Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
56.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aliss A kullanıcısına yanıt

    Nasil degersiz alisim albayin gecesi gunduzu yok suriyesj dogusu mobbingi hakareti ezilmesi travmalari ne ararsan var. Ben sormustum birine pisman oldum bu yola girdigime 8k aliyorum ama harcayamadiktan sonra napayim o kadar parayi ? demisti...


    8k alsam 3k yi yerim geri kalaniyla birikim yaparim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    valla hocam dedigim gibi cimri biri degilsen 15k alsan en az 7 8 ini harcarsin gelire gore harcama oluyor genelleme tabi 😀
  • Valla psikoloji bozulmasını anlıyorum. Herkesin hemen hemen psikolojisi bozuk. Hak ettiği paraları alamıyor. Yurt dışı ile kıyaslandığında alım gücünde 4 kata yakın fark var. Özellikle en büyük sıkıntı orta direğin bitirilmesi. Kalmadı gibi bir şey. Ya en üst ya en alt. Yine de kendinizi şanlı görmeniz gerekli. Yoksulluk sınırının hemen üstündeki ince çizgide para kazanıyorsunuz şimdilik. Yani orta direk diyebileceğimiz nadir kalanlardansınız. Araçlara gelirsek herkesin malumu, alım gücüne göre çok yüksek. Özel sektörde çalışan çoğu doktor 10-20 bin arasında para kazanıyor, onlarında çoğunun altında mercedes yok. Ya da belli bir yaştan sonra, upgrade yapa yapa geliyorlar. Gelirlerinizi bir şekilde artırmaya bakacaksanız yapacak bir şey yok. Çünkü öylece kalırsanız, kısa sürede yoksullar ordusuna katılmanız çok kolay. Örneğin seneye asgari ücret 3200 oldu diyelim, sizin maaş 9 da kaldıysa, muhtemelen yoksullar sınıfına üst basamaktan katılmış olacaksınız. Teknik olarak yoksul bir insanın da mercedes ile dolaşması zor elbette. Bir lambasını değiştirmek neredeyse o para. Ev işi için de biraz birikim yaptıktan sonra, gerisini uzun vadeli kredi ile ancak. Yine ev konusunda en azından ortalama bir hayaliniz var. Hatırlıyorum bundan taa 6 sene önce falan örneğin bir müşterim vardı, o da ev fiyatlarının pahalılığından yakınıyordu. Taa o zaman bile 1 milyonun altına ev mi var diyordu :) İçimden yuh demiştim ben de. Ama bence de 500-600 e normal bir semtte normal bir ev alınır. Benimde psikolojim bozuk valla. 34 yaşına geldim. 1 çocuk var, senelerdir bir uğraş içerisindeyiz. Yine tabi çok şükür, bugüne kadar kimsenin yanında çalışmadım, kendi işimi yapmanın bir rahatlığına sahip oldum. Ama aman müşterim bırakır mı, aman yeni müşteri nasıl bulurum, aman bağkurumu, muhtasarımı, sigortamızı nasıl öderim, müşterinin biri 3 aydır ödemiyor, kartların asgarisini nasıl öderim diye düşünüp duruyorum. Bunca senenin herhalde 1 senesi çok iyi geçti. Neredeyse 1 seneye yakın ayda 2000 dolar civarı para kazandık. Ama sonra 2 sene neredeyse yarım asgari ücret kadar kazanıp, birikimden yedik. Sonuca bakıyorum. 2016 bir linea. Aile yadigarı bir daire. Bir de taa zamanında yatırım yapıp aldığımız. 110-115 bin civarı satınca para edecek, başka getirisi olmayan bir daire. 2 sene müşterisiz kalsam, onun parası anında yenir biter zaten. Güvence yok, garanti yok. Hep bir stres, mücadele. Primlerimize bakıyorum, 2500 civarlarında. Daha 4500'er gün daha yatıracağız. Bu da yaklaşık 375.000tl daha toplamda yatırmamız anlamına geliyor, karı koca emekli olabilmemiz için 60 yaşımızda :) Yani neresinden tutarsan tut zor.





