Merhabalar. Bir Chevrolet Cruze almak üzereyim. Öylesine bir km sorgusu yaptım PTT'den. Araç muayeneye normal tarihlerde girmiş, kilometreler tutarlı, araçta hiç değişen ve boya yok. Ancak arabanın eski plakası 35 T XXXX. Bu araç taksi çıkması mı? Bunu teyit etmenin bir yolu var mı? Satıcı İzmir'de taksi plakası farklı olabilir bir araştıralım dedi, galeriden aldığını, onların da ilk sahibinden aldıklarını söyledi. Araç hem kozmetik hem gidiş olarak temiz ama bu plaka durumunu anlamlandıramadım. Çok moral bozucu bir durum. |
Boyasız kilometresi normal aracın geçmişinde T plaka olması
-
-
Bilgim yok ama ben olsam o aracı almazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taksi olsa muayeneye senelik girmesi gerekmiyor mu? Ve taksi için bu km az bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her muayene öncesi de düşürüyor olabilir belli olmasın diye. Bu tarz hırsızlıklar & dolandırıcılıklar bu meslek tipinde normal
Taksiler her yıl muayeneye girerken bunun normal araç gibi 2 yılda bir muayeneye girmesi de ilginç bir durum gerçekten. Çok enteresan bir durum anlayamıyorum ve çok üzülüyorum.
Ayrıca araç taksi olarak tercih edilen bir model de değil yakıt tüketiminden dolayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumpirdeki iğrenç turşu -- 28 Nisan 2023; 20:9:19 > -
T plaka olması illa taksi çıkmasi olduğu anlamina gelmez. Ayrıca hayatımda hiç Cruze taksi de görmedim .
Bildiğim kadarıyla siviller T plaka alamıyor.
-
Taksi olmadığı yönünde bir emare daha edindim: 5664'e detay mesajı attığımda "Araç Tür Değişimi: Yok" diyor anladığım kadarıyla taksi olarak çalışmış araçlarda burada "Araç Tür Değişimi: Otomobil, Taksi, Otomobil" gibi oluyormuş. Giderek ilginç bir case'e dönüşüyor.
-
Tam Cruze sarı takside kullanılmıyor ki diyecektim vazgeçtim 🤣
TR , TC, TS, TK gibi plaka olsaydı taksi olmazdı ama sadece T plaka taksi olma ihtimali kuvvetle muhtemel.
Ayrıca cruze taksi olmaz demişler nadirende olsa bunun gibi bazı arabaların taksisi olabiliyor.
2018'de girmesi gereken muayeneye 2019'da gecikmeli olarak girmiş, orda da bir gariplik var. aracını bilen takip edip düzgün kullanan insan çok çok aksi bişey olmadıysa zorunlu muayene olayını bu kadar geciktirmez diye düşünüyorum. tüv Türk muayene km kayıtları tam ölçü değil bence, bunu ekspere sokunca obd cihazı ile abs beyninden kayıtlı gerçek km.sine bakmadan almamak lazım, abs km'si tutuyorsa o zaman eyvallah dersin.
her muayeneye siyah renk olarak girmesi bence yeterli kanıtı sağlar
-
Sanırım önceden araç yoğunluğu bu kadar fazla değilken bu duruma dikkat ediliyormuş ama güncelde sivil T plakaya İstanbul içinde denk geliyorum.
-
Tarcanlar'a sokacağım ama onlar da bizim ve hatta fabrikanın anlayamadığı kilometre düşürme teknikleri var dediler.
-
Taksi olmak için sarı olma şartı yokmuş. Bir de boyaya etki etmeden sarıya kaplayıp çıkartabiliyorlarmış
-
muayeneye girdiği zaman araç rengi ve ruhsatta yazan renk aynı olmak zorunda yoksa ağır kusur olur
kaplama bile olsa ruhsatta ne yazıyosa araçta aynı renk olmalı. benim bugüne kadar gördüğüm bütün taksiler sarı ve bordoydu. hiç siyah taksi görmedim
-
Ticari geçmişi olmadığına kanaat getirtecek emareler olsa dahi bu araç satarken zorluk yaşatacak, uğraştırabilecek, bu meseleden ötürü fiyat kırdırtacak.
Fiyatı çok uygun olmadığı müddetçe ben başka araç bakardım.
-
Bana da taksi çıkması araç satıldı hocam..
Tam 1 yıl sonra bir sebeple km sorgulaması yapınca ortaya çıktı..
3 yıl boyunca takside çalışmış ama benimki her yıl muayeneye girmiş.. Sarı kaplama kullanılmış ve evet benim araçta tür değişimi bölümünde evet yazıyor.. Taksi çıkması olduğunu bilmediğim için piyasa fiyatından satın almıştım, mahkeme de bu durumu ayıplı mal kapsamında görmüyor 😡
Maalesef aracı satarken tüm zarar bana yazacak.. Hem satması zor olacak hem de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ister istemez muadillerine göre fiyat kırmak zorunda kalacağım..
Allah yedirmesin diyorum ben de..
T her zaman taksi plakası degil bilginiz olsun. Bizzat gecmiste 34 T plakalı sahıs aracı almıs biri olarak yazıyorum. Resim örnektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem1000 -- 29 Nisan 2023; 0:15:19 > -
ticari t olsa her sene muayene zorunluluğu var. muayenesiz mahvederlerdi
izmirlilerden doğru bilgi alalım belki izmir TAA TCD TZB gibi seri kullanıyordur takside
sadece 35 t 'ler sivil plaka olabilir
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Her muayene öncesi de düşürüyor olabilir belli olmasın diye. Bu tarz hırsızlıklar & dolandırıcılıklar bu meslek tipinde normal
|
Benzer içerikler
- togg kronik sorunları
- ani fren nasıl yapılır
- liqui moly ceratec yorumlar
- lassa greenways yorum
- viking lastik kimin
- ford transit 2023
- yeni honda accord
- trugo şarj istasyonu haritası
- trafik cezası itiraz dilekçesi
- togg fiyat listesi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X