Şimdi Ara

yeni bir bilgisayarmı almalıyım yoksa rammi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi beyler bizim çok eskiden kalma (sanırım 2007'de almıştık) exper marka bir masaüstü bilgisayarım var. yaklaşık 3-4 sene önce yeni bir laptop almıştım onu kullanıyordum. kendi bilgisayarını parçalayan abim benim laptopu alıp gitti elimde bizim masaüstü exper kaldı. şimdi bu exper çökmüştü bende kullanmıyorum diye format falan atmadım

pc'nin özelliklerini tam hatırlamıyorum ama 1 gb rami vardı sanırsam. sürekli kasıyordu son zamanlarda birde xp 32.bit unutmadan söyleyeyim.

geçen gün 2.elcide 1 gb ramli kasaları 150 tlye falan satıyorlardı. onlardan birisini alıp sonradan rammi attırsam yoksa direkt bu elimdeki bilgisayaramı ram attırsam karar veremedim. sizce elimdeki bilgisayara 4 gb ram alıp attırsam pcyede format attırıp win7 ye çevirtsem işimi görürmü

ayrıca 4 gb ortalama kaç tldir birde elimdeki xpyi parça niyetine falan satabilirmiyim satarsam kaça gider ?

• o exper bilgisayarın işlemcisi ve anakart modeli nedir?
  • valla bilmiyorum kardeş pc çökük. şimdi başka bir arkadaş şöyle bişe önerdi

"boş bir kasa al asus anakart en kralı 150 tl 4 gb de ram al bide bi ekran kartı taktır en baba 350-400 tl ye alsana on numara kasa ha bide harddiski felan var 500 tl diyelim."

bu mümkünmü diğel aldım arkadaşın dedikleri hepsi birbirine uyumlu olurmu birde bunları kasaya takdırdım diyelim birde içine sistem kurdurtma sorunu olurmu. yani kasayı çalıştırınca boot menü gelicekmi yoksa bir bilgisayarcıda sistem yükletmem gerekirmi.

birde arkadaşın dediğinden hariç almam gereken bişey varmı
  • beyler biraz araştırdım toplama kasa yapmayı. ama millet işlemcide diyor. bizim arkadaş işlemciyi unuttu herhalde bir yardımcı olurmusunuz
  • şu linkten programı indir -->http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-setup-en.exe (bu program bilgisayarın özelliklerini bize gösterir)

Sonra işlemci ve anakart bölümünün ss at , bizde yorumlayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MT-07 -- 17 Mayıs 2014; 14:13:21 >
  • herşeyi 2.el alma. En azından tanıdık dişi :) Eski sistemine belki el atılabilir. Detaylı bılgı verırseniz yardımcı oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç yapamıyorsan işlemci fanı sök modeli yazar işlemcinin muhtemelen dual core işlemcidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hangi laptop sizce
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam büyük bir ihtimalle çok düşük bir sistemin var ram takviyesi yapıp işlemciyi dğeiştirsen çok az fark yaşarsın
  • 32 bit işletim sisteminde 3 GB'den fazla ram'i görmez zaten.

Şayet oyun filan oynamayacaksan 3 GB ram yapıp bir de en ucuzundan bir SSD takarsan işini hayli hayli görür o bilgisayar! Muhtemelen SATA-2'dir senin bilgisayar, onun için SSD'de çok fazla para harcamaya gerek yok. Ama tabi bütçe meselesi
  • oyun oynayacam ama ben. dayanamam oyunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordmacros

oyun oynayacam ama ben. dayanamam oyunsuz.

Solitaire'yi oyundan saymıyon mu :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.