Şimdi Ara

yazılımda ilerlemek baya zor galiba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısa sürede kendini geliştiren kaç kişi var aceba.

• bencede kısa sürede ii yazılımcı oldum diyemez kimse bu iş tecrübe işi sabır işi biyerde de deli işi..
  • İnsan-insan, insan-makine, makine-makine iletişimi : Sibernetik.
    Aslında yaptığımız temel şey bu; "iletişim" ve bunun için geliştirmeye
    çalıştığımız protokoller.

İletişim konusunda iyi olanlar, yazılım konusunda da kendini kolayca geliştirecektir.

Olumlu onlarca şeyi altalta yazmak yerine, bir kaç olumsuz örnek yazarsam
    ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız :

- Yukarıdaki iletişim adımlarından insan-insan ilişkilerinde zayıf olanlar,
    analiz yani çözümleme konusunda her zaman geride kalacaktır.
    Çözümlemedeki başarısızlık, "ben aslında A istemiştim, siz B yapmışsınız" ile
    sonuçlanan ve kişileri karşı karşıya getiren, bitmeyen tartışmaları körükleyen bir faktördür.
    Kullandığınız dil Türkçe, İngilizce vb. olabilir; ama onu iyi kullanmazsanız
    kendinizi yeterince ve doğru olarak ifade edemezsiniz.
    Doğru ifade edilemeyen "sorular", doğru "yanıtlar" bulamaz.

- İnsan-makine iletişiminde (genellikle arayüz diyoruz) zayıf olanlar
    protokol standartlarında geride kalacaktır :
    Makinelerin nasıl çalıştığına ilişkin yeterli bilgisi olmayanlar
    onlarla ilgili arayüzleri tasarlarken hatalar yapacaktır.

- Aralarında 800 km. uzaklık olan iki modem nasıl haberleşir?
    Ya da bir banka şubesinden diğer şubeye havale gönderirken,
    "Gönder" tuşuna basıldığında, ve tam bu sırada karşı şubenin elektrikleri
    kesildiğinde ya da hat koptuğunda neler olur? Para gitti mi gitmedi mi?
    Sistem bu sorunu, insan müdahalesi olmadan nasıl düzeltir?

Programlama dilleri, bizlerin makineleri programlamamız için
    birer arayüzden başka bir şey değildir.

Yazılımcı olmak için, bir çok disiplini öğrenmemiz zorunludur.
    Yazılımcı kısa sürede olunmuyor ne yazık ki.
    Deneyim kazanmak gerekiyor. Bunun için de yenilikleri izlemek,
    meraklı, sabırlı ve dirençli olmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

kısa sürede kendini geliştiren kaç kişi var aceba.

http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=programmingtenyears.html

matematik, fizik alt yapın iyiyse kısa sürede belli bir yere gelirsin. iyi programcı olmak için ise her halükarda uzun zamana ihtiyacın var. ingilizcen yoksa, git önce ingilizce öğren. yoksa hiç şansın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan.seker

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

kısa sürede kendini geliştiren kaç kişi var aceba.

http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=programmingtenyears.html

matematik, fizik alt yapın iyiyse kısa sürede belli bir yere gelirsin. iyi programcı olmak için ise her halükarda uzun zamana ihtiyacın var. ingilizcen yoksa, git önce ingilizce öğren. yoksa hiç şansın yok.

ingilizce yok malesef gramer ögrendik biraz ama gramer hiç bir işe yaramior.

