Şimdi Ara

Yedek subaylık hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce yedek subaylık yapmış olanlar acemi birliğinden başlayarak tecrübelerini aktarabilir mi ?

• Kardeşim 368. dönem meslekçi yedek subay olarak yaptım. Bitmek üzere benim. Askerlikle alakalı kitap yazarım şu anda. Onun için sorularını biraz daha özele indirgeyerek sorarsan cevap yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Kardeşim 368. dönem meslekçi yedek subay olarak yaptım. Bitmek üzere benim. Askerlikle alakalı kitap yazarım şu anda. Onun için sorularını biraz daha özele indirgeyerek sorarsan cevap yazabilirim.
    Ben birşey soruyum o zaman size.

Ben subaylık için bekliyorum. Lisans mezunuyum alım olursa basvuru yapicam vs ama tek bir kusurum var Gözlük kullanıyor olmam !

Küçüklükten beri hayalim sırf bunun için okudum .

Çok araştırdım bazıları kurulun ve ordaki komutanların insafiyetinde dediler. Askerde gözlüklü olan var dendi .

İşin özü hiç denk geldiniz mi ? Var mı gözlüklü subaylar veya bu duruma yaklaşımları nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By..Emre kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle anlatayım. Şu saatten sonra muvazzaf subay olmanız için 2 yol var. Birincisi asteğmenlikle alakası olmayan, dış kaynaktan muvazzaf subay alımlarıyla subay olmak. Bu alımlarda tahminime göre gözlük engel teşkil eder. İkincisi ise iç kaynaktan muvazzaf subay alımları dediğimiz alımlar. Askerliğini yedek subay olarak yaparken karanet (ordunun kendi internet ağı) üzerinden gelen emirle subay alımı yapılabilir. Bu her zaman olmaz, ordu ihtiyaç doğrultusunda yapar. Bizim dönemimizde iç kaynaktan alım oldu ama bizim bölüme sadece "top, tank, istihkam, piyade sınıfı komando statüsünde" diye emir geldi ve sağlık denetimi sıkıydı. Yani gözlükle alınmazdın. Ama hukuk mezunu bir arkadaşım "personel" sınıfı yedek subay olarak yaptı. Onlara kalması konunda daha esnek davranmışlar. Yani gözlüklü, hafif göbekli adam ben kalmak istesem kalırdım dedi. Tahminime göre bir tıp doktoru da kalmak istese zorluk çıkaracaklarını hiç zannetmiyorum. Biraz bölümünüzle de alakalı bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yedek Astsubaylık Üzerine
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.