Şimdi Ara

Yedek subay olarak mı yoksa bedelli mi gitmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler arkadaşlar malum askerlik yerleri açıklandı 12 ay jandarma sağlıkçı çıktı bana yaklaşık olarak şubat ayında tecili bozmuştum . O zamanlar daha atamam olmamıştı haziran ayında atamam oldu temmuzda da nişanlandım . Nişanlım ile birlikte aynı hastanedeyiz 1.5 yıl sonra uzak mesafe ilişkisini yakına taşıdık ki askerlik mevzusu çıktı . Kendisi nişan takılarıyla borç vermeyi istedi uzak kalmanın ikimizede zararı olacağını belirterek bedelli göndermeyi önerdi. Burada kalsam kalma yerimde sıkıntı yok askere gitsem en fazla 10-15 k aşağısını alırım (doğu güneydoğu çıkarsa ve kalma yerim olursa) Sizin öneriniz nedir arkadaşlar çıkmazdayım şimdi kendi emeğimle gitmek istiyorum bir yandan da , seneye düğün olursa para biriktirmek istiyorum ama bu kolaylığı sağlarken kendi ailesi ilerde kızımız sana bu kolaylığı sağladı diye laf edilmesini ve benden gereksiz isteklerde bulunulmasını da istemem . Yazacaklarım bu kadar cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim .

• Sen bence ilişkini gözden geçir derim. Sana herşeyi yaptık dicek ailesi varsa evlendiğinizde de ev içerisine karışırlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn-90 -- 6 Ağustos 2025; 13:24:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 sene disini sıkacan para biriktircen hem cebe para koyacan hem de özlem ve Kadir kıymet gibi duygular ortaya çıkacak bedelliye vereceğin para cebe kalacak o parayı da balayında çatır çatır ezecen

• Ailelerimiz farklı şehirdeler ilerde ayda yılda bir göreceğiz ikimizde memuruz . Benim için çok fedakarlık yaptı onu böyle bırakıp gitmek bilmiyorum işte onun bir isteği yanında olmamı istemesi. İlişkide sadece ikimiz olunca hiç bir problem olmaz biz bi.şekilde konuşup hallediyoruz çok şükür lakin ailesini bu konuda uyardı demeyi unuttum yazıda.

Bedelli olayını hiç bir şekilde gün yüzüne çıkarılmayacağını ve borç olarak vericeğini bunada kimsenin karışmaya hakkının olmadığını söyledi .İkimize de ayrılık iyi mi olur artık bilmiyorum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tantuniii kullanıcısına yanıt

Özlem ve kadir kıymet bu duyguları 2 yıla yakındır yaşadık be hocam para olarak askere gitsem 10 15 k düşüğünü alırım sadece bu kadar kolaylık sağlanması ilerde bana problem olur mu bu zamana kadar yanımda oldu kolaylıklar sağladı sağolsun tek isteği gitmeyip yanında kalmam tekrar ayrı düşmek zor olur diyor

• Bende de aynı durum var. Bedelli ücreti çok fazla olduğu için bi kafamı kurcalıyor. Ama şöyle bir durum da var. İlişki durumunu bakmadan bile eğer maaşınla bedelli paranı çıkarabiliyorsan (5 aylık maaş ile) uzun dönem gitmenin pek bir anlamı yok. Ama kenarda bunun için paran varsa tabii. Zaman kıymetli hocam.

Ama burada bence ilişkini de gözden geçir. İnsan nişanlısına borç verir mi ? Araya hiç aileyi katmadan biraz onda biraz sende elde ne varsa birleştirip hayırlısıyla bedelli askerliğine gidip gelip çalışarak o parayı yerine koyabilirsiniz. Karar senin tabii başkasının ilişkisine b*k atmak hiç birimizin haddi değil hoca.

