Beyler gönlümde hiç yazılımcı olmak, gençliğimi yazılımcı olarak geçirmek yok. Eğer devam edersem bile, yazılımdan para kazanıp ticaret yaparım ya da garanti meslek olur düşüncesi var. Ama işsiz ve beş parasız da olmak istemiyorum. Okuduğumuz inş mühendisliği tuzla buz oldu, iş yok. Hafif bedensel rahatsızlıklarım var eski gücüm yok. Taşı sıksam suyunu çıkaramam. İlla yazılımcı mı olmak zorundayız? Gayet iyi ilerlediğim ve becerebildiğim halde yazılım bana senelerimi alacak gibi geliyor. Çünkü emek ve bilgi üstüne bilgi işi.Bu iş biraz adanma işi. Ama ben akşam işten eve gelince en fazla yorgun olmak istiyorum. Sürekli öğrenmek kendini geliştirmek zorunda olmamak, hayatın içinde olmak istiyorum. İnanır mısınız askerde yaptığım sabahtan akşama mıntıka bana mühendislikte almadığım hazzı verdi gariptir. El ile yapılan işler gerçekten kafayı dinlendiriyor. Kendime meydan okumak. Zorun üzerine gitmek, gerçekliği yaşamak bana hep zevk verir. Bilimkurgu, anime filmleri sevmem. Bilgisayarda oyun oynamaktan nefret ederim. Yazılımcı olmak 21.yy gerçekleri açısından her ne kadar da hem ülke için hem benim için mantıklı olsa da içimden gelmiyor. Sizce kodlama öğrenmeyi bırakmalı mıyım? Yoksa bu düşüncelere pek takılmamalı mı?. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 6 Mayıs 2021; 1:26:34 > |
Yazılımcı olmak zorunda mıyız?

-
-
Hocam eğer içinizden yazılımcı olmak geçmiyorsa(içinize sinmiyorsa) hiç bulaşmayın, sevemeyeceğiniz, ısınamayacağınız bir meslek yapmak çok sıkıcı gelecektir, bir süre sonra bırakırsınız zaten.Birde buna ek olarak yazılımcılığı para için yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi, 2x pişman olursunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içmeyin abi -- 6 Mayıs 2021; 1:43:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Büyük ihtimalle bırakacağım hocam. Mantık beni yazılım konusunda tutmaya zorlasam da içimden hiç gelmiyor. Mutsuz oluyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neyi seviyorsan onu yap
Tutturdunuz yazılım da yazılım. Bu insanların sorunu ilgi alanlarının tam tersi meslek seçmeleri. Herkes en iyi yapabileceği işi yapsın
bilgisayar müh okumama rağmen bende arada yazılımdan soğuyorum. devam etmek lazım
-
"Sevdiğiniz işi yapın" muhabbeti tam bir yanlış anlaşılmadan ibaret bence. Her ne işi yaparsanız yapın elbet bir noktada sıkılacaksınız ve o işi bırakasınız gelecek. İş dediğimiz şey senin zevk alman için değil başkaları için var olan bir şeydir. Başkalarına sevsen de sevmesen de bir şekilde hizmet edeceksin, o yüzden "Yaptığın işi sevmeye çalışmak" önemli.
Bilgi çağında yaşıyoruz ve sürekli güncellenen bu çağa ayak uyduramayanlar sabah 8 akşam 5 çalışmak durumunda kalıyor ve yazılım bu çağın kimyası gibi bir şey. Kimse yazılımcı olmak zorunda değil fakat iyi bir yaşam için en azından yaratıcı ve akıl gerektiren bir işte çalışmak gerekiyor. Yani akşam 6'da aşırı yorulmuş bir şekilde eve gelip hayattan nefret etmek zorunda bırakılıyor insanlar, bu insanlardan olmamak için gerek yazılım gerek tasarım ya da yaratıcı herhangi bir dalda çok iyi hale gelmek zorundasın. Aksi takdirde pek de özgür hissetmediğin bir şekilde yaşayacaksın, üzgünüm ama böyle.
-
Yazılımcı olmak zorunda değilsin, yazılım öğrenmek zorundasın.
-
İşi sevmek konusundaki düşüncelerinize hak veriyorum. İş iyi bir şey olsaydu üstüne para vermezlerdi diye bir laf duymuştum ilk defa iş hayatına atılacakken. Ama insanın sevmediği bir işi yapması da zulüm gibi bir şey olur sonuçta. En azından sevebilme ihtimali olan bir işi yapmak önemli. Elbet bir noktadan sonra sıkılacaksınız cümlesi de çok doğru bence. Ben şahsen 7 yıldır aynı işi yapmaktan sıkıldım. Anca sene başından sene başına motive olabiliyorum zamlardan dolayı.
