Şimdi Ara

Yazılım sektöründe iş bulmak zor mudur? Tecrübeli arkadaşlar gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
4
Favori
5.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllar C# biliyordum hep freelancer işler yaptım, yabancılara program sattım paypal kapanışı gibi olaylar işlerimizi hep çok kötü etkiledi, hükümetin bir el atmadığı bu kalmıştı binlerce ufak çaplı girişimcinin işini bitirdiler. Alternatifi var gibi gözükse de alternatifi malternatifi yok. Yüzlerce yol denedik hiçbir şey paypal'ı doğrudan kullanabilmek kadar rahat değil, adamlar bu işin tekeli olmuş gibi internet dünyasında. Zaten bu derece serbest ticaret yapıyorsan çoook fazla para kazanmadığın sürece güvenilebilecek bir şey değil gelecek için. Ek iş olarak iyi olabilir anca.

    E haliyle artık gerçek hayatta iş bulmam lazım henüz hiç sektörde tecrübem yok. Şöyle bir piyasaya baktığımda .NET teknolojileri de Türkiyede en yaygını gözüküyor. Sırf gerçek hayat başvuruları için ASP.NET MVC, .NET Core gibi aranan teknolojilere de el atmaya öğrenmeye başladım. İş ilanlarına bakıyorum orada yazan nitelikleri çalışıyorum. Nisan gibi bedelli askerlikten döneceğim. İş başvurularına başlayacağım.

    Ama içimden bir ses çok zor olacağını söylüyor, ne kadar aranan nitelikleri biliyor olarak da gitsek hatta düşük maaşla başlamaya razı da olsak iş bulabilecek miyiz sorgulatıyor. Mesela iş ilanları bu sektörde daha çok İstanbul-ankara-izmir üçlüsünde. Ben bu üç şehirde de değilim, oralara gitmem gerekecek. Ondan sonra diploma farklılıklarına ne derece önem veriyorlar? Kaç tane yere başvuralım ki dönüş olsun, başvuruları yardırmamız mı gerekiyor rekabet çok mu yüksek ekstra nelere çalışalım, iş bulabilmek için kaç ay süre verelim kendimize maksimum yani beklentimiz ne olsun gibi gibi aklımda onlarca soru var. Bide 26 yaşındayım. Sektörde tecrübeli arkadaşları konuya bekliyorum.

    Şimdi çok alakasız bir işe ya da yola girmek yerine kendi alanımda gerçek hayatta bir yerlerde başlayıp hayatımı hem bunla kazanmak hem de daha da gelişmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PacTyson -- 9 Ocak 2019; 21:9:45 >







  • yaptığın projelerin örneklerini gösterde bakalım.
  • @John-Reese Hocam emin ol çok fazla yol denedim, birçok kişiyle çalıştım paypal uzmanı olan kıbrıstan ya da avrupadan. 1.5 sene paypal meselesine kafa yordum. Hatta hala şirketler aracılığıyla dolaylı yoldan paypal kullanabiliyorum ama kesintiler yüksek ve güven sorunları devam ediyor, asla ve asla işler eskisi gibi olmuyor. Ha daha farklı yol bulup da paypal'ı eskisi gibi rahat kullanabilen kişiler yok mudur vardır ama çok olduğunu sanmıyorum. İşi biten çok kişinin olduğuna emin olabilirsin. Gir ekşi'de ya da r10.net sitesinde oku şikayetleri.

    Hocam MVC ne olduğunu biliyorum sadece MVC ile projeler yapmamıştım çünkü benimki web tabanlı değil masaüstü tabanlı programlardı, yani C#, OOP vs. biliyorum ama ASP.NET MVC filan hiç ihtiyacım olmamıştı bugüne kadar. Web tabanlı projeleri ya da araçları PHP ile hallediyordum. Ama MVC olayı o kadar gözde büyütülecek bir şey değil son 1 aydır projeler yaptım mantığı kavradım şimdi üstüne eklemeye çalışıyorum. 8 senedir internetten para kazanıyorum, ingilizce iyi hocam gerek resmi dökümanları anlıyorum gerek müşterilerle ilgileniyorum. Ama 2016 mayıs ayından beri paypal olayı sıkıntılı.

