Şimdi Ara

Yeni 2022 Hyundai Bayon Elite İzlenimlerim (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
10
Favori
72.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
  • Hocam ilk mesajda siz yazmıştınız galiba, camları indirirken iç kapı pandizot trimi esniyor diye? Garip bir durum. Şu an aklıma geldi diye yazayım dedim. Bir sorun oluşturuyor mu ve hepsinde böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Mayıs 2022; 14:52:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

pompa verisi konusunda eklemeye çalışacağım.

@herseyinhayirlisi

Şehir içi için mükemmel bir araç her yere girip çıkıyorum daracık park alanlarına arka kamera ve ön park sensörü say esinde tek seferde giriyorum genelde.

@hainz17

Liste fiyatı geçerli fakat özellikle elit paket yok malesef sarı ilan sitesin de de çok yüksek fiyatlar istiyorlar.

@programmer_onur

Evet tüm araçlarda var herhangi sorun oluşturmuyor.

Arkalı önlü giderken Ankara-Eskişehir yolunda babamın biraz içi geçtiği için rapidi sağ tarafta ana yolda kaldırıma vurmuş hemen uyanıp toplamış neyse ki yol boş olduğu için kimsede bir şey yok.

3 ayda 7200 km yol yapmışım bayonla

Şeritte tutma , sesli uyarı sistemleri özellikle 4-5 saat süren yolculuklarda ciddi anlamda işe yarıyor.

Önemli bir şikayetim yok arka koltuklardan tıkırtı 1-2 kere geldi koltuğu yatırıp kaldırınca düzeldi sanırım tam yuvasına geçme ile ilgili bir durum gibi gözüküyor. Grupta bu sorunu yaşayanlar var ama benim şuan şikayetim yok.

Ön camda sensörlerin kapakları ses yapıyor çok güneşte kalınca onun altına çift taraflı bant yapılması durumda oda çözülecektir fakat şuan ses gelmediği için bir işlem yapmadım

Led far , Uzun far asistanı , şerit de tutma gibi özellikli bir araç olmadığı sürece bayon satacağımı düşünmüyorum. Güvenli sürüşü ve uzun yolculuk sonrası ciddi anlamda yorgunluğum azaldı.

1.4 Atmosferik genelde yüklü kullanmama rağmen rampada düşmesi dışında performansı ile ile ilgili bir şikayetim yok devir çevirince 150-160 sabit gidiliyor tabi ona göre de yakıyor.

İstanbul dan Bursaya gittiğimiz de rapid 1lt az yakmıştı ortalama bursa dan ankaraya vardığımızda rakamlara bakmadım aşağıdaki resim Dönüşte Ankara-İstanbul yolculuğunun tüketimi

Tek üzücü nokta performanslı kullanmayı seviyorum corolla da 200-210 görebiliyordum bu araba 180 den sonra yok uzun yolda biraz sıkıcı olabiliyor.

Yeni 2022 Hyundai Bayon Elite İzlenimlerim

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun öncelikle, hem cana hem mala bir şey gelmemesine sevindim.

Dikkatimi çeken bir nokta var, tüketim verilerini paylaşıyorsunuz ama ekranda hiç ort. hız göremedim ya da atladım. Ortalama hızı göstermiyor mu araç?

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

malesef göstermiyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Mayıs 2022; 11:43:41 >

Hani büyük sorun değil, yukarıdaki fotoğrafa göre 104 km ortalama hız çıkıyor ama o ekranda gösterilse daha şık olurmuş.

Birde bu araç benimde takibimde, yakın zamanda araç değiştirme durumum var (mevcut aracım Egea HB, çok memnunum, tek sıkıntım bagaj yetmiyor tatile giderken -380 lt-) ve maddi sebeplerden ve ÖTV istisna limiti nedeniyle Bayon ve sandero stapway ciddi düşündüğüm araçlar.

Siz de ufak tefek sıkıntılar dışında memnunsunuz araçtan ama sıfır araç alacak ve 2 çocuklu bir aile için önerir misiniz yine de veya 1.0 turbo (bir alt paket, 7 DCT) ya mı yöneleyim veya sandero stapway baktınız mı hiç? Bayon ile kıyasladınız mı?

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

egea hb ile bayon-stepway nerdeyse bagaj olarak birbirine çok yakınlar. geniş bagaj istiyorsanız egea sw kasa bakın hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bayon 410lt olması lazım bagajı tatillerde yine yeterli olacağını düşünmüyorum , Bagajdaki pandizotu eve bırakıp giderseniz oradan biraz kurtarabilir o şekilde fazla eşya alıyor.

stapway hiç bakmadım ama hacim daha büyük olsa bile tercihimi bayondan yapardım donanımdan dolayı.

