefon görüşmeleri,İptv teknolojikte aklınıza ne gelirse çamaşır makinasından kapı kilitlerine kadar bir aramayla yada tuşa basarak bütün elektrik sistemleri sim kartlarla müdahale edeceksiniz.Dsmart ve dijitürk gibi bir çok platformlar yabancı platformlarda bu sim kart kullanarak bizleri teknolojiye kilitleyecek......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peer16401 -- 30 Ekim 2013; 4:35:00 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: peer16401

ŞAŞIRACAKSINIZ AMMA GERÇEK::::::!!!! Bende duyunca inanamadım....Bilgisayar yazılım işleri ile uğraşan ve market çalışanından duydum....

30 yıl içerisinde olması bekleniyor ama erkende gelebilir.Bütün tvler artık antensiz çalışacak baz istasyonlar sayesinde, merak etmeyin tvlerin içine simkart takılarak.Her işte sim kart olacak internet,telefon görüşmeleri,İptv teknolojikte aklınıza ne gelirse çamaşır makinasından kapı kilitlerine kadar bir aramayla yada tuşa basarak bütün elektrik sistemleri sim kartlarla müdahale edeceksiniz.Dsmart ve dijitürk gibi bir çok platformlar yabancı platformlarda bu sim kart kullanarak bizleri teknolojiye kilitleyecek......

4g teknolojisi gelince 1 gbit down hızı olacak. bu da iptv v.b. diğer işlerin önünü açacak. böyle olunca da söylediklerin gerçekleşecek. bunun için 30 yıl'a değil. sadece ihale yapılmasına ve tüm dünyada yaygınlaşmasına bağlı. hoş bu internet çıkışları ile bize verdikleri 1gbit 10mbit hızında olur ya. neyse ALLAH kerim

• konuyla direk olarak alakalı değil ama soruyorum dünyada sınırsız 16mbit -20-30 -50 -100 yada neyse olupta içine 25gb kota koyan bu kotayı aşınca hızın 1mbitlere hatta daha aşağı düştüğü bir ülke varmı gerçekten merak ediyorum ..

Orijinalden alıntı: berlin007

konuyla direk olarak alakalı değil ama soruyorum dünyada sınırsız 16mbit -20-30 -50 -100 yada neyse olupta içine 25gb kota koyan bu kotayı aşınca hızın 1mbitlere hatta daha aşağı düştüğü bir ülke varmı gerçekten merak ediyorum ..

Şöyle düşünmelisiniz;

Kuruluşlar için ham internet denilen bir kavram vardır. Yani internet 'i satın aldıktan sonra, satan kuruluşlardan bahsediyorum.

Kuruluşlar, interneti toptancıdan( toptancısı her kimse önemli değil.) satın alıyor. Maksimum hızda yada donanım altyapısının karşılayabileceği bir hız düzeyinde satın alıyor yani...

Bu interneti, bireysel abonelere satıyor. Çeşitli hız düzeylerinde...

Yani kuruluşun aylık sarf ettiği internet bedeli belli... Toptancı, perakendeciden bu bedeli her halükarda tahsil eder. Perakendeci toptancıya ödemeyi zamanında yapmazsa, bağlantısını keser, hızı düşürür v.s.

İşte perakendeci parayı toplayıp, birde üzerine kar edebilmek için, başlıyor kafa karıştırıcı kampanyalara... Bireysel kullanıcı internetten kendi bilgisayarına doğru data transferi konusunda bilinçli olmadığı için, abone olduğu tarifede, ya istediği hızı bulamıyor, yada kotayı çok çabuk tüketiyor.

Perakendeci her durumda, yıllık kazancını 10'a katlıyor. Perakendeci bazen hızı kısarak, bazen kampanyalarda kelime oyunları yaparak, tüketiciyi kösmesini iyi biliyor.

Esasında, perakendeci kusursuz hizmet verse bile, kazancını her durumda 5'e, 6'katlar. Çünkü çoğu bireysel kullanıcı, tarifesindeki interneti 24 saat üzerinden son limitine kadar dowload etmiyor. Vatandaşın uyku saati var, yemek saati var, download yapanı var, yapmayanı var v.s. v.s...

