2020de 150k bu sene 100k yaptim sayisalda iki senede de aytye yuklenmedim bu yaptigim en büyük aptallikti.Sayisalda ilgimi çeken bir tek ceng var açıkçası ama bu son yillarda cenge olan ilgi iyi bir üniversitede okumayi baya bir zorlastiriyor bu yüzden mat muh,istatistik bolümlerine de biraz kanim isindi diger bolumleri pek arastirmadim ama yeniden say hazirlansam heralde guzel unilerde bunlar icin hazirlanirim. Ama bir yandan esit agirlik secmekte istiyorum cunku ekonomi isletme ybs iktisat dersleri ilgimi çekiyor ve de ea da siralama yapmakta sayisala gore cok daha kolay geliyor ornegin benim 65k tyt var bu sene full sayisal ayt kasip 60-65 yapsam bana gelen siralama 35-40k olurken ayni neti ea da yapsam 3-4k gelir heralde. Simdi olayda şu mezuna kalmak istedigimde annem kabul etmedi ki pek sallamiyom anlamiyor zaten yksden babam ise ilk once tamam dedi sonradan bi yok yaz dedi simdi bi gitgelleri var anlamadim bende su anda bence yaz kalacaksanda eayi unut sayisaldan devam et bu sene eadan calisip iyi birsey yapamazsan issiz kalirsin bi bok olmaz senden eger ilk mezunda veya 12de ea geceyim deseydin kabuldu ama bu senede ea dan olmazsa muhendislikte yazamassin hayatin mahvolur gibisinden konusuyorki bencede haklilik payi var ama ea calisirsamda iyi birseyler yapcagimi dusunuyorum cok arada kaldim ne yapmaliyim goruslerinizi yazarsaniz benim icinde bir fikir olur biraz uzun oldu ama tesekkurler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2. Mezunda ea geçmek çok mu riskli olur?

-
-
hocam bence saydan hazırlan birkaç arkadaş daha bulursun güzel olur bir de bu sene hazırlandığında arkadaşın var mıydı yalnız mı hazırlandın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vardi hocam size benziodu
ne bakımdan anlamadım?
Up
Hocam Ea pişmanlık bence biraz. Sayısalda her ne kadar rekabet artsa da 50-60kya kadar güzel bir üniversitede güzel bir bölüm okunabilir ama Eada bu durum 20kya kadar ve iibf fakültelerini top tier okullarda okusanız bile rekabeti çok fazla Bence mühendislik her türlü alır gibime geliyor eadaki herhangi bir bölümü.
Ben sizin yerinizde olsam ağırlığımı hala sayısala verir edebiyat ve tarihi de programıma sıkıştırırım.
Hocam senin karar cidden zor pek yönlendirmek istemiyorum o yüzden.Ama kendimi anlatayım 57k sayısal 2020 mezunum o zaman baktığımda ulan bu arada adam akıllı mühendislik yok yazacak bir şey falan diyordum aynı senin kafanda seneye girsem hadi sınav anım kötü geçse yine aynı yaparsam kafasındaydım çünkü fene o kadar çalıştım ama o kolay senede sınavda 27 küsür net yapmıştım.Şimdi bana şunun cevabını ver senin matematiğin ne kadar güçlü 2021 yksde 27 üstü yapabildin mi veya seneye matematiği orta seviye yaparlarsa 37+ yapacağına inanıyor musun bu önemli çünkü iibf istiyorsun 4kdan sonra harbi sıkıntı yani.Bir de sos1 kolay diye gezinen sayısallara inanma bir o kadar da sos1e emek verdim ama gelen net bu sene sos1de 26.5 net yani TM tam bir şans işi ama matematiğin iyiyse kafan rahat şekilde istediğin en iyi yerlere gidersin.Tm 2197. oldum sorun varsa pmden sorabilirsin hocam, aynı stresi geçen sene bende yaşamıştım biliyorum allah yardımcın olsun.
