Şimdi Ara

Yeni bir Lityum iyon pil teknolojisi sayesinde 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen piller üretilebilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2-3 seneye "iPhone 8'im 12 saniyede şarj oluyor, sizce donanımsal mı?" konularını görürüz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah haberdeki pilin %25 ini yapabilseler yeterli ;)

  • Güneş enerjisinden ne kadar fazla yararlanabileceğimizi duşunun. Filmlerde gördüğümüz güneşle 2 dkkada enerji toplayıp uçan araçları hayal edin.

  • Hadi inşallah bir an önce çıksın da kullanalım yahu..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozankardes

    Güneş enerjisinden ne kadar fazla yararlanabileceğimizi duşunun. Filmlerde gördüğümüz güneşle 2 dkkada enerji toplayıp uçan araçları hayal edin.

    1 metre kare büyüklüğünde bir panel 80-120 watt üretebiliyor. O dediginiz şey için daha zaman var ama o da bir gün olacaktır.

    Teknoloji gerçekten güzel. Bir de bizim elektrik ücretleri düşse gerçekten çevrecilik için büyük bir potansiyele sahip ülkeyiz. Telefonun arkasına ufak bir panel konsa ve telefon şarj olsa hiç de fena olmaz. Kamp, Tatil gibi zamanlarda hayat kurtarıcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trasha tokuz,....cek degil,tek kabul ......di olmali.

  • Şaka maka bu güneş enerjisi davasından en çok galaxy serisi yararlanacak gibi görünüyor, malum geniş bir alan var Şaka değil cidden söylüyorum.
  • Keşke Galaxy S6 ya yetişse.... kim bilir....

  • Durum biraz ynlış anlaşılmış, dilim döndüğünce düzelteyim: Otomobilin yokuştan sallanarak şarjının dolacağı, güneş enerjisinden aletin pilinin 5 dakikada dolabileceğı yorumları yapılmış. Bu haberde bahsedilen pilin hızlı dolacağı. Yani dolması için pil kapasitesi kadar enerjiyle beslenmeli. Bu enerji arabayı yokuştan salmakla, veya ufak bir güneş paneliyle kısa sürede verilemez.



    Bu yeni teknoloji kullanılabilir ve yaygın duruma gelirse devrim olur. Düşünsenize bir dizüstünün aralıksız iki-üç gün, hatta bir hafta aralıksız çalıştığını. Ama pek ümidim yok. Ya petrolcüler engeller, ya da maliyet veya başka sebeple kullanışsız kalır veya uzun süre kullanıma geçmeyebilir gibi geliyor bana. Ama inşallah yanılırım da bu gelişme olur.

  • Basit bir hesap yapalım: su an mesajı yazdığım ipad mininin 15 whr (galiba kapasitesi bu) bataryasını yarım saatte doldurmak için gereken güç ne kadar? En az 30w. Peki aynı bataryayı 10 dakikada doldurmak için gereken güç? En az 90 w. Peki tabletimle gelen şarj adaptörünün çıkışı? 5 v 1a, yani 5w.

    Peki aynı kimyayı otomobillere uygularsak, otomobilinizin 20 kwhr bataryasını 10 dakikada doldurmak için gereken güç? En az 120 kw. 220 v şebekeden 600 a akım çekmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 18 Nisan 2013; 22:41:33 >
  • Nihayet güzel bir haber....

  • Bu haber harika oldu. Kapasiteyi arttırmak yerine sarj süresini azaltmak. Ve bunu mevcut pillerden 30 kat daha küçük olarak yapmak.

