Şimdi Ara

Yeni anayasa tartışmaları... AKP'ye ilk destek DEM Parti'den

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çiftyürek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 52'inci yıl dönümünde andı. Sosyal yardımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiftyürek, bu konunun her seçim döneminde iktidar partileri tarafından propaganda malzemesi yapıldığını belirterek, sosyal yardımların devletlerin keyfiyetinde olmadığını söyledi.



    Yeni anayasa tartışmaları... AKP'ye ilk destek DEM Parti'den



    Türkiye'nin, sosyal devlet kavramıyla 1961 Anayasası ile tanıştığını, sendikaların kuruluşu, işçi hakları, sosyal haklar, temel hak ve özgürlüklerin de 1961 Anayasası ile ülke gündemine geldiğini dile getiren Çiftyürek, bu anayasadan sermayenin rahatsız olduğunu, ardından darbeyle 1982 Anayasasının kabul edildiğini kaydetti.


    Çiftyürek, 1982 Anayasasıyla "kimsenin nefes alamadığını" öne sürerek, "Eğer dipten gelen dalga olarak, işçi, emekçiler, kadınlar, gençler yeni anayasaya içerik katacaksa o zaman yeni anayasa sosyal içerik bakımından, temel hak ve özgürlükler bakımından, Kürt halkının talepleri bakımından, Alevi halkının talepleri bakımından da içerik kazanacaktır." dedi.


    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar da düzenlediği basın toplantısında, 14 Haziran 2018'de babasının ve iki kardeşinin öldürüldüğünü hatırlatarak, geçen 6 yıla rağmen adil ve tarafsız yargılanma taleplerinin karşılanmadığını savundu. Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar'ın 846 gün Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde sürdürdüğü eyleme, 95 gündür de Adalet Bakanlığı önünde devam ettiğini aktardı.


    Şenyaşar, 24 Mayıs Cuma günü saat 15.00'te Adalet Bakanlığı önünde haksızlığa, adaletsizliğe uğrayan bütün kesimler adına basın açıklaması yapacağını bildirdi.




    https://www.odatv.com/guncel/yeni-anayasa-tartismalari-akpye-ilk-destek-dem-partiden-120042243








  • Yeni anayasa tartışmaları... AKP'ye ilk destek DEM Parti'den

    Haberden sonra babuş690606 ve ekibi Yeni anayasa tartışmaları... AKP'ye ilk destek DEM Parti'den 

  • Yeni dönemde Demleniyorlar hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özkan'ın en azından bir teması oluyor da babuş tamamen doğaçlama daha doğrusu sallama bir şeyler atıp gidiyor. yazdığı cümleden hiçbir şey anlamıyorum adamın çabalıyorum 2-3 kere okuyorum ama nafile

  • AKP Demleniyor.. ozkank sakaci ve babus bende bloklu ne yazacaklarını merak etmiyor degilim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al gülüm ver gülüm.

  • Forumda yıllardır "Akp'li değilim ama..." senaryosu var. Birisi okumuş diğeri meslek liseli ergen olduğundan normaldir.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AKP CHP MHP DEM bu konuda anlasmaya basladilarsa bundan en zararli cikacak olan halktir!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cumhur İttifakı'nın tek başına anayasa değişikliği yapması mümkün değil, referanduma bile götüremiyor. Değişiklik için tüm muhalefet partileri ile uzlaşmak zorunda. Referanduma gidebilmek içinse DEM veya CHP ile uzlaşmak zorunda.
    CHP ve DEM'in anayasa değişikliğine karşı durmak gibi bir tavrı olmaz. Ama nasıl bir anayasa istedikleri konusunda farklılıklar olacaktır. Tuzaksız bir süreç olursa değişiklik gerçekleşebilir. Tuzaklı bir değişim amaçlanırsa direnç olacaktır. AKP sağ muhalif partilerle referandumu zorlayabilir. Sol kesim referandumda "Hayır" cephesi olabilir. Medya eliyle yeni bir "yetmez ama evet" azınlık görüşü ajite edilebilir.

    Bu meclisten halk için iyi bir anayasa çıkması ihtimali görmüyorum ama bu kadar uzlaşma zorunluluğu sürpriz bir sonuca sebep olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demleniyorsunuz yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya 3 kere ozkan yazılmış ama hala gelmemiş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla demlenmeyin acılaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta Numan Kurtulmuş ile yeni anayasa mesaisi başlıyor.
    Bu anayasa tartışmalarında dikkatinizi bir yöne çekmek istiyorum.
    Kimisi "1982 anayasasını düzenleyelim,zaten oturmuş anayasadır ,eklemelerle devam edelim" diyor.

    Kimisi 1921 ,kimisi de 1924 anayasasını temel alalım diyor .
    Hiçbir siyasetçi 1961 anayasasından bahsetmiyor bile.

    Sebebi çok basit ülke tarihinin hatta döneminin en özgürlükçü anayasası ve hiçbir siyasetçinin işine gelmiyor.

    Döneminin en önemli profesörleri tarafından hazırlanmış halkçı bir anayasadır, hükümet merkezi değil halk menfaatlerini içeren üstelik hepsinden öte tek çerçeve anayasadır.

    Yani alt maddeleri 1982 anayasası gibi doldurulmuş değildir ,al getir , günümüz koşullarına göre de alt maddeleri ekle şuan bile Avrupa 'nın en özgürlükçü anayasası olur .
    Ama dediğim gibi hiçbir siyasetçinin işine gelmez zaten döneminde "halka verilmiş sosyal haklar , ekonomik kalkınmanın çok önüne geçiyor" diye 10 yılda defalarca kez aşındırılmış nihayetinde de 21 yıl gibi kısa bir süre de de kaldırılmış darbe mağduru anayasadır.

    İki aydır bu tartışmalar var ve ne iktidar ne de muhalefetten 1961 anayasası hakkında tek kelam duymamamızın sebebi budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 24 Haziran 2024; 7:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.