-
Mezuna kalacaksan ea dan devam et 3.sene kolay değil çünkü
Ben senin yerinde olsam 100binle yazip giderdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu sene beni ayt geo ve fizik batirdi ya.Geometride 10 soru varsa hepsi kati cisimler,cember,analitikti ve ben bu konulari cok yuzeysel gecmistim salaklik yaptim bu sene 18 netim geldi.345 10lu denemede 32-35 arasi geliyordu.Ayt fizikte 1d 4y geldi yani 0 net.Tyt siralamam 65k fizik ve geodan birseyler yapabilseydim geriye cekecegine ileri cekebilirdi ama maalesef ayt calismamazligin sonucunu aldim.Bu sene eadan hazirlanirsam ocaga kadar tytnin hepsi + ayt mat ocaktan sonra edebiyat dusunuyorum sayisaldan hazirlanirsamda karisik gitmeyi planliyorum ama hala daha karar veremedim.Biraz arastiricam tesekkur ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuzayeteyabtimlanetolsun -- 2 Ağustos 2021; 14:59:24 >
12:Say 100 k mezun: say 64k 2.mezun:ea 1.5 k (ayt mat da hastaydim)
İlk 2 sene çalışmamistim.Bu yıl full inek olmasam da (Cook boşa vakit harcadım 1-2 ay) daha iyi çalıştım.Ozellikle son 2 ay
Sözel kısım fen e göre daha kolay.Ezbere alışınca her şey kolay geliyor.Fen de ise hem mantık hem ezber gerekiyor
Kesinlikle eaya geçmenizi tavsiye ederim.Sayısalda inanılmaz bir rekabet var ilk 30kya girmek için bile çok iyi netler gerekiyor.Ben sayısaldan eaya geçmiş üç kez sınava girmiş biriyim.Sayısal ilk sene 70k,ikinci sene 55k yapabildim.Eadan ise 6 ay çalışmayla 8 bine girdim.Edebiyat tarih ve coğrafyayı sınavda gayet yapılabilir soruyorlar ben hiç bilmeme rağmen 6 ayda 32 net civarı yaptım.Fen dersleri olmadığı için matematik çalışmaya da daha fazla vaktiniz olur çok rahat ilk 10 bine girersiniz diye düşünüyorum.Sayısalda ayt hem mat hem feni çok zorladıkları için aşırı iyi bir öğrenci değilseniz sınav anı stresiyle birlikte iyice telaş yapıyorsunuz
-
Hocam ea'da tyt sosa ayt sosa ne zmn basladiniz edebiyata ne zaman basladiniz mezunken ne zaman calismaya basladiniz ben eylul diye dusunuyorum cok mu geç? Birde gunluk planiniz neydi mesela hergun ayt mat yanina iki sos dersi falan mi nasilfi biraz aciklayabilirmisiniz?
Yorumunuz icin tesekkurler.Yukaridaki arkadas sorum sizin icinde gecerli sizde cevaplayabilir misiniz?
ne yazicaksiniz hocam bide hukuk istemiyorsanız yanlış anlamayın ama 55k sayda daha iyi bence
Ben daha iyi olduğunu düşünmüyorum.55k sayısalda ortalama-kötü okullarda mühendislik mimarlık geliyor ve inanın iyi okullarda iibf tarzı bölümler kendini gelistirebilene,okulundan yararlanabilene çok daha iyi bir iş hayatı sağlar
Matematikte konu eksiğiniz yoksa-hiç bakmadığınız konu vs.- bence eylül geç değil.öncelikle sosyalden gözünüz hiç korkmasın özellikle sayısaldan geçen öğrenci için fen yerine sosyal derslerine çalışmak büyük rahatlama oluyor.açıkcası size her gün şu kadar saat edebiyat coğrafya çalıştım diyemem gününe göre değişebiliyordu.benim tavsiyem başta sosyalde bir hedef belirleyerek (atıyorum üç ayda bütün konuları çalışıp x test kitabından bitireceğim gibi) ilerlemeniz.her güne 2 saat edb 2 saat coğrafya+her gün mat tekrarı koyabilirsiniz örneğin.o sizin sosyaldeki öğrenme hızınıza kalmış.bu arada limitin el kitapları+soru bankaları ile eş zamanlı çalışabilirsiniz bence en kapsamlı yayın,çok faydasını gördüm.ama burada en önemlisi matematiğe HER GÜN vakit ayırmak.gördüğünüz gibi matematiği inanılmaz zorlayabiliyolar ve matematik eada inanılmaz etkili.sosyalde fark yaratmak zor herkes yaptığı için ancak bu farkı matematikle açabilirsiniz.son olarak en önemlisi deneme çözmek.denemelerden korkmayın az net gelir konuları bitirmedim demeyin ve süreli olarak zor yayınları çözün.