• kaç aydır ugraştım ama sanki hiç çalışmamış gibiyim ortada hiçbirey yok pff.
  • Bu sadece yazilim icin gecerli degil ki.
    Her meslekte her dalda her konuda ben iyiyim demek icin tecrube deneyim ve dusunen bir beyin sart.
    Malesef hicbr sey kolay degil. Ancak elin facebook u veya google i cok basit sitelerle dunyanin en zenginleri.
    Web te hersey fikirde.Ogrenmesi hic zor degil.16 yasindayken arkadasim bir havayolu sirketi websitesini hackleyebiliyor.13 yasinda cocuk flash site yapabiliyor.
    Ancak bir C yi kimse tam biliyorum diyemez

Ingilizce her insan icin artik AnaDil olmali.Yoksa kimse ise almaz.Ingilizce SART.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nedense ülkemizde yazılımcı olmak cok basıt herkes yazılım bılıyo maşallah. ama gerçekten kenadar yazlım bılıyoruz onuda tartışmak lazım. yazılımcı demek sadece bırkaç IDE hakkında bılgı sahıbıolmak demek değildir. yazlımcı dediğin risk yönetimi ve planlama bilmeli burda herles yazılımcıyım dıyo ok ozaman soralık kaç proje sorunsuz tamamlandı analız nedır bılmıyoruz test nedır bılmıyoruz verı tabanı tasarımı nedır bılmıyoruz (bugun ben yazılımcıyım dıyen kaç kısı verı tabanında normalizasyon uyguluyo? kaçımız software life cycle processes hakkıyle bılıyoruz software testing standards nelerdır ve kaç projede bunlaır uyguluruz) ama iş soze gelınce bız yazılım uzmanıyız:))))) lutfen bıraz gerçekçi olalım kendı kenmızı baltalıyoruz yazılım sektorunde bugun okadar cok vasıfsız eleman varkı meslekten sogudum ya nerde iş buamayan lıze mezunu jeoloji mezunu varsa yazılımcıyım dıyor AYIP
  • sakin ol şampiyon, iyi yazılımcıların hepsi database programcısı değil, proje müdürüde değil.
  • bunlar olmazsa olmazlar eğer gercçekten uzmanlık konuları konusmak ıstıyosan ok onlarıda konuşuruz. ama ben dışarda çaycılık yapacak çaptakı ınsanlarla aynı işi yapmaktan bıtım usandım.

şoyle bş veri tabanı yapan adamlar atnıyorum ben |kullanici_no| |kullanici_adi||adi||soyadi||adres||telefon||sicil_no||sifre| bumudur yanı yazlım uzmanlıgı :)
  • Farkli olmak icin fark yaratmalisiniz. Gunumuzde herkes bir uygulama yapabilir ama herkes en iyi algoritmaya sahip iyi kodlanmis bir program yazamaz. Bi arkadas deli isi demis aynen oyle, kod yazarken bildiginiz kendi kendime soru soruyorum misal kullanici istenilen disinda birsey girerse yok sunu yok bunu bu durumda nolur... Her ihtimal uzerinde durup suzgecten suzerek en iyisini cikarmak gerek. Diger bir acidan yaraticilik onemli. Benden yaraticilik hakkinda bir tavsiye, birsey yapacam diyerek onu cok komplex birsey degil, herkesin en basit bir sekilde kullanabilecegi en cok kitleye hitap eden yazilimi yaratmak en iyisidir. Konu basliga gore biraz kaydi ama olsun
  • Birde bunun tersi varki adeta yazılımcı (doktor, mühendis, fizikçi vs. de olabilir) olmak için dünyaya gelmiş, eline imkan verilse uzmanım diyenleri sekize katlayacak yeteneğe sahip ama yanlış bir ailenin çocuğu olarak daha baştan şanssız doğmuş ve ancak çaycı olabilmiş insanlarda var.
  • dostum bu dediklerin iyi yazılımcı için olmazsa olmaz değildir. database normalizasyon falan gibi alana özel şeylerden bahsetmişsin, onları geçiyorum. bütün alanlarda herşeyi bilen bir yazılımcı olamaz zaten. bu dediğini kriter kabul edersek, dünya üzerinde iyi yazılımcı kalmaz. Öteki dediklerinin ise yönetimsel şeyler. Çoğu iyi yazılımcı bunlarla uğraşmaz, bunlar zaten genelde sürecin olağan sonucu olarak ortaya ortaya çıkar. kaldı ki bunlar yine iyi yazılımcının olmazsa olmaz gerekleri değildir. hiç risk analizi yapman gerekmeyebilir vea gerekiyordurda bu iş senin için süpervisor'in tarafından yapılıyordur sen farkına bile varmazsın. Testing mevzusu içinde aynı şey geçerli. Çok büyük firmalarda testing için ayrı ekipler vardır. Sen hiç kafanı yormazsın testing vs. Haklı olduğun bir nokta var, 10 sayfa programlama kitaı okuyan ben programcıyım diye ortada dolanıyor. bunada kızacak birşey yok, arz talep meselesi.

