Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
41
Favori
447.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 1...17...323334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk ay çift maaş alıp son ay maaş yatmaması doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    “Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi...
    Ancak ondan sonra beni yargılayabilirsin.“
  • Hocam yedek astsubay olarak görev yapacağımda karacı piyade çıktı bana. 1 sene sonunda göreve devam etmek istiyorum ama yaş sınırı var mı? Bilen lütfen yazsın

• Öncelikle meslekçiler toplam 4 hafta takım komutanları ise 2,5 ay acemi birliğinde kalıyorlar. Gideceğiniz yere az sivil kıyafet götürün, ilaç VS gizleyerek getirin. Benim dönemimde adamlar ben öksürükten nefesim kesilene kadar ilaç ikram etmediler. Yani düşünün aynı üniformayı giydiğiniz, aynı koğuşta kalıp, aynı masada yemek yediğiniz, aynı sırada soğukta beklediğiniz adamlar size birilerinin hatrıyla ilaç veriyorlar. Badi VS denilen işte salak saçma biraz. Sen adama ne kadar iyilikle Yaklaşsan da adam doğduğu memleketin karakterini kendi karakteri gibi benimseyip, kabadayılık, atarlı ergen modundan çıkmıyor. Dövsen bela, sövsen bela işte. Bu işte Bedelli seçen adama bile çıkacağı gibi dümdüz üniden zar zor mezun olmuş adama da çıkabilir. Ben besyocuyum. Ortalamamda 3,5 üstü ama gelin görün ki şuan görev aldığım karargahta bana burada subay ve alt rütbeli kursiyerlere spor yaptırmamı ve bunun içinde programlar yapacağımı bildirdiler. Lakin şuan ilk günlerin heyecanından mıdır nedir bildiğim ne varsa hepsini unutmuş gibiyim.Keşke erlik çıksaydı diye düşünmüyor değilim. Pek heyecanlı veya soğuk kanlı olsanız dahi atandığınız yere tek atanan veya devreniz olmadı mı işler pek ilk zamanlarda iyi gitmiyor. Erler bile dışarıda fink atıp, gülüp cıgaradan bir fırt alır iken ben şuan gazino ne taraftaydı,ne zaman yemek yiyeceğim diye kara kara düşünüyorum. İşin en saçma kısmıda burada benden aylar önce gelmiş erler, görevli subaylar bile neyin nerede olduğunu tam kavrayamamış gibi. Beni karargaha kayıt, kuyuta götürmek için üç tane adam değişti. Banka hesabımı bile kendi telefonumdan halledip adamlara sundum yoksa hafta başına bana izin verip, merkeze bankaya göndereceklerdi. Yedek subaylığın parasını tatlı görenler sivil hayatta umarım kör kuyularda, karanlık mağaralarda kalmıyorsunuzdur. Olm insan dümdüz asgari ücretle bile çalışır ama burada bu kargaşanın içinde mücadele vermez. İnsan acemi birliğini, ayda üç defa duş aldığı, kazıkçı kantincinin olduğu yeri özler mi be.

Vallahi biraz burnumda tütmeye başlamadı değil. Tabur komutanı burayı ararsınız demişti. Keşke haklı çıkmasaydı. 😁😁😁. İnş sıkıntıdan ölmeden, terhis olup sivil hayatta dilenciliğe başlarım. O bile daha az sıkıntı yaratırdı bana.

Bende makine resim mezunuyum seçildin mi seçildiysen ne olarak görev yaptın

Son ay yarım maaş alabilirsiniz katılış tarihine göre. Benim terhis ayın 28’ine geliyordu, 15’inde yarım maaş yattı.

Özetle, katılış tarihi maaşı etkiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İlacı nasıl gizleyerek getirebiliriz? Bende alerjik astım var, raporum var. Nebülizatör denen makine var küçük, buhar yapıyorum sıkıştığım zaman

Genelde yedek subayların çantalarına bakmıyorlar. Benimkini Kütahya'da kontrol etmemişlerdi. Komutandan komutana birlikten birliğe durum değişebilir. Ne olur ne olmaz ilaç raporunu da getirin.

Edevletten lisans mezun belgesi çıktısı alıp 3-4 kopya götürürsünüz. Diploma aslına gerek yok.

Sevk ve Kimlik belgeniz yanınızda olsun.

Alışveriş için en az 1 tane (2 olsa iyi olur) temassız özellikli banka veya kredi kartı götürünüz.

Genel ihtiyaçları ve neler verildiğini o birliğe son 3-5 ayda gitmiş olanlara sorunuz.

Dönüşte öteberiniz fazla olacaktır. Kamuflaj yanında 1 nolu harici denilen takım elbiseniz de olacak. Taşıması kolay olsun diye büyük boy valizle gelirseniz iyi olur.

Hukuk mezunlarını genelde askerlik şubesinde veya merkez komutanlıklarda görevlendiriyorlar. Genelde evrak - masa başı işi oluyor.

Sevk tarihi sabit, pandemi dönemi gibi değil. Katılış tarihi de sevk belgenizde yazacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 30 Temmuz 2025; 14:22:8 >

çok teşekkürler hocam. birlikte deneyimli olan arkadaşlara nasıl ulaşacağımı bilmiyorum yalnız.

