Şimdi Ara

Yeni ADSL aldım, ADSL ışığım yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün telefon ve ADSL aldım (1024K sınırsız). Neyse önce telefonu bağlattık. Sonra ADSL bağlanacak diye bekledik, ADSL'iniz bağlandı dediler, ADSL ışığı falan yanmıyor. Bilgisayarcı arkadaşla (kendisi network uzmanı) ki ayrı modem ile denedik, iki ayrı splitter ile denedik, splittersız denedik, kabloyu değiştirdik, üç dört kere modemin konfigürasyonunu yeniden ayarladık sonuç olmadı. Bağlanan telefonda cızırtı vardı, araştırdım kablolarda oksitlenme olabilir diye bir bilgi öğrendim. Telekomu artık 3-4 kere arayıp arıza kaydı bıraktık. Daha önce bu hattan babamın üstüne kayıtlı 512 K sınırsız internet bağlantısı vardı ve zerre kadar sorun yaşamadık. Bizi telekomdan aradılar ve karşıdan ne yaptılarsa bir anda telefonun cızırtısı gitti. Sonra telekomdan telefoncu geldi hatta baktı hattınızda kablolarda sorun yok, ama ben internet olayından anlamam dedi. Şimdi ADSL için başka birini göndermelerini bekliyoruz.

Bu yaptıklarımız kaç kere aradıktan, araya tadınıkları soktuktan sonra oluyor. şimdi oturmuş, ADSLden anlayan Telekom görevlisinin keyfinin gelip bizim hatta bakmasını bekliyoruz. İşte size bir Türk'ün internet macerası.

Telekom bayisi iki gün içerisinde internete bağlanırsınız dedi bir haftayı doldurduk. Aranızda bana gerçekten yardımcı olup çözüm sunabilecek birileri var mı?

• Maalesef direk müdahele gerektirecek bir sorun bu. Zaten siz denenecek şeylerin hepsini denemişsiniz. Umarım en kısa zamanda gelirler tamir etmeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 4 Eylül 2008; 20:03:33 >
    Yolsuzluk=Yoksulluk.
    Doğruları konuşmak için en az iki kişi gerekir biri doğru söyleyen, biri doğru anlayan,
    Allah, kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil,doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın..

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: computeron

TT santal hatasından internete giremiyorsunuz.. TT un problemi..

+1

evet.aynı şey benim başıma da geldi... saatlerce uğraş sonra anla ki sorun ttnet in kablolarında çıksın.. rezalet..

bir de garib bir durum vardı. Airties modem çalışırken diğer tüm marka ve modeller çalışmıyordu o hatta...

bizde bu yüzden yanılmıştık..
  • ara tt netin o 444 lü numarayı sanırım internet kullanımına açmamışlar ben bilgisayarcıda çalışıyorkende böyle bir olay başıma gelmişti tek sorumlusu tt net onlar açınca bal gibi giriyor ama o modemi kurdugumuz adamdan yedigimiz fırçalarıda heç unutmuyom adam suçu bizde buldu olan bize oldu ama tt netten oldugunu anlayınca hepsini aynen iade ettik adama tabi
  • Ben kaç kere aradım 4440375'i artık sayısını unuttum. ADSL ışığı yanıp sönse hayat var diyeceğim de hiç bir hareket yok. Tek istediğim internetten anlayan bir teknisyen. Ama, Telekom da böyle lüks şeyler bulunmuyor maalesef. Ancak, telefonla uzaktan tahmin yürütme oyunu oynuyorlar. Bir de demezler mi modem ayarlarınızı yapmamışsınızdır düzgün diye. Ayarları yaptığımız arkadaş da kurumların network sistemlerindeki arızalarla ilgileniyor. Tamam, kardeşim biz beceriksiziz gelin bakın şu hatta dedik, yine görünürlerde kimse yok.
    Ama tabi bende suç, bir an Türkiye'de yaşadığımı unutmuşum. Yazık gerçekten yazık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım aynı problem benim başımada gelmişti. Problem ttnetten kaynaklanıyor. Benim hattın bağlı olduğu portta arızalıymış. hatırlı kişiler araya soktuk. Sinyal testi cihazlarıyla bir ekip geldi. ve sorunun kendilerinden olduğunu anlayıp portu değiştirerek sorun hallloldu.
  • Yine görüştüm, modem ayarlarınızı yapamamışsınız yapın diye. Gelin siz yapın diyorum bizim işimiz değil modemi aldığınız yer yapacak diyorlar. Ölür müsün, öldürür müsün? Elimde iki modem var: Biri Airties'ın kablolu modemi, diğerini tahmin edin TTNet'in sattığı Zyxel midir nedir o? İkisinde de DSL connection fail oluyor nedense?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.