Şimdi Ara

Yeni araç alıcam, noter vekalet ücretini bayi mi karşılamalı ben mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    En azından konu açan arkadaş cevabını almış.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Abicim bunların birsey bildiği yok. Yeni sistemde bayilere yetki verilmiş tüm tescil işlemlerini yetkili bayiler yapıyor.

Aynen öyle, uğraşmak yok, para çokomel olayı.

Abicim bunların birsey bildiği yok. Yeni sistemde bayilere yetki verilmiş tüm tescil işlemlerini yetkili bayiler yapıyor.

Etme eyleme güzel kardeşim , ne yetkisinden bahsediyorsun , ben noterden vekalet vermedikçe kimse adıma araç kaydettiremez , plaka çıkaramaz ruhsat basamaz
    Nasıl bir yetkiymiş bu böyle oldu olacak nüfusuma çocukta eklesin
    Vekaletli satış olacaksa notere gidip bana vekalet vereceksiniz 180 lira ücreti var yada işlemleri biz yapacağız arabayı almaya gelmeden önce trafik tescil bürosuna gidip imza atacaksınız herhangi bir ücret ödemeden dedi. Ben de ikinci dediklerini yaptım ve başka hiç bir işlem yapmadan arabamı teslim aldım.

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Arabamı geçen hafta yetkili bayiden aldım. Satış sorumlusu aynen şunu söyledi,
    Vekaletli satış olacaksa notere gidip bana vekalet vereceksiniz 180 lira ücreti var yada işlemleri biz yapacağız arabayı almaya gelmeden önce trafik tescil bürosuna gidip imza atacaksınız herhangi bir ücret ödemeden dedi. Ben de ikinci dediklerini yaptım ve başka hiç bir işlem yapmadan arabamı teslim aldım.

Trafik tescile bizzat gidersen sorun yok tabii ki.
    Tescil masraflarını da araç pazarlığında araya kaktırıyorlar bir şekilde .

Örnek VW Golf fiyatını inceleyiniz kendi sitelerinden. ;

Golf 1.2 TSI BMT 110 PS Midline Plus Manuel

Model (*4) Golf 1.2 TSI BMT 110 PS
    Motor 1.2 TSI BMT 110 PS
    Şanzıman Manuel
    Donanım Midline Plus
    Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1-2-3-8) 63.700,00 TL
    Net Fiyat 36.737,87 TL
    Ötv (%45)(%90) (*5) 16.532,04 TL
    KDV (%18) (*5) 9.588,58 TL
    Motorlu Taşıtlar Vergisi (*5) 311,50 TL
    Trafik - Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri (*5/6) 249,50 TL
    Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli (*7) 280,50 TL

Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1/2/3/8) 63.700,00 TL

• Komik yag vekalet olmadan kimse sizin adiniza ne tapu ne ruhsat hatta adiniza kayitli elektirik aboneneliginizi ne baslatir ne sonlandirabilir.

Ben ce iyi arastirin o araclara daha onceden plaka cikmis bile olsa trafik arac sahibinin gerekli islemleri icin
    Gidilmesi gerekiyor . Bu islemi yapmamak icin bayiler sizden vekalet istiyor arac tescili ve plaka cikarimi icin

• bende hafta sonu 0 araç aldım ve noterden vekalet verdim bu arada ücreti de ben ödedim tabi, düşününce diğer türlü çok saçma geliyor hiçbir evrak olmadan nasıl benim adıma araç kaydettirebilir ki bayi, öyle bir durum varsa bunu mutlaka kötüye kullananlar çıkar.
  • Ben Aralığın son haftası sıfır araç aldım 2 bayi ile birden pazarlık yapıyordum bir tanesi vekalet ücretini de biz karşılayacağız ekstra masraf çıkmayacak söylediğimiz rakama ek olarak dedi bunu aracı aldığım bayiye söyledim o da zaten kredi çekmeyeceksiniz gerek yok ki ona dedi ve ertesi gün aracın parasını yatırdım parayı yatırdıktan bir gün sonra plaka seçmem için aradılar plakamı seçtim. Plakayı seçtikten 1 gün sonra da gittim aracı teslim aldım. Sadece parayı yatırmadan bir gün önce bayide son pazarlığı yaparken arkalı önlü kimlik fotokopisi verdim diye hatırlıyorum ekstradan bir belge imzaladım mı şu an da net olarak hatırlayamadım. Aracı teslim almaya gittiğimde de yanımda plakaları taktılar aracı tanıttılar aldım çıktım ne emniyete gittim ne de vekalet çıkardım.

**Hyundai i20 1.2 Style+Pan**
  • quote:

Her bayi bu sisteme geçmiş değil..

O yüzden 2 farklı şekil olması normal.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.

• Merhabalar asbis aktif olmus artik sifir arac aliminda galeri degil normal bayilerden alindiginda vekalet olmadan arac cikartiliyor deniliyor . Bu sekilde islem yaptiraniniz oldumu.

Simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12B463169 -- 8 Mayıs 2016; 22:15:32 >

**Hyundai i20 1.2 Style+Pan**
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.