Şimdi Ara

Yeni 2014 Renault Megane EuroNCAP'ten 3 Yıldız Aldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renault'un bel kemiği, en tutulan modeli olan Megane, son EuroNCAP testlerinde adeta çuvalladı. Sonuç 3 yıldız.

• Aracın içindeki yolcularda hiçbirşey yok, neredeyse tamamen yeşil. Önemli olan da budur zaten!

Eklediğim resimde, 2 araç var Megane 3, Golf 5 yıldız.

Yetişkin Koruma: Megane %83 / Golf % 87 --> Fark %-4
    Çocuk Koruma: Megane %78 / Golf % 85 --> Fark %-7
    Pedestrian: Megane %60 / Golf %62 --> Fark %-2
    Safety Assist: Megane %48 / Golf %74 --> Fark %-26

YANİ ARAÇ KAPORTA OLARAK BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN DEĞİL, İÇERDİĞİ ELEKTRONİK DONANIM* İTİBARİYLE 5 değil 3 YILDIZ ALMIŞ.

2008 de çıkan bir araç için gayet normal, sonuçta Golf 7 2013 model bir araç.

*Autobrake
    Lane support
    Forward Collision Warning
    Front Assist with City Emergency Braking, Inter-Urban (Auto-Brake and Forward Collision Warning) system, Optional (meeting fitment requirements)

SADECE SONUCA BAKIP ARAÇ ÇUVALLADI, C-ELYSEE=MEGANE yorumu yapılmaz, önce test ve sonuçları değerlendilir, sonra yorum yazılır!
  • Kapısı düşen CC'de 5 yıldız almıştı desem saldırıya geçerler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik konusunda 301 = C-Elysee = Megane diyebilir miyiz ? Ortalık kızışır burada.
  • Testler de artik citayi yukselttikleri icin olabilir mi acaba?

• Yalnız bence testlerde değişiklik var.

301'e de baktım yolcuları ve şöförü gayet güzel koruyor.

Bir sıkıntı yok fakat neden 3 yıldız vermişler anlayamadım
  • golfteki gibi adam ölmedi en azından bence kabini korumuş.neye göre 3 vermişler ?
  • Hız arttırılmalı artık 66km nedir ya bu devirde 0 dan 4 saniyede ulaşılan hız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Fluence ile 4 Yıl
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni standartlara goremi yapiliyor artik testler?

• C-elysee de 3 yıldızda kalmış. İkisi de şaka gibi gerçekten.
  • 5 yıldız alan araçlardan hiçbir farkı yok. Gayet normal bir test. Özetle NCAP'e itibar etmemek lazım.
    Benim aracımın ncap testi 4yıldız. kaldırıma çıkarken veya aracın eğimli alanda gram esneme yapmıyor rijit bir şasi var ama çatır çatır esneyen başka araç 5yıldız alıyor. Ben videoda aracın A sutunu esnemiş mi ona bakarım. A sutunu esneyecek kadar ön taraf dayanıksız ama 5yıldız alıyor bazı araçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1193

C-elysee de 3 yıldızda kalmış. İkisi de şaka gibi gerçekten.

Aynen öyle hocam , büyük ihtimal magane konusunda euro ncap standartları değişti gibime geliyor.
  • Ncap standartları değişti arkadaşlar.
  • Sondan 2. ve 3. testi sırf VW 5 yıldız alsın diye yapıyorlar resmen. Şase sağlamlığı mı sac sağlamlığı mı?

Ayrıca bu araç kasa değiştirmedi, makyajlandı. Bu yüzden 3 yıldız alması normal araç yıllardır aynı kasayla. En azından CC gibi kapısı düşmedi

• Yandan direğe toslatmada biraz sıkıntılı gibi duruyor ancak bunun dışında 3* alacak bir hezeyan göremedim şahsen.
    Dedikleri gibi sanırım derecelendirme kriterlerinde oynamaya gidilmiş.
  • euro n cap'in sitesinde nerde ne puan kaybettiği yazıyor.

euro n cap

-şerit takip asistanı
    -şehir içi güvenlik sistemi
    -emniyet kemeri ikazının tüm dilleri desteklememesi

gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dexter_ -- 25 Haziran 2014; 13:13:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: batuhankaralar

Sondan 2. ve 3. testi sırf VW 5 yıldız alsın diye yapıyorlar resmen. Şase sağlamlığı mı sac sağlamlığı mı?

Ayrıca bu araç kasa değiştirmedi, makyajlandı. Bu yüzden 3 yıldız alması normal araç yıllardır aynı kasayla. En azından CC gibi kapısı düşmedi

Ne çekemiyorsunuz ama VW'yi, şaşıyorum.

Megane nere Golf nere bir de kıyaslayanlar var

Kapısı düşmüşmüş, CC gelip bi tane koysa senin Megane yıldızları sayar.

Makyajsız Megane Avrupa'nın en güvenli arabaları arasında sayılıyordu, Alman arabaları tank gibidir ona birşey demiyorum, ama kaputa ağırlık atmak ya da ön tarafa kum torbasıyla vurmak da güvenlik kriteri olarak değerlendiriliyorsa ben bu işi bilmiyorum demek ki.
    Zaten buradaki milletin VW'yi kötülemesinin üç temel sebebi var : Doğuş Oto, DSG ve hafif makyajların yıllardır uçuk fiyatlara satılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: batuhankaralar

Sondan 2. ve 3. testi sırf VW 5 yıldız alsın diye yapıyorlar resmen. Şase sağlamlığı mı sac sağlamlığı mı?

Ne çekemiyorsunuz ama VW'yi, şaşıyorum.

Megane nere Golf nere bir de kıyaslayanlar var

Kapısı düşmüşmüş, CC gelip bi tane koysa senin Megane yıldızları sayar.

bi tane koysa mı

• magane ile ilgili konu açılıyor, bizim kaşıntısı çok arkadaşlarda kapısı düşmüş vw e çekiyor lafı
  • Testler değişmiş. Bu test iihs'de yapılan small overlap testi. Kıyas olması açısından daha önce Euroncap'te bu teste giren var mı, ona bakmak lazım. Sonuçta bu araç aynı kasayla (Makyajsız) Euroncap'ten 5 yıldız almıştı.

Bu testten yüksek puan almak adına firmalar mutlaka kendilerini geliştirecek, artık çamurlukların ön iç bölümüne bar koymakla başlarlar muhtemelen..

• Bu yıl sanırım testler daha zorlaştırılmış. Sitesinde sırf arka koltuktakilerin emniyet kemerlerinin durumu farklı dillerde yazmıyor diye 4 yıldız alamadığı yazılmış. Golf'ün 2012'de yapılan testinde bundan hiç bahsedilmiyor bile. Bu araç sırf yeni testlere kurban gittiği için 5 yıldızı kaçırmış. Yoksa yaya güvenliği dışında hiç bir eksisi yok gibi. Okumak isteyenler buradan okuyabilir:

http://euroncap.com/results/renault/megane/555.aspx

Ek: Ayrıca şerit değiştirme yardımcısı, kaza önleyici fren sistemi, diz hava yastığı gibi yerlerden de puan kırılmış. Araçta bir kusur yok. Test çok zor sadece. Yani araç sadece teknolojiyi geriden takip ettiği için kurban gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 25 Haziran 2014; 13:24:27 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.