Şimdi Ara

YENİ ALDIĞIM BİLGİSAYAR İÇİN YARDIM LÜTFEN TEK ÇAREM SİZSİNİZ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dostlar uzun bir yazı olacak olayları tam anlamıyla aktarabilmek için size detayları vereceğim elinden geldiğince. Vatan BİLGİSAYARDAN dan yeni aldığım ama üzerinden 6 ay geçen bir bilgisayar hakkında yaşadığım sorunları paylaşacağım.. 6 AYDIR SÜREGELİYOR BU SORUNLAR ama sabretmek olsun , servise 2 kere göndermek olsun bir şekilde gel zaman git zaman idare ettim... Bu süreçte çok araştırdım bilgisayarlar hakkında çok sınırlı bilgim varken az çok şey yapabilir konuma geldim. Oyun oynamak ve öğrenci evimde televizyona gereksinim duymadan dizi izlemek için indirimde yakaladığım ve tassaruf etmeye çalıştığım bir Bilgisayar idi.Bilgisayarımın donanımlarından bahsedeyim önce sonra olaylar dizisini açıklayım:

Asust TUF GAMİNG FX705-GD 17'3 İNCHLİK EKRANI OLAN SERİDEN
    8GB RAM
    WİNDOWS 10 64BİT
    NVİDİA GEFORCE 1050 ekran kartı
    İNTEL CORE İ7 işletim sistemi
    DirectX 12 yüklü

şu söylediklerim bu bilgisayardan önce ayırt edemezdim bile bu kadar uğraştan youtube da videolar izlemekten araştırma yapmaktan bir şeyler kaptık sayesinde bilgisayarın. şimdi olayları anlatayım.

Hatanın bir nedeni olduğunu ve birkaç farklı şekilde gün yüzüne çıktığına inanıyorum. Ve bu bilgisayarın özellikleri ne kadar iyidir bilmem ama bana çok taşşaklı gelmişti affedersiniz hani chrome açarken bile bazen saçma gecikmeler yaşıyordum SSD YOKTU İÇİNDE BELKİ AMA GENEDE AÇILIŞ HIZI YAVAŞ GELİYORDU(KONU DIŞI SADECE BELKİ BİR FİKİR VERİR DİYE BELİRTTİM) YANİ BU BİLGİSAYAR KASMAMALIYDI KESİNLİKLE BENİM İÇİN HAKSIZ MIYIM DONANIMSAL ÖZELLİKLERİ ORTA BİR BİLGİSAYARIN ÜSTÜNDE SAYILABİLİRDİ SONUÇTA.

ilk zamanalardA BİLGİSAYARINIZ KİŞİSEL BİR SORUNLA KARŞILAŞTI YENİDEN BAŞLATILMASI GEREKİYOR TARZINDA MAVİ EKRANDA PCYİ BİR ANDA KAPATAN BİR HATA İLE BAŞLADIK
    SONRALARI ŞU DİKKATİMİ ÇEKTİ ŞARJDAN ÇIKARINCA FPS ÇOK DÜŞÜYOR NEREDEYSE 30 FPS E KADAR VE ŞARJDAN ÇIKTIĞI AN 2-3SN SİYAH EKRAN VERİYOR VE GİDİP GELİYOR EKRAN
    ÜSTÜNE ÜSTELİK OYUNLARDA ŞÖYLE BİR HATA ALIYORDUM :
    İŞLEMCİ MOTORU BAŞLATILAMADI DRİVER GENİUS İLE EKRAN KARTI SÜRÜCÜLERİNİ GÜNCELLEYİN
    BİLİNMEYEN BİR DİRECTX hatasından ötürü Lol başlatılamadı. Lütfen ekran kartının en yeni sürücüleri kullandığından emin ol.

Bu hataları görünce baya bir kurcaladım GÜNCELLEDİM ( Kİ GÜNCELMİŞTE DİRECTX 12 YÜKLÜYDÜ EKRAN KARTI GÜNCELDİ ) olmadı servise gönderdim. servisten geldiği zaman nihayet göz bebeğim oyunlarımı oynayabiliyordum ama şarj dışı fps farkı çok fazlaydı yahu directx hatası almıyordum elbette oyun açılıyordu mutlu ve umutluydum. Ama şarjdayken 240-250 fps alabiliyorken şarj dışı 30-50 fps çok sorundu ve siyah ekran sorunu( şarjdan çıkarıcnca 2-3sn siyah ekran verme sorunu) hala devam ediyordu.
    2 KERE SERVİSE GİDİP GELMESİNE RAĞMEN BU HATA DEVAM EDİYORDU GENE DE OYUNLARI OYNABİLDİĞİM İÇİN ŞARJDA SORUN ETMEDİM PEK VE SABIRLI BİR İNSAN OLDUĞUMDAN MÜTEVELLİT. BU SÜREÇTE TABİ BAYA ZAMAN GEÇTİ BÖLÜMÜM TIP OLMASINDA VE VATAN MAĞAZSININ OTURDUĞUM YERE UZAK OLMASINDAN BAYA BİR ZAMAN GEÇİYOR ÜSTÜNDEN KASIMDA ALDIĞIM BİLGİSAYARIM İLE BABA OCAĞINA DÖNÜYORUM MART GİBİ.. VE BİLGİSAYAR YENİ OLDUĞU İÇİN HER SERVİSE GİDERKEN DEĞİŞİM TALEP EDİYORUM KABUL EDİLMİYORDU YOK SÜRÜCÜLER GÜNCELLENDİ VS VS ŞEYLER YAPILDI DİYEREK GERİ BANA YOLLANIYOR AMA NET BİR İŞE YARAMIYORDU..

