Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
36
Favori
360.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meruşka kullanıcısına yanıt
    TYE34 T kullanıcısına yanıt
    Yedek astsubay veya er çıkmasında şans faktörü etkili. Sonuçta sizin hayatınız birşey diyemem ama Yedek Astsubaylık çıkarsa düğününüz için para da biriktirirsiniz. Yer konusu da biraz şans işi eğer yedek astsubaylık çıkar da yedek subaylıktaki gibi %10a giren yerini kendi seçer olayı olursa ve - seçeneklerde varsa - İstanbulu' seçebilirsiniz. Er olursanız şansa neresi olursa.
    Operasyona vs. yükümlü askerler artık gitmiyor. Uzman çavuş/onbaşı ve sözleşmeli erler ve muvazzaf personel katılıyor. Yükümlü askerleri (er, yedek subay/astsubay) zaten geri hizmete alıyorlar.

    @TYE34
    Sülüs belgesi çıkınca orada yazacaktır. Sevk tarihi resmen askerliğe başladığınız tarih olacaktır. Katılış tarihi de sevk tarihine yol izni eklenerek bulunuyor. Katılış tarihi birliğe katılacağınız son günü belirtir. Sevk tarihi - Katılış tarihi arası birliğe katılabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 27 Ağustos 2019; 18:35:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu güzel tartışmayı açtığınız için teşekkürler. Bilinmeyen çok fazla şey var ve sayenizde fikirlerimiz oluşuyor.

    Ben şuan, Eylül ayı kurası için 'Yedek Astsubay' Aday Adayıyım. Kurada yedek astsubay olursam bildiğiniz üzere ya Kasım'da yada Aralık ayında 12 ay askere gönderileceğiz. Kurada çıkmazsak Er olarak 6 ay gönderileceğiz.

    Ben 2 yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme mezunuyum. Toplam 13 ay gemilerde çalışmışlık sürem var. Kısacası mesleğim denizcilik.
    Şimdi sormak istediğim bu kurada yedek astsubay çıksam Bahriyeli olma şansım nedir? Şimdi eski askerlik düzeninde bir çok tanıdığım denizci abilerim hepsi er olarak karada yaptı. Bir kişi istisna havacı olarak yaptı ama denizci olarak yapan olmadı. Belki bu yeni sistemde benim bahriyeli olma şansım fazla olabilir mi? Ayrıca bahriyeli olmak için ekstra birşeyler yapmak gerekir mi? Fikirleriniz neler? Saygılar
  • Yedek subay için başvuru sayısı ve alım oranı nedir?
    Meslek elektrik mühendisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • triss T kullanıcısına yanıt
    Kayıp Denizci kullanıcısına yanıt
    Bunun hakkında net bir şey söylemek zor. TSK'nın ihtiyacı esas olan, denk gelmesi de bence şans işi. Başvurular elbette şu dönemlerde yoğundur. 373. Dönem havacı teğmenim. Elektrik mühendisiyim. Bizim dönemde 98 kişide 10 kişi elektrik mühendisliği mezunu idi. Elektrik-Elektronik mühendisliği ayrı yalnız, onlar 5 kişi idi.

