Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: straptezlo

Sonunda aradığım tipte bir insan, okuduğunuzu anladığınız için teşekkür ederim

Alıntıları Göster

Sizinle aynı düşünceler içerisindeyim çünkü hocam. Umarım yıllar geçtikçe iyiye gideriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Hayat gerçekten pahalı. Ciddi derece de pahalı. Ama eskiden de bu böyle idi. Siz sanıyor musunuz ki sizin firmanız hersey günlük gülistanlık iken arkadaş için söylüyorum, sıfır araba 50 bin TL, sıfır ev 100 Tl iken size 9 k maaş verecek. Alım gücü düşüyor ise kazanç da ona paralel yükseliyor. Bundan 60 sene önce de hayat bu şekilde idi. Ufaktan başlarsın biriktirmeye zamanla yükselir sin. İşçi birisi gidip de 1 sene kazanç ile 1 ev alamaz hiç bir zaman alamadı şimdi de alamaz. Sabredecek. Hayatın pahalı ve herseyin kazık gibi olduğu konusunda kesinlikle sizinle hem fikirim. Ama eskiyi düşünür iken kazancı da düşünmek gerekiyor. 2005 yılında benim evim de 4 kişi çalışıyor idi eve giren maaş 2500 TL idi.

Alıntıları Göster
    Mevzu şu, diğer ülkelerde 4-5 aylık maaş ile 2010 golf-bmw vs ya da 1 aylık maaş ile ip12pro alınabilirken nüfusun yarısının asgari aldığı bir ülkede 9-10K civarı maaş alan adam bile bırak araba almayı 1 aylık maaşıyla ip12pro alamıyor çünkü kçıkırık cep telefonu bile olmuş 15 bin lira.

Bu kafa doğru değil, adam tutturmuş bmw alma lüks o diyor aynen 250K para verip lüks olmayan clio mu alalım?

Bu ülke standartlarına o kadar çok alışmışsınız ki size de hak veriyorum sanırım hiç yurt dışına çıkmadığınız için tüm dünyayı böyle sanıyorsunuz. İnsanların 10 yıl çalışıp 2010 model bmw’i anca o zaman alabildiğini falan düşünüyorsunuz da o iş öyle değil.

Benim vurguladığım şey bambaşka sizin algıladığınız şey bambaşka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: YuzyuzeykenKonusanlar

Hocam hemşireyim ben, 4 yıl önceki gelirim ile şimdiki gelirim arasında 1500 tl fiyat farkı var. Öyle ahım şahım bir fark yok işin gelir kısmında. Alım gücü ile kazanç paralel yükselse benim şu an sanırım 10 haneli rakamlarda maaş almam gerekiyor olurdu.

Şimdi her yıl maaşınıza belli bir oranda zam geliyor. Bu özel sektör için farklı devlet memurları için farklı. 3 kuruş zam alıyorsun, Sonra doğal gaza elektriğe ıvıra zıvıra zam geliyor. Sizin cebinize kalan Geçen yılki kazançla aynı belki de daha azı.

Zihinleri değiştirmeli ve üreten bir millet olmalıyız. Olmak zorundayız.

Alıntıları Göster

Maalesef onun olmayacağı belli. Ben son 4 5 senedir artık bundan emin olmaya başladım. Artık o yüzden bu ülke de yaşıyor isem, gitme gibi bir imkanım da yok sa ayak uydurmaya çalışıyorum başka yapacak birsey yok. Ülkemiz de artık hersey lüks oldu bunu kabul etmek gerekiyor. Kimileri işte bu yüzden şu bu diyor da ne yapalım bunalıma girip de kısacık hayatımızı üzüntü stres ve gerginlik ile mi geçirelim. Oy zamanı gereken cevap i vermek den başka konuşmak boş lakirti başka birsey değil. Hepimiz hakkında hayırlısı olur inşallah. Bu arada benim de arkadaş var ilkokul mezunu benim gibi oda yazılımcı eminim bu arkadaş dan çok kazanıyordur. Ama bir kere bile ev alamadım araba alamadım diye kahrettigini duymadım. Ancak hayat pahalilik ina konuşur oda ben gibi. Son olarak benim düşüncem herseyin yeri ve zamanı var. Hersey zamanla sabırla ve sebaat etmekle olacaktır. Piyango çıkmaz ise en doğrusu sabretmek biriktirmek. 9 k maaşla da köşeye para atamayacak isek ülkenin %70 i açlıktan kırılması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

