Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
241
Cevap
0
Favori
11.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu?


(En Son Oy Tarihi: 19.10.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    hımm tamam ben seni anladım, omo yovoz 40 bün alavıyı katlettiiiiiii ........diyen sol liboş tarihçilerden dinlemişsin, ama tarih başkadır dostum, gerçekleri saklayamazsın
    bos bos konusma ...

    benim solcular icin yazdigim yorumalar belli dir. sol libos tarihci dediklerin 13 14 15 yuzyilin tarihcileri! Bugunku dunya nufusuna kiyasla 120.000 milyon insani kilictan gecirmisti Timur! Bir nevi kuresel iklim krizine gecici cozum sunmus :D

    Timur bogazi gececek korkusu ile vatikan onunde binlerce italyan dua etmis ki gecemesin , Timur dan korunmak icin ...

    bu etkiyi kimse yapamadi bati da (Atilla haricinde) ... O yuzden Timur ve Cengiz ilk 3te dir. Cengiz Han olumun kendisi dir. Timur ise yarginin ... agla sizla... gercek bu ...


    Timur diyince farsilerin ve bizim feslilerin kudurmasi :))))))))))))))))) Timur da alevi oldurmustur bu arada, farsi alevileri kendilerini peygamber ilan eden alevileri. cahil cahil yaziliyor surekli ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 3 Mayıs 2019; 1:6:44 >




  • Ben şimdi yatıyorum sabah yorumlara bakarım konuyu kapattırmayın ha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    120.000 milyon derken

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten Çaldıran Savaşı'na savaş tekniği olarak bakıldığında:
    Şahın ordusu: Türk ordusu
    Sultanın ordusu: Roma ordusu
    özelliklerini gösterir. Tarafsız kaynaklara bakıldığında Osmanlı ordusu hem sayıca hem de imkan olarak çok üstün olmasına rağmen, Şah İsmail'in ordusu üstün manevra kabiliyeti sayesinde elindeki imkanları optimum seviyede kullanmış. Savaşı kazanabileceği en uygun stratejiyi kusursuzca uygulamış. Ancak ortada o kadar büyük bir imkan ve sayı dengesizliği olunca bunlar da yeterli olmamış tabii. Devreye bir de bahsettiğiniz toplar girince sonuç Osmanlı lehine olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    120.000 milyon derken
    quote:

    Bugunku dunya nufusuna kiyasla 120.000 milyon insani kilictan gecirmisti Timur!


    bu kafayla, oran ve istatistiksel yeteneginin olmadigini coktan anlamaliydim.

    Bu adam Dunya nufusunun ozamanki 17 milyon insanini kesmis. Yani %5 ine tekabul ediyor(mus simdi baktim).

    Dunya nufusu bugun 7 milyar desek ...

    %5 i bugun 350.000.000 (milyon) yapiyor.

    Anadolu nufusu 80 milyon.

    Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu?


    sana bundan hediye etmek lazimdi ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 3 Mayıs 2019; 1:19:38 >




  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    onyüzbinmilyon baloncuk diyen kız geldi aklıma, otur...sıfır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    onyüzbinmilyon baloncuk diyen kız geldi aklıma, otur...sıfır
    kapasiteni zorlama genc kucuk arkadas.
  • Anan yazan yok galiba. Forumda gelişme var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timur, Cengiz Han Iskender ile kiyaslanir yabanci kaynaklara gore en buyuk savas stratejistlerinden biri olarak kabul edilir.Bu versusun galibi Timur’dur.Yavuz Sultan Selim’in hukumdarligi cok kisa surmeseydi ne olurdu bilemezdik ama. O da cok buyuk bir askeri dehaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Büyük iskender 2v1 atar
    Cengiz Han da üçünü birden dizinin dibine oturtturup ders verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    tarihini bilmiyorsun kardeşim maalesef bu saydıklarin ilk 10 a bile giremez, Osmanlıyı anlatmadan dünya tarihi anlatılamaz, Osmanlıdan bahsetmeden şu anki devletlerin yarısı kendi tarihini anlatamaz, az da olsa düşünmene vesile olabilmişimdir inşAllah
    Cengiz Han ve Buyuk Iskender ilk 10 a giremez mi Sen kimi koyuyorsun ilk 10 icine merak ettim. Abdülhamit falan mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru tam bir komedi... Cevabı belli tabi ki Timur. Fatih mi Timur mu deseydin o zaman kıran kıranaydı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları tamamen okumadım ama eminim çoğu başlığı gördükten sonra vikipedide okuduklarını gelip buraya fikir sahibiymiş gibi yazmıştır.
    Kimisi selim için arap diyecek kimisi de timur için moğol. Ama ikisi de en nihayetinde Türk ve müslümandı.
    İkinci bayezidi yendikten sonra Anadolu'da kalmaya devam etseydi belki şu an Timur'u atamız olarak kabul edecektik.
    Karşılaştırmaya gelirsek de Timur'un fillerini ve Selim'in ateşli tüfeklerini saymazsak içimden Selim demek geliyor. Timur başarılı bir hükümdardı ama Selim'in de sadece 8 yıl hüküm sürüp başarılı olması daha cazip geliyor. Selim alırdı demek istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Yıldırım bayezid en favori tarihsel kisilerimden biridir bence o gun ihanete ugramasa o da kazanabilirdi yavuz kesin alır bir defa yavuzda inanilmaz top teknolojisi tufek teknolojisi var timurun filleri duman eder toplar