• Evden biraz para al kalanina kredi cek bedelli git, 1 sene bos birakmaya gelmez gibi kizin aileden yana sknti olabilcekse beyin yikamasinlar simdi sen yokken.Hatta gidis tarihinide 2026 eylul-ekim-kasim falan yaparsin o vakte kadar parada birikir.
    Borc verme olayi zaten aranizda kalmaz, yarin bi gun tartisma olur yuze vurma olmasin borc olayini, nolur nolmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 6 Ağustos 2025; 14:26:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kısa Dönem mi Yedek Subay mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .Statistics. kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam sağol maaş ile çıkartıyorum ama fazla olması kurcalıyor be dayı. Dediğin gibi zaman kıymetli . Ailesini katmadan olur mu demişsin cevabı şu oldu aileden habersiz iş yapmak sıkıntı olmasın yarın birgün Allah göstermesin bir şey olursa bilgileri olsun ama bunun için laf edemeyeceklerini ve konusunun geçmeyeceğini söz verdi. Takı neticede ona ait . Düğüne kadar bir kısmını düğünden sonra bir kısmını vermemin daha makul olacağını söyledi . Elinden gelen bu , bir çok şeyi kolaylaştırdı benim için ailem için işte insanın kafası bulanıyor bu dönemde doğru gelen de şüphe edebiliyoruz

• n201 N kullanıcısına yanıt

Cevabın için sağol hocam askerlik için dediğin tarihler mantıklı zaten , ailede olsa inan ki problem olmaz ailem nişanımı bile bile ev almak için uğraştı o konuda sinirliyim maalesef zoraki olsa ses etmem ama bu zamanda almak bu nişan işi düğün işi varken seneye alınabilirdi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi preyze -- 6 Ağustos 2025; 14:34:4 >
  • Bedelli git kardeşim. Benden abi tavsiyesi. Yap gel düzenini kur evlen hayatına bak. 12 ay uzun süre ikiniz için de.

Ha nişanlından borç almazsan kredi çek. İşin zaten hazır boşa zaman kaybetme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 6 Ağustos 2025; 14:38:25 >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

Sağolasın hocam

• preyze kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim hayat bekleniyor maalesef. Varsa imkan düşünme bile.

• Zamandan daha değerli bir şey yok
    Aklını başına topla anladığım kadariyla doktorsun her akli basinda insan bu durumda ne yapilacagini bilir

Bedelli git 4 hafta dön sonra nisanlina

1 yıla hayatta cok sey değişir nisanlindan eminsen sakın gitme hayatin kayar askerliğin uğruna

Ha ben nisanlim biraksa da umrumda olmaz para daha önemli benim icin diyorsan git asker ol iyi para var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Yazdığın için teşekkür ederim dostum hemşireyim 4-5 ayda bedelli parasını çıkarırım inşallah nişanlım bıraksa da benim aklım ondadır hep , ayrıyken çok zordu insan özlüyor ayda iki üç defa yanına giderdim sizlerin görüşlerini merak ettim sadece sağolun

• Aga gözden ırak olan gönülden ırak olur bedelli yap akıllı ol.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam sağol

• Tek mi yaşıyorsun yoksa ailenle mi? Para biriktirebiliyor musun şu an?

• TEHET kullanıcısına yanıt

Tek yaşıyorum, aylık 50k kenara atabiliyorum şuan

• Er olursan o kolunda falan rütbeler olan o adamlara komutan çekeceksin ve sana ızdırap olacaklar. Daha kötüsü, cahil, cühela ile aynı rütbede olacaksın. Tamam her er mutlaka cahil değil ama cahil de çok var.

Yani yedek subay okulunda da biraz tokatlanıyorsun ama sonrası daha önemli. Kesinlikle yedek subay olabiliyorsan ol, erliği 1 ay olsa bile düşünme. Ben atğm olarak yaptım, takım komutanıydım, terhise yakın rütbe alıp teğmen oldum mesela. Kesinlikle pisman değilim. Hatta olsa da bir daha yapsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ağustos 2025; 20:23:26 >
  • preyze kullanıcısına yanıt

O zaman hiç macera arama. Askerde ort. 50bin maaş alacaksın. 1 ay eğitim, 11 ayda 550binTL yapar. Eee lojman falan da olmaz. Mecbur kalacak bir yer ayarlaman lazım. Büyük şehirler çıkarsa ordu evi falan da zor olur.

Konaklama, yeme-içme derken bi 150binTL gider gibi. Yani 12 aylık süreçte 400binTL falan anca toplanır.

Şu an 50binTL kenara atıyormuşsun. Yılda 600binTL yapar. Bedelli parasını çıkarınca 320binTL kalıyor. Hadi 300 diyelim. Aradaki 100binTL için değmez.

Ben de askerliğe başvururken asteğmenliği istemiştim ama çıkmamıştı. Askere gidip gördükten sonra iyi ki çıkmamış dedim.  

Tabii sen mesleki asteğmen olacağın için belki farklı muamele görebilirsin ama takım komutanı asteğmenleri çok zorluyorlardı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.