bende yazılım mühendisiyim ama senin gibi ağlayanı da ilk defa görüyorum. madem 5 haneli rakamlara yakın alıyorsun o zaman haline şükret. bu kadar emeğinin karşılığını alamıyorsan yurtdışına çık, seni tutan yok. lüzumsuz yer kaplıyorsun bro.  

Zenginlerin fakirlere öğrettiği şükür de olmasa :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

sende mercedes almayıver. git fiat egea al.

Fiat egea 150K’dan başlıyor sen hangi kafadasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Bir sürü yazılım mühendisi var

Farkı ne bu arkadasın

Alıntıları Göster

Bütün yazılım mühendisleri bu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Maalesef onun olmayacağı belli. Ben son 4 5 senedir artık bundan emin olmaya başladım. Artık o yüzden bu ülke de yaşıyor isem, gitme gibi bir imkanım da yok sa ayak uydurmaya çalışıyorum başka yapacak birsey yok. Ülkemiz de artık hersey lüks oldu bunu kabul etmek gerekiyor. Kimileri işte bu yüzden şu bu diyor da ne yapalım bunalıma girip de kısacık hayatımızı üzüntü stres ve gerginlik ile mi geçirelim. Oy zamanı gereken cevap i vermek den başka konuşmak boş lakirti başka birsey değil. Hepimiz hakkında hayırlısı olur inşallah. Bu arada benim de arkadaş var ilkokul mezunu benim gibi oda yazılımcı eminim bu arkadaş dan çok kazanıyordur. Ama bir kere bile ev alamadım araba alamadım diye kahrettigini duymadım. Ancak hayat pahalilik ina konuşur oda ben gibi. Son olarak benim düşüncem herseyin yeri ve zamanı var. Hersey zamanla sabırla ve sebaat etmekle olacaktır. Piyango çıkmaz ise en doğrusu sabretmek biriktirmek. 9 k maaşla da köşeye para atamayacak isek ülkenin %70 i açlıktan kırılması lazım.

Alıntıları Göster

Hocam tamam ama ülkenin %70 i olmasa bile %30-40 ı açlıktan kırılıp hallerine şükür eder durumdalar. Mesele para atmak değil ki attığımız paranın değeri. Arkadaşta ondan bahsediyor zaten. 3-4 yıl yemeden içmeden para biriktirmesi lazım bir 0 ortalama üzeri araba alması için. O da yurtdışındaki şartlarda ülkemizdeki durumdan bahsediyor zaten.

• valla bro, şükür halim vaktim yerinde,   bende 5 haneli rakamlara yakın alıyorum, ama senin gibi dilenci moduna girmiyorum   memnun olmayan çeker gider bro, fakirlere bir diyeceğim yok, onlara Allah yardım etsin. ama 5 haneliye yakın alıpda burada maaş gösterisi yapıp 150-200k lık lüküs hayat gösterisi yapmak isteyenler buyursun gitsin başka ülkeye, kimse kimseyi tutmuyor zorla. ha bende lüküs hayat düşkünü olsam, bende gitmek isterdim bro, sende haklısın. ama çok fazlasına ihtiyacım yok şükür, ne istersem sahibim. bir arabam veya evim de olmayıversin. gelirim olduktan sonra tüm evler de tüm arabalarda benimdir.  

• quote:

Mevzu şu, diğer ülkelerde 4-5 aylık maaş ile 2010 golf-bmw vs ya da 1 aylık maaş ile ip12pro alınabilirken nüfusun yarısının asgari aldığı bir ülkede 9-10K civarı maaş alan adam bile bırak araba almayı 1 aylık maaşıyla ip12pro alamıyor çünkü kçıkırık cep telefonu bile olmuş 15 bin lira.

