Artık Almanya, Norveç, Belçika, Danimarka gibi ülkelerin treni kaçtı. Adamlar vize randevusunu bile 1 sene sonraya veriyorlar. Kaldı ki hadi vize verdiler diyelim. Bir ülkeye göç ederken eğer direkt olarak buradan iş bulup firmayla anlaşarak gitmediysen ilk 2 ay cepten yersin. Euro 19.60 iken şanslı bir azınlik haricinde kimse bunu yapamaz. Bulgaristan, Romanya ve bilimum diğer Balkan ülkelerine bakıyorum. Adamlarda terör yok,cemaatler ve tarikatlar yok, 6 yaşında evlenen kız çocukları yok, kişi başına düşen milli gelirleri bizden neredeyse 2 kat fazla. Bir araba almak için ömrünüzü ipotek etmiyorsunuz. Ev kiraları hakkında bilgim yok ama o kadar da pahalı değildir herhalde. Her açıdan Türkiye'den üstün gözüküyorlar. ![]() |
Yazılım öğrenip Romanya veya Bulgaristan'a göç etmenin vakti geldi

-
-
O ülkelerde iş imkanı yok denecek kadar az özellikle yabancı olarak iş bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilişim ve Sağlık sektöründe iş açığı var diye biliyorum vasıflı elemanları Avrupa Birliği ülkelerine göç ettiği için diğer iş kollarında haklısın.
-
biz birkaç arkadaş iltica düşünüyoruz. legal devri bitti artık legalde muazzam işler yapman lazım gitmen için..
dil okuluymuş vs. hepsi hikaye avrupada bir fabrikada çalışsanız 6-7 ayda Türkiyede rüyanızda göremeceğiniz arabaları satın alırsınız.
ayrıca şuanda yaklaşık 1 haftadır pasaport randevusu yok sanırsam üst kademedekiler Türkiyede yaşanacak olası bir iç savaşı sezdiler. yoksa pasaport çok basit birşey bu kadar uzamaması gerek. Türkiye komple yurtdışına gidiyor değil ya. Euro 20 tl ken.
o yüzden hazırlık yapın olası durumlara karşı rotanızıda çizin. mutlaka yedekte çıkış haritanız olsun. bu ülkede son zamanlarda yaşananlar hiç daha önce yaşanmamış şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 9 Aralık 2022; 21:4:32 > -
Temiz çözüm ama yazılım yerine başka daha ihtiyaç alanlara yönelseniz daha iyi olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
valla bir şekilde göçmek şart hele seçimde değişim gelmezse eyvah.
danimarka da kasiyer tanıdığım var valla a101 kasiyerlerinden 40-50 kat refah yaşıyor.
geçen konuştuk samsungun bi tv sini almış burada bir baktım aşağı yukarı 4 asgari ücrete tekabül ediyor.
aradaki refah farkı inanılmaz.
-
Hocam danimarkadan bir arkadaşım geldi kendi öğretmen laptop getirmiş orada tamir vs. işleri pek yokmuş ben yaptım neyse laptop dedim hayırlı olsun yeni cihaz demesinmi bana bunlar çöpe gidiyordu laptopun fiyatı aşağı yukarı 10-12 bin lira civarında. adamlar 2 sene süresi doldumu geri dönüşüme gönderiyorlar bizde 20 senelik bilgisayarları adam etmeye çalışıyoruz. çok muazzam bir alım gücü ve yaşam standartlarında fark var öyle 40-50 kat bile değil belki aramızdaki fark 500 senelik bir fark.
-
evet oralarda tamir varsa bile bizdeki gibi her köşe başında yok ve usta denen kavrama değerde veriyorlar misal bizim sanayilerimizden iyi bir araba ustasını al götür avrupa da dükkan açtırt buradaki hayatının 30 misli refah olabilir.
özellikle kuzey avrupa ülkeleri insanına inanılmaz kıymet veriyor.
hee bizim haşmetliye sorsan onlar emeklilik olayı yüzünden batmış kitle ne yapcan bizdeki insanlar kandırılmaya çok müsait olduğundan rahatça alıp kendileri yiyorlar...
ne diyelim rabbim hepimizi akıllı insanlarla birlikte yaşatmayı nasip eylesin.
