Şimdi Ara

Yavru kuş buldum nasıl besleyebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Az önce aşağıda hareketsiz yatan bir cisim dikkatimi çekti. İnip baktığımda can çekişen bir kuş yavrusu olduğunu anladım. Cinsini tam bilmiyorum ancak annem Kumru olabileceğini söyledi.Dokunmadıkça hareket etmiyor ve gözlerini nadiren açıyor.Nefes alıp verdiğini görüyorum vücudu hareket ediyor.Ancak ne su içirebildim ne de suya ısladığım ve ufaladığım ekmekleri yedirebildim. Daha önce hiç kuş beslemediğimden ne yapacağımıda bilmiyorum.Ama çok hareketsiz olmasından dolayı korkuyorum.Ölmemesi için ne yapabilirim? Nasıl besleyebilirim. ?
    Buyrun bu da fotoğrafı:
     Yavru kuş buldum nasıl besleyebilirim ?







  • Bi veterinere götür yaralanmış olması muhtemel. İyileşince uçar gider sanırım
  • Bir veterinere göster mutlaka. İlgilenmen ise çok güzel bir davranış. İyileştikten sonra doğasına bırakmalısın. Bu kuşlar evde kafaste yaşayabilecek kuşlar değil malesef.
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Şu an için götürebileceğim bir veteriner yok. Sabahleyin götürebilirim ancak.O zamana kadar yaşatabilirim umarım. Biraz araştırdım sıcak tutulması gerektiği konusunda uyarıyorlar genelde. Sıcak tutup sabaha kadar ufat tefek birşeyler yedirebilirsem inşallah. Sabahleyin bir veterinere götüreceğim.
  • Bir sepet benzeri birşeyin içine battaniye tarzı birşey serip içine koyabilirsin. Şırınga varsa onun yardımıyla su vermeye çalışabilirsin. Konuşmayı da deneyebilirsin. Bazılarına saçma gelebiliyor ama hayvanlarla konuşmak olumlu bir etki yapar.
  • arkadaşım kuş kumruya beziyo
    ama pek şansı yok gibi ölmeye meilli ölürse üzülme
  • Evde yün vardı. Bir miktar yünü ufak bir ayakkabı kutusuna koydum kuşuda üstüne koydum sanki biraz rahat etti gibi geldi bana. Şırıngayıda buldum evde varmış birazdan birşeyler yedirip içirmeyi deneyeceğim. İlginize teşekkür ederim. Başka önerisi,tecrübesi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.
  • Kuşu fazla yorma şu an için, çatıdan düştüyse pk bierşey olmamıştır, başka bir hayvan hırpalaması gibi durum söz konusu olmaz zaten ölürdü o durumda.
    Sağlık konusunda sorunu olduğunu düşünmüyorum, şu an için sıcak tutman yeterli, yemek verirken mümkünse suyun içersine biraz süt koyabilirsin, protein ve kalsiyum açısından besleyici birşeyler olmalı, o suyun içersine ekmekde ıslatıp enjektör ile çekip kuşun ağzına o şekilde enjekte edebilirsin.
    Ölmeyeceğini düşünüyorum başarabilirsin onu büyütmeyi
  • yavru oldugu icin sicakta durmak zorunda. havluyu az isitip kusu arasina koymalisin her 2-3 saatte 1 tekrarla. cok isitma cok sicak olmasin.

    su icmiyosa gagasini tek elinle acip diger elinle siringa ile az miktarda zorla icirmelisin.

    yemek yerse sute ekmek batir ufak ufak ver yerse yer. yemezse gagasini acip cok cok kucuk parcalar ile zorla yedir.

    sabaha cikarsa mutlaka veterinere gotur.
  • Yaptıgın Gerçekten Çok Mükemmel 1Davranış.
    Helal Olsun Sana. İnş Yaşatabilirsin.
  • Şırıngayla yumurta sarısı verebilirsin. Besleyicidir
  • başlık sakat
  • Arkadaşlar hepinize de çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için Daha az evvel biraz ısındı mı naptı hareketlenmişti. Ama şimdi hareket etmiyor öldü :( :S . Belki de almasam annesi geri alacaktı ve yaşayacaktı. off canım çok sıkıldı moralim bozuldu daha minicik yavru ::(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tractor

    Arkadaşlar hepinize de çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için Daha az evvel biraz ısındı mı naptı hareketlenmişti. Ama şimdi hareket etmiyor öldü :( :S . Belki de almasam annesi geri alacaktı ve yaşayacaktı. off canım çok sıkıldı moralim bozuldu daha minicik yavru ::(


    yuvadan düşen kuşu annesi geri alamaz, yapıcak birşey yok öldüyse, açlıktan ölmüş olabilir, kötü bir durum bilirim ama genede üzülme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzak_dogu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tractor

    Arkadaşlar hepinize de çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için Daha az evvel biraz ısındı mı naptı hareketlenmişti. Ama şimdi hareket etmiyor öldü :( :S . Belki de almasam annesi geri alacaktı ve yaşayacaktı. off canım çok sıkıldı moralim bozuldu daha minicik yavru ::(


    yuvadan düşen kuşu annesi geri alamaz, yapıcak birşey yok öldüyse, açlıktan ölmüş olabilir, kötü bir durum bilirim ama genede üzülme



    Desteğin için teşekkürler. İşte dediğin gibi belki ama insan üzülüyor yine de.. Belki şöyle yapsam yaşardı şöyle yapmasam yaşardı diye düşünüyor insan.. Tekrar teşekkür ederim...




  • O resim ney ps mi yaptın kusa
  • Ben de bunun aynısından bulmuştum ben de yaşatmaya çalıştım ama olmuyor...

    Yem kendisi yemez gagasın aralayıp koyacaksın anca öyle yer.2 gün neler çektim geceli gündüzlü ama öldü maalesef...
  • suratını görsek bide. arkadan baykuş gibi görünüyor. kumrunun paçası olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faramir

    Bir sepet benzeri birşeyin içine battaniye tarzı birşey serip içine koyabilirsin. Şırınga varsa onun yardımıyla su vermeye çalışabilirsin. Konuşmayı da deneyebilirsin. Bazılarına saçma gelebiliyor ama hayvanlarla konuşmak olumlu bir etki yapar.


    sadece hayvanlar değil bitkiler de insan konuşmalarından etkileniyorlar.
  • Çomakla dürt ölmüş mü ölmemiş mi diye (Klasik anlama yöntemi) Bi de sen onu ellediysen onu artık ailesi kabul etmez. Çünkü annesi onu kokusundan tanıo, sen ellediğin için artık o kuşun kokusu değişti doğaya salsan kesin bi kedi yer bunu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.