Bu kafa doğru değil, adam tutturmuş bmw alma lüks o diyor aynen 250K para verip lüks olmayan clio mu alalım?

Bu ülke standartlarına o kadar çok alışmışsınız ki size de hak veriyorum sanırım hiç yurt dışına çıkmadığınız için tüm dünyayı böyle sanıyorsunuz. İnsanların 10 yıl çalışıp 2010 model bmw’i anca o zaman alabildiğini falan düşünüyorsunuz da o iş öyle değil.

Benim vurguladığım şey bambaşka sizin algıladığınız şey bambaşka

Alıntıları Göster

Yok ben sizi anladım. Hayat pahaliligi, hiç birsey in fiyatının gerçekle bagdasmiyor olmasi, gerçeklere aykırı durması. Haklısınız. Sadece araba değil, elektronik, gıda, yakıt, hayatı zaruri ihtiyaçlar herseyde böyle. Ama ne yapalım? Hadi söyleyin şunu yapalım diyin onu yapalım. Varsa bir fikriniz paylaşın bizim le. Oy zamanı iyi düşünüp tartip ona göre oy vermekten başka çaremiz yok. Yada varsa imkanınız bir şekilde yurtdisi işlerine bakın. En azından onca sene okumuşsun bir faydası olacaktır iş bulmak ta. Başka bir seçenek yok.

• İşinizi seviyor musunuz hocam ? Açıkçası ben de yazılım ile uğraşmak istiyorum ama sever miyim vs. nasıl emin olabilirim ?

• quote:

valla bro, şükür halim vaktim yerinde,   bende 5 haneli rakamlara yakın alıyorum, ama senin gibi dilenci moduna girmiyorum   memnun olmayan çeker gider bro, fakirlere bir diyeceğim yok, onlara Allah yardım etsin. ama 5 haneliye yakın alıpda burada maaş gösterisi yapıp 150-200k lık lüküs hayat gösterisi yapmak isteyenler buyursun gitsin başka ülkeye, kimse kimseyi tutmuyor zorla. ha bende lüküs hayat düşkünü olsam, bende gitmek isterdim bro, sende haklısın. ama çok fazlasına ihtiyacım yok şükür, ne istersem sahibim. bir arabam veya evim de olmayıversin. gelirim olduktan sonra tüm evler de tüm arabalarda benimdir.  

Hocam kimse dilenci moduna girmiyor. Yahu sizin lüksten anladığınız ne arkadaş ? 2010 model araba 200 bin lira farkında mısınız ya ? Ne lüksü ? :D En kötüsünden bi telefon alıyorsun 3-4 k, bir market alışverişi yapsan aylık bin liraya yakın çıkıyor minimum cebinden. Bir yere gidip arkadaşlarınla otursan bişey yeyip içsen 100 liranin üstünde veriyorsun. Nasıl normal karşılıyorsunuz aklım almıyor hakikaten :D

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

9k iyi bir maaş. Tr ortalamasının üstündedir. Çok çok üstündedir hem de. Nefsimizle yorum yapmadan önce istatistiklere bakacaksın ki karar vereceksin objektif şekilde. Ülkenin en az bak en az %50 si asgariye çalışıyor. Geriye kalanların büyük çoğunluğu da Max 4-5 e çalışıyor. 9k maaş alıyorsan memurlardan, asgari ücretli lerden fazla maaş alıyordu dur. Ülkenin kabaca %90 una denk geliyor

Alıntıları Göster

İşte ben de bundan bahsediyorum. İnsanlar memnun demek ki bir şeyi değiştirmeye gerek yok. Sen de demek ki 9 bin aldığın zaman "tr ortalaması üstü" olması senin için tek önemli kriter olduğu için mutlu olucaksın.

Bir şeyleri kıyaslarken neyle kıyasladığınız çok önemli. Fakir ülkelerde açlık susuzluk çeken insanlar için belki 2800 tl asgari ücret çok çok iyi bir maaştır.

