Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292
Cevap
36
Favori
181.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatay Geçiş Uzmanıyım: Sorularınızı Cevaplıyorum

Yatay geçiş yapmayı mı düşünüyorsunuz? Merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz.

Yatay Geçiş Zor mu?

Yatay geçişin zorluğu, mevcut akademik durumunuza, hedef üniversiteye ve programa bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, yatay geçiş yapmak, sıfırdan üniversiteye başlamaktan daha zordur.

Yatay Geçiş Yapanlar

Yatay geçiş yapan öğrenciler, genellikle daha önce bir yüksek eğitim kurumuna devam etmiş ve farklı bir alanda ya da üniversitede eğitimlerine devam etmek isteyen kişilerdir.

Yatay Geçiş Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

• Hedef üniversite ve programın yatay geçiş şartlarını dikkatlice inceleyin.
    • Güçlü bir akademik geçmişe sahip olun.
    • Hedef programla ilgili deneyim ve becerilerinizi vurgulayan bir başvuru mektubu hazırlayın.
    • Gerekliyse, yatay geçiş sınavına iyi hazırlanın.
    • Yatay geçiş sürecini kolaylaştırmak için mevcut üniversitenizden destek alın.

Yatay Geçiş Sınavı Zor mu?

Yatay geçiş sınavının zorluğu, sınavın içeriğine ve hedef üniversiteye bağlı olarak değişir. Ancak genellikle sınav, temel akademik becerileri ve hedef programla ilgili bilgiyi ölçer.

Yatay Geçiş Yapmak Kolay Olan Üniversiteler

Yatay geçiş için kolaylık derecesi, üniversiteye ve programa göre değişir. Ancak bazı üniversiteler, yatay geçiş sürecini diğerlerinden daha kolay hale getirebilir. Bu üniversiteler hakkında araştırma yapmak önemlidir.

Yatay geçiş yapmak, akademik ve profesyonel hedeflerinize ulaşmak için değerli bir yol olabilir. Dikkatli planlama ve çabayla, bu zorlu süreci atlatabilir ve kariyerinizde bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

Bu mesaj silindi.
    başvurumu yaptım kabul edildi başvurum fakat istenen not ortalamasının altındayım ama yatay geçiş için o bölüme baş vuran tek kişi benim?size girermiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

istenen ortalamayı tutturmak yeterli mi? başka ne istiyolar? hazırlıktan gidebilirmiyiz ?

her üniversitenin kuralları farklıdır ama genelde hazırlık sınıfında yatay geçiş olmaz.

en azından 1. sınıfı bitirmelisin.

başvuracağın okula göre isteyecekleri şeyler değişir. kimisi sadece ortalama bazısı ösys puanı bazısı bilim sınavı ve mülakat ister.

bunlar değişkendir. okulların yönetmeliğine bakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: x264

başvurumu yaptım kabul edildi başvurum fakat istenen not ortalamasının altındayım ama yatay geçiş için o bölüme baş vuran tek kişi benim?size girermiyim?

başvurun kabul edildiyse zaten geçersin.

ama şöyle mesela en az 2,6 ortalama isteyen bir yere başvurdun senin ortalama 2,5 şimdi genelde ösys notun tuttarsa geçersin.

ama yeterli değilse geçemezsin. kural bu yök kararı .

ortalama tutmazsa başvuru değerlendirlmeye dahi alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

quote:

ama şöyle mesela en az 2,6 ortalama isteyen bir yere başvurdun senin ortalama 2,5 şimdi genelde ösys notun tuttarsa geçersin.

Mesela 1.yılın yani ilk yılın birinci veya ikinci dönemı yatay geçiş yapabiliyor muyuz ?

Bir de şimdi diyelim ki atıyorum Ege üniveristesine dilekçe verdik geçmek için ama geçeceğimiz kesin değil yani zaman kaybı yaşamamk için başka üniversiteye de aynı anda yatay geçiş dilekçesi verebiliyor muyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

quote:

Mesela 1.yılın yani ilk yılın birinci veya ikinci dönemı yatay geçiş yapabiliyor muyuz ?

Bir de şimdi diyelim ki atıyorum Ege üniveristesine dilekçe verdik geçmek için ama geçeceğimiz kesin değil yani zaman kaybı yaşamamk için başka üniversiteye de aynı anda yatay geçiş dilekçesi verebiliyor muyuz ?

birinci sorunun cevabı üniden üniye değişir ama genelde bahar yarıyılı yatay geçişleri ön lisan programları için açılır.

ikinci sorunun cevabı ise istediğin kadar üniversiteye başvurabilirsin. hatta geçmek istediğin ünide bölümün ikinci öğretimi varsa hem örgün hemde ikinci öğretime başvurabiliyorsun

