Şimdi Ara

Yediğim hiçbir sebze ve meyvenin tadı yok....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi GDO, hormon ve İSrail muhabbeti yapmayacağım burada...bunları biliyorsunuz zaten..

domatesin salatanın eski tadı yok. buna alıştım ama eskiden sık yediğim ayva ve havucun da tadının bozulması çok üzüyor beni.

gerçek bir ayva yediğinde insan boğulacak gibi olurdu. şimdilere bakıyorum normal elma gibi yiyorum..birşey olmuyor.

havuç bende alışkanlık yapmıştı bir dönem....şimdi yemiyorum çünkü o eskisi gibi hafif şekerli bir tadı yok....

Şimdi bunlara iyi güzel de bize ne diyeceksiniz..

Beyler burada asıl ilgilendiğim meyve ve sebzelerden aldığım tad değil. onların bana sağlamış olduğu yararlar..

Şöyleki;

iki günde bir havuç yediğim dönemde ne hasta olduğumu bilirim ne de her hangi bir ağrı sızı..

Şimdi ise; çok çabuk hasta oluyorum..

Bu konuda somut bir çözüm üretilemez mi? Devletin üreteceği yok gibi...STK'lar falan bir araya gelse gibi birşey olamaz mı?

Not: BU arada buradan hormon ve GDO üreten ve bunları kullanan çiftçilerin Allah belasını versin diyorum....Buna izin veren ve göz yuman yetkililerin de kısa zaman kanser olup ölmesini diliyorum....Ruhları bedenlerinden yavaş çıksın

• İstanbulda yediğim hiçbir şeyden tad alamıyorum.
    Anadoluya geçtiğimde en salaş lokantada yediğim şeyler bile inanılmaz lezzetli geliyor.
  • Ya bırak kardeşim sen hayatını yaşa hıyarın tadı iyi olmuş kötü olmuş napacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Ya bırak kardeşim sen hayatını yaşa hıyarın tadı iyi olmuş kötü olmuş napacaksın

öyle deme..sevdiğin sebze ve meyveleri yemek de hayatın tadlarından biri. ama o tadı alamıyorsun işte..
  • Ha ama şuda var amazonların ilkel kabileleri tamamen doğal yollardan besleniyorlar ama ortalama yaşam süreleri 45-50 yıl, bunun aksine Japonya'nın yaşam standartları çok yüksek ortalama yaşam süreleri +85.Kimyasal ürünlere bende karşıyım sonuna kadar
  • iki yıldır karpuz yiyemedim doğru düzgün
  • aslında bu mevsimde domates olmaması gerekiyor,doğal olarak bu mevsimin domateslerinde iş yok.keza birçok sebze meyvede sera mahsülü olduğu için tadı yok doğal olarak.

yinede mevsiminde bile birçok sebze meyve gerçek tadında değil.nüfus artışının yan etkileri bunlar.birde türkiyedeki açgözlü tarımın sonucu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabi bu konuda pek bir bilgim yok ama
    çocuklukta yenilen meyve sebze ile şuan aynı tat alınmamasının dildeki reseptörler ve algı nın zamanla azalabilceği etkiside var
    ve tabi zamanla koku da köreliyor ve yediklerimizin tat larında kokuların önemi çok büyük , koku etkisi olmadan elma ile soğanı tadından ayıramıyormuşuz :D

tabi genel olarak vatandaşımız sigarada içiyor , ondan sonra yemekte alabildiği tek tat tuz tadı olduğu için yumuluyor tuza , birde önyargılarımız var tabi daha yemeğin tadına baharatına ve tuzuna bakmadan direk tuzluyoruz
    avrupada ortalama 5gr/gün müş türkiyede ise 15gr/gün , buda ortalama düşünün artık exterme noktaları...
  • Tadı güzel olan kaliteli tarım ürünleri ihraç edilir. Çöpe atılacaklar veya Ukrayna' nın böcek var diye iade ettiği dometesler gibi ürünler iç pazara sunulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

Tadı güzel olan kaliteli tarım ürünleri ihraç edilir. Çöpe atılacaklar veya Ukrayna' nın böcek var diye iade ettiği dometesler gibi ürünler iç pazara sunulur.

domates dedin de hakkaten de marketlerdeki domatesler taş gibi yani al fırlat adamın kafasına baş yarar. 1 ay bekletilebilir buzdolabında, olgunlaşma ihtimali de yok keza. sadece sebze ve meyvelerin gidişatında değişiklik yok. hiçbirşeyde lezzet felan kalmadı bu çıplak bir gerçek. bire bilmem kaç misli ürün alınca lezzet kalır mı? kalmaz. kaldı ki bu genetik kodlarla da oynamasını öğrendik ya.. bu hangi ülkeydi bakayım herbirşeyden yedek topluyordu. var bildikleri demek ki..

• O da bir şey mi, dalga geçmiyorum cidden içtiğim gold kahveden bile kahve tadı alamıyorum artık. O bile değişti
  • Dünyada üretilen toplam gıdanın %50'si tam olarak doğal olmayan yollarla üretiliyor. Bunu engellersek insanların yarısını nasıl doyurabiliriz ki? Hele de şu an bile dünyanın bazı yerlerinde açlık hala ciddi bir sorunken.
  • Acaba onlarmı degisti yoksa
    bizmi degistik?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.