Siz bunla kıyaslıyorsanzı tabi ki iyi bir maaş. Ama benim kıyasım "tr ortalaması" değil. Kötüyle kıyaslayarak kimse bir yere gelemez. En iyisiyle kıyaslayıp o hedefe ilerlemek lazım. Bunu yapamadığımız için geri kalmış bir ülkeyiz.

• quote:

valla bro, şükür halim vaktim yerinde,   bende 5 haneli rakamlara yakın alıyorum, ama senin gibi dilenci moduna girmiyorum   memnun olmayan çeker gider bro, fakirlere bir diyeceğim yok, onlara Allah yardım etsin. ama 5 haneliye yakın alıpda burada maaş gösterisi yapıp 150-200k lık lüküs hayat gösterisi yapmak isteyenler buyursun gitsin başka ülkeye, kimse kimseyi tutmuyor zorla. ha bende lüküs hayat düşkünü olsam, bende gitmek isterdim bro, sende haklısın. ama çok fazlasına ihtiyacım yok şükür, ne istersem sahibim. bir arabam veya evim de olmayıversin. gelirim olduktan sonra tüm evler de tüm arabalarda benimdir.  

Bazı insanlar olmayı hakettiğini düşündüğü yerlerde olmak isterler, ben node üzerinde react-nextjs ile ön yüz geliştiriyorum. Hepinizin bildiği bir şirketin sitesinin ön yüzü. İşimden ve şirketimden memnunum burada bahsettiğim şey başka. Mevzu ağlanmak değil sen önce okuduğunu anla. Bu ülkede asgari ücret belli, problem kçı krık bir ip120pro telefonu bile senin ve benim 1 maaşımızla alamayışımız, ya da 2008-2009 model 90-100K bandında bir arabayı 1 yıl emek verip yemeden içmeden kredi çekmeden alamayışımız. Zaten sen bu kafayla kendini geliştiremezsin olduğun yerde sayarsın orası da beni ırgalamaz. Herkes hakettiği hayatı yaşar ve ben daha iyilerini hakettiğimi düşünüyorum, ülkemin daha iyi bir konuma gelmesini istiyorum. Her şeye şükür eden insanlar her şeye güllük gülistanlık bakan insanlar kendilerini ve çevresindekileri geliştiremezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: esC#

Adam okumuş yazılım mühendisi olmuş Türkiye gibi bir yerde 9k alıyor ama hayallerini gerçekleştiremiyor. Vasıfsız bir arkadaş değil bu arkadaş. Daha diyorlarki ne zevk düşkünü insanlarsınız. At gözlüğü takmış zihniyet işte bunlar. Yüksek gelir vergisi alan hükümetimiz lüks düşkünü ki son model Audilere Mercedes e biniyor, milletini de Fiat egea yı çok görüyor.

Alemsiniz hocam :) Arkadaşım yazılımcı ilk okul mezunu orta okul dan sonra liseyi okumadı. Aylık kazancı belki bu arkadaş dan bile fazladır. Adam evini de aldı arabasını da. Ama 1 2 senede değil belki 15 senedir bu işi yapıyor. Hersey zamanla,sabirla. 1 2 senede ev araba hayali TR de ancak piyango ile olur. 9 k maaş da ayrıca ülke şartların da bile çok iyi bir maaş. Valla beğenmeyen yalı dairesinde büyümüş derim.

• quote:

Muhtemelen her gün kullandığın uygulamanın websitesinin ön yüzünü reactjs node sass ile geliştiriyorum kardeşim. Yeterli midir?

Alıntıları Göster

Her gün kullandığım uygulamanın web sitesinin ön yüzü, hmm... Anlamıştım front-end'ci olduğunu

• gavuroglan kullanıcısına yanıt
    Olum çıldırdımm efsoo
  • böyle böyle bütün beyinleri yurtdışına yollayalım hocam elinize sağlık  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.

Hocam okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz ? Adam diyor ki ordaki insanların 2-3 ayda ulaştıkları şey için ben 3 yıl çalışmak zorundayım diyor. Ekonomi kötü diyor. Hakikaten değişik beyinleriniz var. Halinden memnunsun herhalde şu şartlarda ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.