İyi yazılımcının bana göre tarifi iyi problem çözen adamdır. Çözdüğün problemi ne kadar kısa zamanda, ne kadar efektif şekilde çözebiliyorsan o kadar iyi programcısın demektir. o yüzden arkadaşa matematik ve fizik alt yapın nasıl diye sordum. dünyadaki iyi yazılımcıların çoğu matematik, fizik, bilgisayar bilmi alanlarından çıkar. bunun sebebi problem çözmeye ve problemlere değişik açılardan bakabilmeye yatkınlıklarıdır.

edit: alıntı yapamamışsı, yazı troyka'ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosanova -- 30 Aralık 2010; 23:03:14 >

• Herşeyden önce, doğru dürüst bir yere varabilmek için, doğru yerden başlamak gerekir. Ve bu nokta web programcılığı değildir. Bu noktadan başlarsanız, varabileceğiniz yerde pek iyi bir yer değildir. Ha, elbette bir noktaya ulaşmış olacaksınız tabii ki.
  • Yaşım 30.
    12 yaşımda gwbasic ile başladım.
    18 sene geçti.
    hala öğrendiğim şeyler var.
    10 yıl sonrada olacak.
    bu işte iyimiyim. Evet. Kusursuzmuyum. Hayır.

Rüyasında program yazmayan adam yazılımcı olamaz. (Söz bana ait :) )
  • quote:

dostum bu dediklerin iyi yazılımcı için olmazsa olmaz değildir. database normalizasyon falan gibi alana özel şeylerden bahsetmişsin, onları geçiyorum. bütün alanlarda herşeyi bilen bir yazılımcı olamaz zaten. bu dediğini kriter kabul edersek, dünya üzerinde iyi yazılımcı kalmaz. Öteki dediklerinin ise yönetimsel şeyler. Çoğu iyi yazılımcı bunlarla uğraşmaz, bunlar zaten genelde sürecin olağan sonucu olarak ortaya ortaya çıkar. kaldı ki bunlar yine iyi yazılımcının olmazsa olmaz gerekleri değildir. hiç risk analizi yapman gerekmeyebilir vea gerekiyordurda bu iş senin için süpervisor'in tarafından yapılıyordur sen farkına bile varmazsın. Testing mevzusu içinde aynı şey geçerli. Çok büyük firmalarda testing için ayrı ekipler vardır. Sen hiç kafanı yormazsın testing vs. Haklı olduğun bir nokta var, 10 sayfa programlama kitaı okuyan ben programcıyım diye ortada dolanıyor. bunada kızacak birşey yok, arz talep meselesi.

İyi yazılımcının bana göre tarifi iyi problem çözen adamdır. Çözdüğün problemi ne kadar kısa zamanda, ne kadar efektif şekilde çözebiliyorsan o kadar iyi programcısın demektir. o yüzden arkadaşa matematik ve fizik alt yapın nasıl diye sordum. dünyadaki iyi yazılımcıların çoğu matematik, fizik, bilgisayar bilmi alanlarından çıkar. bunun sebebi problem çözmeye ve problemlere değişik açılardan bakabilmeye yatkınlıklarıdır.