    Yurtdışı seçeneği de hep aklımda ama ne olursa olsun her şeye rağmen ilk etapta Türkiyeyi denemek istiyorum. Bu aralar sektörde neler olup bitiyor kafa yoruyorum bunlara. Dediğin sıkıntılar doğrudur eminim.




  • Hangi bölümden mezunsunuz?Bende yazılım-bilgisayardan alakasız bir mühendislikten mezun olacağım bu yıl.Bu işe girişip para kazanmakta istiyorum.Iş bulma konusunda benimde tavsiyelere ihtiyacım var.



    Takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    Hangi bölümden mezunsunuz?Bende yazılım-bilgisayardan alakasız bir mühendislikten mezun olacağım bu yıl.Bu işe girişip para kazanmakta istiyorum.Iş bulma konusunda benimde tavsiyelere ihtiyacım var.



    Takip.
    2 yıllık uzaktan yazılımla ilgili bir diploma aldım yeni hocam. Bide ondan öncesi lisans işletme.
  • Pek çok seçenek var da işte... Btc üzerinden problem çözülüyor.
  • Hocam ben ODTÜ'de okuyorum.Odtü teknokentte ve İstanbuldaki bir bankacılık yazılımı yapan şirkette staj yaptım.Yine teknokentteki başka bir şirketle ortak bir projede çalıştım.Bizim teknokentte ki şirketler zeki, yetenekli insanlar arıyorlar ve bu insanlara da çok yüksek ücretler ödüyorlar.Genelde küçük veya orta büyüklükte şirketler bunlar.Staj yaparken şirket datalarının bir kısmına erişimimiz vardı bir proje için.Benim supervisorum 10 yıldır şirkette ve 6 bin euro maaşı vardı, yine işe 1 yıl önce girmiş bir arkadaş 2 bin euro alıyordu.Teknokentteki sayısı anımsanmayacak kadar şirket direk yurtdışına iş yaptığı için euro veya dolar bazlı ödeme yapıyorlar.Genele baktığımızda ise şirketlerin büyük çoğunluğu tl bazlı ödeme yapıyor tabi.Ben şu ana kadar başlanğıç maaşı olarak 5k altı teklif alan hiç duymadım.Teknokent şirketlerinin mantığı Odtüden Bilkentten ne kadar öğrenci varsa kapalım üzerine.Tabi ortalamaya göre öncelik veriyorlar.Puanı düşük üniversitelerden gelenlerin cvlerine bile bakmıyorlar genelde.Mühendis açıkları bile olsa, kötü okullardan adam almazlar çünkü dert olarak görürler onları.Şimdi birde İstanbuldaki bankacılık yazılımları yapan şirketten bahsedeyim.Bu şirketin 1k üzerinde çalışanı var.Yeni başlayanlar 3 bin tl gibi bir miktara başlıyorlar genelde.6-7 bin tl nin üzerine çok çıkabilen yoktur zannediyorum.Bırakın güzel üniversiteyi, bilgisayar mühendisliği mezunu bulmak bile zor bu şirkette.Çalışanların günlük derdi şu butonu sarı mı yapsak kırmızı mı, bak şu animasyonu değiştirelim tarzı şeyler.Bizim teknokentteki şirkette yeri geliyor akşam 9 a kadar iş yapan insanlar var (ve cidden zor işler yapıyorlar), bu diğer şirkette ise adamlar öğle arasından bile geç dönüyor çünkü "HADİ" oynayacaklarmış.Bu tarz büyük ve sözde kurumsal şirketlerde işler böyle yürüyor maalesef.Bu şirketlerin sıkıntısı binlerce kişi iş başvurusunda bulunduğu için birçok başvuruya bakmıyorlar bile.Ben böyle 2 değişik tecrübe yaşadım.Eğer bir işe gireyim de ne olursa olsun gibi yaklaşıyorsan 2. kategorideki sözde kurumsal olan ama mesleki hiçbir tatmini olmayan şirketlerin birine girebilirsin bence.Tabi binlerce kişi başvurduğu için biraz sürer ama hepsine başvuru atarsan illa biri görür ve alır.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba ben şuan üniversitede okuyorum az çok c#,python,photoshop bilgim var sadece hobi olarak freelance iş yapmak istiyorum fakat pazarı bulamadım . Hangi sitelere bakmam gerekiyor yardımcı olur musun?
  • iyzi link vb ile odeme alinabiliyormus

