Şimdi Ara

yaz geldi klima çarpması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gündür boğazlarım şişti ateşim çıktı baş dönmesi vardı uyudum ilaç aldım geçti gibi
    her sene başıma geliyor yaz geldiği zaman klima açınca böyle oluyorum sanırım ilk başta bünyem alışmadığı için böyle oluyor

araba güneş altında iç kısmı sıcak buhar oluyor biner binmez sıcaktan terletiyor
    camları açıyorum içerideki sıcak havayı tahliye ediyorum ve sonrasında
    camlar açık gidersem her 2 yan camdan gelen rüzgar zarar verebiliyor,eğer tek cam açarsan bu sefer arabanın içinde hava sirkülasyonu olmuyor

klima açınca eğer direk yüzüme gelirse o zaman serinletiyor ama orta kısmı kapatıp yanlara verirsem o zaman klimayı sonuna kadar açmam lazımki içerideki zamanla oluşan sıcak havayla çakışıp sıcaklığı bastırsın

eğer 1 veya 2 .ci kademede olursa o zaman iç kısımda zamanla biriken sıcak havayı bazen zor bastırıp dengeliyor

orta konsolu yüzüme ayarlarsam güzel oluyor ama klima çarpıyor,yanlara verince eh idare eder oluyor ne yapmak lazım

• ayaklar ve ön cama 3. kademede yönlendirin havayı o zaman etkin oluyor soğutma.
  • Klimayı tamamen camlara yönlendirin. Asla direkt klima etkisine maruz kalmayın.
    Güçlü bir klima sistemine sahip aracınız var ise, camlara yönlendirdiğiniz hava gayet yeterli bir şekilde ortamı soğutacaktır.
  • cama klimayı verince o zaman camı çatlatmaz değilmi çünkü cam sıcak olur güneş geliyor
  • Aynı sorun bendede var.Çift cam açık gezemiyorum hele 4 cam açık gezenlerede hayret ediyorum.

o gün akşamı tansiyon yerlerde baş ağrısıyla yatıyorum.2 gün kendime gelemiyorum.Klimayı acıp yüzüme üfletmesem ferahlayamıyorum o zamanda dediğiniz gibi boğaz falan şişiyor yüz felci olma riskide var.Birde yüzüme gelmeyince hamama girmiş gibi terliyorum arabada..Kapının önüde güneş sağolsunlar tüm ağaçları kestiler araba cehennem gibi..

Valla bende mecbur klimayı sona alıp camlara veya cam ayak pozisyonuna getiriyor birde hava devir daim düğmesini açıyorum oda eh işte idare edyor
  • Bu kilima olayından çok muzdaribim kilima açık 2 saat yolcuk ediyim hemen kollarda omuzda ağrı yapıyor. Birkeresinde arkadaşın dediği gibi ayaklara çevireyim dedim bu seferde bacak kasım da çok fena ağrı yaptı. En temizi ver ön cama kurtul, yada aç camları kurtul.
  • hani ilde yaşıyorunuzda klima açıyorunuz daha adanada bile klimaya gerek yokken 22-23 derecede zaten klima açılmaz 30 derecenin üzerine çıkacakki o zaman açılır tabi bu havada açarsan çarpar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaz geldi koltuk altı kokusu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  yaz geldi klima çarpması

bu resimde 1 numaralı düğmeyi cama ayarlıcaz sadece cama verecek

2 numara ise iç hava dolaşımı,dışardan hava alımı,o halde dışardan hava alırsa daha iyi olur temiz hava alır,ama dışarsı sıcak olursa o zaman iyi soğutmaz,sıcak havayı içeriye almaya çalışır
    ama içteki havayı alır ve verirse o zaman soğuk havayı alır ve verir daha iyi soğutur ama bakterileride toplar temiz havayı dışardan almaz,o halde bu düğme dışarıdan hava almaya ayarlı olması lazım

3 numara ise orta konsolu tamamen kapak lazım,yoksa camlara çok hava vermez

4 numara olan yeride tamamen kapamak lazım

sanırım bu şekilde,aslında 4 numara olan yerlerdende yan camlara hava verilebilirdi ama o zaman ön cama giden hava azalır

•  yaz geldi klima çarpması

sorun burda,güneşten gelen ışın araba tavanının altındaki havayı aşırı ısıtıyor,zaten araba içi yalıtımlı,arabanın camları açık olduğu sürece sıcak hava dışarı akar ama klima açarken camları kapatınca
    bu ışınlar tekrar içteki havayı ısıtıyor,klimadan gelen mavi renk soğuk hava ile sarı renk sıcak hava çarpışır vede klima bastırdığı sürece soğutur
    bu yüzden arka koltukta oturanlar klima soğuğunu hissetmez bazen klima açık olsada sıcak oldu klima yetersiz diyebilir
    bizde bu yüzden direk yüzümüze klima verip serinleme gereği duruyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

cama klimayı verince o zaman camı çatlatmaz değilmi çünkü cam sıcak olur güneş geliyor

sürekli bu şekilde kullanıyorum,herhangi bir sorun yaşamadım.
  • Bende klimayı yuzume vermezsem rahat edemiyorum. Araba sıcaksa arabaya binince ilk isim surata vermek. Yoksa icerisi soguk olsa bile terliyorum. Psikolojik heralde.
  • O şekilde asla kullanma. Başta sinüzit olmak üzere birçok müzmin hastalığa yakalanabilirsin. Cam güneş ışınlarını tutmadığı için ısınmaz, çatlama söz konusu bile olamaz. Soğuk havayı alttan ver, en başta bacakların serinlesin. Belki gövdene de hava akımı verdirebilirsin ama sakın yüzüne ayarlama. Sağ ön, sol arka camı açarsan rüzgâr çarpmadan içeriyi serinletebilirsin. 50 km/sa hızın altında cam açmak daha ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 8 Mayıs 2012; 19:45:05 >
  • Ben de klima çarpmasından dolayı 1 hafta hasta oldum. Burun akıntısı, ateş, baş ağrısı, öksürük, terleme, titreme. Dolayısıyla kendimce çözümler üretmeye başladım. Cama yönlendirme, yere ve cama yönlendirme. Orta hava kanalının 5 cm önüne cd koymak.(Vücudumuza soğuk hava gelmesini önlemek için). Corsam 1. kademede 3,8 derece soğuk hava üflüyor, soğutmasından memnunum da çarpmayı da engellesem süper olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.