Şimdi Ara

YENİ AVEO SEDAN 1.3 LT mi DACİA LOGAN MCV Blackline 1.5 Dci mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 Vectra C Elegance dan sonra araba tercihi konusunda resmen şaşırmış durumdayım.Kafam bi oraya gidiyor bi oraya.Müsadenizle durumu kısaca açıklamaya çalışayım.Tek maaşlı bir öğretmenim ve gezmeyi seven yılda ortalama olarak 10-20.000 civarı km yapan bir adamım.Bütçeyi zorlayarak 35 e kadar çıkabilirim.Öncelikle kesinlikle dizel almayı düşünüyorum çünkü performans ve tüketim olarak önceki aracımdan sonra benzin ve lpg ile uğraşmak istemiyorum.Bagaj ve genişlik en başta gelen kriterlerim.Bunun yanında tabiki güvenlik,servis/parça durumu,2.el piyasası gibi etkenler var.
    - Logan mcv tam benlik altı yüksek iç-bagaj geniş ama donanım çok fakir
    - Aveo 500 lt bagaja sahip ama donanım açısından kafadan ön planda
    - Logan parça ve servis yönünden daha cazip geliyor en önemlisi servis arkadaşlarımın
    - Aveo servis açısından Opel markasından dolayı biraz korkutuyor ve en önemlisi Manisa da servis yok
    - Logan yakıt tüketimi açısından biraz fazla
    - Aveo daha ekonomik ama start/stop özelliği ileride arıza yaparsa diye kafama takılıyor
    - Mtv açısından tabiki Aveo bir adım önde 1.3 motoruyla atıyorum güncel haliyle 3 yılda birine 1.440 lira diğerine 2.307 lira ödesem 867 lira fark var
    - 2.el konusunda Logan sanki Aveo ya göre bir adım daha önde gibi düşünüyorum
    Tüm bu etmenleri göz önünde bulundurarak ne yapmam gerektiği konusunda bana yol gösterirseniz çok sevinirim ...

• Oooo bu konu bugünün en eğlenceli konusu olacak. :):):):):)

Hocam sizin soruya ilerleyen saatlerde cevap yazacağım. :)
  • Dacia Logan la aveo yu karşılaştırma olarak gördümya daha ben nediyim helal bu foruma :D aveo 2011 yılının sınıfının en güvenilir arabası seçildi başka birşey söylemeye gerek duymuyorum
  • Uzatmadan aveo diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: watcherb

Dacia Logan la aveo yu karşılaştırma olarak gördümya daha ben nediyim helal bu foruma :D aveo 2011 yılının sınıfının en güvenilir arabası seçildi başka birşey söylemeye gerek duymuyorum

Amacım karşılaştırmak değil Sadece kafama yatan özelliklerini kısacası şahsi açıdan kendime göre avantaj ve dezavantajlarını yazdım ona göre düşüncelerinizi sordum yoksa polemik çıkarma gibi bir niyetim asla yok.Bu arada Logan 34, Aveo ise 36 bayi fiyatları ama biraz daha inecekler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Uzatmadan aveo diyorum.

+1...
  • bende yeni aveonun 1.4 lt sedan otomatik viteslisi var yakıt hariç herşeyinden memnunum.1.3 dizelle yakıtı da çözmüş oluyorsunuz.Ancak servis ücretleri fazla heleki dacia ya göre baya fazla olacaktır.Ancak tanıdığınız vs varsa bunu görmezden gelebilirsiniz.Kesinlikle iki aracıda gidip test edin son kararınızı öyle verin.Sabaha Aveo düşmanları burayı basar onlara aldırış etmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reno servisi olan arkadaşlarım.Chevrolet in ne yazıkki Manisa da servisi yok.Dediğiniz gibi parça/servis açısından üzer diye korkuyorum ...
  • Aveo tabiki. Aveo alma imkanınız varsa dacia düşünmeyin bile

Bu arada bildigim kadarıyla manisa ya Opel Chevrolet servisi açılıyor. Daha dogrusu ben var diye biliyodum, izmir de bir Chevrolet bayisinin servis müdürü manisa ya gitti orda goreve başladı. Ya olan servise gitti Yada yeni accaklar tam bilmiyorum

Servis yoksa da 15.000 km den 15.000 kmye bakıma gidersin cogunlukla arıza sorun çıkaran arabalar degil Aveo lar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel servis-bayi açılıyor dopru ama Chevrolet yok sadece tek marka üzerine.Bakım falan sorun değil ama ekstra bir sorun çıkarsa ya da kafama takılan bir durum olursa her seferinde en yakın İzmir e gitmek zorunda kalacam.Ayrıca servis içine bile sokmadılar beni Opel de.Ama Manisa da Reno servisi arkadaşlarım olduğu için rahatça girip çıkabiliyorum.Sağolsunlar her türlü kıyağı yaparlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Opel servis-bayi açılıyor dopru ama Chevrolet yok sadece tek marka üzerine.Bakım falan sorun değil ama ekstra bir sorun çıkarsa ya da kafama takılan bir durum olursa her seferinde en yakın İzmir e gitmek zorunda kalacam.Ayrıca servis içine bile sokmadılar beni Opel de.Ama Manisa da Reno servisi arkadaşlarım olduğu için rahatça girip çıkabiliyorum.Sağolsunlar her türlü kıyağı yaparlar ...