    Olaya mantıksal açıdan da yaklaşırsak bu teknoloji ile su anki piller 30 kat daha küçük olacak. O zaman bu teknoloji ile su anki pillerin boyutunda bir batarya üretilse zaten şu andan 30 kat daha fazla gidebilecek olan pil ortaya çıkmış oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 18 Nisan 2013; 22:47:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bu işte bu işte bu
  • sarj yazamayan insanların teknolojinin geleceğiyle ilgili konuşacak kadar bilgili olması hoşuma gitti
  • iş adamı gibi telefon kullanıcıları var konturlu ıphon kullanıyor içinde kontur yok ben 100 tl lık nokıa kullanıyorum 50 tl lık faturalı hattı var ihtiyacmı özentilikmi havamı sonra bu insanlar bi yerde toplanıp her telefon konusunda şarj az gidiyor demesi bana boş muhabbet geliyor

  • 1000 Kat biraz ütopik sanki priz voltajları da belli ama yaparlarsa harika olur. 2 saatte şarj olan pilin 7 saniyede şarj olması demek oluyor bu. Çok sevindirici gelişmeler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberden sonra ülkemizdeki üniversitelerin içi boş ve eğitim, gelişim, üretimden uzak oldugunun bir kez daha farkına vardım. Ülkemiz her alanda o kadar geriki yazık gerçekten.

  • Telefonlar zaten yeterince inceldi. Madem bu pil de bu kadar verimli.
    O zaman pili kredi kartı inceliğinde yapıp telefonu daha da inceltmeyi düşüneceklerine telefonunun kalınlığını 7-7.5 mm civarlarında tutup pili daha iyi gidecek şekilde yapıp bir de içine güneş panellerini koyarlarsa şarj etmeye gerek bile kalmadan güneşte 5 dakika durunca dolan bir şekilde yapsınlar.

    Zaten o kadar verimli bir pil güneş enerjisiyle de olsa hemen şarj olur. Böylece gün içerisinde pil bitti, 5 dakika şarja takayım diye uğraşılmaz.

    Hem bazen öyle oluyor ki bir yere gidiyorsun diye bir yerde 5 dakika bile bekleyecek vaktin olmuyor. İnsanlık hali. Güneş enerjisiyle birleştirirlerse çok verimli ve bir daha pil bitecek diye dert etmeyeceğimiz bir sistem olur. Umarım öyle olur.

  • Beyler haberde bahsedilmemiş ama bu proje nokia desteği ile beraber geliştirildi. 2014 de çıkacak nokia lumia da bu pil olacakmış hadi yine iyisiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng



    Telefonlar zaten yeterince inceldi. Madem bu pil de bu kadar verimli.O zaman pili kredi kartı inceliğinde yapıp telefonu daha da inceltmeyi düşüneceklerine telefonunun kalınlığını 7-7.5 mm civarlarında tutup pili daha iyi gidecek şekilde yapıp bir de içine güneş panellerini koyarlarsa şarj etmeye gerek bile kalmadan güneşte 5 dakika durunca dolan bir şekilde yapsınlar.Zaten o kadar verimli bir pil güneş enerjisiyle de olsa hemen şarj olur. Böylece gün içerisinde pil bitti, 5 dakika şarja takayım diye uğraşılmaz.Hem bazen öyle oluyor ki bir yere gidiyorsun diye bir yerde 5 dakika bile bekleyecek vaktin olmuyor. İnsanlık hali. Güneş enerjisiyle birleştirirlerse çok verimli ve bir daha pil bitecek diye dert etmeyeceğimiz bir sistem olur. Umarım öyle olur.




    işler o şekilde olmuyor ne yazıkki güneşten elde edilebilecek enerji belli pilin enerji kapasitesi belli pil nekadar verimli olursa olsun güneş den elde edilecek enerji düşük miktarda olacağından uzun sürer sarj edilmesi (güneşden dunyaya gelen radyasyonun m2 basına gücü 1000 watt civarındadır. ki bu değer %100 verimli panel olursa ve gunese sanki uzaydaymış gibi tam dik olduğu kosulda gecerli. ha bu arada gunumuz guneş panellerinin en verimlileri %24 civarı seviyelerdeler)





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.