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kvot K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim

    Ben boğaziçinde 1. Sınıf öğrencisiyim bilg müh

    Ortalama gerçekten çok önemli midir

    Orta okul - lise falan ortalama vb için uğraştım ama artık sıkıldım gibi, zaten rekabet de çok yüksek ortslamayla uğraşmak isteyince aşırı kasmam gerekir

    Kendim onu bunu araştırıp başka şeylerle ilgilenmek istiyorum , mesela aklıma gelen şeyleri hayata geçirmeye çalışmak gibi, biraz çıktı görmek istiyorum, deney vb yapmak gibi yani

    Ortalama kasmak için 3-4 sene çok çalışmak lazım kaldırabilir miyim bilmiyorum

    Bu dönem cc falan aldım mesela, sınavlar bi anda geldi ve bitmek bilmedi adapte olamadım

    Üniye başlarken bu kadar zor ortalama yapılacağını hiç tahmin etmemiştim

    İçimi dökmek istedim galiba uzun bir yazı oldu

    Sizin ortalamanız kaç acaba

    Ortalamanın önemi fazla mıdır

    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam şunu söyliyeyim yorumunda gördüm bu zamana kadar sadece masaüstü uygulama yaptıysan malesef üzülerek söylüyorum onu biliyorum bunu biliyorum desen de hiçbirşey bilmiyorsun herşeyi sektörde öğreniyorsun. Kendimden biliyorum durum böyle. Sadece masaüstü yazmış olman eğer bilgisayar mühendisliği yada yazılım mühendisliği diploman varsa işe girmene engel değil. Şuan çoğu şirket internet üzerinden onlinle bir algoritma sınavı/genel yetenek sınavı tarzı şeyler gönderiyorlar ve bunlardan geçebilirsen mülakata çağırıyorlar süreç bu şekilde ilerliyor. Umarım istediğin işi bulursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kapgankaan

    Hocam şunu söyliyeyim yorumunda gördüm bu zamana kadar sadece masaüstü uygulama yaptıysan malesef üzülerek söylüyorum onu biliyorum bunu biliyorum desen de hiçbirşey bilmiyorsun herşeyi sektörde öğreniyorsun. Kendimden biliyorum durum böyle. Sadece masaüstü yazmış olman eğer bilgisayar mühendisliği yada yazılım mühendisliği diploman varsa işe girmene engel değil. Şuan çoğu şirket internet üzerinden onlinle bir algoritma sınavı/genel yetenek sınavı tarzı şeyler gönderiyorlar ve bunlardan geçebilirsen mülakata çağırıyorlar süreç bu şekilde ilerliyor. Umarım istediğin işi bulursun.
    Hocam mobil, web, masaüstü hatta oyun bile geliştirdim, iyi kötü 12-13 dil üzerinde çalıştım sırf meraktan ve sevdiğimden ama en çok masaüstü tabanlı web'e bağlanarak çalışan programlara yoğunlaşıp onlarla para kazandım, bide bilirsin yazılımda webti masaüstüydü çok ayırmamak lazım her şey birbirine bağlı uğraştığın her bir yeni teknoloji sana bir şeyler katar. Microsoft resmi dökümanları olsun, W3schools olsun, SoloLearn olsun oralarda ingilizce olarak bayağı bir konuyu çalıştım. Dediğin gibi girilen işte illa ki öğrenilecek yeni şeyler olur, bizim işimiz zaten sürekli öğrenmek, gelişmek. Maalesef mühendislik diplomam yok, ikinci aldığım yazılımla ilgili diplomayı mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum ama belki iş bulursam, mühendisliği de uzaktan tamamlayabilirim. İş bulmak şu an önceliğim oldu gibi, çünkü yaş geçiyor belki de şu anda sektörün bir yerinden tutunmaya başlamak, bundan sonra okuyacağım en az 3-4 sene daha sürecek üniversite olayından daha değerli olabilir.