VE BURADA BAŞKA BİR MACERAMIZ VAR ŞİMDİ BURAYA DA KORONA GÜNLÜKLERİ DİYORUM ASIL PC BİLGİM BURADA GELİŞTİ VE BİRKAÇ FİKRİM VAR SORUNLA İLGİLİ ÖNCEKİ KISIMDA BAHSETTİKLERİM AZ ÇOK FİKİRİNİZ OLUŞSSUN DİYEYDİ ŞİMDİ İÇİ CLİMAX NOKTASINA GELDİK İŞİN BANA BU YAZILARI YAZDIRAN OLAYLARA.

Eve geldim Witcher 3 gibi yüksek grafikli bir oyunu indirdim korka korka ve açtı bilgisayarım ki açması gerekiyordu ama işte önceki olaylardan inancım yoktu. Neyse çok rahat bir şekilde witcher 3 ü oynayabiliyordum..
    Ama bu süreçte yeni bir hata daha vermeye başladı BİLGİSAYAR.
    LOL DE ŞU ŞEKİLDE BAŞ GÖSTERİYORDU: GRAFİK AYGITI BAŞLATILAMADI ( LOL clienttinde vermiyordu bu hatayı bu arada şampiyon seçim ekranından sonra oyun içine yükleme ekranın açmıyordu direk )
    WİTCHER 3 DE İSE KASMALAR YAPIYORDU

WİTCHER 3 İÇİN KAPATIP AÇIYORDUM BİLGİSAYARI
    LOL İÇİNDE AYNI ŞEYLERİ YAPIYORDUM ŞAYET SONRALARI BİR ŞEY KEŞFETTİM ŞARJDAN ÇIKARIP TEKRAR YÜKLE SEÇENEİĞİNE BASINCA OYUNDA OYUNU YÜKLÜYORDU BURADA DANK ETTİ BİR ŞEYLER KAFAMA EKRAN KARTININ İNAKTİF VE AKTİFLİĞİYLE İLGİLİ BİR SORUN VS.

SON GÜNLERDE İSE DURUM ŞUNA EVRİLDİ
    ARTIK LOL İÇİNDE SABİT 90-130 FPS ALIYORUM
    ŞARJDAN ÇIKAR TAK YAPINCA EKRAN KAPANIP AÇILMIYOR
    !!!!! ÖNEMLİ YERLERE GELİYORUZ!!!!!
    GÖRÜNTÜ BAĞDAŞTIRICIMDA NVİDİA GÖRÜNMÜYORDU (aha sıçtık dedim)
    Bios a baktım orada görünüyordu sevindim
    Wİndows Update e baktım güncelleme bulmadı
    Nvidia DENETİM MASASINI AÇMAYA ÇALIŞINCA ŞÖYLE BİR HATA VERİYORDU ( SİSTEMİNİZDE NVIDIA EKRAN AYARLARI KULLANILAMAZ)

Bunların sonucunda birkaç video izledim ve ekran kartını DİSPLAY DRİVER UNİNSTALLER ile kaldırdım
    Nvidia sitesinden benim sürücümü indirdim ama orada da şöyle bir hata alıyorudm: bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı( DOĞRU SÜRÜCÜYÜ İNDİRDİĞİMİ BİRKAÇ KEZ TEYİT ETTİM GEFORCE 10 SERİSİ 1050 OLANI İNDİRİYORDUM Kİ DOĞRU OLAN BU OLMALIYDI))

Şuan ise intel i kullanıyordum sadece nvidia hala kaldırımış durunca ve şuan görüntü bağdaştırıcılarımda İNTEL(R) UHD GRAPHİCS 630 VE Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı var. 90-130 fps alıyordum lolde

Witcher 3 GTA 5 GİBİ OYUNLARIN FPS BAŞ AĞIRITACAK DERECEDE KÖTÜ oynanmıyor yani açıyor ama.

Olay bana EKRAN KARTI İLE İLGİLİ GİBİ GELDİ AKTİF VE İNAKTİF VEYA OKUMA OKUMAMA GİBİ BİR DURUM YANİ PCSİ GÖRMÜYOR BİLDİĞİM ŞARJDAN ÇIKAR TAK YAPINCA AKTİF İNAKTİF DURUMU TETİKLENİYOR GİBİYİDİ ZAMANINDA ŞİMDİYSE STABİL DURUMDA DOSTLAR sonuçta nvıdıa yok artık teoride tabi..

