Şimdi Ara

Yeni auris 1.6 multidrive s ile 910 km lik uzun yol deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu Bayram malum bir cogumuz sehir dışına çıktı. Kimi tatile kimi memleketine gitti. Birde benim gibi hanımın memleketine giden azınlıklar var tabi.

Ben bu Bayram biraz uzun kaçtım istanbuldan imkanlarım el verdigince. Toplam 3 bin km uzun yol deneyimim oldu 12 günde. Bunun ilk 2100 km si dacia lodgy ile onu ayrıca değerlendireceğim.

Konumuza donersek;
    Arac : auris 1.6 cvt premium 132 ps

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinden gündüz 10:50 da yola çıktık. Aracta ben, esim ve 1,5 yaşındaki oğlumla toplam 145 kg ağırlık yapıyorduk. Ama bagaj ve diger boşluklar oldukça doluydu. Toplam 350 kg civarı diyebiliriz yani.

İstanbula ( beylikduzu) vardığımda saat 21:30 di. Yolculugum 3 mola (2 saat) dahil 10 saat 40 dakika sürdü. Yani 910 km yi 8 saat 40 dk da almis oldum. Ortalama hız 105 km/s oldu.
    Tuketim ise 6,5 Lt benzin 100 km de. Benzinli otm bir araçla bu tuketim beni şaşırttı açıkcası. Yollar müsaitti anti radar kardeşliği de vardı genelde 110-130 arası kullandım aracı. Gelelim sürüş ile iyi ve kötü yönlere.

Önce iyi yönleri :

Tüketimi düşük,
    Rahat şoförü yormuyor,
    Laf soz dinliyor yani freni, gazı, yol tutusu gayet başarılı. Sollamalarda sıkıntı yok yeterki gaza biraz basıp devri yüksek tutun.
    Klima yakıtı ve çekişi etkilemiyor ve etkili çalışıyor.
    Eski nesline oranla yol sesi cok azalmış.
    Silecekler iyi çalışıyor.

Beğenmediğim yönleri ise :

Depo küçük (50 Lt) az yakmasına rağmen menzil kısa. Alışkın degilim 500-600 km de bir yakıt alımına. Mola sayısını arttırıyor. LPG olsa daha da az menzil olacak demekki.
    Yol bilgisayarı tek kelime ile "rezalet" her molada degerleri sifirliyor. Yakıt alınca yine sifirliyor. Sadece ort tüketimi sifirlamiyor. Ayrıca yapılan km yi göstermiyor. Babadan kalma yöntem kullanıp (tirip) bilgileniyorsunuz.
    Müzik ses kalitesi zayıf.
    Basik bir ic yapı var, arka diz mesafesi yetersiz.
    Bagaj kullanissiz ve ufacık.
    Hız sabitleme pek hassas değilmiş onu anladım. Rampalarda 120 ile sbt giderken devir 4500 lere çıkıyor. Motor sesi kabine geliyor rahatsız oldum. Dizelin torkuna alışan biri icin atmosferik benzinli arac gitmiyor izlenimi veriyor ama oyle degil tabiki.

Sonuc olarak. Kalabalık aile iseniz bu arac size gore degil. En fazla tek çocuklu bir aileyi kaldırır. LPG takanlar icin port bagaj şart.
    Aynı yolu kendi aracimla gelmeyi tercih ederdim açıkcası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• toyoya başarılar bu fiyatları ile..Auris ile Corollanın sürüşü arasında ben çok fark gördüm bilmem siz test ettiniz mi ? eski ve yeni corolla arasında sürüş zevki yol tutuşu vs vs hiçbir fark göremedim dolayısıyla beni hiç tatmin etmedi corolla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

toyoya başarılar bu fiyatları ile..Auris ile Corollanın sürüşü arasında ben çok fark gördüm bilmem siz test ettiniz mi ? eski ve yeni corolla arasında sürüş zevki yol tutuşu vs vs hiçbir fark göremedim dolayısıyla beni hiç tatmin etmedi corolla.

Auris daha çevik. Hele tam bağımsız arka suspansiyon baya bi anlaşılıyor.
    Fiyat konusunda aynen senin gibi dusunuyorum. Helede corollada.

