Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
0
Favori
11.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu?

(En Son Oy Tarihi: 19.10.2023)
Giriş
    yanlış düşünüyorsun maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan23

yanlış düşünüyorsun maalesef
    Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Marvel, DC evrenindeki karakter savaşları ve forum üyelerinin kavgaları bitti şimdi de bu mu başladı
    Hem böyle tarihi konular hemde marvel-dc karakterlerinin savaşları, saçma ve sıkıcı futbol muhabbetlerinden çok daha güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timuru severim ama yavuz sultan selim bence bir adım önde memlükleri yenmek okadar kolay bir iş değil. Adamlar son bölgeye kadar ölümüne savundular. Dönemin en güçlü devleti. Timur da hayalini gerçekleştirmek istedi çin almak istedi ama maalesef başaramadı. Keşke başarsaydı o da büyük bir komutandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozkan23 kullanıcısına yanıt
    Hayir arkadasim bu konuda bircok tarihcinin yazilari ve anlatilari mevcut. Hickimse mukemmel degildir insanlari gozunde mukemmellestirme, erdogan aydin in konuyla ilgili yazisini okursan cok guzel anlarsin durumun vehamiyetini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    tarihini bilmiyorsun kardeşim maalesef bu saydıklarin ilk 10 a bile giremez, Osmanlıyı anlatmadan dünya tarihi anlatılamaz, Osmanlıdan bahsetmeden şu anki devletlerin yarısı kendi tarihini anlatamaz, az da olsa düşünmene vesile olabilmişimdir inşAllah

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    yazık

• quote:

yazık
    aynen yazik oldu sultan beyazit'a ... kibrinin kurbani oldu. Dunyanin en buyuk 3. komutanina ne kafa tutarsin ?
    Tarihi leman dergisinden öğrenmişsiniz, acı ama gerçek, ve yazık...

• quote:

Tarihi leman dergisinden öğrenmişsiniz, acı ama gerçek, ve yazık...
    fesli dondurmacidan ki o da deli riza dan ogrenmis ... onun palavralari ile iq mu dusurmem.

acarsin avrupa tarih literaturunu ve okursun savas kaybetmeyip imparatorluk kurmus 3 lider var!

3- sirada Avrupalilar asaglamak icin Lame deseler de Timur

2. sirada Iskender Makedonsky

1. Sirada ise Cengiz Han gelir ..

1 ve 2 siradakiler sana titreme getiriyordur :)))))

ulan Timur camiye atla girmis. Allahin dondurmaci delisi! Timur un mezari neredeymis bir baksin dondurmaci deli ...

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 3 Mayıs 2019; 0:54:14 >

• GreenArcher G kullanıcısına yanıt
    O zaman Çaldıran savaşını okuyun derim, şah ismailin ordusu komple atlı süvari birliklerden oluşuyordu, sonuç ismail karısı taçlu hatun ve altın tahtını bırakarak savaş meydanından yaralı olarak kaçtı, taht ve karısı Yavuzun eline geçti, taht şu an topkapı sarayındadır, ismailin karısınıda veziriyle evlendirdi Yavuzhan

• quote:

O zaman Çaldıran savaşını okuyun derim, şah ismailin ordusu komple atlı süvari birliklerden oluşuyordu, sonuç ismail karısı taçlu hatun ve altın tahtını bırakarak savaş meydanından yaralı olarak kaçtı, taht ve karısı Yavuzun eline geçti, taht şu an topkapı sarayındadır, ismailin karısınıda veziriyle evlendirdi Yavuzhan
    TArihi sana kim ogretiyor ? fesli deli mi?

Caldiran savasi, Otlukbeli savasi... Bunlar osmanlinin , yahudilerin toplari ile aldigi savaslar dir!

Otlukbelinde suvarileri dagitti oguz birlikleri, osmanlinin. Lakin toplar savasin seyrini degistirdi.

Calidran savasinda osmanlinin yahudi 150 topu, safavi atlilari dagitti. cunku topun sesi bile ati urkutur. bosuna demediler silah cikti mertlik bozuldu. 150.000 kisilik sirp ve lejyon ordusu + 150 agir top ile, 120.000 kisilik safavi kizilbas oguzlarini yendi ooohuuuuu cok boyuk hokomdar

saka misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 3 Mayıs 2019; 0:59:3 >

• Siyasetinizi başka yerde yapın lütfen bu konuda siyaset yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan -- 3 Mayıs 2019; 1:0:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korsan

Siyasetinizi başka yerde yapın lütfen bu konuda siyaset yapmayın.
    ne siyaseti ... fesli delinin paravlarini okuyorum.
  • Timur, tartışmam bile
    Sadece sana demiyorum kim yapıyorsa artık.

hımm tamam ben seni anladım, omo yovoz 40 bün alavıyı katlettiiiiiii ........diyen sol liboş tarihçilerden dinlemişsin, ama tarih başkadır dostum, gerçekleri saklayamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Timur, tartışmam bile
    Adami Duyna literaturu kabul etmis ...

burada fesli delinin palavralarini yazanlarla ugrasiyoruz. Timur u dinsiz idda edecekler nerdeyse ...
  • bozkan23 kullanıcısına yanıt
    bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşta bu işte

• Korsan kullanıcısına yanıt
    tarih konuşamıyolar bunlar, böyle yalan yanlış çamura yatıyolar, boşver kardeşim, ha ben siyaset yapmadım tarih konuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkan23 -- 3 Mayıs 2019; 1:5:33 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.