Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt

    Hocam forumdaki şükürcülere boşuna laf anlatmayın. Ülkenin insanları yaşamamaya o kadar alışmış ki onlar için ortalama üstü bir arabaya binmeye, et yemeye, eğlenmeye falan gerek yok. Sabah akşam makarna yiyip alabiliyorsa teneke bir araba alıp ayda 1 defa avm'ye gitmeyi yaşamak sanarlar.



    Doktor da mühendis de avukat da kendileri gibi yaşasın, eğlenmesin ve yemesin içmesin diye düşünüyorlar. Ekmek makarnaya talim ede ede mal oldu insanlar.

  • Adam okumuş yazılım mühendisi olmuş Türkiye gibi bir yerde 9k alıyor ama hayallerini gerçekleştiremiyor. Vasıfsız bir arkadaş değil bu arkadaş. Daha diyorlarki ne zevk düşkünü insanlarsınız. At gözlüğü takmış zihniyet işte bunlar. Yüksek gelir vergisi alan hükümetimiz lüks düşkünü ki son model Audilere Mercedes e biniyor, milletini de Fiat egea yı çok görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GEÇEN YIL BAKTIĞIMDA C 180 2011 2012 modeller 130k çok temizleri vardı varşı şimdi olmuş 220k 240k arası gerçekten iş hayatına yeni atılan gençlerin vay haline

    ev fiyatları o kadar olmasa da onlarda zıpladı ama bu derece yüksek faiz de kimse ev için kredi çekmez kuru parası olan ev almaz faiz e koyar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esC#

    Adam okumuş yazılım mühendisi olmuş Türkiye gibi bir yerde 9k alıyor ama hayallerini gerçekleştiremiyor. Vasıfsız bir arkadaş değil bu arkadaş. Daha diyorlarki ne zevk düşkünü insanlarsınız. At gözlüğü takmış zihniyet işte bunlar. Yüksek gelir vergisi alan hükümetimiz lüks düşkünü ki son model Audilere Mercedes e biniyor, milletini de Fiat egea yı çok görüyor.
    Bir sürü yazılım mühendisi var

    Farkı ne bu arkadasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir dramdır insanların ücretsiz izlediği. 

  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Avrupa da 10-20K bile değil 10-20Kya 2015 model mustangler gördük youtube videolarından :)
  • Yazılım mühendisisin de nereden mezunsun, ne iş yapıyorsun belli değil gelmiş kazandığım parayla şunu bunu alamıyorum diye ağlıyor. 200-300 bin sıralama yapanlar yazılım mühendisi oluyor bu ülkede

  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Sahibinden link atar mısın göz atayım.

    Mesele 50-60K’lık aracın gerçekte o kadar etmemesi

    Senin bana 50-60K atacağın araç 2000 model bir araba muhtemelen ederi 10-20K ama TR’de 50-60K nedense

    Alıntıları Göster

    Sen ne dediğini bilmiyorsun bence. 50 60 k lik araç o parayı etmiyor ederi o değil ise, ww nin merso nun ederi yazılan fiyatlar mi. Sen bu kafa ile düşünüyor isen hiç bir zaman araba almaman gerekiyor. Cebinde milyon lira bile olsa almaman lazım bu cevap a göre. Bekle 3 5 sene daha. Ben bile ise girdikten 2 sene sonra araba düşünmeye başladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

    Ne kadar da boş bir yorum, 2000 küsür yıllı palio yılını tam hatırlamıyorum. 100 bin de otomatik vites diye 92 binden satıldı. Bu araba bu fiyatı hak ediyor demi şimdi. Adam okuyor ediyor yazılımcı oluyor. İyi şartlarda yaşamak istiyor. Lükse düşkün oluyor. Sizin gibilerin kafası yüzünden düzelemiyoruz, düzelemeyeceğiz. Sen şey diyenlerdensin değil mi " ben zaten 50 liralık benzin alıyorum yea" ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuzyuzeykenKonusanlar -- 17 Ocak 2021; 13:20:58 >
  • Şu maaşa iyi diyenler yüzünden ülke bu halde. Hiç siyaseti vs bilmeneyi karıştırmadan net bir şekilde söylüyorum.

