Şimdi Ara

YDS ile ilgili kritik soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün öylesine bir YDS'ye girdim, hem CV'ye yazarım, hem belki bir yerde bir işime yarar falan diye fakat sınavdan hemen önce sıraya oturur oturmaz ÖSYM'nin vermiş olduğu kalemliği incelerken kafama ilginç bir soru takıldı. Yanımdaki cam da bozuktu açılamıyordu, sıcak havayla ve beynimi kemiren bu soruyla birlikte bütün bu etkenler birleşince pek de rahat bir sınav geçirdiğimi söyleyemem. Biraz önce yayınlanan sorulardan baktım, yanlış hatırlamadıysam 12 yanlışım var.

Her neyse gelelim o kritik soruya. Aslında sorunun baş kahramanı şuan yanımda oturuyor. Kendisi ÖSYM kalemliğinin içinde. Hani şu hiçbir zaman mükemmel şekilde kapanmayan ve sürekli kendi kendine ağzı açılıp içindeki kalemlerin yere, sağa ve sola saçıldığı kalemlik. On yıllar geçmesine rağmen hala mükemmelleştirilemeyen o kalemlik. 2013'te üniversite sınavına girdiğimde de böyle defolu ve problemli bir üründü ve hala öyle olduğunu görmek açıkçası gözümden bir damla yaş süzülmesine sebep oldu. Ahh anılar...

Daha da uzatmadan artık konuya geleyim. Sorunun baş kahramanı yanımda oturuyor demiştim. Kendisi kalemliğin içinden çıkan kalemtıraş. Öncelikle bu kalemliğin içinden çıkanlarla ilgili ilginç bir anekdot paylaşmak isterim. Yalnızca silginin üzerinde "yerli üretim" logosu/ibaresi var. Diğerlerinin nerede üretildiğiyle ilgili hiçbir ibare yok; hikayemizin başrolü olan kalemtıraş hariç. Kendisi "KUM" marka olup üzerinde "Made in Germany" ifadesi yer alıyor. Şimdi benim kafamı kurcalayan esas soru ise şu: Koskoca Türkiye'de yok mu bir vatandaş ÖSYM için bir kalemtıraş üretsin? Yok mu bir damat, yeğen, amca kızı vs. ihaleyi üstlensin de üretsin şunu. Yok yere elin Hans'ına niye para yediriyoruz?

• Hocam nasıl geçti sınav?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diamante35 kullanıcısına yanıt

Fena değildi öylesine girmiştim zaten. 80 üzeri alırım diye düşünüyorum. Sen de mi girdin, nasıl geçti?

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

Evet ben de girdim. Fena değildi. Geçmiş olsun hocam 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diamante35 kullanıcısına yanıt

Saol hocam, hepimiz için geçmiş olsun.

• 91.25 almıştım çalışmadan

• 97 aldım çalışmadan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beceri Sınavı İle İlgili
    9 yıl önce açıldı
    Antibiyotik ile ilgili soru
    7 yıl önce açıldı
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hala, amca, torun ürettiğinde de o para dolaylı yoldan "germany" ya da "usa" e gidiyor.

Kalemtıraş fabrikası açılıyor, evet buradaki kişilere bir istihdam sağlanıyor. Ancak karın büyük kısmı tekrar yurtdışına gidiyor. Patron oğlunu "usa"'de doğurtuyor ; arabayı "germany" alıyor. Tatili de yine bu ülkelerden birinde yapıyor. Telefonu, bilgisayarı, kıyafeti de bu ülkelerden alıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.