güzel kardeşim ben CMMI III sevıyesınde faalıyet gosteren bıyerde çalısıyorum normalızasyon özel bişey degıldır vertabanı tasarımından bahsedıyorum verı tabanı tasarlamayı bıle bılmeyen bı topluluk ben YAZILIM UZMANIYIM demesınden basedıyorum. goruyorumkı senlınle yazılım muhendıslıgıne aynı çerçeveden bakamıyoruz. bızım şirketımızde tasarımıda unit testide teknık dökümanlarıda yazılım mühendisi yapar yanı anlayacagın CMMI level III (orta sevıyelı bi şirket demektır dünyada) kalitesinde bı yazılım üretmek türkiyede gercekten zor.

demıssınkı yazımcı ii matamatik bilmelı fızık bılmelı vs vs tazen gercek yazılımcılar bu konularda ii olmasaar nasıl ossde yuzde 5lik başarıyı yakalardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: troya_82

quote:

dostum bu dediklerin iyi yazılımcı için olmazsa olmaz değildir. database normalizasyon falan gibi alana özel şeylerden bahsetmişsin, onları geçiyorum. bütün alanlarda herşeyi bilen bir yazılımcı olamaz zaten. bu dediğini kriter kabul edersek, dünya üzerinde iyi yazılımcı kalmaz. Öteki dediklerinin ise yönetimsel şeyler. Çoğu iyi yazılımcı bunlarla uğraşmaz, bunlar zaten genelde sürecin olağan sonucu olarak ortaya ortaya çıkar. kaldı ki bunlar yine iyi yazılımcının olmazsa olmaz gerekleri değildir. hiç risk analizi yapman gerekmeyebilir vea gerekiyordurda bu iş senin için süpervisor'in tarafından yapılıyordur sen farkına bile varmazsın. Testing mevzusu içinde aynı şey geçerli. Çok büyük firmalarda testing için ayrı ekipler vardır. Sen hiç kafanı yormazsın testing vs. Haklı olduğun bir nokta var, 10 sayfa programlama kitaı okuyan ben programcıyım diye ortada dolanıyor. bunada kızacak birşey yok, arz talep meselesi.

güzel kardeşim ben CMMI III sevıyesınde faalıyet gosteren bıyerde çalısıyorum normalızasyon özel bişey degıldır vertabanı tasarımından bahsedıyorum verı tabanı tasarlamayı bıle bılmeyen bı topluluk ben YAZILIM UZMANIYIM demesınden basedıyorum. goruyorumkı senlınle yazılım muhendıslıgıne aynı çerçeveden bakamıyoruz. bızım şirketımızde tasarımıda unit testide teknık dökümanlarıda yazılım mühendisi yapar yanı anlayacagın CMMI level III (orta sevıyelı bi şirket demektır dünyada) kalitesinde bı yazılım üretmek türkiyede gercekten zor.

demıssınkı yazımcı ii matamatik bilmelı fızık bılmelı vs vs tazen gercek yazılımcılar bu konularda ii olmasaar nasıl ossde yuzde 5lik başarıyı yakalardı.

hacı ben senin yazılımcı olduğundan şüphe duydum şu anda. ben "yazımcı ii matamatik bilmelı fızık bılmelı" falan demedim. iyi yazılımcı iyi problem çözen adamdır, bu yüzden matematikçilerden ve fizikçilerden iyi yazılımcılar çıkar, çünkü problem çözmeye yatkındırlar dedim. daha okuduğunu anlamıyorsan konuşmayayım ben hiç. kaldı ki, üniversite okumadan iyi yazılımcı olan adamlarda var.