  • Ben bizim işçi sınıfı çalışanlarını bir türlü anlamıyorum. %50 si bu kafa da. Lüks düşkünü en iyisi olsun en süperi olsun. 36 taksit e telefon alır, 48 ay taksit e konsol alır, 120 ay taksit le araba alır derde bak. Çalıştığım şirket de 850 kişi ekmek yiyor. Patronun altında 2018 passat var. Oğlu var 40 yaşların da onun altında Honda civic var yanlışım yok ise 2015 model. Tmm arabalar pahalı hayat da pahalı. Ama herseyin yeri ve zamanı var. 9 k ya yakın bir maaş la da geçinemiyor ah ediyor isek bizde bir sorun var demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 17 Ocak 2021; 14:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Valla psikoloji bozulmasını anlıyorum. Herkesin hemen hemen psikolojisi bozuk. Hak ettiği paraları alamıyor. Yurt dışı ile kıyaslandığında alım gücünde 4 kata yakın fark var. Özellikle en büyük sıkıntı orta direğin bitirilmesi. Kalmadı gibi bir şey. Ya en üst ya en alt. Yine de kendinizi şanlı görmeniz gerekli. Yoksulluk sınırının hemen üstündeki ince çizgide para kazanıyorsunuz şimdilik. Yani orta direk diyebileceğimiz nadir kalanlardansınız. Araçlara gelirsek herkesin malumu, alım gücüne göre çok yüksek. Özel sektörde çalışan çoğu doktor 10-20 bin arasında para kazanıyor, onlarında çoğunun altında mercedes yok. Ya da belli bir yaştan sonra, upgrade yapa yapa geliyorlar. Gelirlerinizi bir şekilde artırmaya bakacaksanız yapacak bir şey yok. Çünkü öylece kalırsanız, kısa sürede yoksullar ordusuna katılmanız çok kolay. Örneğin seneye asgari ücret 3200 oldu diyelim, sizin maaş 9 da kaldıysa, muhtemelen yoksullar sınıfına üst basamaktan katılmış olacaksınız. Teknik olarak yoksul bir insanın da mercedes ile dolaşması zor elbette. Bir lambasını değiştirmek neredeyse o para. Ev işi için de biraz birikim yaptıktan sonra, gerisini uzun vadeli kredi ile ancak. Yine ev konusunda en azından ortalama bir hayaliniz var. Hatırlıyorum bundan taa 6 sene önce falan örneğin bir müşterim vardı, o da ev fiyatlarının pahalılığından yakınıyordu. Taa o zaman bile 1 milyonun altına ev mi var diyordu :) İçimden yuh demiştim ben de. Ama bence de 500-600 e normal bir semtte normal bir ev alınır. Benimde psikolojim bozuk valla. 34 yaşına geldim. 1 çocuk var, senelerdir bir uğraş içerisindeyiz. Yine tabi çok şükür, bugüne kadar kimsenin yanında çalışmadım, kendi işimi yapmanın bir rahatlığına sahip oldum. Ama aman müşterim bırakır mı, aman yeni müşteri nasıl bulurum, aman bağkurumu, muhtasarımı, sigortamızı nasıl öderim, müşterinin biri 3 aydır ödemiyor, kartların asgarisini nasıl öderim diye düşünüp duruyorum. Bunca senenin herhalde 1 senesi çok iyi geçti. Neredeyse 1 seneye yakın ayda 2000 dolar civarı para kazandık. Ama sonra 2 sene neredeyse yarım asgari ücret kadar kazanıp, birikimden yedik. Sonuca bakıyorum. 2016 bir linea. Aile yadigarı bir daire. Bir de taa zamanında yatırım yapıp aldığımız. 110-115 bin civarı satınca para edecek, başka getirisi olmayan bir daire. 2 sene müşterisiz kalsam, onun parası anında yenir biter zaten. Güvence yok, garanti yok. Hep bir stres, mücadele. Primlerimize bakıyorum, 2500 civarlarında. Daha 4500'er gün daha yatıracağız. Bu da yaklaşık 375.000tl daha toplamda yatırmamız anlamına geliyor, karı koca emekli olabilmemiz için 60 yaşımızda :) Yani neresinden tutarsan tut zor.

