Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
0
Favori
11.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu?

(En Son Oy Tarihi: 19.10.2023)
Giriş
  • Timur a moğol diyenlere mi güleyim yoksa ikisini yapılan saygısızlığa mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timur azımsanmayacak kadar iyi bir liderdi fakat aynı zamanda çok kibirli biriydi. Yavuz özel bir liderdi mukayese yapılmayacak kadar farklılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napiyonuz olum siz

• Yavuz o dönem Doğu'ya değil de,Batı'ya yönelse bambaşka bir Osmanlı olabilirdi,batı kanımca asla toparlanamazdı Yavuz sağlam bir giriş yapsa Batı seferi şeklinde.

Kanuni öldükten sonra Batıda asla korkutucu olamadı Osmanlı maalesef,gitgide azaldı etkisi.

Yavuz,Mısır'dan Halifeliği alarak Osmanlı'yı teokratik yani din temelli yönetim özelliği kazandırdı ve artan din istismarı yüzünden bir nevi kötü niyetli Din Adamlarının,Şeyhülislamların şunun bunun oyuncağı yaptı,devlet yönetiminde görece liyakat ve görece bilimsellik bitişinin fitilini ateşledi bu olay.

Timur vs Yavuz denirse de Timur kaybetmez,1-0 çifte şans
  • Yavuz diyenler sabah akşam facebookta Osmanli gruplarında lak-lak yapan Osmanlı devletini muhteşem yüzyıldan öğrenen arkadaşlar.

• Timur samsun kalesini kuşatır. İçeriye haber yollar kimsenin canına malına zarar gelmeyecek kan akmadan şehri teslim edin diye. Kalenin komutanı kendi gücünün zayıf olduğunu görür zaten Timur da türktür ve kimseyi öldürmeyeceğine dair söz de vermiştir. ve mantıklı olanı yapar ve kaleyi savaşmadan teslim eder.

Timur kaledeki bütün askerleri kılıçtan geçirir.

(Not kaynak lisedeki tarih hocamız)

• 210507 2 kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey bende bir yerde duydum galiba veya bir kitapta okudum

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Yavuz arap colunde memluklulerle savasti evet-

hit alan yorumdaki zaati muhterem, yavuz'un vahabi araplardan aldigi destegi yazmamis.

Memlukluleri, yavuz araplar ile birlik olarak yendi. Vahabi araplar. Cunku Mamluk kelimesinin anlami arapca da kole demek. Kole askerlerden olusuyordu Mamluk imparatorlugu. Kafkaslardan getirilen Kipchak kole Turk askerlerinden. Bir gece yaptiklari baskin ile hem ozgurluklerini aldi Kipcak Turkleri hem de bolgenin komutasini aldilar. Liderleri Bars Bey idi (Bey Bars yazar avrupada). Bu yuzden vahabi ( onceki kokenleri salafiler, daha oncesi emeviler) araplar, memlukluleri sevmiyorlardi. Memlukluler ayrica Kudus`u , haclilardan almistir. Yavuz sirf guc icin memluk turklerini, araplarla birlik olup yikmistir. iste ovdugunuz adam yavuz gercegi ... yalan oldugunu idda eden fesli deli dir. acip okuyun. feslinin uyduruk tarihi ile timur, Ataturk, hulaghu gibi bir cvok turk lideri kufur yer! ama isin gercek yuzu baska. icinde Turk dusmanligi var fesli delinin. Devami olarak :

Zaten vahabi (emevi devsirmeleri) muslumanlar, osmanliyi kendilerine hizmetkar olarak gordugu icin hic direnmeden yavuzu tanidi. yavuz"un bir sozu vardir vahabi araplarina "Ben size hukumdar olmaya degil, hizmetkar olmaya geldim" ...

Timur ise, babadan kalma adam olmadan ,tek basina tirnaklari ile o imparatorlugu kurmustur. Amaci Cin"e hukumdar olup Atalarinin intikamini almaktir. Bir suru pers ve arap vahabiyi asip kesmistir. Dedigim dedik dir. Turkten baskasinin onunde egilmemistir. Onune cocuk cikaran osmanlinin muslumanlastirdigi sivas rumlarini gorunce "cocugunun arkasina saklanan bu millet, kendi hukumdarina neler yapmaz" diyip filleri ile sivasi yakip yikmistir.