    Sen ne mezunusun ne üstüne çalışıyorsun hocam?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    Hocam ben ODTÜ'de okuyorum.Odtü teknokentte ve İstanbuldaki bir bankacılık yazılımı yapan şirkette staj yaptım.Yine teknokentteki başka bir şirketle ortak bir projede çalıştım.Bizim teknokentte ki şirketler zeki, yetenekli insanlar arıyorlar ve bu insanlara da çok yüksek ücretler ödüyorlar.Genelde küçük veya orta büyüklükte şirketler bunlar.Staj yaparken şirket datalarının bir kısmına erişimimiz vardı bir proje için.Benim supervisorum 10 yıldır şirkette ve 6 bin euro maaşı vardı, yine işe 1 yıl önce girmiş bir arkadaş 2 bin euro alıyordu.Teknokentteki sayısı anımsanmayacak kadar şirket direk yurtdışına iş yaptığı için euro veya dolar bazlı ödeme yapıyorlar.Genele baktığımızda ise şirketlerin büyük çoğunluğu tl bazlı ödeme yapıyor tabi.Ben şu ana kadar başlanğıç maaşı olarak 5k altı teklif alan hiç duymadım.Teknokent şirketlerinin mantığı Odtüden Bilkentten ne kadar öğrenci varsa kapalım üzerine.Tabi ortalamaya göre öncelik veriyorlar.Puanı düşük üniversitelerden gelenlerin cvlerine bile bakmıyorlar genelde.Mühendis açıkları bile olsa, kötü okullardan adam almazlar çünkü dert olarak görürler onları.Şimdi birde İstanbuldaki bankacılık yazılımları yapan şirketten bahsedeyim.Bu şirketin 1k üzerinde çalışanı var.Yeni başlayanlar 3 bin tl gibi bir miktara başlıyorlar genelde.6-7 bin tl nin üzerine çok çıkabilen yoktur zannediyorum.Bırakın güzel üniversiteyi, bilgisayar mühendisliği mezunu bulmak bile zor bu şirkette.Çalışanların günlük derdi şu butonu sarı mı yapsak kırmızı mı, bak şu animasyonu değiştirelim tarzı şeyler.Bizim teknokentteki şirkette yeri geliyor akşam 9 a kadar iş yapan insanlar var (ve cidden zor işler yapıyorlar), bu diğer şirkette ise adamlar öğle arasından bile geç dönüyor çünkü "HADİ" oynayacaklarmış.Bu tarz büyük ve sözde kurumsal şirketlerde işler böyle yürüyor maalesef.Bu şirketlerin sıkıntısı binlerce kişi iş başvurusunda bulunduğu için birçok başvuruya bakmıyorlar bile.Ben böyle 2 değişik tecrübe yaşadım.Eğer bir işe gireyim de ne olursa olsun gibi yaklaşıyorsan 2. kategorideki sözde kurumsal olan ama mesleki hiçbir tatmini olmayan şirketlerin birine girebilirsin bence.Tabi binlerce kişi başvurduğu için biraz sürer ama hepsine başvuru atarsan illa biri görür ve alır.
    Hocam inan ilk etapta maaş beklentim çok yüksek değil sektörün bir tarafından başlasam, gerçek hayata bir şekilde atılsam razıyım ilk etapta. Maalesef okuduğum üniversiteler çok iyi değil zamanında okul derslerine pek önem vermedim, hatta yazılımla ilgili olan diplomam uzaktan ve onu yeni aldım. Alaylı bir şekilde geliştim ben hep, hani tutup da tabii tüm gün butonların rengiyle uğraşan ve yaptığı işin dediğin gibi kendilerine bir şey katmayan kişilerden de olmak istemem, ama tutup da doğrudan en iyi üniversitelerden mezun kişilerin alındığı yere de giremeyebilirim. İkisinin arasında elbet bir yol bulunur gibime geliyor.