  • straptezlo S kullanıcısına yanıt

    Ufak sallayin biraz asgari ucret yillik 50k dolarmis filan

    ayrica yani maasli calisarak bir senede mercedes alma beklentiniz komik


    ha belli bir tecrubeniz vs niz olur isinizde cok iyi olursunuz bunu beklersiniz anlarim


    ilk sene mercedes alin, ikinci sene villa alin

    emekli olurken de hatta jeff bezos kadar zengin olmaniz lazim dunyadaki tek yazilimcisiniz ya sanki


    tamam ulke kotu durumda, hukumet arabalardan aldigi verginin bokunu cikarmis durumda buralarda hak veriyorum da kusura bakmayin ama sizin gibiler de fazla ucuyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sende mercedes almayıver. git fiat egea al.

  • 2000 neslinin yeni dertleri de bmw alamıom 600klık ev alamıom. S

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9.000 tl cok maas değil. Benim arkadasimin yegeni kocasi ile amerikada bir universiteye transfer oldu zamaninda, ikisinin maasi 11.000 dolar. Ben oglumu sinava sokmayacagim, burada kazansaki ne olacak. İq su 136 ve burada hic bir zaman arzuladigi egitimi alamadi. Gelecek sene yurt disina gonderecegim (amerika degil) buyuk bir ihtimal ile bir daha donmeyecek. Dun a101 de calisan bir cocukla konustum, 4 dili var universite mezunu. Otelde calisiyormus, pandemiden dolayi issiz kalip a101 e girmis. Ne universite mezunlari basvuruyor is icin şasarsin dedi. Memleketin durumu bu. Yazik...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    9.000 tl cok maas değil. Benim arkadasimin yegeni kocasi ile amerikada bir universiteye transfer oldu zamaninda, ikisinin maasi 11.000 dolar. Ben oglumu sinava sokmayacagim, burada kazansaki ne olacak. İq su 136 ve burada hic bir zaman arzuladigi egitimi alamadi. Gelecek sene yurt disina gonderecegim (amerika degil) buyuk bir ihtimal ile bir daha donmeyecek. Dun a101 de calisan bir cocukla konustum, 4 dili var universite mezunu. Otelde calisiyormus, pandemiden dolayi issiz kalip a101 e girmis. Ne universite mezunlari basvuruyor is icin şasarsin dedi. Memleketin durumu bu. Yazik...

    9 bin çok olmayabilir ama TR ortalamasının çok üstünde, toplumun yüzde 30-40 ı asgari ücret alıyor hocam.
  • DrESB D kullanıcısına yanıt

    Turkiye ortalamasina gore iyi olabilir, ama yoksulluk sinirinda. Baktiginizda iyi gorunen şey aslinda iyi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayal aleminde yaşıyor millet



    10kyı küçümsüyorsunuz. çoğunuz 3-4 bin tl bandında hayatınızı geçireceksiniz

  • Dostum o beklentilerini bu ülkede gerçekleştirmen cok zor, 3-4 sene önce bir ihtimal vardi artık o da yok. Firsatin varsa yurtdisina çıkacaksın.
  • Şu şartlarda başlangıç maaşın bence çok iyi. Maaş iyi demiyorum başlangıç maaşın çok iyi. Biraz daha sabır ederek ve kendini geliştirerek daha iyi yerlere gelebilirsin. Çok takılma bence.
    İşin gerçeği benim gördüğüm 2015-2016 öncesi çalışanlar biriktirenler evi arabayı aldı. 3-4 senede ani birşey oldu ekonomik olarak alım gücü fazlasıyla düştü. Bu saatten sonra ev de araba da hayal oldu. Bende son anda toparladım bi ev araba kurtardım dediğim tarihler öncesinde. Allah yardım etsin herkese

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler uyansın istiyoruz evet bu konuda hem fikiriz , yurtdısında yaşamak tabi daha cazip aldığın para değerli ve kaliteli bi yaşam sürebiliyorsun . kim istemezki egea parasına mersedes e audiye binmeyi lakin , instada youtubeda gördüğünüz mukayeselerle kendinizi üzmeyin . o adamlar hep öyle yasıyordu ..


    bugun fırsatım olsa bende giderim yurtdısına ama burdayım 1 senelik maaşımlada araba alma gibi bi hayalim de yok .