Valize bakılmıyorsa akıllı telefon götürsem mi? Biz normalde ilk gittiğimiz yerde geçirmiyoruz değil mi 1 yılı, kıta görevi oluyor? Yoksa kıta görevi takım komutanlarına mı has?

Ben alt devrelerime WhatsApp gruplarından ulaşmıştım. Forumda oraya gitmiş aktif üyeler var mı bilmiyorum. Başka platformlarda da olabilir

Telefon sürekli yanınızda cebinizde olacaksa eğitimde telefona hasar gelmesi olası. Sürünme cezası verirler ekranı kırılır falan. Riske girmeyin derim. Varsa evde kalmış tuşlu veya eski telefon (zarar gelse de üzülmeyeceğiniz) onu götürün.

Eğitim birliğinde kalma veya kalmama durumunuz kuraya bağlı. Eğitim birliğini çekerseniz 15 gün mehil izni olmuyor. Gaziemir bildiğim kadarıyla 10 haftalık eğitim veriyor. Benim bildiğim kıta görevi yeminden sonra kurada çektiğiniz yerde göreve başlamaktır. Meslekçi&TK farketmez.

hocam büyükşehirlerde lojmanlar ve misafirhanelerde yer sorunu oluyor diyorlar ama gaziemir bu açıdan nasıldır bilmiyorum. lojmanda kalabilirsem, ankaradan geleceğim için telefonu ilk etapta yanıma almalı mıyım yoksa kıta görevinde veya eğitim birliğinde kalırsam sonradan kargoyla mı istetmeliyim? siz nasıl yapmıştınız?

Bir de kurada eğitim birliğini çekersek 1 yıl tamamen aynı yerde mi geçmiş olacak, doğru mu anladım?

Lojman işi imkansıza yakın, lojmanlar muvazzaflar için. Yer bulursanız misafirhane&orduevi yoksa sivilde ev kiralamadan başka şansınız yok. 2019da 3-4 ay kadar orduevinde kaldım. Tadilat olacak diye bizi çıkardılar. Sonra 6 ay kadar Yıldıztepe lojman bölgesindeki misafirhanede kaldım. Eylül sonu gibi izne çıktım. Son 1 hafta terhis işlemleri icin gittim, orada da orduevinde kaldım.

Yemin törenine aileniz gelecekse onlar da telefonu getirip size verebilir. Ben öyle yapmıştım. Yemin sonrası mehil iznine çıktığım için sorun olmadı. Sonra da Eskişehir'de göreve başladım.

Eğitim taburu veya bölüğünde kalacaksınız diye bir durum yok. Aynı birliğin içinde başka tabura da gönderilebilirsiniz. %10 icin kasıp Ankara da seçebilirsiniz, büyük ihtimal kurada size önünüze sunulur.

Yemin töreni eğitimin sonunda mı oluyor? Yani takım komutanlarının 3 ay, meslekçilerin 1 ay acemilik süresini hesaba katarsak sınıfa göre yemin töreninin zamanı değişiyor mu?

Spor yapmayan zayıf ve astımlı biri için %10'a girmek çok zor mu?

2019da maaşım 5500, orduevi günlüğü 17 TL idi. Güncel ücretleri googleda bulabilirsiniz, devlet işi olduğundan bununla ilgili yönetmelik-yönerge vardır. Kiraya gore uygun olur muhtemelen.

4 haftalık temel eğitim sonrası yemin olabilir. Sonraki 6 hafta sınıf eğitimi ile geçebilir. 10 haftalık eğitim sürecini tam bilmiyorum. Bu konunun başındaki mesajlara bakabilirsiniz. TK'larla ilgili mesaj atanlar vardı.

Sınavın ağırlıklı ortalaması fazlaysa şansınız olabilir. Kütahya'da ne spor ne atışlar puanlamaya dahil değildi.

Uygulamalı sınav %25

Test usulü vize %25

Test usulü final %50

Bizdeki puanlama böyleydi.

Hocam çok soru sordum kusura bakmayın. Eğitim sürecinde koğuşlarda mı kalıyoruz?

Sevk ekranında muvazzaf astsubay seçeneği/komando gibi seçenekler var, TSK'da kalmak ister misiniz diye soruyor. Astsubaylık nasıldır bilginiz var mı? Askerde kalmayı da düşünüyorum. Şu an yaptığım işaretlemenin nasıl bir etkisi olur? Mesela terhis olurken tekrardan soruyorlar mı?

Eğitimde koğuşta kalıyorsunuz. Bizdekiler 10-14 kişilikti. 30 olan da var.

Askerliğin 8-9. ayı gibi iç alım emirleri gelir. Personel veya bölük astsubayı ile temasta olun, onlardan öğrenirsiniz. Yedek subay olarak muvazzaf subay olarak devam etme şansınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kai_zen -- 4 Ağustos 2025; 20:54:32 >

Bana da aynisi yaziyor birlige katılıs diye 9u demişler o yuzden 9nda birliğe katılacağım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.