    @Kayıp Denizci
    2 ay Gölcük Tersanede staj yaptım (üniversite stajı). Bana bile hava kuvvetleri çıktı. Şans işi bence, zaten geri hizmette olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 31 Ağustos 2019; 11:2:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Sizde mi Deniz ulaştırma ve işletme bölümünden mezunsunuz? Ayrıca havacı olmak nasıl? Memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayıp Denizci -- 31 Ağustos 2019; 19:54:12 >
  • Kayıp Denizci kullanıcısına yanıt
    Elektrik mühendisiyim. Tersanenin işleyişini, çalışma biçimini biliyorum o bakımdan söyledim.
    İstihkamdayım açıkçası havalı tarafını çok göremedim. Askerlik görevimi yapıyorum. Eskişehir çektim kurada, memleketime yakın. Olabileceklerin en iyisiydi, o kadar da memnuniyet aramıyorum. Ama mesleki tatminsizliğim var, 27 günüm kaldı mesleğim dışında her işi gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım. Cevabınız için çok teşekkürler ve şimdiden sizlere geçmiş olsun diliyorum :)
  • Askerliğini disiplin subayı olarak yapmış arkadaşlardan işleyiş hakkında Bilgi verebilecek olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler merhaba. Öncelikle çok faydalı bir konu oldu teşekkür ederim herkese cevapları için. Ancak aklıma takılan bir soru var cevabını bulamadım.
    Askerliğimizi meslekçi olarak sürdürüyoruz, askerde meslekçi olarak devam edebilme durumumuz nedir? Bu konu hakkında ne bir mevzuat ne bilgilendirici bir yazı bulamadım. Hangi prosedürlere tabiiler?
    Meslekçi olmayan bi yedek subay tanıdığım var. Askerde kalmayı isteyip istemediğine dair bir soru soruldu. Olumlu cevaplarsa içeriden alıma tabii olacağını söylüyor. Meslekçilerde durum nedir?

    Bilen biri aydınlatırsa çok iyi olur arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar,öncelikle başlık için ve sürekli verilen cevaplar için teşekkürler çok yararlı oldu. Benimde bir kaç sorum var forumu takipte olacağım cevaplanırsa çok sevinirim.

    - Babam subay ama ben sizin yerinize yeterince askerlik yaptım siz gitmeyin gibi bir düşüncesi olduğu için hiç bir şekilde bilgi alamıyorum sormuyorum bile nedir nasıl oluyor vb diye.

    - Kimya mühendisiyim 2019 haziranda mezun oldum. Yedek subaylık tan muvazzaf subaylığa geçmek istiyorum anladığım kadarıyla ys ye mühendislikten alım çok ama ihtiyaç doğrultusunda deniyor peki bu görevi icraa edenlere sormak isterim gördüğünüz kadarıyla kimya mühendisi alımı yapılıyor mu? Makine-elektrik-inşaat-gıda şeklinde okudum hep. Ys başvuru yapıp çıkmadığı takdirde 6 aylık erliğe gitmek istemiyorum piyasada geride kalırım kaldı ki hala iş bulamadım torpil yok🤦‍♂️😂

    - Ys olduktan sonra muvazzaflığa alımlar dış alımdan daha kolay diye duydum en önemli etken komutanın hakkındaki raporu doğru mudur?

    - Foçada askeri kampta ys lik yapan bir gıda müh. görmüştüm ben seçerek geldim buraya dedi yani ys lik eğitimi süresinde sınavlarda başarılı olup %10 a girip seçme hakkını kullanmış herhalde ?

    - Sınıflandırma nasıl oluyor? Hava çok daha iyidir bazıları havacı olurken çoğunluk kara çıkıyor🤷‍♂️

    - Ys oldum diyelim. Her şeyini tamamladım muvazzaflık kısmına geçerken kimya mühendisi subay olarak devam edebilme şansı oluyor mu(Eğer ki kontenjanda var ise)? Mesela askeri ilaç fabrikalarındakiler gibi yoksa mecburi direkt muvazzaf subay olarak çıkılıyor?

    - Şuan başvuru yapsam celpler ne zaman? Kasım da başvuru Şubat teslim mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hukukistiyorumm ve @Gki 2 güzel soru. Terhisime 40 gün kalmış. tecrübe edindiğim 2 konu var. Onu başlıktaki ilk mesajıma editleyip size haber ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven63 -- 5 Eylül 2019; 21:40:42 >
  • unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, izinleri düşünce atarsa 21 diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

    Ben de Kasım celbi için Yedek Subay adayıyım. Merak ettiğim bazı konular var, elektrik elektronik mühendisiyim (boy:1,70-kilo:73, not.ort: 2,22) :

    1- Doğuda askerlik yaparsak operasyona katılıyor muyuz ?
    2- Haftasonu ne sıklıkta nöbet geliyor ? Birlikte kaç yedek subay oluyor ?
    3- Meslekçi ast. olma ihtimalim nedir ?
    4- Takım komutanı olmanın sorumlulukları, zorlukları nelerdir ?
    5- Komando olmak istemiyorum dedim, bu yedek subay çıkıp çıkmamayı etkiler mi ? doğuya genelde komando eğitimi görenler mi gönderiliyor ?
    6- Bir de evci olmak istiyorum, hangi bölgelerde mümkün ?
    Bu konuda çok şey bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
  • Gki G kullanıcısına yanıt
    Foça'da gıda mühendisi olan bir devrem vardı. Ben ikmalciydim ama nöbetleri aynı yerde tuttuk.

