Şimdi Ara

Yeni başlayan full body vs split

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar spora yeni başladım düzenli yapma gayretindeyim lakin full body vs split hangisini önerirsiniz şuan hocanın verdiği split siz ne önerirsiniz önereceğiniz güzel programlar var ise link bırakırmısınız tşkler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi kaç gün gideceğine bağlı ama yeni başlayanlara haftda 3 gün full body yaptırılır aslında.. Split için en azından 5 gün gitmen gerekir o da ağır gelir
  • grken kullanıcısına yanıt
    Hocam her gün giderim sıkıntı yok ama split sıkıyor beni full body de daha verimli olacağım gibi geliyor kaldıki herkes onu tavsiye ediyor sizin önereceğiniz bir prpgram varmı nereden program bakabilirim?

• Başlangıç için Full Body iyidir. Sonrasinda Alt ve Üst Bölge diye ayırabilir yada Split yapabilirsin.

Split de geçiş ancak Ağır Kilolara alışınca iyi oluyor. Örneğin Biceps 40 KG basma aşamasına gelmişken, Diğer hareketlerin yorucu olması nedeniyle Biceps e sıra geldiğinde Kas in Kasılma düzeyi vücudun yorgunluğu nedeniyle yetersiz oluyor. Bu nedenle çoğu Full Body ile vücudu Fit ve Kuvvetli hale getirip Split ile Kasa gerekli yüklemeyi tercih ediyor tabiki zamanı varsa, yemeğe dikkat ediyorsa ve Hacim istiyor ise.

• Valla ben haftalık 6 gün gidiyordum 2 kere ppl yapıyordum... Şuan full bodye geçtim...bro spliti hiç önermem çünkü kas haftalık 1 kere çalışıyor ve yetmiyor bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: grken

Valla ben haftalık 6 gün gidiyordum 2 kere ppl yapıyordum... Şuan full bodye geçtim...bro spliti hiç önermem çünkü kas haftalık 1 kere çalışıyor ve yetmiyor bu..
    Kesinlikle ark katılıyorum bende 4 ay kadar bro split yaptım. Son 1.5 aydır çift bölge çalışıyorum haftada 2 sefer dönüyo program ve 1.5 aylık gelişim eskiye göre çok daha hissedilir ağarlıklarım bile normal artışından hızlı arttı anca full bodyi sevemedim antremanım bittiğinde kaslarıma çok yüklenememiş gibi hissediyorum
  • Burdaki soru ne istediğine alakalı. Eğer fit görünüm istiyosan full yaparsın uzun sürede etkisini görürsün. Bölgesel çalışırsan güç kazanırsın daha kısa sürede etkisini görürsün. Bende aynı soruyu soruyodum sonra öğrendim ki bu dediğimle alakalı. Internette 2 tarafinda savunani var . Ben bölgesel çalışıyorum ama öyle 1 gün kol 1 gün bacak değil. Mesela dün bacak + omuz + abs calistim. Karin bolgesini hergun yapiyorum. Pazartesi biceps + sirt + abs yapicam. Boyle boyle gidiyorum. Bir buçuk saat duruyorum salonda yarım saat kardiyo 1 saat program. Amacım biraz kilo verip güç kazanmak. Ilk gün 3 kilo dumbell kaldırıyorum şimdi 5 kiloya çıkardım. Yakında 7 kilo alicam 10 14 derken gidicek böyle. Direk gaza gelip 10' Luk alma eline sakatlanmamaya dikkat et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Full Body en iyi program mı?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bobby Zzz kullanıcısına yanıt
    bende de tam tersi full body çok iyi geçiyor en sonda plank yapcak halim kalmıyor zar zor yapıyorum
  • grken kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sorun o değil. Ben bölgesel çalıştığımda da halim kalmıyodu şimdide kalmıyor sorun şu mesela haftada 1 kere göğüs yapıyosun sorun bu. Ben şuan haftada 2 kere göğüs yapmış oluyorum
  • sadece bu forumda sırf bu konuyla alakalı en az 1000 konu açılmıştır ama yanıtlar tatmin etmiyor demek ki :D

ben spora başladığımda lat pulldown, chest press, shoulder press, dumbbell curl, pushdown, leg extension, leg curl, leg raise, crunch şeklinde bir program verilmişti.

daha doğrusu bana şahsen bir program verilmemişti, salonun duvarında yazıyordu. yani her yeni başlayan bunu yapıyordu istisnasız.

bir ay gibi bir süre sonra da yine duvarda asılı olan göğüs biceps, sırt triceps, omuz bacak şeklinde split programa geçiliyordu.

tecrübelenen arkadaşlar bir süre sonra duvara bakmayı bırakıyor, flex dergisinde yayınlanan şampiyonların antrenmanlarını taklit etmeye başlıyorlardı.

o dönem youtube ve instagram yoktu. internetten 4 mb'lık şarkı birkaç saatte iniyordu. antrenman yapmayı ya salondaki ayılara bakarak ya da kadıköydeki sahaflardan bulabildiğiniz ikinci üçüncü el yabancı dergilerden öğreniyordunuz.

güzel günlerdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.