-
Oradaki bir kasiyer buradaki bir uzman doktorun hayalini kurduğu hayatı bile aşıyordur refah seviyesinde hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Aralık 2022; 23:21:25 >
Geç kaldınız karşim, chatGPT junior yazılımcı seviyesinde nerdeyse, birkaç seneye mid'lerde piyasadan silinir.
-
vallah beyler en kestirme yol evlililk
-
Yazılım öğrenmek de bir yaştan sonra zor. Ben 31-32 yaşımdayım, daha "Hello World" olayından bihaberim. Ciddi kafa lazım.
Orada nasıl ögretmen olmuş hocam turk mu dan mı kendisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemşirelik okuyun , sonra bir miktar çalışın. Dünyanın her yerinde yüksek ücretli legal iş var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ingilizce ogren ve yaşlı bakımı oku heryerde iş var
roman ve bulgarlar batı avrupaya kaçıyor yahu doğuda iş miş bulamazsınız.
-
evlilik ile gitmis ogretmen dedigim gocmenleri egitiyorlar
Yurtdışında 6-7 ay değil , 6-7 yıl bile çalışsan anca birikim yaparsın ( fabrika işçisi olarak)
Hayatında hiç yurtdışına gitmeyen sallayan veletlere hastayım
Forumdakilerin % 99'u tutunamaz.
-
Göçmenlerin çok büyük kısmı sefil şartlarda yaşayıp anca en fazla 500 Dolar biriktiriyor.
Eğer gerçekten Alice Harikalar Diyarı olduğunu sanıyorsanız neden gitmiyorsunuz ki? Tutan nedir?
Az laf çok iş yapan olun hayatta. Forumdakilar tam tersi, çook laf az iş
-
Niye bu kadar yurtdışında yaşadığınız ülkenin ekmeğini yiyip yine o ülkenin ekonomik şartlarını kötülüyorsunuz? Bilerek hangi ülke olduğunu da yazmıyorsunuz. Zamanı geldiğinde bu mesajlarınızı birileri buradan o yaşadığınız ülkenin konsolosluğuna postalar, sonra ülke sizi postalar bir daha geri gelmemek üzere. Akıllı olun. Trollüğü bırakın. Bir yolla başka ülkeye gitmişsiniz işinize gücünüze bakın burada propaganda yapmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSACS -- 13 Aralık 2022; 1:19:41 >
En Beğenilen Yanıtlar

biz birkaç arkadaş iltica düşünüyoruz. legal devri bitti artık legalde muazzam işler yapman lazım gitmen için.. dil okuluymuş vs. hepsi hikaye avrupada bir fabrikada çalışsanız 6-7 ayda Türkiyede rüyanızda göremeceğiniz arabaları satın alırsınız. ayrıca şuanda yaklaşık 1 haftadır pasaport randevusu yok sanırsam üst kademedekiler Türkiyede yaşanacak olası bir iç savaşı sezdiler. yoksa pasaport çok basit birşey bu kadar uzamaması gerek. Türkiye komple yurtdışına gidiyor değil ya. Euro 20 tl ken. o yüzden hazırlık yapın olası durumlara karşı rotanızıda çizin. mutlaka yedekte çıkış haritanız olsun. bu ülkede son zamanlarda yaşananlar hiç daha önce yaşanmamış şeyler. |
O ülkelerde iş imkanı yok denecek kadar az özellikle yabancı olarak iş bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.
|
Hocam danimarkadan bir arkadaşım geldi kendi öğretmen laptop getirmiş orada tamir vs. işleri pek yokmuş ben yaptım neyse laptop dedim hayırlı olsun yeni cihaz demesinmi bana bunlar çöpe gidiyordu laptopun fiyatı aşağı yukarı 10-12 bin lira civarında. adamlar 2 sene süresi doldumu geri dönüşüme gönderiyorlar bizde 20 senelik bilgisayarları adam etmeye çalışıyoruz. çok muazzam bir alım gücü ve yaşam standartlarında fark var öyle 40-50 kat bile değil belki aramızdaki fark 500 senelik bir fark. |
Benzer içerikler
- 2025 düğün masrafları
- en yüksek döviz nerede bozdurulur
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- parayla diploma veren üniversiteler
- fulbright bursu alan türkler
- adıma şirket var mı sorgulama
- togg renk seçenekleri
- en iyi hava durumu uygulaması
- temu alışveriş limiti
- dünyanın en zengin ülkesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X