Şimdi Ara

Yedek Subay mı Kısa dönem ER mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sınav dönemi yaklaştıkça bu konu her başlıkta ayrı ayrı soruluyor ve malesef arada kaybolup gidiyor...

Kısa dönem ER olmak mı daha iyi yoksa 12 ay yedek subay mı?

Bilgili ve deneyimli arkadaşlardan yorumlar alsak çok güzel olur.

Kısa dönemleri biliyoruz, peki yedek subay yapmış olanlar?

* * *

Ben bir arkadaşımın yorumunu paylaşıyorum;

- YS olarak;
    orduevlerinde kalabiliyosun,
    sabah 8 akşam 5 mesain oluyor, nöbetler hariç bu saatlerde evine gidebiliyosun
    haftasonları yine nöbetler hariç birliğin yanından bile geçmiyosun.
    kendi odan oluyor kendi tuvaletin duşun oluyor. (hijyen tamamen senin elinde, süper)
    eve hatun atabiliyosun (tamam tamam şaka yaptım)
    yaklaşık 2bin TL maaş alıyosun

Bunlara ilaveten YS'a eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Konu ister istemez "Yedek Subay olmanın avantajları" şekline dönüşecek biliyorum ama geniş çapta tartışalım fikir alışverişi yapalım...

Buyrun...

• İkisinin de kendine göre avantajları var. Dediğin gibi 8-5 Mesain var, ama takım komutanı olursan bi sürü erin sorumluluğu sende oluyor. Ayrıca kısa dönem devrelerin teskere alırken sen melül melül arkalarından bakıyorsun :)
    Maaş konusuna gelince, meslekçi olmazsan 9 ay maaş alıyorsun. 3 ay eğitimin var ve bu eğitim çoğu zaman kd olarak alacağın eğitimden daha ağır olabiliyor. Eh 3 ay'ı düşersen zaten kd olarak geriye 2 ay 5 günün kalıyor.
    Benim düşüncem eğer sivilde mevcut bir işin varsa yada hemen iş bulabilecek durumdaysan en iyisi kd olmak. Dediğim gibi belki fazladan 2 ay 5 gün fazla çile çekiyorsun ama 6 ay fazla hürgeneral oluyorsun.
  • Sivilde bir mesleğin varsa yapılıcak iş değil.
  • Sağolun arkadaşlar,

Başka yorum var mı arkadaşlar, devam

açıkçası tek endişelendiğim durum duş ve tuvalet. 500 kişinin girip maffettiği tuvalete girmek ......
  • Askeri ortamı seviyorsanız emir komuta zincirinden rahatsız olmuyorsanız, normal hayatınızda herhangi bir işiniz yoksa yeni mezun olmuşsanız maddi açıdan sıkıntılar varsa, rahatımızada biraz düşkünsenk yedek subaylık.

Askeri ortam içinde kendinizi yabancı hissediyorsanız, emir komuta zincirine alışık değilseniz, iş güç sahibi biriyseniz, maddi açıdan sıkıntınız yoksa, 5 ay sıkıntı çeker keyfime bakarım diyorsanız kısa dönem. Ki sıkıntı çekme kısmı çoğu zaman abartılıyor, kısa dönemde bir yedek subaydan çok daha rahat askerlik yapma şansınızda var tabi bu jandarma olup olmamanıza düşeceğiniz birliğin büyüklüğüne göre değişir.

Dedeler boşaltın birlikleri geliyoruz az kaldı 343.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Kasım 2011; 12:50:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Askeri ortamı seviyorsanız emir komuta zincirinden rahatsız olmuyorsanız, normal hayatınızda herhangi bir işiniz yoksa yeni mezun olmuşsanız maddi açıdan sıkıntılar varsa, rahatımızada biraz düşkünsenk yedek subaylık.

Askeri ortam içinde kendinizi yabancı hissediyorsanız, emir komuta zincirine alışık değilseniz, iş güç sahibi biriyseniz, maddi açıdan sıkıntınız yoksa, 5 ay sıkıntı çeker keyfime bakarım diyorsanız kısa dönem. Ki sıkıntı çekme kısmı çoğu zaman abartılıyor, kısa dönemde bir yedek subaydan çok daha rahat askerlik yapma şansınızda var tabi bu jandarma olup olmamanıza düşeceğiniz birliğin büyüklüğüne göre değişir.

jandarma olmayla ne alakası var rahat etmenin ben anlamadım açıkçası?