    Emekli maaşı da 1500 liraya düştü diye biliyorum asgari ücretliler için de 500 küsürdü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan

    Ben bizim işçi sınıfı çalışanlarını bir türlü anlamıyorum. %50 si bu kafa da. Lüks düşkünü en iyisi olsun en süperi olsun. 36 taksit e telefon alır, 48 ay taksit e konsol alır, 120 ay taksit le araba alır derde bak. Çalıştığım şirket de 850 kişi ekmek yiyor. Patronun altında 2018 passat var. Oğlu var 40 yaşların da onun altında Honda civic var yanlışım yok ise 2015 model. Tmm arabalar pahalı hayat da pahalı. Ama herseyin yeri ve zamanı var. 9 k ya yakın bir maaş la da geçinemiyor ah ediyor isek bizde bir sorun var demektir.

    Geçinemiyorum dememiş ki konuyu açan arkadaş. Bundan 3-4 yıl öncesi çok değil 9k ile krallar gibi yaşardı. Şimdi zorluklardan bahsediyor. Ne var bunda ? Ustacım bu lüks düşkünlüğü değil. Dediğim gibi 4 yıl önce 120 bine alacağın golf 7 bile şu an 350 bin lira felan. Alım gücünün ne kadar azaldığına bakar mısın ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lentus

    Şu maaşa iyi diyenler yüzünden ülke bu halde. Hiç siyaseti vs bilmeneyi karıştırmadan net bir şekilde söylüyorum.

    9k iyi bir maaş. Tr ortalamasının üstündedir. Çok çok üstündedir hem de. Nefsimizle yorum yapmadan önce istatistiklere bakacaksın ki karar vereceksin objektif şekilde. Ülkenin en az bak en az %50 si asgariye çalışıyor. Geriye kalanların büyük çoğunluğu da Max 4-5 e çalışıyor. 9k maaş alıyorsan memurlardan, asgari ücretli lerden fazla maaş alıyordu dur. Ülkenin kabaca %90 una denk geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SM01_VXG

    Bir sürü yazılım mühendisi var

    Farkı ne bu arkadasın

    Alıntıları Göster
    Diğer mezun arkadaşlarım wordpress nedir bilmeden mezun olup iş bulamazken, ben hepinizin kullandığı uygulamanın şirketinde önce stajyer olarak sonra full time olarak çalışmaya başlamıştım. Bu olabilir belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Yazılım mühendisisin de nereden mezunsun, ne iş yapıyorsun belli değil gelmiş kazandığım parayla şunu bunu alamıyorum diye ağlıyor. 200-300 bin sıralama yapanlar yazılım mühendisi oluyor bu ülkede

    Muhtemelen her gün kullandığın uygulamanın websitesinin ön yüzünü reactjs node sass ile geliştiriyorum kardeşim. Yeterli midir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YuzyuzeykenKonusanlar

    Geçinemiyorum dememiş ki konuyu açan arkadaş. Bundan 3-4 yıl öncesi çok değil 9k ile krallar gibi yaşardı. Şimdi zorluklardan bahsediyor. Ne var bunda ? Ustacım bu lüks düşkünlüğü değil. Dediğim gibi 4 yıl önce 120 bine alacağın golf 7 bile şu an 350 bin lira felan. Alım gücünün ne kadar azaldığına bakar mısın ?