    Meslekçi herkes kendi arasında bir yüzde dilime girer, ayrıca kendi mesleğinde de bir yüzde olur.

    Şunu demek istiyorum. Ben iktisat mezunuyum. İkmal sınıfında genel sıralamada 2. oldum fakat İktisat mezunu 6 kişi içinde 1. geldiğimden bana 6 kadronun tamamı önüme kondu. Ben istediğim birliği seçtim.



    İç alımında sana gittiğin birlikteki sıralı amirlerin puan verir. Eğer MSB değiştirmediyse, askerliğini yaparken alımları takip etmelisin. Alım olunca başvurursun, bu puanlar ile alımlara katılırsın. Neden bunu diyorum, ben dilekçe ile başvurdum, bana alımları beklememi söylediler. Alımlar geldiğinde de yaş vurdu terhis oldum sonrasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 7 Eylül 2019; 1:34:0 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Ben de elektrik elektronik mühendisiyim. Takım komutanı olsak da mesela doğuda ; yine geri hizmette mi oluruz ? Operasyona falan gitme durumumuz yok değil mi?
  • Hocam ben MYO Bilgisayar programcılığı ve açık öğretim Uluslararası ilişkiler bölümü lisans mezunuyum. Ama mesleğim bilgisayar teknisyenliği. Yedek astsubaylık çıkarsa meslekci çıkma ihtimali var mi? Varsa ihtimali nedir?
    Birde diploma harici kurslardan aldigimiz belgelerin etikesi nedir? İHA ehliyeti veya bilgisayar ile ilgili sertifika alsam işime yarar mı
    Ayrıca konu hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ben bilgisayar mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum şubatta yedek subay olarak askere gitmek istiyorum ancak kafamda bazı sorular var:
    1- bilgisayar mühendisi olarak yedek subay olma olasılığım sizce kaç
    2- yedek subaylık çıkmazsa ne oluyor
    3- şubat celbinde yedek subay alımı diğer dönemlere göre nasıl
    4- eğer subaylık çıkmazsa diğer dönemi bekleyebiliyor muyum
    cevaplarsanız çok sevinirim
  • imcoolrick İ kullanıcısına yanıt
    1- Yüksek. Meslekçi gidebilirsin.
    2- Kısa dönem Er olursun. Gerçi şimdiki sistemde ne olacak bilmiyorum.
    3- Çok fazla atılan subay olduğundan buraların yükünü yedek subaylar ile hafifletmeye çalışıyorlar. Eğer kasımda çok gidecek yedek subay varsa, şubatta alımlar azalır ama. En azından şubatta gidecekler öncekilerin yerine gidecek.
    4- İŞlemlerin yapıldıysa bekleyemezsin. Sadece yüksek lisans galiba uzatıyor tecili, ona falan başlaman gerek. Ya da belki hastalık gibi kriterler vardır, hangileri giriyor tam bilmiyorum.
  • Merhaba beyler
    Yedek astsubaylıgın yeni çıktığını biliyoruz. Yedek subay kontenjanlarını az çok biliyoruz.
    Fakat biz önlisans mezunları için kontenjanlar neye göre belirlenecek? Bilgisi olan var mı? Yedek subayda hukuk ve inşaat öncelikli olduğu için astsubaylıkta adalet ve inşaat teknolojisi öncelikli olur mu? Ben dış ticaret mezunuyum. Çıkma ihtimali var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için teşekkür ederim bir de büyükşehir dışındaki yerlerde lojman veya misafirhanelerde kalma gibi bir durumumuz var mı yoksa normal askerlikteki gibi koğuşlarda mı kalıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.