  • Başlangıç için maaşın çok iyi, 3-4 sene sonra 2 katına 2.5 katına çıkarabilirsin bu parayı. Yurtdışına çıkarsan da kimse elini açıp sana on binlerce dolar vermeyecek. Oraya gitsen de 3-4 bin euro ile başlayacaksın kirası faturası derken o parayla da yine mercedes ve ev alamayacaksın.

    4 farklı ülkeye gittim içlerinde ABD ve Almanya da var, sizlerin sandığının aksine orada herkesin altında lüks araçlar yok. Madem bu kadar kolay erişilebiliyor ve ucuzlar neden kimse alamıyor? ABD'de işsizlik maaşı ve gıda yardımı rekor seviyede, 45 milyon insan gıda yardımı alıyor. Her şey sandığınız gibi toz pembe değil. Orada daha rahat ve ferah bir hayat sürebilirsin bu doğru ama burada hiçbir şeyi olmayan adam oraya gidince lüks araçlara ve evlere katlara sahip olacağını sanıyor işte bu tam bir hayal dünyası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 120205044

    iş yok diye homeless

    homeless diye iş yok

    kısır döngü



    Alıntıları Göster
    Ben size amerikada yaşamış biri olarak cevap vereyim hemen.

    Homeless dediğiniz insanlar iş yok diye sokakda yatmıyor bu onlar için bir yaşam biçimi,çalışmak istemiyorlar emir almak istemiyorlar sorumluluk altına girmek istemiyorlar.

    Homeless lar için birçok hayır kurumu var veya devletin aş evi gibi yemek dağıttığı yerler var oralardan karınlarını doyurabiliyorlar kapabilirlerse insanlardan topladıkları parayla emin ol bizim asgari ücretlilerden daha iyi besleniyorlardır.

    İş konusuna gelicek olursak amerikanın sürekli göçmen alması green card çıkarması vs işte tamda bu yüzden insanları çalışmıyor adamı işe alıyoruz 3.gün gelmeyi kesiyor telefonları açmıyor işi bırakıyorum bile demiyor. Bir beyaz amerikalıya alt veya orta segment işler yaptırmak çok zor hele siyahiler ayrı bir dünya.

    Amerika çalışanlar için fırsatlar ülkesi bizim gibi çalışmakdan gocunmayan ülkesinde bolca ezilmiş milletler için özellikle,açın youtubedan bakın oraya gidip çalışan bir sürü genç YouTuber var nasıl yaşadıklarına bir bakın. günde uber veya yemek kuryeliği yaparak nasıl 500-600 dolar kazandıklarını görürsünüz bu para amerika için bile çok iyi para.




  • Çok haklı bir isyan. Geçen sene 200bin'e alınan arabayı şu an 400bin'e alamıyoruz.

  • en iyisini yaparsın hocam yani 9k bile 2020 m1 cipli mac air almana yetmiyor
  • abi biraz konu dışı olucak ama cevaplarsan çok sevinirim. ben yks'ye hazırlanan bir üniversite adayıyım. bende senin gibi yazılım mühendisliği okumak istiyorum. ama şuana kadar yazılım üzerinde pek durduğum söylenemez. sadece kabaca Python biliyorum o kadar. bu meslek ile ilgili verebileceğin tavsiyeler var mıdır? avantajları dezavantajları nelerdir? yurt dışında kalıcı meslek edinmek kolay mıdır çünkü ileride yurt dışında yaşamak istiyorum. bunları cevaplarsan sevinirim.

  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

    Hayatında hiç arabaya binmediğin anlaşılıyor. 50bine el arabası vermezler la cahil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ponchik P kullanıcısına yanıt

    fazla uçmuyor olması gerekeni söylüyor adam. 2012 yılında 5 aylık maaşımla aldığım arabayı şimdi 2senelik maaşımla alamıyorum. Kıçı kırık C sınıfı araçları lüks zannediyorsunuz, adamın makul istekleri de fazla geliyor sizlere. Yurtdışı ile kıyaslamaya gerek yok, 8 sene öncesi ile dahi kıyaslasan bu adamın isteklerinin yakın bir geçmişe kadar sıradan şeyler olduğunu anlardın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.