Şimdi Ara

Evde kedi beslemek istiyorum fakat sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
75.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evde kedi beslemeye karar verdim ama aklıma takılan birkaç soru var.

1) Evde sadece benim odada besleyebiliceğim. 16 metrekarelik odada hayvanın canı sıkılır mı? Sıkılırsa huysuzluk falan yapar mı?
    2) Annem, ne kadar temiz bakarsam bakayım kendi kendine pirelendiğini söyledi. Doğru mu?
    3) Ankara kedisi almayı düşünüyorum. Daha önce besleyen arkadaşların durumu nasıl? Tüy dökme gibi problemi var mı?
    4) Kedinin tuvalet ihtiyacını gidermeyi nasıl yapabilirim?

Orijinalden alıntı: RIDANES

Merhaba arkadaşlar.

1) Evde sadece benim odada besleyebiliceğim. 16 metrekarelik odada hayvanın canı sıkılır mı? Sıkılırsa huysuzluk falan yapar mı?
    2) Annem, ne kadar temiz bakarsam bakayım kendi kendine pirelendiğini söyledi. Doğru mu?
    3) Ankara kedisi almayı düşünüyorum. Daha önce besleyen arkadaşların durumu nasıl? Tüy dökme gibi problemi var mı?

1.16 metrekarelik alan yeterli değil.kediler özgür hayvanlardır.evde dolaşmayı evin her köşesini keşfetmeyi severler.16 metrekarelik alan dar hocam.Anneni diğer yazacaklarımla ikna et
    2.Kedi kendi kendine pirelenmez.mutlaka dışardan pire yada pire yumurtası alması gerekir.evin bahçe katsa kesin pirelenir.daha üst katlardaysasen başka kedilere elini değer yıkamazsan bulaştırabilirsin.pirelense bile yok etmek basit.veteriner kliniklerinde pire damlaları satılır.1 1,5 ay koruması vardır.zaten pire kedi köpek dışındaki ortamda yaşamazlar.halı kanepe vs yerlerde yaşamaz yani
    3.Ankara kedileri çok çok güzel canlılardır.Benim kedi ankara kedisi.tüy dökme açısından en fazla tüy problemi olan kedilerden biridir.sürekli tüy problemin olacaktır.ben çok sevdiğim için tüy problemini bilerek aldım ama böyle bir problem var.büyüyünce senede 2 kez traş ettirirsen problem olmaz.ama bence dışardan sevecen bir yavru kedi bul besle
    4.Kedi tuvalet kabı al.önerim kapalı kap al.biraz daha pahalıdır ama daha temiz oluyor.içine kedi kumu koyarsa kedi kendiliğinden oraya tuvaletini yapacaktır.önerim kokusuz ve daha temiz olmasından ötürü kristal kum kullanman

• Hocam, annem zaten tüy dökme yüzünden pek yanaşmıyor kedi almama. Bi de Ankara Kedisi çok tüy döküyor dersem sittin sene almaz.
  • 16 metre kare yetmez bende biaralar van kedisi vardi evi birak camdan balkona ordan garajin ustune kaciyo evden kaciyodu arada bir diger kedilerle kavga edip geliyodu kendine hic dokundurtmazdi ama pislenince yikarken sesini cikartmiyodu

tuvalet olayi arkadasin dedigi gibikumundan baska bir yer yapmiyolar

tuy dokme ye gelince bizim kediyide annem o yuzden istemedi 1 sene dayanabildi annnem gonderdi sonra
  • 1 kedi tüyü dökersen 7 cami yaptırman lazım günahını affettirmen için şehir efsanesi

Orijinalden alıntı: guven.kacar

1 kedi tüyü dökersen 7 cami yaptırman lazım günahını affettirmen için şehir efsanesi

Kendi döker hocam tüylerini.
  • @Clayns_seco

Bilgiler için çok teşekkür ederim.

ama seviyorum keratayı, tek sorun var oda ben uyurken cart cart cart diye kum'u kazma sesi
  • öncelikle ked kendi kendine pirelenmez
    dışarı çıkarsa pirelenebilir.
    bir ekdiyi sürekli evde tutatmazsın ayrıca,özgürlüğüne düşkündür mutlaka dışarı çıkmak isteyecektir.
    kısırlaştırılmadıysa zaten kaçmanın yolunu bulur
    sokakta aç bir sürü hayvan var onalra bakabilirsin.
    yemek verebilirsin.
    hepsi ev kedisi gibiler alışınca sana inan
    ben balkonda bakıyorum mesela.evde de sorun olmuyor,rahatız

