Şimdi Ara

Yazılımlı aracın muayeneden geçmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayı aldığımızda sahibi yazılım attırmıştı bizde o şekilde kullanıyoruz geçen arkadaş ruhsata işlenmeyince muayeneden geçmiyor dedi böyle bişey var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılımlı Araçların Muayeneden Geçmesi

Türkiye'de araçların belirli aralıklarla zorunlu muayeneden geçirilmesi gerekmektedir. Yazılım güncellemesi veya modifikasyonu yapılmış araçlar da bu muayene kapsamındadır.

Yazılım değişiklikleri, aracın motor yönetim sistemi, şanzıman kontrolü, emisyon kontrolü gibi çeşitli bileşenlerini etkileyebilir. Bu değişiklikler, aracın muayene standartlarını karşılayıp karşılamadığını belirleyen faktörler arasında yer alır.

Stage 1 ve Stage 2 Yazılım Güncellemeleri

Stage 1 ve Stage 2 yazılım güncellemeleri, aracın performansını artırmak için yapılan değişikliklerdir. Bu güncellemeler, muayene standartlarını ihlal etmedikleri sürece genellikle muayeneden geçer. Ancak, emisyon değerlerini veya aracın güvenliğini olumsuz etkileyebilecek değişiklikler yapılmışsa, muayeneden geçmeyebilir.

Yazılım Atılmış Araçlar

Yazılım atılmış araçlar, emisyon kontrol sistemlerinin devre dışı bırakıldığı araçlardır. Bu tür araçlar, muayene standartlarını karşılayamadıkları için muayeneden geçemezler.

Akıllı Debriyaj Sistemleri

Akıllı debriyaj sistemleri, geleneksel debriyaj sistemlerine göre daha gelişmiş ve otomatikleştirilmiştir. Bu sistemler, muayene standartlarına uygun olduğu sürece muayeneden geçer.

Özetle:

• Yazılım değişiklikleri yapılmış araçlar, muayeneden geçmek için belirli standartları karşılamalıdır.
    • Stage 1 ve Stage 2 yazılım güncellemeleri genellikle muayeneden geçer.
    • Yazılım atılmış araçlar muayeneden geçemez.
    • Akıllı debriyaj sistemleri muayeneden geçebilir.

Aracnızın yazılımlı değişikliklerinin muayeneden geçip geçmeyeceğini öğrenmek için yetkili bir servis veya muayene istasyonuna danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • muayede dyno testi mi yapiyorlarmis?

• Aynısını bende dedim makinaya bağlıyorlar orda herşey görünüyor filan dedi. Daha önce muaneye götürdüm araba böyle bişey görmedim ama ilk defa yazılımlı bir araba kullandığım için bi sorayım dedim

• S.Soylu kullanıcısına yanıt
    tek sikinti egzos emisyonunda olabilir

• araca yapılan chiptuning işleminin ruhsata işlenmesi gerektiğini söyleyen arkadaşınla her konuyu konuş ama araba ile ilgili konuları konuşma bence

konuya gelirsek de muayene istasyonunda görevlilerden birine araç yazılımlı ama ruhsata işletmedik sorun olur mu dersen adam gülmekten yarım günü hiç eder zaten
  • Yazılımı isteseniz de ruhsata işletemezsiniz ki. Muayeneye engel tek kusur araç dizelse DPF falan söküldüyse eksoz muayenesinden kalır. Eksoz muayenesini de Tüvtürk yerine başka firmadan alıp hallettirebilirsiniz zaten pek takan yok, millet soba borusu gibi duman ata ata gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.