-
Yazılıma gerçekten ilgi duymuyorum.Duysam da beceremem herhalde
-
quote:
Orijinalden alıntı: Riki Cıveyz"Sevdiğiniz işi yapın" muhabbeti tam bir yanlış anlaşılmadan ibaret bence. Her ne işi yaparsanız yapın elbet bir noktada sıkılacaksınız ve o işi bırakasınız gelecek. İş dediğimiz şey senin zevk alman için değil başkaları için var olan bir şeydir. Başkalarına sevsen de sevmesen de bir şekilde hizmet edeceksin, o yüzden "Yaptığın işi sevmeye çalışmak" önemli.
Bilgi çağında yaşıyoruz ve sürekli güncellenen bu çağa ayak uyduramayanlar sabah 8 akşam 5 çalışmak durumunda kalıyor ve yazılım bu çağın kimyası gibi bir şey. Kimse yazılımcı olmak zorunda değil fakat iyi bir yaşam için en azından yaratıcı ve akıl gerektiren bir işte çalışmak gerekiyor. Yani akşam 6'da aşırı yorulmuş bir şekilde eve gelip hayattan nefret etmek zorunda bırakılıyor insanlar, bu insanlardan olmamak için gerek yazılım gerek tasarım ya da yaratıcı herhangi bir dalda çok iyi hale gelmek zorundasın. Aksi takdirde pek de özgür hissetmediğin bir şekilde yaşayacaksın, üzgünüm ama böyle.
Gerçekler acıdır.Kapitalizmde başkalarının seni tanıdığı kadar varsın
-
Ülkede yeteri kadar istihdam yok yazılımcı ol, herkesten önde ol onu yap bunu yap deniyor.Avrupa veya amerikadaki çoğunluğun hepsi akıllı ve çalışkan sanıyor böyle düşüncedeki insanlar:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6Yazılımcı olmak zorunda değilsin, yazılım öğrenmek zorundasın.
aynen artı olarak dil de öğrenmesi gerekiyo ve sabah 5 te kalkması lazım
quote:
Orijinalden alıntı: EnergyHillÜlkede yeteri kadar istihdam yok yazılımcı ol, herkesten önde ol onu yap bunu yap deniyor.Avrupa veya amerikadaki çoğunluğun hepsi akıllı ve çalışkan sanıyor böyle düşüncedeki insanlar:)
hindistanda yazılımcı dolu
Herifler yapıyor, şuan YouTube de yazılım kanallarında en çok hintliler var bence. Aksanda biraz düzgün olsa müthiş yararlı olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-299E345E4 -- 6 Mayıs 2021; 4:24:31 >
Para için giriyorsanız girmeyin. Başka türlü de bir yazılımcı kadar kazanacak bir işe sahip olabilirsiniz. Bir furyaya kapılıp sevmediğiniz işe atlarsanız siz de bitersiniz, hayatınızda. Steve Jobs tek satır kod yazmamış Apple için. Yani illa yazılım yapacaksın diye bir şart yok :d. İş kişide bitiyor. Gerçi burada iş biraz girişimciliğe kayıyor. Bir de girişimcilik furyası var :). Bu aralar herkes girişimci.Yazılım ile devam etmek isterseniz hertürlü yardımcı olabilirim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-299E345E4 -- 6 Mayıs 2021; 4:32:18 >
Yazılımı ciddi derecede para kazanabilecek seviyede öğrenen biri, emin ol diğer işlerde çok daha fazla kazanır. İnsanlar sanıyor ki 2-3 if yazdım, bende yazılımcıyım. Bu meslek bence sevilmeden yapılabilecek bir iş değil. Çünkü hem kafa yoruyor. Hem de çalıştığının karşılığını tam olarak alamıyorsun.
Örnek kod: https://github.com/PokemonUnity/PokemonUnity/tree/Beta_Feature_NetworkPlay/Pokemon%20Unity/Assets/Scripts İş hayatı böyle kodlarla dolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 6 Mayıs 2021; 5:14:51 >
-
Hayır değilsin. Artık yazılımda eskisi gibi paralar yok, çekilen strese ve neredeyse her an öğrenmeye ve her an sorun çözmeye uğraşmak insanı genç yaşta tüketiyor.
Bence bilişim sektöründe zanaat içeren bir iş yazılımdan çok daha evla şuan. Telefon tamiri bilgisayar tamiri(hatta belki gelecekte robot tamiri).
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X