• Tam gunlerdir aklimda dusunup durdugum konuya deginmissin. Yardimci olursan cok.sevinirim. Istedigim bolum suleyman demirel bilgisayar muh. uzaktan egitim idi. ancak puanim 219 ve 236 ile kapattigindan yerlesemedim. Sonuclar aciklandigindan beri dusunup duruyorum. Acaba 1 sene daha hazirlanip sifirdanmi girsem yoksa gene ayni universitede jeoloji ve maden muh var kontenjanlari dolmamis. Ek yerlestirmede bunlardan birine yerlesip yatay gecisle istedigim bolumemi gecsem. Arastirmalarima gore butur bolumu yazan herkes genelde ayni dusunce ile yazdigindan yatay gecis imkansiz gibi birsey o nedenle bir sene daha hazirlanip sifirdan girmek daha kolay diyorlar ve kafam.karmakarisik. Siz ne onerirseniz acaba?
  • 2. Öğretim okurken farklı okulun 1. Öğretimine yatay geçiş yapabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Tam gunlerdir aklimda dusunup durdugum konuya deginmissin. Yardimci olursan cok.sevinirim. Istedigim bolum suleyman demirel bilgisayar muh. uzaktan egitim idi. ancak puanim 219 ve 236 ile kapattigindan yerlesemedim. Sonuclar aciklandigindan beri dusunup duruyorum. Acaba 1 sene daha hazirlanip sifirdanmi girsem yoksa gene ayni universitede jeoloji ve maden muh var kontenjanlari dolmamis. Ek yerlestirmede bunlardan birine yerlesip yatay gecisle istedigim bolumemi gecsem. Arastirmalarima gore butur bolumu yazan herkes genelde ayni dusunce ile yazdigindan yatay gecis imkansiz gibi birsey o nedenle bir sene daha hazirlanip sifirdan girmek daha kolay diyorlar ve kafam.karmakarisik. Siz ne onerirseniz acaba?

yaparsın hemde zor olmaz uzaktan eğitim programlarına hemde süleyman demirel üniversitesinde çok yüksek olmayan bir ortalama ile geçebileceğini sanıyorum geçmiş yılların sonuçlarını araştırmanı tavsiye ederim.

birde tabi üniversitenin kontenjan açması gerekir. uzaktan eğitim için.

• universitenin sitesinden ve gecmis yil klavuzlarindan baktigim kadari ile 3.00 not ortalamasi ve ustu.demis birde 2 veya 3 kisi jeolojiden yatay gecis kontenjani verilmis. ancak hangi bolumlere gecilebilir diye belirtilmemis. sadece orman ve su urunleri gibi bolumlere su bolume gecersin gibisinden belirtmisler.
  • quote:

universitenin sitesinden ve gecmis yil klavuzlarindan baktigim kadari ile 3.00 not ortalamasi ve ustu.demis birde 2 veya 3 kisi jeolojiden yatay gecis kontenjani verilmis. ancak hangi bolumlere gecilebilir diye belirtilmemis. sadece orman ve su urunleri gibi bolumlere su bolume gecersin gibisinden belirtmisler.

süleyman demirel üniversitesi yatay geçiş yönetmeliği yaz gogle çıkan şeyi detaylı incele

mühendislik faültesindeki bölümler arası yatay geçiş yapabilirsin genellike öyle şart olmaz
  • o yonetmeligi okudum. orada 3.0 ve ustu not ortalamasi istiyor ve 2 kisi kontenjani var. sizce bir yil daha calisip sifirdan universiteye yerlesmek mi yoksa ek yerlestirmede jeoloji yada madene yerlesip seneye yatay gecis yapmak mi? yatay gecisse bu not ortalamasi ve kontenjana gore yeniden universite sinavina girmek mi yata gecis yapmak mi daha kolay olur?
  • quote:

o yonetmeligi okudum. orada 3.0 ve ustu not ortalamasi istiyor ve 2 kisi kontenjani var. sizce bir yil daha calisip sifirdan universiteye yerlesmek mi yoksa ek yerlestirmede jeoloji yada madene yerlesip seneye yatay gecis yapmak mi? yatay gecisse bu not ortalamasi ve kontenjana gore yeniden universite sinavina girmek mi yata gecis yapmak mi daha kolay olur?

o bölüm için tekrar hazırlanarak girmen daha kolay
  • tesekkurler yorumunuz icin. peki benim puan 219 istedigim yer 236 ile kapatmis. diyelim layit yaptirmayan oldu ek tercihte yazsak gelme sansi var mi bir sene daha kaybetmek agir geliyor acikcasi bana. zamana karsi yarisiyorumda yas gecti baya:)
  • quote:

tesekkurler yorumunuz icin. peki benim puan 219 istedigim yer 236 ile kapatmis. diyelim layit yaptirmayan oldu ek tercihte yazsak gelme sansi var mi bir sene daha kaybetmek agir geliyor acikcasi bana. zamana karsi yarisiyorumda yas gecti baya:)
    sorusu oln varsa burdaym
  • quote:

sorusu oln varsa burdaym

Alıntıları Göster
    Özel %50 den 1. sınıfta devlete veya %100 baska özele geçiş yapabilir miyim ?
  • Bu sene kadir has üniversitesi yönetim bilişim sistemlerini tam burslu kazandım ileriki senelerde boğaziçi yönetim bilişim sistemlerine geçme şansım var mı çok zor bişey mi notlarımın nasıl olması lazım yardımcı olur musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

devlete yapabilirsin aynı üniversitede %100 e geçeilirsin.

diğer üniversitelerde geçersen genelde burslu kabul etmezler ancak taban puanın yetiyorsa burslu için olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan5835

Bu sene kadir has üniversitesi yönetim bilişim sistemlerini tam burslu kazandım ileriki senelerde boğaziçi yönetim bilişim sistemlerine geçme şansım var mı çok zor bişey mi notlarımın nasıl olması lazım yardımcı olur musun

var tabiki ama bunun için not ortalaman çok iyi olmalı , boğaziçi için esxtra koşullar bilim sınavı ve mülakattır diğer üniversitelere göre

yatay geç,iş yapmak zordur vede ingilizce çok iyi olmalı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

devlete yapabilirsin aynı üniversitede %100 e geçeilirsin.

diğer üniversitelerde geçersen genelde burslu kabul etmezler ancak taban puanın yetiyorsa burslu için olabilir

Devlete gecerim heralde bizim takoz üni %50 den %100 yapmıyor ingilizede E en üstten mezun olacagım :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.