Şimdi Ara

Subaylık Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar lisenin basindan beri subayliğa ilgim vardı.Ancak son 1 senedir pek düşünmedim ciddi olarak.Msu yaklaşmışken tekrar aklımı kurcamalaya başladı.Aklimda şuanda itu deniz ulastirma işletme var.Maaslari çok cezbedici ancak yaşam tarzı çok zor.O bile aklımda kesin değil.

Siz subaylik hakkında ne düşünüyorsunuz.Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Bana göre eksi yanlarından bahsedeyim müsaadenizle:
    -Maaslari çok yüksek degil
    -Riskli bir is
    -Albaylik sonrasi yukselmek zor
    -Yerlesik hayat kurmak zor
    -Öğrencilik yıllarında serbest bir hayat çok fazla yaşayamazsın

+ Yanları
    -Ben Generalim demek.
    -Çocuğunun "benim babam general" demesi
    -Torununun "benim buyukbabam generaldi" demesi.
    -Askeri lojistik imkanlar(askeri gazino gibi)
    -Ast üst ilişkisi içerisinde emrinizde bir çok insanın olması
    -Turkiyede gerçekten saygın ve prestijli bir meslek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Albaydan sonra yükselip napacaksın hocam albaylık zaten büyük bir olay. Öğrencilikte serbest olmama durumu İTÜ duimde de var üniforma zorunluluğu vs tabi ki subaylıkla kıyaslanamaz o açıdan ama. Ben o ikilemde kalsam duim seçerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam albaydan sonrasi olmayacaksa bana sorarsanız uğraşmam.General olmak ayrı bir dünya Hocam.

Bu abimizi dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Askerlik herkesin harcı değil, tanıdıklarım arasında üst düzey subay olanlar var. Karakteriniz uygun değilse çok zorlanırsınız.

Vatan millet Sakarya diyerek hareket eden birisiyseniz hele esas sıkıntıyı o zaman çekersiniz.

Madem askeriye istiyon askeri tıp yaz 15 sene zorunlu görev. Tabip subaylik prestiji en yüksek şey bence tıp sevsem yazardım hem subaylık da istiyormusu teğmen olarak başlıyorsun zaten askerlik muaf, ikinci sınıf olsan birinci sınıfların ustusun

TIP YAZ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 27 Şubat 2024; 12:11:26 >

Sıkıntı gelirse arkadaşım umursama Kafana şapkadan başka bişi takma

onu demek istedim auuuuuvv
  • subaylık iyidir, yani gidip anadolu mühendislik, taşra’da hukuk okuyacağına subay ol.

paşalık konusu da kesin değil, çok küçük bir kesim general olabiliyor. Her subayın hayali olan bir durum.

Askerlik tecili hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • subayların maaşı ne kadar

Hocam tıpa çok uzağım hem puan olarak hem de kafa olarak.Tesekkurler görüşleriniz için.

-Yerleşik hayat dediğin gibi sıkıntı.

-Emrinde binlerce insan olması emin ol bir zaman sonra anlam ifade etmeyecek.

-Askeri kantinler,ordu evleri ve askeri tatil yerleri güzeldir.

-Branş ve kuvvet olarak aklında ne var bilmiyorum ama bayramlarda, özel tatil günlerinde vs. dinlenmek ailenle olmak isteyeceksin fakat olamayacaksın çoğunda.

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Mr.Mario kullanıcısına yanıt
    Ne demek dostum. Ciddi anlamda düşünecek olursan bana PM at sana daha detaylı bilgi vereyim vazgeç 😅

• Abi sizi anlamak zor albaylığı balık ekmek gibi elde edeceğinizi sanıyorsunuz galiba ;d O rütbe için 25 yılını vericeksin askeriyede. Ailenden çok kışla içindesin her gün traş olma rutininden artık miden bulanıcak ve siyasi bağlantın yoksa generalliğin başını alıcaksın.
    Belirtilmeyen şey ; Maaşları son derece yüksek. Şuan yeni teğmen doğuda 80k civarı başlıyor ek ödemeler dahil değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 29 Şubat 2024; 2:7:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Liberal Bardağı kullanıcısına yanıt
    Hocam istesen de istemesen de albay olabiliyorsun.Evet 25 yıl az zaman değil ancak 25 yılda herkes albay olabiliyor.Diger yazdiginiz konular doğrudur.

Maaş kısmında ise bir bilgim yok maalesef.Zaten gözler bozuk olamıyorum dün sağlık yönetmeliğine baktım.

Yorumunuz için teşekkürler.

hocam albay maaşı ne kadar biliyor musunuz?Birde tıp ile subaylık arasında kalsanız siz ne tercih edersiniz

• Albay maaşlarında çok farklılıklar var ama şuan doğudaki bi albay 90k altı almıyor ona emin ol. Aynı zamanda bu kadar çok kazanmaları tek avantaj değil, emekli olunca şuan en yüksek emekli ikramiyesi alan meslek grubu askerlik. Emekli albay oyak üzerinden minimum 2.5 -3 m tl para alıyor şuan.
    Tıp ve subaylık çoook farklı şeyler nasıl arasında kaldın hocam ? Eğer gelecekteki yaşam kalitesi olarak diyorsan şuan subaylar yatışta, (özellikle hava harp) yattığın yerden dünyanın parasını kazanabilirsin eforsuz şekilde, kışladan bile çıkmadan yatıştasın. Hayatını ülkemiz için riske atmak durumunda kalan askeriye sınıfı maalesef düşük rütbe ve sözleşmeli (bir nevi ailesinin para ihtiyacı olduğu için yapanlar). Ama yatılı ve disiplinli bir şekilde 5 yıl eğitim göreceksin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam MSÜ ile tıp arasında kaldigimdan bu soruyu sormadım acaba devlette cerrahtan fazla kazanan meslek var mı diye merak edip sordum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.