*İnanç Danışmanlık*

• sokaktan yavru kedi alıp beslemeye çalışınca sokağa alışkın oluyor bşlarda hep kaçmaya çalışır. bi süre sonra unutup korkuyorlar dışardan.
    kendi kendine pirelenmez de evde bile ayakkabıları ulaşamıcagı yerlere koyun ya da dışarı çıkarsa patilerini fln yıkayın diolar bakteri kapıyolarmış
  • köpek 16 metreye rahat şığar eğer günlük eğzersiz ihtiyacını karşılarsa o yüzden tavsiye ettim tuvalet eğitimi verdinmi etrafa sıçmaz biraz daha eğitim verdinmni etrafı dağıtmaz.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

1) Kediler özgür ruhlu hayvanlardır. Yaşadıkları alanı benimserler. Dolayısıyla evin diğer odalarınıda keşfetmek isteyecektir. 16 metrekare bir kedi için yetersizdir malesef.

2) Evcil hayvanlar kendi kendine pirelenmez. Dışarıdan pire yada pire yumurtası taşırsanız pirelenir. Bunun çözümüde basittir. 2 ayda bir dış parazit damlası damlatırsanız, çözüm sağlamış olursunuz.

3) Aslında mantık olarak tüm kediler aynı oranda tüy döker. Fakat etraftaki tüylerin farkedilmesi ırkın tüy rengine ve tüy boyuna bağlıdır. Açık renkli ve uzun tüyler her zaman daha fazla farkedilir olacağından çok fazla tüy dökülüyormuş gibi gelebilir. Ankara kedilerinin tüyleride beyaz olduğundan bu konuda sıkıntı yaşayabilirsin. Günlük olarak taramalı ve premium mamalarla beslemelisin. Bu şekilde tüy dökümünü minimize edersin. Ama asla tam anlamıyla durduramazsın. Bu onların hayatının doğal işleyişi çünkü.

4) Kediler, tuvalet ihtiyaçlarını 'gömebilecekleri' şekilde gidermeyi severler. Dolayısıyla kum - toprak gibi materyalleri kazıp, tuvaletlerini yapar sonrada üstlerini örterler. Günümüzde kedi kumları oldukça iyi iş görüyor bu konuda. Topaklanan beyaz kum kullanırsan çişini ve kakasını yaptığında kum hemen taş gibi olur ve sende hergün o taşları bir kürek yada eldiven yardımıyla alıp temizlersin. Kediler genelde temizlik konusunda takıntılı derecede hassastırlar. Birde kristal kum yerine doğal - topaklanan kum kullanmanı öneririm. Hem senin, hem kedinin sağlığı için.

• Bizim çocuklarda çok istiyor yavru bir kedi almayı ama tırnak meselesi var onu nasıl hallediyorsunuz.
    Az buz değil ciddi tımakları var yırtarlar her tarafımızı..

Orijinalden alıntı: mustafakumbar

Bizim çocuklarda çok istiyor yavru bir kedi almayı ama tırnak meselesi var onu nasıl hallediyorsunuz.

Benim kedim bugüne kadar 1 kez bile tırnak çıkarmadı, tırmalamaya çalışmadı. 2 haftada bir tırnaklarını kesiyoruz zaten ucundan. O da, parkelerimizi çizmesin diye koşup oynarken.. Yoksa bize zarar verdiğinden değil.

Kedinizin kişiliğiyle alakalı bir durumdur. Sakin - uysal cinslerde kediler tercih ederseniz tırnak sorununuz olmaz.

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: mustafakumbar

Bizim çocuklarda çok istiyor yavru bir kedi almayı ama tırnak meselesi var onu nasıl hallediyorsunuz.

Benim kedim bugüne kadar 1 kez bile tırnak çıkarmadı, tırmalamaya çalışmadı. 2 haftada bir tırnaklarını kesiyoruz zaten ucundan. O da, parkelerimizi çizmesin diye koşup oynarken.. Yoksa bize zarar verdiğinden değil.

Kedinizin kişiliğiyle alakalı bir durumdur. Sakin - uysal cinslerde kediler tercih ederseniz tırnak sorununuz olmaz.

Teşekkürler. [:"(]

Merhaba arkadaşlar.

1-Canı sıkılır tabi.Huysuzlukta yapar.Sürekli miyavlar.
    2-Benim kedim 9 yaşına girmiş- yeni farkettim -sadece 1 kez yıkadım.O da çamurda yüzmüştü.En ufak pirelenme vs. olmadı.
    3-Ankara kedisi besliyorum şuan.Beyaz.Evet tüy döküyor.Maalesef tek olumsuz yanı...
    4-Eve bir plastik kap.İçine biraz kum.Büyük marketlerde,pet shoplarda felan satıyorlar.Kediyi eğitip halledersiniz.

• Kediyi dışarı çıkartmasak olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 23 Eylül 2011; 15:10:24 >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.