Şimdi Ara

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
0
Favori
11.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yavuz Sultan Selim mi Yener Timur mu?

(En Son Oy Tarihi: 19.10.2023)
Giriş
  • Keşke Timur cihangirlik sevdasına düşüp de Osmanlı'nın omurgasını kıracağına, Altın Orda Devleti'ni yıkacağına gidip Çin'i yıksaydı. Şimdi başka bir dünya konuşuyor olabilirdik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tarihçi olarak özetle söylemek gerekirse Timur gerçekten büyük bir kişilik.
    Fakat Sultan I.Selim birkaç milenyumda 1 adet falan görebileceğiniz bir şahsiyet.
  • Arada teknoloji farkı var, fil falan demişler, yavuzun elinde top tüfek vardı, mercidabıkı, Çaldıran'ı falan hep onun avantajını kullanarak aldı, Azeriler sevmez hatta yavuzu, tüfek icat oldu mertlik bozuldu, kılıç kullanmaya yemedi derler osmanlı için 😄

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    16. yüzyılda ne vahhabiliği, kardeş ne anlatıyorsun sen??
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Herkes gücü yetene 😉😉

• Timur gücünün yettiğini düşünüyor ki son Çin'i fethetmeye giderken yolda hastalanıp öldü. Keşke bu işi Türk devletlerine saldırmadan, odağına ilk olarak Çin'i alarak daha önce yapsaydı.

• timur.

Dönemin en iyi komutanı uyguladığı strateji ve taktiklerle sfırdan orta asyayı birleştirmiş iranı ortadoğuyu fet etmiş batıdaki osmanlılarıda kendine boyun eğdirmiştir

adamın kale kuşatmaları efsanedir öyleki izmir kalesini nasıl kuşattığına bakın
    https://www.youtube.com/watch?v=Nc4MCFrPiUg&t=600s

selim ise biraz osmanlıdaki hali hazırda bulunan ateşli silah ve uzun menzilli topların +hayvani derecede sayı üstünlüğünün bitmek bilmeyen insan kaynağının ekmeğini yemiştir

buradan selimin stratejilerine bakabilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=2On5JAMuu4A&t=352s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 3 Mayıs 2019; 11:47:27 >

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Gücü yetse başta giderdi

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf.810

Ya şu herifi bide her tarih konusunda koyuyorsunuz ya bişey biliyormuş gibi sanki ayar oluyorum.
    Tarih ödülü var adamın, ayrıca İlber Ortaylı geniş bir tarih bilgisinin olduğunu söylemişti.

"Piri Reis konuşulan bir ortamda paylaştığı bir fikir sonrası "sen jeologsun, sus!" diyen de çok olmuştu malum...

Acaba onlardan kaçı Piri Reis ile ilgili bir sempozyum için bildiri hazırlamış ve sunmuş, üstüne bir de oturum yönetmiştir!?!?!?!?

Piri Reis meraklılarının, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından Eylül 2004'te düzenlenen bu sempozyuma ait bildirileri ve oturum metinlerini içeren kitapçığını edinmesini öneririm"
  • Yavuz sultan selim icinden gecerdi timurun

• quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

16. yüzyılda ne vahhabiliği, kardeş ne anlatıyorsun sen??
    oncesinde salafim oncesinde tekfiri vs vs emevilere kadar gidiyor. zaten ayrica belirttim. onlara vahabi adini takan ilk osmanli dir.
  • Burdaki asiri türkçü arkadaslar direk timur diye yapistirmis cevabi xd yavuz icinden gecerdi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Osmanli konusunda benim gibi dusunen biri daha mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GreenArcher

Osmanli konusunda benim gibi dusunen biri daha mi ?
    Bu bir dusumce defil. Var olan gercekler. Osmanli da guclu bir imparatorluk idi. Bunu kimse inkar edemez. Lakin Turk olarak kuruldu, arap sempatizani olarak yikildi.

• Tarih, Emir Timur'un yenildiğini yazmaz!
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Tarih bilgisi olsa bile işi gücü osmanlıyı yerip durmak bence. Fatihtede surların 1 topla yıkıldığını falan söylüyordu bu adam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yahu birader şöyle uzun boşluklar bırakarak yazmayın, tek bir yorum 5-6 kat yer kaplıyor.