    Alıntıları Göster

    Hayat gerçekten pahalı. Ciddi derece de pahalı. Ama eskiden de bu böyle idi. Siz sanıyor musunuz ki sizin firmanız hersey günlük gülistanlık iken arkadaş için söylüyorum, sıfır araba 50 bin TL, sıfır ev 100 Tl iken size 9 k maaş verecek. Alım gücü düşüyor ise kazanç da ona paralel yükseliyor. Bundan 60 sene önce de hayat bu şekilde idi. Ufaktan başlarsın biriktirmeye zamanla yükselir sin. İşçi birisi gidip de 1 sene kazanç ile 1 ev alamaz hiç bir zaman alamadı şimdi de alamaz. Sabredecek. Hayatın pahalı ve herseyin kazık gibi olduğu konusunda kesinlikle sizinle hem fikirim. Ama eskiyi düşünür iken kazancı da düşünmek gerekiyor. 2005 yılında benim evim de 4 kişi çalışıyor idi eve giren maaş 2500 TL idi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 17 Ocak 2021; 14:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YuzyuzeykenKonusanlar

    Geçinemiyorum dememiş ki konuyu açan arkadaş. Bundan 3-4 yıl öncesi çok değil 9k ile krallar gibi yaşardı. Şimdi zorluklardan bahsediyor. Ne var bunda ? Ustacım bu lüks düşkünlüğü değil. Dediğim gibi 4 yıl önce 120 bine alacağın golf 7 bile şu an 350 bin lira felan. Alım gücünün ne kadar azaldığına bakar mısın ?



    Alıntıları Göster
    Sonunda aradığım tipte bir insan, okuduğunuzu anladığınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazılım alanında çalışan kimselerin burada durması hata eğer gidebiliyorlarsa. Parayı boş verin bu bunaltıcı havadan uzaklaşmak bile iyi gelir. Zengin olsanız dahi buraların kasveti insanı depresyona sokmaya yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan

    Hayat gerçekten pahalı. Ciddi derece de pahalı. Ama eskiden de bu böyle idi. Siz sanıyor musunuz ki sizin firmanız hersey günlük gülistanlık iken arkadaş için söylüyorum, sıfır araba 50 bin TL, sıfır ev 100 Tl iken size 9 k maaş verecek. Alım gücü düşüyor ise kazanç da ona paralel yükseliyor. Bundan 60 sene önce de hayat bu şekilde idi. Ufaktan başlarsın biriktirmeye zamanla yükselir sin. İşçi birisi gidip de 1 sene kazanç ile 1 ev alamaz hiç bir zaman alamadı şimdi de alamaz. Sabredecek. Hayatın pahalı ve herseyin kazık gibi olduğu konusunda kesinlikle sizinle hem fikirim. Ama eskiyi düşünür iken kazancı da düşünmek gerekiyor. 2005 yılında benim evim de 4 kişi çalışıyor idi eve giren maaş 2500 TL idi.



    Alıntıları Göster

    Hocam hemşireyim ben, 4 yıl önceki gelirim ile şimdiki gelirim arasında 1500 tl fiyat farkı var. Öyle ahım şahım bir fark yok işin gelir kısmında. Alım gücü ile kazanç paralel yükselse benim şu an sanırım 10 haneli rakamlarda maaş almam gerekiyor olurdu.


    Şimdi her yıl maaşınıza belli bir oranda zam geliyor. Bu özel sektör için farklı devlet memurları için farklı. 3 kuruş zam alıyorsun, Sonra doğal gaza elektriğe ıvıra zıvıra zam geliyor. Sizin cebinize kalan Geçen yılki kazançla aynı belki de daha azı.


    Zihinleri değiştirmeli ve üreten bir millet olmalıyız. Olmak zorundayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuzyuzeykenKonusanlar -- 17 Ocak 2021; 13:36:1 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.