    Bunlar önemli bilgiler ama, paylaştığın için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PacTyson -- 10 Ocak 2019; 19:29:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lipovna

    Merhaba ben şuan üniversitede okuyorum az çok c#,python,photoshop bilgim var sadece hobi olarak freelance iş yapmak istiyorum fakat pazarı bulamadım . Hangi sitelere bakmam gerekiyor yardımcı olur musun?
    Ben doğrudan hiçbir freelancer sitesi ile çalışmadım, ben ya ürettiğim serbest ürünleri sattım doğrudan ve aynı programı yıllarca güncelleyerek pazarlayarak devam ettim ya da ara sıra mesela webmaster forumlarında filan işler veya istekler geliyordu. Eğer yabancılarla çalışacaksan Upwork ya da freelancer.com siteleri meşhur ama ödemeyi nasıl yapıyorlar bunu önceden iyi araştır, sırf paypalla ödeme yapıyorlarsa sıkıntıya girebilirsin, doğrudan havale swift vs. yapan bir firma bulmanı öneririm.
  • sektör hakkında pek bir bilgim yok am orta-iyi arasında bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünde çalışan bi akedemisyenle konuşmuştuk.

    2018 mezunların hepsinin iş bulduğunu söyledi.Kimse boşta kalmamış.Başta inanmadım ama herhalde yalan değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    sektör hakkında pek bir bilgim yok am orta-iyi arasında bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünde çalışan bi akedemisyenle konuşmuştuk.

    2018 mezunların hepsinin iş bulduğunu söyledi.Kimse boşta kalmamış.Başta inanmadım ama herhalde yalan değildir.
    Bilgisayar mühendisliği diplomasının önemi nedir sektör için acaba? Mühendislik diploması olmadan sektörde iyi yerlere gelen kişiler çok mudur yok mudur bu konuda bilgili olanlar varsa bizi aydınlatsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bir yazılımcı çok rahat iş bulur. hele ki bu devirde. ama bazı çakal iş sahipleri yazılımcıya çok az maaş verir. bana göre bir şirkette en çok maaşı alması gereken kişi yazılımcıdır ama burası türkiye işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PacTyson

    Ben doğrudan hiçbir freelancer sitesi ile çalışmadım, ben ya ürettiğim serbest ürünleri sattım doğrudan ve aynı programı yıllarca güncelleyerek pazarlayarak devam ettim ya da ara sıra mesela webmaster forumlarında filan işler veya istekler geliyordu. Eğer yabancılarla çalışacaksan Upwork ya da freelancer.com siteleri meşhur ama ödemeyi nasıl yapıyorlar bunu önceden iyi araştır, sırf paypalla ödeme yapıyorlarsa sıkıntıya girebilirsin, doğrudan havale swift vs. yapan bir firma bulmanı öneririm.

    Alıntıları Göster
    hocam tek derdin paypaldan ödeme alamamaksa r10.net sitesine üye olmaya bak. güven konusunda kafana takma ticaret puanı yüksek olan biriyle çalışırsan sıkıntı yaşamazsın. PHP konusunda yaptığın projeler varsa gönder bende incelemek isterim. fazla iş yüküm olduğunda sana paslamayı isterim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.