Şimdi Ara

Öğretmen olmak ayıp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplumda öğretmenlere karşı farklı bir tutum var nedense. Polis ol subay ol öğretmen olma deniliyor. Arkadaşlarım da tıp diş hukuk mühendislik kazandı şimdi ben öğretmenlik kazanınca ezik mi kalıyorum onların yanında?

Eğitim Fakülteleri 10 sene öncesine göre en yüksek puanla alan bölümlerden. Çoğu üniversitenin eğitim fakülteleri daha iyi konumdalar.

Öğretmenliği, eğitim Fakültelerini bu kadar düşüren sebep sizce nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşük puanla girilmeleri
    Ama kardeşim hiç canını sıkma sonuçta bir mesleğin var elinde. Yılda 4 ay yatar paranı alırsın.

Öğretmen olma demelerinin sebebi atanma zorluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 30 Ekim 2015; 10:40:55 >
  • Evet ayıp yoksa öğretmen misin?

• Muhendisligin sadece ismi kaldi. Sen bakma, suan tek saglik sektoru iyi, digerleri hep ayni. Saglik Bakanligi'nin bir arastirmasinda 2020-2025 arasi saglik sektorunun acigi kapanacakmis. Sonra ver elini mezun olduktan sonra sinavlara, hayat bir yaris, yoksa her kulvar ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neutumn -- 30 Ekim 2015; 10:58:37 >
  • Ya ayıptan ziyade artık öğretmenlik Türkiye'de yapılmaz. Gereken değeri de vermiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

Muhendisligin sadece ismi kaldi. Sen bakma, suan tek saglik sektoru iyi, digerleri hep ayni. Saglik Bakanligi'nin bir arastirmasinda 2020-2025 arasi saglik sektorunun acigi kapanacakmis. Sonra ver elini mezun olduktan sonra sinavlara, hayat bir yaris, yoksa her kulvar ayni.

2021'de mezun oluyorum. Desene yırttık
  • Ogretmenlik ameleliktir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 ay yatıp 2.5 maaş aliyolar haketmiyolar diyenler genelde satasiyolar mesleğe.

2.500 TL ile saraylarda oturuluyor sanki 2.500 bir aileye ucu ucuna yeter oda lüks olmamak kaydıyla.

Askeri ucretmi alsınlar nasıl iş bu.Çok önemli bir meslek bir kere öğretmenlik,sadece iyi öğretmenler nadir belki de ondan satasiyolardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanÇinkoKarbonPil -- 30 Ekim 2015; 15:34:55 >
  • 3 sene sonra inşallah Türkçe Öğretmeni olacagım,geçen sene Fen Bilgisi mezunu olan kızla aynı sınıftaydık.Bu sene Cizreye atandı.Türkçeyi de dondurmuş bu sene haliyle.Çalışıldıktan sonra atanacağımızı düşünüyorum.Annemin Istanbulda akrabalari var 7 8 senelik ogretmenler hatta.5 yil doguda gorev yaptilar kari koca.sonra istanbula gectiler orta tabaka bir semtte evlerini almislar.2sininde arabasi var altlarinda rahat rahat geciniyorlar.birgun bizde o duruma geliriz insallah.
    tr klavye yok telefonda.duzgun yazmasi zor geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

3 sene sonra inşallah Türkçe Öğretmeni olacagım,geçen sene Fen Bilgisi mezunu olan kızla aynı sınıftaydık.Bu sene Cizreye atandı.Türkçeyi de dondurmuş bu sene haliyle.Çalışıldıktan sonra atanacağımızı düşünüyorum.Annemin Istanbulda akrabalari var 7 8 senelik ogretmenler hatta.5 yil doguda gorev yaptilar kari koca.sonra istanbula gectiler orta tabaka bir semtte evlerini almislar.2sininde arabasi var altlarinda rahat rahat geciniyorlar.birgun bizde o duruma geliriz insallah.
    tr klavye yok telefonda.duzgun yazmasi zor geliyor

Bende Türkçe okuyorum hocam,hangi okul ?
  • Dün haberde gördüm. Diyarbakır'da dağın başında bi öğretmen 29 ekimde okulların tatil olması nedeniyle gitmis harap okulda siva cekmis boya badana işleriyle uğraşmış tek basina. Ne ayıbı? Böyle insanlarin elini öpmek gerekiyor.

• Kaiken kullanıcısına yanıt
    akdeniz uni hocam

• işte her neysen kullanıcısına yanıt
    yukarda boyle adamlara amele diyen bir sahsiyet var.kufur de etmek istemiyorum bu karaktersize de neyse

• Bölüm ne

• Aklı olan bu devirde oğretmen olmaz tanıdığım biri 5 yıldır atama bekliyor babamın yanında yevmiye çalışıyor duşun artık

• Doktor,Mühendis,Mimar vs. Bunlara bu meslekleri olmasını sağlayan kim? Eğitim veren kim? Tabikide ÖĞRETMEN

• Öğretmen olmak niye ayıp olsun, hele severek yapıyorsan en kral meslek bence.