    Misir seferini iyi inceleyin ozellikle
    +1 ordu sayıları filan eşit olsa savaş sırasında yıldırımı bırakıp timur saflarına geçen sırplar filan olmasa yıldırım bile timuru Ankara savaşında alabilirdi.Bazıları fil var filan demiş Yavuz da top tüfek varla ne filinden bahsediyon. Timurda büyük hükümdardır bu arada ama fikrimce Yavuz Sultan Selim alır.
  • Ahh benim güzel kardeşlerim ah. Elbetteki atalarımız diye seviyorsunuz duygusal yaklaşıyorsunuz ancak askeri yetenek ve zeka olarak Emir Timur' a yaklaşabilecek bir Osmanlı padişahı yoktur. Dünya da gelmiş geçmiş en büyük komutanlar sıralamasında ilk 5 e girer Timur.
    Atatürk'ün kendine örnek aldığı komutandır ve ona hep Demir der. Ben Demir zamanında gelseydim onun yaptığı işleri başaramazdım. O benim zamanımda gelseydi, yaptıklarımdan daha çok büyüklerini yapardı demiştir. Atatürk’ün Yıldırım’la Timur’u kıyaslamasın da Yıldırım da bir kahraman, bir cihan kahramanıdır büyük manevracıdır, fakat Demir’in yanında çocuktur, korkusuz bir deli oğlandır Timur kimseden miras kalmadan, gerçek bir destek almadan, bir ordu ve devlet oluşturmuştur, herkesin hayalinde olan, birini bile gerçekleştirirse cihan hükümdarı, fatih ünvanı alacağını düşündüğü yerlerin tamamını (Çin hariç) fethetmeyi başarmış biridir demiştir Atatürk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her ne kadar yükselme dönemi padişahlarından olsa da Sultan Selim'i alevileri katlettiği için sevmiyorum.
  • Timur’u yenebilecek şahıs sayısı tarihte pek yoktur ancak Cengiz Han ve Attila, Timur’a denk düşer. Ayrıca burada Bayezid’i aşağılar gibi yok Bayezid zorladı Yavuz rahat yener demek nasıl bir yorumdur ? Yavuz Sultan Selim Han Doğu’da bitmek üzere olan devletlere çöktü. Yıldırım Bayezid’in Niğbolu’da Haçlı İttifakına ne yaptığını herkes bilir. Yıldırım’ın yenemediğini hiçbir Osmanlı Padişahı yenemez. Yavuz ve Kanuni’yi çok severim ancak hiçbiri ne Yıldırım’ın ne Fatih’in misyonuna sahip olamadılar. Yıldırım’ın gösterdiği hedefleri Fatih gerçekleştirdi ancak Fatih’in hedeflerini hiçbir torunu maalesef gerçekleştiremedi. Yavuz hazineyi fulledi ancak arabın kültürünü Devlet-i Aliyye’ye virüs gibi yaydı. Türk geleneğine dinamit koydu. Kanuni ise saray kadınlarının ve devşirmelerin önünü açtı. Devşirme hainler ise Hanedan soyuna saldıracak kadar ileri gidip 2. Osman’ı katlettiler. 2. Süleyman tahta çıktığından bir sürü isyan ile uğraştı. Bunların hepsi zincirleme hatalardır ve maalesef büyük devletimizin sonunu getirmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ya şu herifi bide her tarih konusunda koyuyorsunuz ya bişey biliyormuş gibi sanki ayar oluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Timur, zamanın sahibinin duasına Mazhar olmuş bir şahsiyet. O dua onda kaldığı sürece Timur' u kimse yenemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanameSama

    Her ne kadar yükselme dönemi padişahlarından olsa da Sultan Selim'i alevileri katlettiği için sevmiyorum.
    Bu konuyu derinlemesine incelemeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.