Şimdi Ara

Yayaların geçiş üstünlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yayaların geçiş üstünlüğü her yerde geçerli midir? Yayalar kendilerine ayrılan kaldırımlardan yürümek zorundadır diye biliyorum. Karşıya geçmek için yaya geçidi üst geçit gibi yerleri kullanmak zorunda değil midir? Mesela açık avm otoparklarında kafalarına göre araçların yolundan yürüdüklerinde geçiş hakkı kimde oluyor? Bugün avm'de tatsız bir olay yaşadım canımı sıktı bu durum üzüldüm sonradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 21 Haziran 2021; 22:1:12 >

• Yayanın geçiş üstünlüğü yaya yolu-yaya geçidi varsa vardır.Ben yayayım benim geçiş üstünlüğüm var deyip öyle kafasına göre yola atamaz kendisini.

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Yayanın geçiş üstünlüğü yaya yolu-yaya geçidi varsa vardır.Ben yayayım benim geçiş üstünlüğüm var deyip öyle kafasına göre yola atamaz kendisini.

Teşekkür ederim bende böyle biliyorum.

Yayaların geçiş üstünlüğü kuralı bizim ülkemizde yanlış anlaşıldı sanırım

• kadın veya yaşlı ise onların ultra-hiper bir üstünlüğü oluyor genelde vede kendilerini bir gram bile haksız görmüyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikde yaya geciş üstünlüğü= şehir içi yolda direk atlama ile oluyor. (Welcome to turkey)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten bu konuyla ilgili ben bir konu açacaktım. Okuduğunu anlamayan, duyduğunu anlamayan insanımız bunu da yanlış anladı tabi ki. Zannediyorlar ki taşıtlar her koşulda yayaları beklemek zorunda, yayaların ne olursa olsun yola istediği yerden atlama ve caprazlamasina sallana sallana yürüme hakkı var. Özellikle kadınlarda ve amcalarda bu durum o kadar fazla ki, adamı kanser ediyorlar. Yaya geçidinde olduğun sürece ve araçların geçiş üstünlüğü olmadığı sürece yayalar önceliklidir. Mesela trafik lambalarının olduğu bir yerde araca yeşil, yayaya kırmızı yanıyorsa yaya beklemek zorundadır. Kendine yeşil yandığında da yaya yolundan karşıya geçmelidir.

Yoğun bir kavşaktayim, arkamda trafik, bana yeşil yanmış, tam gidecem bir bakıyorum sallana sallana ve caprazlamasina karşıya geçen amcalar ve kadınlar. Kornaya basıyorum, hiç umurlarinda bile değil. Aksine daha da yavasliyorlar catlatircasina. Ben beklemesine beklerim ama bunun gibi aklı yetmezler yüzünden tikanmamasi gereken kavşaklar tıkanıp kaliyor. Çünkü senin oradaki gecikmen diğer yoldaki araçlara yeşil yanması demek. Arkandaki araçların da mal gibi kavşağın ortasında kalması demek. Hele bir de diğer yeşil yanan araçlar sabırsız ise, burnunu sokuyorlar araya, kornalar vs. derken veleddalin amin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Valla bana yeşil yandığında ben direkmen gaza basıyorum.He doğru ya da yanlış tartışılır birşey diyemem.Lakin bu hareketten sonra hemen hızlanıyor umursamaz yayalar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kontrolsüz T tipi kavşak kaza
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AVM dediğiniz herhalde AVM otoparkında oldu olay, otoparkta bile olay çıkardıysanız tebrik ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.