• kardeşim bu aracın sw sini beklemeyi düşünüyordum ama uzun yol tüketimi fazla gibi geldi ? 5.5 gibi bir şey bekliyordum bu arada sivastan tokata beklerim mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

kardeşim bu aracın sw sini beklemeyi düşünüyordum ama uzun yol tüketimi fazla gibi geldi ? 5.5 gibi bir şey bekliyordum bu arada sivastan tokata beklerim mutlaka

5,5 olması için 90-100 gidilmesi lazım abi. İnşallah yolum düşer bir gün gelirim abi. Cmax bu araçlar için satılmaz abi benden söylemesi. Cmax in tek eksiği otm şanzıman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kardeşim bu aracın sw sini beklemeyi düşünüyordum ama uzun yol tüketimi fazla gibi geldi ? 5.5 gibi bir şey bekliyordum bu arada sivastan tokata beklerim mutlaka

Sevgili abim sw sini al lpg tak ve 5 yil bin keyfine bak

Not; Cmax I satip alacaksan bosver abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 15 Ağustos 2013; 14:33:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

5,5 olması için 90-100 gidilmesi lazım abi. İnşallah yolum düşer bir gün gelirim abi. Cmax bu araçlar için satılmaz abi benden söylemesi. Cmax in tek eksiği otm şanzıman.

arabadan çok memnunum ama işte bi otomatik vites olsa keşke emeklilik geldi fazla km yapmayacağım artık son 2-3 yıl hanım illa otomatik diyor bende artık rahat edeyim diyorum 1.0 motora powershift getirseler işte yolun düşerse her zaman beklerim bu arada aklındaki otomatik seçenekleri de sen bana yaz aklımda bulunsun arabayı temiz kullanınca soran oluyor satar mısın diye arkadaşlardan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atmosferik araclarin kullanim karakteristigi dizelden farkli,alistikca daha cok seversiniz.tuketim ortalamanizda bu motor ve otm vitese gore gayet iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

quote:

teşekkür ederim kardeşim otomatik ihtiyacından yoksa hiç satmam aracım güzel bu arada skodalar aklımı çeliyor octaviayı pek sevmedim ama yeni yeti ve süperb güzel olmuş onların otomatiğide olabilir senin fikrini alalım

• kısaca araç çöp diyorsun

yalnız 6.5lt uzun yol ortalaması gayet normal, 2005 mazda3 1.6 ileri AT ile uzun yol ortalaması 89km/s şeklinde 6.3'lerde çok gezindim toplam 1000km üzeri yolculuklarda ki Toyota bu araçta ağırlık ve şanzıman avantajını 2.5 saat vır vır vır anlata anlata bitiremedi, tsi,vtec cart curttan eksik olmadığını dile getirmişti...

105km/s ortalama 6.5 yerine 5-5.5 olsaymış iyiymiş derdim motor olarak ancak gel gelelim bu aracın şehir içi kullanımında 9-10 litre gibi klasik değerleri sunacağı gün gibi ortada...
  • güzel paylaşım . bence değerler normal 6.5 orta karar olmuş .

d.n : ekonomının dibine vurmak isteyen yeni 308 i beklesin derim .
  • quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim kardeşim otomatik ihtiyacından yoksa hiç satmam aracım güzel bu arada skodalar aklımı çeliyor octaviayı pek sevmedim ama yeni yeti ve süperb güzel olmuş onların otomatiğide olabilir senin fikrini alalım

Yeti iyice ticariye sarmis off road paketi dusunulebilir biraz daha iyi duruyor ama onunda fiyati ucabilir yalitim insallah duzeltilmistlir yol sesi problemi var ve o tikirtilar beni deli ediyor takan biri degilsen etkilemez.
    Yeni SuperB e gelirsek 1.6 tdi ye dsg gelmesi iyi olmus ancak keske yeni nesil TDI gelsymis halen eski nesilden gidiyor yeni nesil tdi sadece octavia da var.Ayrica 1.6 tdi manuel tam bir les sakin yaklasma sirket ortaginda var ortalamasi 7.9 sarfiyat cok fazla ve performans facia dsg ile biraz kurtarir ama onunda nerde patlayacagi muamma
    Mobildeyim devamini yazarim abi Saygilar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yeti iyice ticariye sarmis off road paketi dusunulebilir biraz daha iyi duruyor ama onunda fiyati ucabilir yalitim insallah duzeltilmistlir yol sesi problemi var ve o tikirtilar beni deli ediyor takan biri degilsen etkilemez.
    Yeni SuperB e gelirsek 1.6 tdi ye dsg gelmesi iyi olmus ancak keske yeni nesil TDI gelsymis halen eski nesilden gidiyor yeni nesil tdi sadece octavia da var.Ayrica 1.6 tdi manuel tam bir les sakin yaklasma sirket ortaginda var ortalamasi 7.9 sarfiyat cok fazla ve performans facia dsg ile biraz kurtarir ama onunda nerde patlayacagi muamma
    Mobildeyim devamini yazarim abi Saygilar