Servis konusunu bı sorayım yarın

Bu arada servise gore araba mı alınır yaw .) bı logan test sürüsü yapın bir de Aveo test sürüsü yapın, ardından en yakın Chevrolet servisi 400 km olsa bile Aveo alırsınız .))

O kadar para veriyorsunuz iyisini almak hakkınız

• Haklısınız ama Opel servisinden korktum bir kere o yüzden önemli bir kriter ...
  • Hocam Logan'da ticari/binek sorunu var. Büyük bir ihtimalle kamyonet olarak geçiyor. Bence bir binekle kıyaslanırken en büyük eksisi bu. Binek olarak kullanmak üzere fiyatına tav olup aldığı kamyonetin konfor sorunundan yakınan pek çok kişi gördüm. Yeni yeni markalar binek versiyonlarını duyurmaya başladılar. Peugeot ve Fiat'ın sitelerinde otomobil kısmında Partner ve Doblo görebilirsiniz mesela. Fiyatları da elbette farklı. Logan'ın tutulması ticari amaçla da kullanılıyor olması. 2. elde daha çok rağbet görüyor gibi görünmesi de bu ticari amacı yüzündendir.

Servis için biraz yol gidilebilir. Avrupa yakasında oturup Anadolu yakasında tanıdık servise araç götürmüş birisi olarak söylemeliyim ki köprü geçtiğim sürede mutlaka bir servise ulaşabilirsiniz ve değer.

Konfor dışında kalite güvenlik gibi önemli kıyas kriterleri de var ki. Bunu kullananlar söylerse daha iyi olur.

1.3 dizellerde triger kayışlı değil zincirli olur genelde. Aveo'da da öyledir. Size avantaj sağlar. Sonra biraz donanım da olsun diyorsanız zaten yazmışsınız Aveo'nun yanına kendi ayarındakiler bile zor erişir.

Bu sorunuza cevap Aveo fakat. 35e kadar neden Aveo ya da Logan? Bu da size burada bugün sorulacak bir diğer sorudur.

Ben başlayım hatta. 0 km boş Nissan Note alabilirsiniz bu bütçeyle ya da 1 yaşında temiz dolusunu bulmak mümkün. Hem genişlik ihtiyacınızı karşılar hem de her ikisinden daha performanslı olur. 1.5 dci Notelar 90bg ve 200 Nm tork ile bir üst sınıfın performansını sunmaktalar.

• Hocam İzmir dediğin kaç km allah aşkına? İstanbulun bi ucundan bi ucuna 200 km yol yapıyoruz üsteli neredeyse tümü dur kalk trafikte..

Bu sorunuun cevabı tartışmasız Aveo'dur.. Elma ile armut kıyası bile olmamış bu..
  • Cevabım aveo. Ama vectra dan sonra bu araclar pek iyi gelmeyebilir size. Bence vectra ayarında bir model bakın. Dizel den vazgecmeniz gerekecek tabi

• Hocam MANİSA MERKEZ'de iseniz Bornova'da Chevrolet servisi var diye biliyorum.Bir araştırın Aveo Dacia'dan bir kaç gömlek üstün bir araç bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkfire45 -- 21 Mayıs 2012; 7:35:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Uzatmadan aveo diyorum.

+1...

+1
  • AVEO İLE DACİA elbette karşılaştırılır. Sanki Aveo Mercedes.

İkisi arasında tercihim hiç düşünmeden AVEO olurdu, bunuda belirteyim.
  • Logan MCV ile yeni aveo kıyaslandı demek. Ne günlere kaldık. Güvenlik diyorsunuz ve 7-8 yıldır aynı çürük kasada üretilen eski teknoloji bir araç bakıyorsunuz. Dacianın sitesine girip güvenlik donanımlarına bir bakın binmenize bile gerek kalmaz. Yoksa kapsını açınca anlarsınız farkı. Ben yazayım hatta:
    AKTİF VE PASİF GÜVENLİK
    Sürücü hava yastığı S
    Manuel olarak devreden çıkarılabilen ön yolcu hava yastığı O
    2 adet yükseklik ayarlı ön kafalık S
    2. sırada yan koltuklarda çocuk koltuğu için Isofix tespit sistemi S
    2. sıra koltuğunda yüksekliği ayarlanabilir 3 kafalık S
    Immobilizer S
    3 noktadan bağlantılı yüksekliği ayarlanabilir ön emniyet kemerleri S
    2. sırada 3 nokta bağlantılı 3 emniyet kemeri S
    Elektronik fren dağıtıcılı ABS ve acil fren yardımı S

Yani sürücü hava yastığı ve absden başka bişey yok. Karoseri çok çürük ve eski teknoloji. Modern broadway diyebiliriz. Şimdi düşünün. Euroncapten geçebilecek bir kasa yapısına geçseler, ESP, 8 hava yastığı, hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, follow me home, usb girişli mp3 çalar teyp, kapı içi çift çelik barlar, start&stop vs. vs. vs. koysalar dacia sizce 60'tan aşağı satılır mıyıdı? Dacia Türkiyede satılan en pahalı araçları getiriyor. Yeni aveo donanımı, teknolojisi ve güvenliğiyle buna göre nerdeyse bedavaya satılıyor. Alırken uçuk rakamlar ödedikten sonra parçası servisi biraz ucuz olsa ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 21 Mayıs 2012; 9:05:55 >

• Hocam o paraya 0 Linea da alınır. Belirteyim.

Bu arada tercihim Aveo olurdu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.