C ile yazdığın gömülü yazılıma asembly ile optimizasyon kasıyor musun sen? o zaman sende iyi yazılımcı değilsin ve senle birlikte dünyadaki yazılımcıların %95i falan iyi yazılımcı değil. onu yapan adamlarında database ile alakası yoktur, o zaman iyi yazılımcı kalmadı dünyada. hadi sen sağ ben selamet. senin mantıkla gidersek, olayın varacağı nokta budur. dbase normalizasyon vs. bunlar alana özel şeylerdir. gelmiş burda kendi yaptıklarını anlatıyorsun, iyi yazılımcı böyle olur diyorsun. sizin firmanın yazılım geliştirme metodolıjisi olarak TDD benimsemiş olması, TDD'yi iyi yazılımcı için mutlak kriter yapmaz. Testin başka yazılımcılar tarafından yapıldığı aksi örneklerde var, yukarıda yazdım. Ben genel geçer bir şablon koydum ortaya, sen adama özel kriter çıkartıyorsun. bana göre senin derdin, iyi yazılımcı şöyle olur diye tanımlamak değilde daha ziyade ben bunları yapıyorum iyi yazılımcı böyle olur. ben iyiyim siz kötüsünüz demeye çalışmak.

• quote:

hacı ben senin yazılımcı olduğundan şüphe duydum şu anda. ben "yazımcı ii matamatik bilmelı fızık bılmelı" falan demedim. iyi yazılımcı iyi problem çözen adamdır, bu yüzden matematikçilerden ve fizikçilerden iyi yazılımcılar çıkar, çünkü problem çözmeye yatkındırlar dedim. daha okuduğunu anlamıyorsan konuşmayayım ben hiç. kaldı ki, üniversite okumadan iyi yazılımcı olan adamlarda var.

C ile yazdığın gömülü yazılıma asembly ile optimizasyon kasıyor musun sen? o zaman sende iyi yazılımcı değilsin ve senle birlikte dünyadaki yazılımcıların %95i falan iyi yazılımcı değil. onu yapan adamlarında database ile alakası yoktur, o zaman iyi yazılımcı kalmadı dünyada. hadi sen sağ ben selamet. senin mantıkla gidersek, olayın varacağı nokta budur. dbase normalizasyon vs. bunlar alana özel şeylerdir. gelmiş burda kendi yaptıklarını anlatıyorsun, iyi yazılımcı böyle olur diyorsun. sizin firmanın yazılım geliştirme metodolıjisi olarak TDD benimsemiş olması, TDD'yi iyi yazılımcı için mutlak kriter yapmaz. Testin başka yazılımcılar tarafından yapıldığı aksi örneklerde var, yukarıda yazdım. Ben genel geçer bir şablon koydum ortaya, sen adama özel kriter çıkartıyorsun. bana göre senin derdin, iyi yazılımcı şöyle olur diye tanımlamak değilde daha ziyade ben bunları yapıyorum iyi yazılımcı böyle olur. ben iyiyim siz kötüsünüz demeye çalışmak.

Vay be. Analiz müthiş! Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: troya_82

nedense ülkemizde yazılımcı olmak cok basıt herkes yazılım bılıyo maşallah. ama gerçekten kenadar yazlım bılıyoruz onuda tartışmak lazım. yazılımcı demek sadece bırkaç IDE hakkında bılgı sahıbıolmak demek değildir. yazlımcı dediğin risk yönetimi ve planlama bilmeli burda herles yazılımcıyım dıyo ok ozaman soralık kaç proje sorunsuz tamamlandı analız nedır bılmıyoruz test nedır bılmıyoruz verı tabanı tasarımı nedır bılmıyoruz (bugun ben yazılımcıyım dıyen kaç kısı verı tabanında normalizasyon uyguluyo? kaçımız software life cycle processes hakkıyle bılıyoruz software testing standards nelerdır ve kaç projede bunlaır uyguluruz) ama iş soze gelınce bız yazılım uzmanıyız:))))) lutfen bıraz gerçekçi olalım kendı kenmızı baltalıyoruz yazılım sektorunde bugun okadar cok vasıfsız eleman varkı meslekten sogudum ya nerde iş buamayan lıze mezunu jeoloji mezunu varsa yazılımcıyım dıyor AYIP

çok iyi yazmışsın bence ortaklık çok gözünen var işlevi az olan var hocam sana sorum var bu sektördeki değer ve gelecek nedir?

• yazılımcı olmak zorunda değilsiniz. hem dışarıdan görüldüğü kadar zevkli olmayabiliyor inanın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.