Teşekkürler şu titreme canımı sıksa da çözeceklerini umuyorum bakalım yarın gideceğim |
Yeni 2022 Hyundai Bayon Elite İzlenimlerim (15. sayfa)

-
-
Hayırlı olsun hocam km de ne yakıyor tüpte?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çözülebilecek bir şey otomatik araçlarda vites gecişi esnaları ve rölanti zamanı bir tık gazlı çalışması rölanti titremesi, vites geçişin hissedilmemesini sağlıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sıfır arabaya lpg takılmasına sebep olan fiyatlara lanet olsun.
-
Henüz 200 km yeni yaptım hesap yapmadım test süreci olduğu için özensiz kullanıyorum.
@Mhmmd.239
Vites geçişi veya benzin den lpg geçişlerde en ufak hissetirmiyordu sadece fren pedalı titriyordu
Biraz önce geldim bir hortum sürtüyormuş düzelttiler sorun çözüldü şuan hiç bir fark yok benzinli gibi çalışıyor geçişler hissedilmiyor aynı corolla da yaşadığım memnuniyeti şuan yaşıyorum
Candan Mühendislik çok yoğun olmalarına rağmen gider gitmez hemen çözelim abi diyerek aracı onardılar bekletmediler bunun içinde ayrıca teşekkür ederim kendilerine
@montaj34
Malesef ofise geldiğimde doların 17.19 olduğunu gördüm şok geçirdim yazıklar olsun gerçekten ne paramızın kıymeti kaldı nede alım gücü
Sıfır araçlara lpg takarak ömrünü azaltıyoruz malesef
-
Bugün depoyu fulledim
km geç sıfırladım aslında ortalama 192 km yol yaptım tamamı şehir içi yoğun trafik ve lpg yeni montaj olduğu için içinde bol bol test sürüşü ve rölanti de çalışma mevcut o yüzden normalden fazla yaktı
1.30 kuruş yakmış benzinli olsaydı 2.70 kuruş yakacaktı inanılmaz bir avantaj var şuan.
Normal kullanımda ortalama 90 kuruş en kötü 1 lira yakacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 10 Haziran 2022; 16:0:33 >
-
LPG resmen altın çağını yaşıyor şu an.
Arkadaşımın BRC bayisi var resmen talep patlaması var sabah 8 de açıp akşam 6 da kapattığım dükkanı saat gece 11lerde anca kapatıyorum diyor. Kapasitemiz günlük 4-5 araca montajdı, 10 a çıktı diyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet candan mühendislik şuan neredeyse 2 ay sonraya randevu veriyor.
Bu makas bu kadar açık kalacağını sanmıyorum ama şuan için ciddi avantajlı
Depoyu fulleyip istanbul dan marmara ereğlisine geldim sabit 110-120 civarı uzun yol tamamen 12.26 dan aldım normalde 11.70 civarına var fakat test etmek için direk ilk gördüğüm yerden aldım.
Tüp ile bile 1 lira üstünde yakıyor güncel maliyetlerde
Uçuyoruz maşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 11 Haziran 2022; 14:48:25 >
-
Hortum sürtmesi ile fren titremesinin nasıl bir ilgisi var anlamadım hocam.
Ben corolla 1.6 2020 otomatik aracimla karma kullanım ortalama 10 litre lpg yakıyorum. Brc comfort kit takılı.
Fren pedalına titreşim veriyordu aracı birader götürdü işim vardı bir boru sürtüyormuş adam başka yöne döndürmüş düzelmiş
Şuan bir sorun yok
@bravaman
Doğrudur benzer rakamlar bende de yüksek hızlarda corolla daha az yakacaktır mutlaka,
-
-
Oldukça makul tüketim gözüküyor.
Ben bayon da ortalama 5lt görmem için 60-70 ile gitmem lazım oda mümkün gözükmüyor
-
Suv karaserinin aerodinamik yapısı+17 inç jant la dar yanaklı lastikler+ 1.4 daha az torklu motor yapısı tüketimi artıyor olmalı
@Mhmmd.239
Haklısınız 1.4 motor uzun yolda yakıtı ciddi olumsuz etkiliyor.
Bugün Tekirdağ dan geri döndüm.Araç 4 kişi bagaj full dolu normalden ağırdı
Corolla da lpg montajı sonrası çok ciddi fark olmamıştı.
Bayon da lpg ağırlığı bir tık daha fazla kesinlikle.
Yokuşta hızlanmak istiyorsanız çok ciddi devir çevirmeniz gerekiyor araçta otomatik olduğu için bunu ayarlamak oldukça güç devir az çevirsin diye gazı bırakıyorsunuz bu sefer de çok düşüyor.
Yolcuk deviri ayarlamaya çalışmakla geçti belki alışacak ayağım zamanla göreceğiz.
Corolla manuel olduğu için bu ayarı tutturmak oldukça kolaydı.
Yüksek devir normalde çeviririm ama lpg var diye zorlamamak için insan çevirmek istemiyor buda yokuşta ciddi aracı düşürüyor.
1.4 Motor performans motoru değil zaten ama lpg den sonra performans ile ilgili hiç beklentiniz olmaması gerek düz yolda fazla hissettirmiyor bu farkı.
Fakat 1.6 motor da lpg çok daha mantıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 14 Haziran 2022; 23:36:56 >
-
Biraz çarpışma uyarı sisteminden bilgi vermek istiyorum.
Emirhan CANDANyoutube
Bayon çarpışma uyarısıhttps://www.youtube.com/watch?v=9-ixjMeorfU&feature=youtu.beKesinlikle harika çalışıyor ve inanılmaz işe yarıyor çok güzel programlamışlar.
Sadece araca çok yaklaşınca çalışmıyor bir araca normalden fazla hızlı yaklaşınca veya öndeki trafik normalden fazla yavaşladıysa hemen uyarıyor arada mesafe olmasına rağmen.
Geçtiğimiz aylarda önümüzdeki araçlarla en az 2-3 araçlık mesafe vardı önümdeki araçların önünde bir lastik parçası çıkması neticesinde normalden fazla yavaşladılar ve araç anında uyarı verdi arada halen yeterli mesafe olmasına rağmen.
Ben öndeki trafiğin yavaşladığını tam olarak daha anlayamadan araç uyardığı için bende fren yaptım.Aracı aldığımdan beri daha hiç acil frenleme gereği duymadım bu uyarılar sayesinde.
Yakıt olarak da lpg sonrası şehir içi yoğun trafikte dahil 1.37 kuruş yakıyor ( 11.66 TL den aldım )
Araçta en büyük olumsuzluk motor
Motor zaten keyifsizdi lpg sonrası daha da keyifsiz oldu , 140 geçmemek lazım 140 geçtikten sonra motor kendini teslim ediyor allah rızası için beni sal der gibi bağırıyor.
Bazen 180 görüyor bazen 170 geçmiyor motorun keyfine göre gitmek gerekiyor.
1.6 corolla aracımın motor performansı oldukça iyidi bu araçta 1.6 olsaymış tadından yenmezdi.
-
Hangi araç bu ?
Hyundai Elantra 2018 1.6 dcvvt motor
Aslın da LPG için en mantıklı motor 1.0 Turbo olanı, ama Elit donanımla pek gelmiyor sanırım. Dediğiniz gibi 1,4 Atmosferik motor kendini zor taşıyor, bir de LPG ile tam zulüm özelliklle klima kullanılırken ve yokuşta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X