teşekkür ederim kardeşim benim aşırı ses takıntım var 2 citroen 2 peugeot kullandım en fazla 25 bin km dayanabildim bu arada süperbdeki ortalama çok fazla dizel için ilgin için tekrar teşekkür ederim hayırlı günler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

arabadan çok memnunum ama işte bi otomatik vites olsa keşke emeklilik geldi fazla km yapmayacağım artık son 2-3 yıl hanım illa otomatik diyor bende artık rahat edeyim diyorum 1.0 motora powershift getirseler işte yolun düşerse her zaman beklerim bu arada aklındaki otomatik seçenekleri de sen bana yaz aklımda bulunsun arabayı temiz kullanınca soran oluyor satar mısın diye arkadaşlardan

Abi sende alican corolla advance cvt bence. Piyasada dizel otm karmaşası var resmen. Tam otm olunca yakıt cok
    Çift kavrama riskli
    Tek kavrama konforsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Atmosferik araclarin kullanim karakteristigi dizelden farkli,alistikca daha cok seversiniz.tuketim ortalamanizda bu motor ve otm vitese gore gayet iyi.

Alışkanlık iste. Benim gözümde turbolu olanlar daha keyifli. Benzin fiyatı uygun olsa turbo benzinliye binerim şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

kısaca araç çöp diyorsun

yalnız 6.5lt uzun yol ortalaması gayet normal, 2005 mazda3 1.6 ileri AT ile uzun yol ortalaması 89km/s şeklinde 6.3'lerde çok gezindim toplam 1000km üzeri yolculuklarda ki Toyota bu araçta ağırlık ve şanzıman avantajını 2.5 saat vır vır vır anlata anlata bitiremedi, tsi,vtec cart curttan eksik olmadığını dile getirmişti...

105km/s ortalama 6.5 yerine 5-5.5 olsaymış iyiymiş derdim motor olarak ancak gel gelelim bu aracın şehir içi kullanımında 9-10 litre gibi klasik değerleri sunacağı gün gibi ortada...

Yok hocam oyle demiyorum sadece kendime gore yorumladım. O hız ort ile dizeller ancak 5,5 yakar uzun yolda. sehir ici 8,5-9,5 arası yakıyor.

• İncelemeden anladığım kadarıyla, genel olarak başarılı bir araba değil. Her nedense, Corolla ve Auris'in tasarımını beğenemiyorum. Fiyatları uygun olsa alınabilir ama uygunda değil. Toyota, bu fiyatlara rağmen iyi satıyor, VW ile birlikte, geçmişin kaymağını yiyen iki markadan birisi.
  • Sahsen su fikirdeyim 40 45bin gibi paralara 115 125hp astra focus alabiliyorken 105lik findik motor almam.evet devir turbo devri ama turbolarin etiketleride pahali,arti lpg uyumu zayif ve ne olursa olsun kastirinca iciyorlar benzini.turboda olsa hacim kucuk.atmosferik kullanmayi iyi bilen biri turbolari bu guc ve hacim farkiyla her turlu bicer.

• Genellikle insanlar o kadar inceleme icinde hep yakit tuketimi uzerine yogunlasiyorlar. Halbuki orada ilginc bir detaydan bahsetmissin; bagajin kullanissiz olmasi. Gecenlerde Focus-Auris karsilasmadinda bagaj konusunda "iki arac arasinda" bagaj hacmi kagit uzerinde dezavantajli olmasina ragmen Focus avantajlı demiştim, ama bu iddiama çok takılanlar olmuştu. Nedenine gelirsek, Aurisin bagaji yuksekte konumlandirilmis. Şöyle bir durum var, bir bebek arabasını hangisine sigdiracasdiniz? Auris kagit uzerinde fazla ama kullanamadiktan sonra avantaji kalmiyor.
    Herneyse, Ortalama hiza göre deger normal. Hep 110 olsa 95-100 arası çıkardı ama belli, basmıssin abi. Bu arada arac kimin, senin leon noldu?

• Ara ara bastım evet. Ozellikle otoyolda.

Arac kayınpederimin corollayi satıp almıştı 3 ay önce. Eşyaları koyunca bebek arabası sığmıyor bu araca. Yani bendeki bebek arabası birde kibar olanlardan. Biladerin lodgy le gönderdim bebek arabasını. Aynı hacim yazsada benim leonun bagajı daha cok eşya alıyor. Birde üstüne bebek arabası alıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.