Dedigim dedik dir. Hak kimden yana ise onu destekler. yeri gelince kendi vezirlerinin kellelerini almistir. Ama cok kati dir. Tam bir deha dir. Tarihin gordugu savas kaybetmemis en buyuk 3. Savas komutani dir...

yani yavuz kim TIMUR kim ?

Ek bilgi:

Timur yasadigi donemde o anki Dunya nufusunun %5inden fazlasini kilictan gecirmis! Bugun Dunya nufusu 7 000 000 000 (milyar) kisi. Bugun yasamis ve ayni seyleri yapmis olsaydi Timur toplamda 350.000.000 (milyon) dan fazla insani kilicdan gecirmis olacakti.
    Balkanlarin nufusu 40 milyon, Turkiye nufusu 80 milyon, Iran nufusu 60 milyon, Ortadogu nufusu 100 milyon. Tum Balkanlar, Ortadogu, Anadolu ve Persia kralligini kesseler (240 milyon) bugun, Timur`un yari sayisini ancak gecebiliyorlar.
    Timur Cin`i kusatmaya basladigi donemde rahmete kavustu. Yoksa Cin`i de katsa en az 450.000.000 milyon insani bulacakti kilictan gecirdikleri. Yarim milyar nufus ... Turkler harbi barbariz. Kesiyoruz, biciyoruz, sekil veriyoruz. Bu yonden barbariz. Lakin coluk cocuk bunlarin irzinda hic bir zaman gozumuz olmamis. Es cinsellik hic olmamis kulturumuzde (anlayana).

Tarih size fesli bir delinin anlattigindan cok farkli. Ogrenin ... Gelistirin kendinizi.

Bir ek daha :

Cengiz Han in vefatindan sonra, papa, cengizin soyundan ogullarina birer elci gonderir onlari hristiyan olmaya davet eder. Fakat alinan cevaplardan biri :

You should say with a sincere heart: "I will submit and serve you." Thou thyself, at the head of all the Princes, come at once to serve and wait upon us! At that time I shall recognize your submission. If you do not observe God's command, and if you ignore my command, I shall know you as my enemy.

— Güyük Khan's letter to Pope Innocent IV, 1246

Tercumesi :
    Tiri viriyi kes. Bana tum krallarinla gel itaat et. Eger GOK TANRININ kurallarina karsi gelirsen, ve benim emirlerime de karsi gelirsen... Severim tahtani papaz efendi..
    Guyuk han.

Timurun avrupaya bohazdan gecmemesi icin gunlerce vatikanda dua eden papazlar da vardi.

Bu kadar buyuk adami kiyasladiginiz adam yavuz mu yani?
    ya sen arapperestlere ne anlatıyorsun. bu adamlar arapların herşeyine aşık

• Timur Han ı arap hayranı balon padişahlarla kıyaslamak geçmişimize saygısızlıktır.

• Yavuz Sultan selim çölden geçerken yorulan atını sırtlayıp çölün dışına taşımıştır. Timur ise attan düşüp topal kalmıştır bu bile savaşın sonucunu gösteriyor

• SORU ;

Eğer ben onun zamanında yasasaydim onun kadar başarılı olmazdim ama o benim zamanında yaşasaydı benden çok daha başarılı olurdu Sözünü kim kimin için söylemiştir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkan23

Yavuz hanı oku derim kardeşim, okudukça yanıldığını anlayacaksın
    Okumadığımı nereden ön gördün :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

Yavuz Sultan selim çölden geçerken yorulan atını sırtlayıp çölün dışına taşımıştır. Timur ise attan düşüp topal kalmıştır bu bile savaşın sonucunu gösteriyor
    Vay be koca atı sırtında herkül taşıyamıyor bizim yavuz da iman power olduğu için sırtlanıp götürmüş.Şimşek atan yada gökten ak sakallı dede yağdıran versiyonları da var mı bu hikayenin?🧐

• Emir Timur hakkında hiçbir şey bilmeyenler boş yapmış. :)
  • Timur rahat kazanır tarih bilmeyen osmanlicilar toplanmış yine

• Kangal alır.

• Timur çok zeki ve acımasız savaş adamıdır. Tarihin en iyilerinden birisidir.

İbniarabşah Timur için şöyle diyor:

"Timur´unordusu sefere çıktığında, sanki vahşi hayvanlar yeryüzüne salınmış, gökteki yıldızlar yere yağmış, dağlar ayaklanmış,kubbeler devrilmiş ve saldırıya geçtiğinde, yer yerinden oynamış gibi olurdu."
  • Yener Timur kim?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.