Yarın olsa yine bayon alırım memnunum sınıfın standartlarını kesinlikle karşılıyor. Corolla dan sonra ne yalıtım nede hacim olarak aman aman sorunum olmadı..

Bu aracın en büyük dez avantajları Atmosferik motor olması ve 1.4 olması.

Uzun yolda yüksek hız yapmıyorsanız 1.4 olmasının size hiç bir zararı yok 120-160 arası araç gayet rahat gidiyor yokuşta biraz düşüyor o kadar.

Yakıt olarak turboya göre yavaş gitseniz de hızlı gitseniz de 1 lt fazla yakıyor.

Yakıt sorunu de simit tank lpg takılarak çözülebilir hem yer kaybınız olmaz hem yakıt derdiniz olmaz.

Yıl olmuş 2022 turbolu motor isterdim ama dolu ve turbolu araçlar bu bütçenin çok üstüne çıkıyor.

Benim tercihim düşük performans + dolu araç oldu

Ama egea dan ne kadar iyi veya kötü onun hakkında fikrim yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Mayıs 2022; 12:5:32 >

• @suatcagdas

ÖTV istisna kapsamına giren otomatik Egea kalmadı maalesef. Yoksa çok isterdim SW cross egea almayı.

@emrcnd

Bilgiler için teşekkürler, o gün gelsin bakarız yine ama bugünden bakınca görünen o ki, Bagaj yetmeyecek olsa da bayon şu an 1. sırada seçenekler arasında. Paketler arasından tercih kalıyor geriye, 1.0 style mi, 1.4 elite mi ona bakacağız.

• Yine corolla da olduğu gibi ani kararla lpg taktırma kararı aldım.

Motor ile ilgili en ufak soru işareti yok fakat şerit takip , uzun far asistanı vs bozulur mu diye korkuyorum sadece olurda sensörler bozulursa servis suçu lpg atabilir.

Pazartesi büyük olasılıkla lpg için randevu alacağım , Fikrimi değiştirecek bir bilgiye ulaşmazsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 29 Mayıs 2022; 9:55:40 >

MPI motorlarda LPG sıkıntı oluyor mu hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayır hiç bir sorun olmuyor uyumlu

@Mhmmd.239

Evet lpg seviyorum sadece zamanla sensörler bozulur diye korkuyorum yoksa motordan kuşkum yok

Candan ve Üçel otogaz  dan fiyat aldım ikiside aynı fiyat

Üçel otogaz 

Prins öneriyor Prins Technomax obd destekli veya brc comfort

Candan ise brc comfort önerdi direk

Her iki firmada 7.500 TL dedi

BRC comfort da obd desteği yok benim eski sattığım araca da brc comfort taktırmıştım candan da hiç bir sorun yaşamadım

Her zaman gittiğim ustama gittim taktırma diyor çevremde taktır diyen oldukça az Yeni 2022 Hyundai Bayon Elite İzlenimlerim 

Bugün karar vermem lazım 3 ayda 7.500 km yapmışım normal de bu kadar yol yapmam bu aracı da ortalama 50-60 bin de satarım büyük ihtimal

40 , 50 bin km için lpg değer mi deymez mi tüm mesele bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 30 Mayıs 2022; 15:22:14 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Atiker falan taktırırdım yerinizde olsam. Brc gereksiz pahalı.

Döviz 2 haftada çok arttı. Taktıracaksanız da acele edin bence. Zam gelebilir.

Brc LPG mi 7500 lira, prins fiyatı aldınız mı, o ne kadar vsi sistem.

birde aracınız lpgde supap sorunu yaşatacaktır. Ben 2012 hyundai aracımda yaşadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

brc ve prins 7.500 TL fiyat aldım evet

şuan kararsız kaldığım konu tamamen zamanla sensörler bozulursa garantiden faydalanamamak.

candan 1 hafta sonraya randevu veriyor 1 hafta mecbur bekleyeceğim.

Sizce kendiliğinden şerit takip , uzun far asistanı acil fren destek sistemi bozulma ihtimali var mı lpg taktırmam da ki tek soru işareti bunlar.

Bunların ömürleri ne kadar acaba.

ciddi kararsız durumdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 30 Mayıs 2022; 17:56:47 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.