Benim elimden bir şey gelmez gibi artık ama sizin de fikirleriniz almak istiyorum çok uzun yazdım biliyorum.. Sizden bir çözüm , ya da bir tanı istiyorum bilgilerim yetersiz siz değerli kardeşlerden : ÖNCELİKLE BİR TANI İSTİYORUM EVET BUNDAN DOLAYI BÖYLE, 2.Sİ ÇÖZÜM ( BÜYÜK İHTİMALLE SERVİSLİK İŞ BİLİYORUM DONANIMSAL SIKINTI VAR)
    VE EN ÖNEMLİSİ 3. VATAN BİLGİSAYARA KARŞI TAVRIM GİDİP AĞIZLARINA MI SIÇMALIYIM DAVA MI ETMELİYİM YOKSA SERVİSE VERİRKEN SİZİN KOYDUĞUNUZ TANILARI AYNEN İLETİP ŞU ŞU SORUNLAR VAR LÜTFEN ÇÖZÜLSÜN DİYE Mİ İLETMELİYİM YOKSA İADE Mİ İSTEMELİYİM ??? LÜTFEN BİLGİLENDİRİN BENİ OLAY BENİ AŞTI ARTIK BİR ŞEY YAPAMIYORUM VE TÜKENDİM

ÇÖZMESİ ZOR BİR MATEMATİK PROBLEMİ GİBİ ADETA BAŞKALARINDAN YARDIM ALMA ZAMANI GELDİ

• okuyup cevap verene helal olsun :D ben direk next konu yaptım
  • Üreticinin kendi sitesinde birkaç sürücü mevcut. VGA sürücüsünü oradan indirin.https://www.asus.com/Laptops/ASUS-TUF-Gaming-FX705/HelpDesk_Download/
    Ayrıca laptopun fişini çıkarttığınızda performans düşebilir. Performans ayarları varsa onu maksimuma ayarlarsanız fps çok düşmez fakat şarj çabuk bitebilir. Benim laptopun Acer Nitro diye bi programı var performans ayarları mevcut. Asus'un var mı bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1. Temiz bir bios ayaları (fabrikasyon)
    2. C:/Format
    3.Chkdsk
    4. Win 10 yükle
    5. Üreticinin yayınladığı güncel chipset driverları yükle
    6. Oyunları yalnızca pc şarja takılı iken windows performans ayarları yüksek olarak oyna
    7. Bunları yapamam diyorsan mutlaka bilen birine yaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 18 Mayıs 2020; 16:11:38 >
  • SoNx27 S kullanıcısına yanıt
    ilgilenen olursa diye eklemek istedim her detayı , iletişim kopukluğu olsun istemedim. Teşekkür ederim gene de iyi günler dilerim
  • Extreme37 kullanıcısına yanıt
    YÜKLEDİM VE OLDU ŞUAN GÖRÜNTÜ BAĞDAŞTIRICI DA NVİDİA GÖRÜNÜYOR OYUNLARDA FPS ARTTI WİTCHER 3 ARTIK KASMIYOR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. peki sizce gene de servise vermeli miyim ?
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    ASUS SİTESİNDEN VGA YÜKLEYİNCE DÜZELDİ SİZE DE HABER VEREYİM DEDİM TAM YAZDIĞINIZ ŞEYLERE GİRİŞECEKTİM . NVIDIA SİTESİNDEN İNDİRDİĞİM HATA VERDİ DE ASUSUNKİ İŞE YARADI.. sizin de fikriniz almak istiyorum şu servis konusunda ? Vatana gidip çemkirmeli ve değişim talep etmeli miyim sizce ya da servis mi göndereyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazı çok karmaşık olmuş, pek hakim olmadığınız için tüm detayları vermek istemişsiniz anlıyorum.
    Şarjdan çıkınca batarya hızlı bitmesin diye performansın kısılması normal.
    Onun dışında muhtemelen driverlarınız eksik. Tüm driverları temiz bir formattan sonra asusun sitesinden yükleyin
  • tolilii T kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözüldüğüne sevindim, bilgisayarı da servise vermenize gerek yok. Servislik bir sorun yok gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamamını okumadım, işletim sistemi hatalarına bir çözümüm yok ama laptoplarda fişten çekince fps düşmesi normal.
    pil ile daha düşük performans verirler.
    tabi bu düşüşün oranı da önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GUYS GEÇEN HAFTALARDA PC TAMAMMEN ÖLDÜ KEYFİ GARANTİ YAPMIŞTIM GÖNDERDİM GULF SİGORTAYA ÜRETİCİ KAYNAKLI ANAKART SORUNU DEDİLER ZMAAINDA 7K YA ALDIĞIM ÖLÜ PC İÇİN 7 K VERDİLER BEN DE GİTTİM RTX 3060 RYZEN 7 5800 H 16 GB RAM 512 GB SSD 17.3'' ACER NİTRO ALDIM ÇEK İLE 11500 E GELDİ . FULL+ FULL AYARLARDA GTA 5 DE 140 FPS VERİYOR AMA RDR2 DE AYARLARI DEĞİŞTİRSEM DE FPS HEP 15 DE ULTRA YAPSAM DA DÜŞÜK YAPSAM DA BİLGİSİ OLAN VAR MI ACABA ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.