Şimdi Ara

yazılımda ilerlemek baya zor galiba. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: troya_82
    BANA TUM YAZILIM DILLERINI BILIYOMUSUN DEISSIN :) BILMIYORUM JAVADA BILMEM .METTE BILMEM

Adlarini da bilmiyorsun zaten.

quote:

BEN SUANDAN COK EMINIM BU İŞİN OKULUNDA BU ISI ALMAMIS OLANLAR DAHA IYI BI SEKTOR BULSALAR HEMEN O SEKTORE KAYARLAR.

Misal Jamie Zawinski gibi mi? Tabi, sen kalk Lucid Emacs (XEmacs'in atasi) ekibinde calis, CMU'nin bilgisayar bilimleri laboratuvarinda yapay zeka uzerine calis (ustelik lisans diplamasi olmadan, bak sen su ise), Netscape'in ilk ekibinden ol, Netscape, Mozilla, XScreenSaver, vs. kastir, bircogunun en onemli programcisi ol, sonra kalk gece kulubu ac, degil mi?

Bir de egitimini almislardan ornek verelim istersen.
    Misal Gordon Letwin, OS/2'nin Microsoft'taki bas mimari ol, HPFS'in (sonradan Microsoft tarafinda NTFS'e evrildi) tasarimcisi ol, Microsoft'ta sirf senin sanina yarassin diye "Distinguished Engineer" diye unvan al, sonra da herseyi birak git degil mi?

Adama demezler mi, "insanlarin hayatindan sana ne ulan?" diye?

quote:

Challenger DENILEN ZATI MUHTEREM SANA GELELIM EVET GERCEKTENDE OKUL OKUMADIGINI BELLI ETMISSIN YAZILIM MUHEDISLI BUGUN OKULLARDA ANABILIM DALI OLARAK GECTIGINI UNİV OKUYAN HERKES BILIR. CAHILLIK BOYLE BİŞEY OLSA GEREK. BEN ÇALISTIGIM SIRKETIN ADINI VERDIM GELIN BI CAYIMI ICIN DEDIM AMA SIZLERDE SANIRIM BU YUREK YOK :). BEN ABD ŞARTARINI COOOK II BILIRIM SEN MERAK ETME SENIN ORADA NELER YAPTIGINDA COK II BILIYORUM. BENCEDE DONME ORDA KAL SEN.

Yazilim Muhendisli degil Yazilim Muhendisligi. Yazilim Muhendisligi de ana bilim dali degil, Bilgisayar Bilimlerinin alt dalidir. Birisinin egitimiyle dalga gecmeden once, ne konustugun hakkinda bir fikir sahibi olman ileride karsilasacagin sorunlardan seni kurtarir. Cay teklifin de bana degil, birbaskasinaydi. O yuzden uzerime alinmadim.

Yukarida verdigim orneklere elle tutulur bir cevap verememis, gecistirmisken, uzerime kisisel olarak saldirman da haksizliginin farkinda oldugunu gosteriyor ki; bu da bir seydir. Egitim derecen benden yuksek olabilir. Ancak Turkce'yi kullanisin, tartisma adabin ve argumanini savunmakta gosterdigin seviyesizlik aldigin egitimin halen yeterli olmadigini gosteriyor.

Konu kisisel kaprislere donmus neredeyse. Bu alanda fikir sahibi olmak isteyen kisi, daha once konusulanlar uzerinden ogrenmek istedigini ogrenebilir.

Oldukca basarili programcilarin is dunyasinda neler yasadiklari konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler icin de ufak bir tavsiyem var. "Coders at Work" adli kitabi edinip okusunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 9 Şubat 2011; 9:42:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HALO®

konu başlığına "Yazılımdan Soğutabilir" diye ibare eklerseniz konuya girecek kişiler için iyi olabilir

Hmm, "halki yazilimdan sogutma" sucundan hakkimizda sorusturma acilmaz degil mi?

Saka bir tarafa, sogumayin. Acin, ugrasin, calisin, didinin. Pozitif bilimlerde insanin en cok ihtiyaci olan sey "merak"tir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.