ösym acımıyor unutmayın :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selindenizli -- 3 Ağustos 2021; 4:17:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam bişey başardığımı iddia etmiyordum ama bende sayısaldım mezuna kalmak istemiyordum sayısaldan girsem 200 bin felan zor gelecekti son 40 gün kala 0 edebiyat 0 tarih 0 coğrafyayla eşit ağırlığa geçtim. 12 günde edebiyat 11 günde tarih bitirdim şuan 26k dayım bu benim için bi ödül oldu zaten eşit ağırlıktanda kazanamasam mezuna kalacaktım ama 26k olunca sürpriz oldu.yani o anki hedefim mezundu ve mezunda 1 yıl sos1 ayt mat çalışsam ilk bine oynayacaktım eminim.şuan 26k olunca şahsen mezuna kalma isteğim gitti ösymyi biliyosun zaten.gelmişken gideceğim.demek istediğim 1 yılda istediğin bölümü kazanırsın eşit ağırlıkta.ama tecrübeli arkadaşlar eşit ağırlık pişmanlık felan demiş bilmem ne kadar doğru.ama şöyle bişey var zaten olacak olsaydı sayısalda mezunda yapardın.kendini iyi değerlendir hocam olmuyosada olmuyo bırak gitsin.AMA BUNUN İÇİN İYİ DÜŞÜNMEN LAZIM ÇÜNKÜ 1 HATA SENİ HAYATIN BOYUNCA PİŞMAN EDEBİLİR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi führerbunkerkot1 -- 3 Ağustos 2021; 10:25:6 >
-
Hocam EA için eğer düzgün ve mantıklı çalışılırsa ilk yıldan bile derece yapılır.EA cidden daha güzel.EDB/AYT COG/TAR bunlara çalışırken ilk başta biraz zorlanıyorsunuz sonra ezberlemeye/aşırı bilgi almaya alışıyorsunuz sonra işiniz kolaylasiyor ve zevk aliyorsunuz.Hocam bakın sayısal zor değil, saçma.Fizikte yani 4 yıl bir kez laba gitmemissiniz her seyi teorik anlamaya çalışıyorsunuz,kimya desen öyle.Cok boşa calisiliyor insan tükeniyor.Edb/tarih/cog ise tam tersi hayatın içinden ve çok zevkli. Para verseler şuan yine çalışırım.Hic sıkıntı değil.
Hocam ben sözel kisimdan hiç bir şey bilmiyordum sayısalci old. için o yüzden başta bazen biraz korkuyordum,konular kalır vs diye.O yüzden Eylül gibi edb'a başladım.Sizde bence konulara yavaştan başlayın, sırf telaşa kapılmamak icin.Limit El kitabını öneririm.Siir/roman/hikaye/tiyatro şeklinde 4 e ayrılmış.Siir kısmından başlayın tanzimata kadar gelin.
Sonra tarih başlayın.Ben, " böyle günde 1 saat 100 gün tarih tekrarı" bilmem.Tarihe 4-5 kez adam akıllı oturdum.Her oturusum 2 gün vs sürmüştür hayvan gibi okudum,baştan sona.İlk başta daha geniş,sonra her defasında daha detaylı olacak şekilde vs vs.
Hocam şuan gece yarısı yarım yamalak hızlıca yazdım.1-2 hafta düşüneceğim bu sene koçluk yapabilirim.Dusunurseniz,yardımcı olabilirim.Edb da bütün yanlışlarım saçma paragraf soruları ve Farsça şiirdi.0 bilgi yanlışı. Tarih ise 8-2 ama sorular çok saçmaydı ea tr 1.si bile 8-2 idi.Cog 1 yanlıştı benim.Ben zaten bu kısımdan çok ekmek yedim millet bilgi kısımlarını yanlış yaptı ilk 3-5k dakiler.
Yani kendimi övme amacım yok ama cidden ayt kısmına midem kötüyken girdim(siz anlayın).Bence ilk 500 gelirdi bana sadece tavsiyelerime kulak vermeniz bakımından bunu belirtiyorum.
Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni Gelme, artık neye yarar? Necip Fazıl ShortShovelKod
Yığını:Bu şiirlerle ders çalışmak ... :)
-
+ olarak en önemlisi ilk başta tyt Türkçe + tyt mat + ayt mat + geometri. Bir EA'cinin en iyi olması en fazla çalışması gereken kısımlar burasıdır.Gerisi halledilir kalan zamanda halledilir.
Cok tesekkurler hocam yazilariniz için eylul basi bende derse baslayacagim ama hala karar veremedim ea mi say mi hazirlanacagima. Merak ettigim bolumlerin ders programlarina , calisilan yerlere , hangi alanlarda calisildigini arastiriyorum eada. Dediginiz gibi agirlik verecegim dersler mat ve geometri olacak tesekkur ederim tekrardan
Benzer içerikler
- ayt biyoloji kaç günde biter
- hava astsubay yorumları
- hava harp okulu nasıl kazanılır
- benim hocam ayt kimya video ders notları pdf
- iki noktadan sonra tırnak işareti gelir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X