Şimdi Ara

Full Body Splitten Daha Verimli Değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda gerek bb forumlarında gerek hocalar arasında ciddi bir görüş ayrılığı olduğunu farkettim. Örneğin ABD'de fullbody baya tutlurken, türkiye'de hocalar adeta bu çalışma şekline düşman gibiler, ben önyargılı olduklarını düşünüyorum.

Sonuçta bir bölgeyi çalıştığımızda o bölge 48 saatte onarılıyor ve tekrar çalışılabilir duruma geliyor, bu durumda splitte biz bir bölgeyi 7 günde bir çalışabiliyoruz bu da bana göre büyük zaman kaybı. Full body de ise haftada 3 defa en kötü 2 defa çalışıyoruz. 2 hafta oldu fullbody çalışıyorum sonuçları ben de merak ediyorum

• daha hızlı yağ yakmak istiyosan full body, çünkü daha çok kalori harcarsın. hacim istiyosan split, full body de yorulucağın için ağır kilolara giremezsin
  • momstifler kullanıcısına yanıt
    Bacakta 3 egzersiz diğer bölgelerde 2şer çalışıyorum, compound egzersizlere yöneldim aynı harekette birden fazla kası çalıştırmak daha mantıklı gibi. Birde bacak hariç her hareket superset, bir itme bir çekme şeklinde gidiyorum, dumbell bench press arkasından lat pull down gibi. Ağrlıkları aksine arttırdım biraz daha, belki motivasyonla da ilgili olabilir bu, tüm vücudu pump halde görmek mutlu ediyor şahsen
  • Splitte bir bolgeyi haftada 2 rahatlikla calisirsin split demek her bilge haftada 1 demek degil neyse kimse fullbodye dusman degil bu sporu hakkini vererek 1 yil yapan kisi daha sonrasinda full bodyde vakit kaybeder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerazzı

Bacakta 3 egzersiz diğer bölgelerde 2şer çalışıyorum, compound egzersizlere yöneldim aynı harekette birden fazla kası çalıştırmak daha mantıklı gibi. Birde bacak hariç her hareket superset, bir itme bir çekme şeklinde gidiyorum, dumbell bench press arkasından lat pull down gibi. Ağrlıkları aksine arttırdım biraz daha, belki motivasyonla da ilgili olabilir bu, tüm vücudu pump halde görmek mutlu ediyor şahsen

eğer fullbody de hedeflediğin kilolara ulaşabiliyorsan devam et tabi ki, ama eminim ki split yaparsan o bölgeyi çok daha verimli çalıştırırsın, özellikle en az 1.5 sene body geçmişi olan biri split yaparsa çok daha verim alır diye düşünüyorum. birde overtraining riskini 0 a indirirsin splitte
  • quote:

Orijinalden alıntı: momstifler

daha hızlı yağ yakmak istiyosan full body, çünkü daha çok kalori harcarsın. hacim istiyosan split, full body de yorulucağın için ağır kilolara giremezsin

Yok oyle bir sey, ben upper/lower seklinde calisiyorum ve son kol hareketlerimi bile split calistigim zamanki kadar agir girebiliyorum. Hatta split calisirken arttiramadigim agirliklari bu calisma bicimine gectikten sonra arttirabildim ve gelisme gozle gorulur bicimde daha iyi.

Ben de full body ve turevlerini denemeden once boyle dusunurdum, enerji kalmazki agir giremem diye ama yok oyle bir sey. Ve kaslari haftada iki defa calismakla kiyaslanamaz bile split..

Bir sey daha ekleyeyim, splitte gogusten sonra biceps calismaya mecalim kalmazdi ve gelisme de cok azdi ama upper/lower calisma bicimine gectikten sonra gucum daha da artti, gelisme de daha iyi.

Ha ben 2 yillik sporcuyum diyen varsa splitle devam edebilir yoluna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Eylül 2016; 19:36:47 >

• Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Aynen bendeki durum da şuan bu.splitte genelde 12 tekrar yapıyodum setleri İlk başta enerjim çabuk biter diye düşünüyodum ağırlığı arttırıp tekrarı düşürürüm diye düşündüm, ancak şaşırtıcı şekilde hem ağırlıklar arttı hem de zorlayınca tekrar sayıları yine 11-12 çıkmaya başladı. Şunu merak ediyorum,siz her bölge için kaç egzersiz yapıyorsunuz? splitte bir günü sırf bir bölgeye ayırdığımız için 5-6 egzersiz yapabiliyoruz ama full body de program sıkıştığı için her bölge için 2 ezgersize düşürdüm sizce gelişim açısından dezavantaj yaratır mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerazzı

Aynen bendeki durum da şuan bu.splitte genelde 12 tekrar yapıyodum setleri İlk başta enerjim çabuk biter diye düşünüyodum ağırlığı arttırıp tekrarı düşürürüm diye düşündüm, ancak şaşırtıcı şekilde hem ağırlıklar arttı hem de zorlayınca tekrar sayıları yine 11-12 çıkmaya başladı. Şunu merak ediyorum,siz her bölge için kaç egzersiz yapıyorsunuz? splitte bir günü sırf bir bölgeye ayırdığımız için 5-6 egzersiz yapabiliyoruz ama full body de program sıkıştığı için her bölge için 2 ezgersize düşürdüm sizce gelişim açısından dezavantaj yaratır mı?

Profesyonel sporcular degiliz en azindan ben degilim o yuzden 1.5-2 yil gibi bir sure gecene kadar full body ve turevleri bize bir sey kaybettirmez diye dusunuyorum.
    Kucuk degisiklikler yapip uyguladigim programim bu:http://www.student-aesthetics.com/index.php/upper-lower/
    Sayfanin biraz asagilarinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Eylül 2016; 20:24:01 >

• bende fullbody gidiyordum. güvenilir bi hocamın tavsiyesi ile son 1.5 aydır push pull legs e geçtim. cidden daha verimli. en azından bana göre.

push göğüs omuz arka kol
    pull sırt arka omuz ön kol
    legs bacak karın.

6 gün train 1 gün off.

• Full body her zaman daha verimlidir.
    1 gün full body 1 gün cardio+karın veya sadece karın çalışmasını öneririm.(hedefe göre)
    Eğer split daha iyi diye ısrar eden arkadaş varsa bilimsel kaynağını atsın karşılığını gönderirim.
    iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.