• quote:

Orijinalden alıntı: jormungand

quote:

Askeri ortamı seviyorsanız emir komuta zincirinden rahatsız olmuyorsanız, normal hayatınızda herhangi bir işiniz yoksa yeni mezun olmuşsanız maddi açıdan sıkıntılar varsa, rahatımızada biraz düşkünsenk yedek subaylık.

jandarma olmayla ne alakası var rahat etmenin ben anlamadım açıkçası?

Gidince görürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yedek Subay Çıktı ama...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sivilde bir mesleğin varsa yapılacak iş değil.
  • yani jandarma olmak kötüdür mü diyorsunuz? bir arkadaşım jandarma olarak yapmıştı aydında, çok rahat ettiğini söylemişti.
  • Kötüdür diye bir kelime ağzımdan çıkmadı : )
  • quote:

Kötüdür diye bir kelime ağzımdan çıkmadı : )

iki kelime edip bırakırsan öyle anlaşılır...

ne güzel yazmışsın, hatta bide dip not düşmüşsün abartılıyor diye. kesinlikle katılıyorum ama "gidince görürsün" demek de ucu açık bi cevap olmuş gitmeden görelim diye açtık başlığı değil mi

paylaşım için şahsen teşekkür ederim...

doğrusu maddi sıkıntı veya işsizlik durumu yok ama yukarda da dediğim gibi tuvalet ve duş sistemi beni askerlikten soğutuyor. bide şu hırsız ****ler yüzünden endişeleniyorum doğrusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

Kötüdür diye bir kelime ağzımdan çıkmadı : )

iki kelime edip bırakırsan öyle anlaşılır...

ne güzel yazmışsın, hatta bide dip not düşmüşsün abartılıyor diye. kesinlikle katılıyorum ama "gidince görürsün" demek de ucu açık bi cevap olmuş gitmeden görelim diye açtık başlığı değil mi

paylaşım için şahsen teşekkür ederim...

doğrusu maddi sıkıntı veya işsizlik durumu yok ama yukarda da dediğim gibi tuvalet ve duş sistemi beni askerlikten soğutuyor. bide şu hırsız ****ler yüzünden endişeleniyorum doğrusu...

Kısa dönem askerlik yapacak birinin bilmesi gereken en önemli şeylerden biri askerliğini jandarma olarak yaparsa daha rahat edeceğidir, daha hangi sınıfın ne yaptığını bilmeden askere gidiyorsa bir kişi daha çok sürprizle karşılaşır orda, elimizin altında internet ve sonsuz bilgi kaynağı var kullanalım kullandıralım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Kasım 2011; 23:58:05 >

• jandarma olup olmama neye göre belirleniyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

jandarma olup olmama neye göre belirleniyor ?

Şans. Ama yanılmıyorsam tıpcılar ve öğretmenler jandarma olamıyor.
  • Kısa dönem birisi Jandarma olduğunda ne fark olur? Denizci olsa ne olur?İnternetteki bilgilere bir bilgi daha katmak senin elinde
  • Haydaa ne tembel bir millet olmuşuz böyle araştırma yapmaktan aciz haldeyiz.
  • Birader tembellikle ne alakası var, başlığı görmüyomusun? Amma uzadı... Tamam bir şey yazma, fikri olanlar ys veya kd er avantajlarını yazarlar...
  • quote:

quote:

yok yav tanıdığım bi lise mezunu arakdaş vardı adamı jandarma yaptılar. üni falan okumadı yani lise mezunu olarak gitti askere. arkadaşın dediği ise boya kiloya bide biraz şansa bakıyomuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

quote:

yok yav tanıdığım bi lise mezunu arakdaş vardı adamı jandarma yaptılar. üni falan okumadı yani lise mezunu olarak gitti askere. arkadaşın dediği ise boya kiloya bide biraz şansa bakıyomuş.

E tamam aksini kimse iddaa etmedi :) Senin dediğin uzun dönem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

quote:

E tamam aksini kimse iddaa etmedi :) Senin dediğin uzun dönem.

tamam o zaman pardon hatlar karıştı galiba. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.