Şimdi Ara

Yazın arabada kalarak kamp yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temmuz ayında akdeniz ve ege turu yapmayı düşünüyorum hem istediğim yerde konaklarım hem yatmak için para da vermem diyerek arabada uyumak istiyorum. Arka koltukları yatırırım ön yolcu koltuğunu da yatırırım boyum çok rahat sığar diye düşünüyorum. Gece sıcak mı olur araba soğuk mu olur bilmiyorum. Battaniye ve tulum alırım soğuk olma ihtimaline karşı. Sıcak olursa da cam tavanın poposunu kaldırırım onun serinliği bana yeter sanırım. Kafama göre bir hafta on gün turlamak istiyorum yaklaşık 3500 km rota hesapladım. Arabada kalmak eziyet olur mu sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek başınaysan rahat yatarsın. Ama tuvalet ihtiyacını nereye yapacaksın gece falan gelirse o sıkıntı olabilir.

Sürekli bir benzinliğe yakın olman gerekir bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Tek başınaysan rahat yatarsın. Ama tuvalet ihtiyacını nereye yapacaksın gece falan gelirse o sıkıntı olabilir.

benzinci de bıkar artık belli bir süreden osnra

alışveriş yapman lazım hep :D

• Aynen :D

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Tek başınaysan rahat yatarsın. Ama tuvalet ihtiyacını nereye yapacaksın gece falan gelirse o sıkıntı olabilir.

Evet hocam tek başıma olmak istiyorum. Tuvalet işini benzinliklerde çözerim duşu da kamp alanlarında veya sahillerdeki duşlarda birkaç günde bir yaparım diye düşünüyorum.

• Youtubeda bir kanal takip ediyorum adam bisikletle ve sırtında çadırıyla karadenizi ve akdenizi gezdi. Onu izleyince cesaretlendim herif bisikletle bile 5 6 ay gezdi. Kafamdaki sorun arabanın sıcaklığı nasıl olur gece.

• Çadır ve araba aynı konforu vermez hocam bence. Arabada uyumak biraz zahmetli iş. Ayrıca yazın sıcak olur araç. Nasıl ki evde de cam açık olduğu hâlde yazın terliyorsak arabada da aynısı olacaktır diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam youtubeda senin gözünden diye bir kanal var arabayla kamp 2 videosunu izlersen biraz daha kalmayla ilgili fikir tecrübe sunar gibime geliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt

Çok sıcak olursa arada bir klima açıp kapatırsın hocam.

• Terlememek için soyun ve terketmeyecek eşyalar seç yat kalk işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerde derler ne üşüyeceksin ne ısınacaksın

• Birebir aynısını 2 kardeş opel corsa ile denedik.

Rotamız: İstanbul - Tekirdağ - Feribot ile Çanakkale - Balıkesir - İzmir (Çeşme) - Bursa - İstanbul

4 günlük turdu. İnstagram hikaye arşivinden 2 foto atıyorum :)

Az yediğimiz için büyük wc ihtiyacımız olmadı, çişi de zaten rahatça otlara salabiliyorsun sorun yaşamadık. Yemek işini bimden hazır sandwich almıştık, bir keresinde Ayvalık taydı sanırm burger king e gitmiştik birde İzmir deyken Alcancak ta pide yemiştik ama yine de abur cuburumuz çok vardı..

Abi kardeş güzel bir anı oldu... Haa rahat yatabildik mi tabii ki ev rahatlığı yok ama uykumuzu aldık. Sunroofu yarım açtık ama aracında sunroof yoksa camları da bir tık açabilirsin yoksa aşırı nem oluyor. Powerbank, film yüklü tablet ile akşamları zaman geçirdik. Aracın büyükse bizimkinden çadır, kamp sandalyesi falan da koyabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 21 Mayıs 2021; 22:52:0 >

• Ucuz yollu bir çadır ve düzgün bir mat almanı öneririm. Nasıl olsa arabayla gezeceğin için battaniye veya pike de alırsın yanına mis gibi gezip rahat edersin. Sıcakta arabada uyumak eziyete dönüşebiliyor hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya arkadaşım

Bak forumdayız küfür edecem yoksa

Küresel bir salgının orasındayız insanlar ölüyor sen ne hakla egede akdenizde tatil yapmayı planlıyorsun?

Kimse senin yüzünden ölmek zorunda değil.

Onun yerine lebalep kongreye gitsene, orada bulaşmıyor.

Ama yok illa alakasız alakasız yerlere gideceksiniz.

Sağlık bakanımızın gözleri kıpkırmızı olmuş, maske mesafe hijyen diyor sizse...

Yazık çok yazık.

• Nerde çimecen hocam?

• Kalacağın yere göre değişmekte olup gece iyi olur ama sabaha karşı arabanın üstüne çiğ düşer, arabanın dışı su içi buharlı olur. Sıkılırsın bunaltı gelir. Pek tavsiye etmem. Varsa bir çadır iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araba hafif ticari ise çok güzel tasarımlar var yt'de.

Sedan ise arkaya şişme yatak atarsın bagajı doldurup gezersin ama boyun

uzunsa başka çözüm aramanı tavsiye ederim.

• Yazın arabada kalarak kamp yapılır mı?

Araba c3 aircross arka koltuk yatınca düz oluyor ön koltuk da yatıyor boyum rahat rahat sığar. Belki çadır da alabilirim yanıma bi kaç tavsiye geldi çünkü ama karar vermedim. Kampı da umarım bi aksilik olmazsa kesin yapıcam temmuzda. Buraya da fotoğraf atarım o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herseyinhayirlisi -- 6 Haziran 2021; 22:44:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Araba c3 aircross arka koltuk yatınca düz oluyor ön koltuk da yatıyor boyum rahat rahat sığar. Belki çadır da alabilirim yanıma bi kaç tavsiye geldi çünkü ama karar vermedim. Kampı da umarım bi aksilik olmazsa kesin yapıcam temmuzda. Buraya da fotoğraf atarım o zaman.

yaşanır ama geceleri baya bi sıcak olabilir, cam açsan sinek, böcek girer. sen en iyisi çadır al bence, arabada cam açmayınca kafayı sıyırıyorsun bi süre sonra sıcaktan.

• Ege turu olabilir ama Akdenizde gece nemli sıcaktan pişersin. Döşemelerin mahvolur 1-2 günden fazla kalacaksan. Cam tavanın poposunu kaldırınca yeteri kadar hava gelmiyo ve içeri sivri sinek doluyo. Uçacak yeri olmadığı için sürekli vızır vızır kafanda. Ege daha rüzgarlı olduğu için hem sinek böcek hem de nem olarak daha rahat olur diye tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.