Yani kısaca; perakendeci toptancıdan interneti, download/uplaod gideri üzerinden alırken, vatandaşa fix'lenmiş bir tarife üzerinden satıyor. Bazı istisna kotalı kampanyalar hariç.

Perakendeci, bireysel kullanıcıya interneti satarken, fiyatı şöyle belirliyor ;

hız x 24 saat x 30 = bir ay boyunca çekilebilecek yada gönderilebilecek maksimum data miktarı.

Yani perakendeci daha işin başında, açıkladığım bu formül üzerinden maliyetini hesap ediyor. Maliyet belli olunca, maliyetin üzerine, % 25 - 30 neyse, karını koyup, kampanya fiyatını belirliyor.

Ama gerçek hayatta, herhangi bir kullanıcının, bilgisayarını 24 saat üzerinden çalıştırarak, 30 gün boyunca, maksimum hızda data upload/download etmesi mümkün değil. Yani en usta kullanıcı bile, bu yeteneğe sahip değildir.

Daha altyapı yetersizlikleri, kesintiler v.s. gibi sıkıntılı durumlar var ki, o konulara girmeye gerek yok.

Türkiye 'de bu internet işlerinde, ilk aşamada taahhüt altına alma sıkıntısını kanun ile kaldırmak lazım. Yoksa, perakendeci her durumda vatandaşı köser durur.

Söylediğim taahhüt konusu üzerinde iyi düşününüz. Tüm kötülüklerin anası bu taahhüdün altında yatmaktadır.

Herkese iyi forumlar...

• arkadaşlar...yeni sistem deyince benim aklıma 4 g teknolojisi geliyor...
    hiremco zapper uydu ve iptv yayını...netmaster kablonet modem...schaub lorenz plazma televizyon...samsung laptop...samsung galaxy j-2 akıllı telefon...sony dream machine alarm radio clock...lg lcd tv...tv exe online world tv programı...next hc 12 teledünya settopbox üst paketi+vizyon paketi...canon video kamera...samsung dijital fotoğraf makinası...amazon prime...netflix...bmw 2017 model...opel 2020 model...
  • 4g ile olabilir suan tivibu buna ornek guzel bir sey olacak yayginlasirsa gercek reytingler olculmus olacak

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: swatsas

4g ile olabilir suan tivibu buna ornek guzel bir sey olacak yayginlasirsa gercek reytingler olculmus olacak

Hangi gerçek rating !?

Twiter 'in hali ortada... 10 kişik gurup, Twiter 'de istediği herhangi bir konuyu anında baş twit yapıyor.

Elektronik dünyasında herşey internetten anında cızzz...

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

4g ile olabilir suan tivibu buna ornek guzel bir sey olacak yayginlasirsa gercek reytingler olculmus olacak

Hangi gerçek rating !?

Twiter 'in hali ortada... 10 kişik gurup, Twiter 'de istediği herhangi bir konuyu anında baş twit yapıyor.

ip uzerinden reyting olur en sagliklisi suan ki reyting olcumlerine siz inaniyor musunuz?

quote:

quote:

Hangi gerçek rating !?

ip uzerinden reyting olur en sagliklisi suan ki reyting olcumlerine siz inaniyor musunuz?

İşte bende onu diyorum ya !?

IP üzerinden bir sürü oyun yapılıyor.

Rating ölçümü yine de IP üzerinden olabilir. Ama belli örneklemlerle yürütülmesi şartıyla... Örneklem gurubu seçilmeden yapılan raiting ölçümleri, Barış Manço 'nun Sarı çizmeli Mehmed ağa şarkısındaki gibi belirsiz olur.

Hatta her türlü manipülasyona açık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 31 Ekim 2013; 18:16:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi gerçek rating !?

Rating ölçümü yine de IP üzerinden olabilir. Ama belli örneklemlerle yürütülmesi şartıyla... Örneklem gurubu seçilmeden yapılan raiting ölçümleri, Barış Manço 'nun Sarı çizmeli Mehmed ağa şarkısındaki gibi belirsiz olur.

Nasil bu kadar emin konusuyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi gerçek rating !?

Nasil bu kadar emin konusuyorsunuz

Twitter 'i örnek verdim ya !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.