Yavuz harbiden o lafı etmiş mi ve Araplar'dan yardım almış mı bilmiyorum? Kaynak atmanı bekliyorum.
    Savaş stratejisinde kim kimden yardım almış vs. laflarla bir adam küçültülmez, asıl elindeki imkanı kullanmıyorsan veya vaziyeti görmüyorsan ahmaksındır. Timur rahat etmek için, memlüklerle osmanlı'yı birbirine düşürmüştür. Sonradan kuşatacağı yerler teslim olsun diye teslim olmayan yerlerde çok fena katliamlar yaptırmıştır, Ankara muharebesinde düşman tarafından kendi safına asker çekmiştir. Bunlar hep stratejidir, karşıdaki adam durumu göremeyecek kadar ahmaksa durumu kendi lehine çekersin yoksa tarihten silinirsin. Ayrıca Timur sünnidir, bilmiyorum biliyor musun. Timur deli gibi Türk de kesmiştir, tüm o bölgelere Türk kesmeden sahip olmak mümkün mü? Altın Orda devletiyle savaşmış adam, sen neyden bahsediyorsun yahu?

Bak tarih okunup öğrenilir, sizin gibilerinin yaptığı şey tarihe duygusal ve tek taraflı bakmak. Bunun Abdulhamitçilik'den farkı yok.

O iddiaların belgesini atmanı bekliyorum, merak ettim ben de. Sidik yarışı için demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5768557DE -- 3 Mayıs 2019; 14:34:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf.810

Tarih bilgisi olsa bile işi gücü osmanlıyı yerip durmak bence. Fatihtede surların 1 topla yıkıldığını falan söylüyordu bu adam.
    Adam neyse onu söylüyor, tam bir bilim adamı.
    "Fatihtede" yazan birinin Celal'i eleştirmesi kadar saçma bir şey yoktur.
    Sen yıkılmadığını ispatlayabiliyorsan ispatla, ya da boş konuşmayı bırak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5768557DE

Yahu birader şöyle uzun boşluklar bırakarak yazmayın, tek bir yorum 5-6 kat yer kaplıyor.

Yavuz harbiden o lafı etmiş mi ve Araplar'dan yardım almış mı bilmiyorum? Kaynak atmanı bekliyorum.
    Savaş stratejisinde kim kimden yardım almış vs. laflarla bir adam küçültülmez, asıl elindeki imkanı kullanmıyorsan veya vaziyeti görmüyorsan ahmaksındır. Timur rahat etmek için, memlüklerle osmanlı'yı birbirine düşürmüştür. Sonradan kuşatacağı yerler teslim olsun diye teslim olmayan yerlerde çok fena katliamlar yaptırmıştır, Ankara muharebesinde düşman tarafından kendi safına asker çekmiştir. Bunlar hep stratejidir, karşıdaki adam durumu göremeyecek kadar ahmaksa durumu kendi lehine çekersin yoksa tarihten silinirsin. Ayrıca Timur sünnidir, bilmiyorum biliyor musun. Timur deli gibi Türk de kesmiştir, tüm o bölgelere Türk kesmeden sahip olmak mümkün mü? Altın Orda devletiyle savaşmış adam, sen neyden bahsediyorsun yahu?

Bak tarih okunup öğrenilir, sizin gibilerinin yaptığı şey tarihe duygusal ve tek taraflı bakmak. Bunun Abdulhamitçilik'den farkı yok.

O iddiaların belgesini atmanı bekliyorum, merak ettim ben de. Sidik yarışı için demiyorum.
    Birbirine dusurdugu yok. Yavuz guclenmek icin halifeligi istiyordu. Bunun onunde en buyuk engel Turk kokenli kolelerin kurdugu Memlukluleri yikmak idi. Ek olarak Timur ile yavuz ne alak o donemde. Yavuz , Timurun rahmete kavusmasindan 80 sene dogmus. Harbi fesli deli nasil kandiriyor sizi anlamiyorum.

Safina asker cektigi falan yok Timur`un. Anadoluya geldiginde bir cok beylik Timur a katildi. Savas sirasinda saf degistirme yok. Osmanlicilarin uydurdugu palavra. Hatta beyazit`in yaninda kayincosu general Lazar vardi. Sirp general. Olumune bagli idi beyazti`a ... Beyazit diretmese belki onunla birlikte esir dusecekti.

Timur alevi de kesmistir evet. Alevi Turkmen ve Farsileri de kesmistir kendine itaat etmeyen. Bunu birkac sayfa once yazdim. Sunni idi evet. Ahmed Yesevi den cok etkilenmistir islam gorusunde.

Neyse bu kadar bilgi yeter sanirim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.