Saçma olan şey eline diploma alanın kendini o meslekten zannetmesi, özellikle de eğitim mezunları. Eğitim mezunları işsiz kalınca öğretmenler işsiz kalmış oluyor ama Fen Edebiyat mezunları işsiz kalınca bir adı olmuyor veya mühendislik mezunlarının büyük bölümü işsiz kalırken kimse mühendisler işsiz kaldı demiyor.

Tıp kazanan eline diplomasını aldığında işi garantidir, polis de öyle. Ama eğitim fakülteleri 10 sene öncesi kadar iş vaadetmiyorlar. Mühendislik fakülteleri için nasıl olsa bir baltaya sap olur nazarıyla bakılıyor olabilir, gerçi eğitim fakülteleriyle böyle bir kıyaslama ben görmedim.
  • bu sene mezun oldum öğretmenim. kpss ye hazırlanıyorum 2016. yetecek puan 80 ve üstü. sorularınız varsa alabilirim. branş coğrafya

• Bence dünyanın en onurlu mesleği öğretmenlik, kim ne derse desin takma böyle şeyleri..
  • Bende öğretmen mezunuyum hemde matematik. Öyle sıradan bir üniversiteden de mezun olmadım, En iyi Fen Fakültesiydi ben girdiğimde sonra düşüşlere başladı, eskiden her yerde yoktu bu matematik, şimdi 1 net matematik yapan bu bölüme gidebilecek durumda(başka bir üniversitede tabi). Doğuda pek çalışmak istemedim, sonra atanmak için önce askere gidip uğraşı yoluna girdim ama şunu bil ki, Atanmak için herşeyi bilmen lazım mesela edebiyat eserlerini nitekim tarihte sorarlar. Birde eğitim bilimleri vardır gereklidir aslında ama ahmetle ayşe öğretmen bişeyler yapar hiçbir zaman adını hatırlamayacağın yabancı pedogoji bilim insanlarının koyduğu isimleri hatırlamanı isterler derste nasıl uyguladığın değildir amaç. sonra alan getirmişler birde üniversitede gördüğün dersleri sana sorarlar 50 soru(boru) niteliğinde. Mesela Araştırma görevlisi yada yüksek yapacam dedin ALES e girersin sana lise matematik sorarlar. Ama lisede öğretmenlik yapacam dersen ALAN sınavında üniversite matematiği sorarlar. Hadi ben yaparım diyosun ya branşında herkes matematikçi arkadaş kağıt üstünde herkes yapıyo bu meleti mesele hepsini aynı anda yapanda.
    Özet olarak;
    1) Öğretmenlik yerine bölüme git eğer formasyonu kesin veriyorlarsa, çünkü Alan sınavında bölüm mezunları daha iyi bilgi sahibidir. Öğretmenliklerin çoğunda bölümlere göre çok basittir anlatılanlar, Öğretmenlik mezunları arasında 300. sırada olursun ama Bölümü dahil edince 3000 lere inersin(Matematik için konuşuyorum).
    2) Lise öğretmenliğine gidersen yandın diyebilirim atanmak çok zordur. 1. Sınıfsan tekrar hazırlan sağlıktan odyoloji gibi bölümler yaz 2 yıllık daha kolay atanırsın kpss lisans dan 70 alabilen biri önlisansdan 80 alır. Aldığın 80 lede 2 yıllık sağlıktan her yere atanırsın.
    3) Eğer yinede okuyacam dersen ilköğretim öğretmenliği daha çok alınır. Ülkemizde en çok ingilizce/din/Sınıf Öğretmeni alınır alıma göre tercih yaparsan senin için iyi olur. Bu doğuya atanan bayan arkadaşlarımız doğuya dayanamayıp hemen eş durumuyla tayin isterler, doğu boş kalır. Sonra batıda norm fazlası olurlar başka branşlara görevlendirilirler o branşları da kapatırlar.
    Ayrıca ülkemizde sağlıkçılar çok rahat iş bulurlar, maaşı iyidir yinede ağlarlar. Polisler de kolay iş bulur ama riskli meslektir saygıyla analım, öğretmenlik atanmak zordur. Mühendisler de iş bulurlar ama beğenmezler biz 5 sene bunun için mi okuduk derler hemen 3000 ler 5000 ler almayı beklerler.
    Öğretmen olup dershanede çalışırsan 2-3 sene ezilirsin sonra 2000 civarlarından iline göre maaşın değişir. Ama kafan doludur durmazsın pek sürekli sömürülürsün. Birde çok mezun var zaten senden daha az paraya birileri kabul eder o işi. Ücretli olarak çalışırsan aylık 1200 anca alırsın üstüne sigortanda 16 gün yatar.
    En sonda ne var biliyomusun güzel kardeşim sen herkes 5.30 da mesaiyi bırakınca eve iş getirmene rağmen, bu işi eğer düzgün yapıyosan Başbakanın çıkar der ki siz iş mi yapıyonuz (Millet de 4 ay yatıyonuz der)
    Bunları bil güzel kardeşim eğer yapacam dersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 31 Ekim 2015; 0:45:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.