Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
36
Favori
186.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasagiç2700

quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

ben sınıf ögrtmnliginden hukuga yada pdr ye geçebilir miyim

hangi üniversite olduğuna bağlı geçen seneki koşullara bak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasagiç2700

quote:

ben sınıf ögrtmnliginden hukuga yada pdr ye geçebilir miyim

hangi üniversite olduğuna bağlı geçen seneki koşullara bak

şimdi baktım lisans düzeyinde geçişlerde tek biyoloji bölümünden 5 kişi geçiş yapmış başka bölüm geçişi hiç yok bu nasıl iş
  • 1) İlk başta kimisi not ortalamasına kimisi mülakata kimisi ösys puanına bakar demişsin. Daha sonraki mesajlarında ortalama tutmazsa ösys taban puanına bakarlar demişsin. Bu 2 cümlede farklı anlamlar çıkıyor.
    Yani önce not ortalamasına bakıp "hmm bu yetmemiş" deyip sonra bir de ösys puanına bakmaya mı geliyor sıra? Yoksa sadece bu kriterlerden birine mi bakıyorlar yatay geçişe hak kazanmak için.

2) Yatay geçiş için dilekçeyi nereye veriyoruz? Dekanlık? Öğrenci işleri? Rektörlük? Ve öğrenim hayatımızda en erken ne zaman verebiliyoruz dilekçeyi yatay geçiş için? İlk senenin sadece güz dönemi not ortalamaları yeterli gelmiyor mu?

3) Kütahya'daki bir meslek yüksek okulundan (iö) İstanbul'daki başka bir meslek yüksek okuluna aynı bölüme (örgün olarak) transfer olmak istiyorum.

4) Bir de şunu merak ediyorum. 2. öğretimdeyiz diyelim. Yatay geçişle şu an okumakta olduğumuz aynı üniversitenin aynı bölümünün örgününe ya da tam tersine -örgünden 2. öğretime- geçmek mümkün mü? Örneğin: A üniversitesinin su ürünleri 2. öğretimdeyiz ve yatay geçişle A üniversitesinin su ürünleri bölümünün 1. öğretimine geçiş yapmak istiyoruz, değişen tek şey 2. öğretim örgün olayı yani. Bu mümkün mü? Böyle bir şey varsa gider örgünden birini bulurum 2. öğretime geçmek isteyen varsa "gel sen de dilekçe ver ben de vereyim yerlerimiz değişsin." derim.

5) Yatay geçiş için kontenjan nasıl açılıyor? Ek yerleştirmelerden sonra da çeşitli -okulu bırakma, kayıt dondurma, kayıt sildirme vb- sebeplerle sonradan kontenjan boşluğu mu oluyor? Yoksa sırf bunun için 2-3 ekstra kontenjan mı bırakılıyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x264

başvurumu yaptım kabul edildi başvurum fakat istenen not ortalamasının altındayım ama yatay geçiş için o bölüme baş vuran tek kişi benim?size girermiyim?

başvurun kabul edildiyse zaten geçersin.

ama şöyle mesela en az 2,6 ortalama isteyen bir yere başvurdun senin ortalama 2,5 şimdi genelde ösys notun tuttarsa geçersin.

ama yeterli değilse geçemezsin. kural bu yök kararı .

ortalama tutmazsa başvuru değerlendirlmeye dahi alınmaz

Mesela 1.yılın yani ilk yılın birinci veya ikinci dönemı yatay geçiş yapabiliyor muyuz ?

Bir de şimdi diyelim ki atıyorum Ege üniveristesine dilekçe verdik geçmek için ama geçeceğimiz kesin değil yani zaman kaybı yaşamamk için başka üniversiteye de aynı anda yatay geçiş dilekçesi verebiliyor muyuz ?

birinci sorunun cevabı üniden üniye değişir ama genelde bahar yarıyılı yatay geçişleri ön lisan programları için açılır.

ikinci sorunun cevabı ise istediğin kadar üniversiteye başvurabilirsin. hatta geçmek istediğin ünide bölümün ikinci öğretimi varsa hem örgün hemde ikinci öğretime başvurabiliyorsun

Hocam teşekkür ederim bir de yandal veya çift anadal programları hakkında bilginiz var mı bir iki basit soru soracağım da ?

• quote:

hocam tıp fakültelerinde durum nasıldır? özellikle istanbuldaki üniversitelere geçiş için aranan şartlar neler... acil cevaplarsanız sevinirim..
  • quote:

Fırat üniversitesinden marmara ya geçiş yaptım marmaradaki işlemlerim bitti.Fırat ta yapmam gereken birşey kaldımı herhangi bir belge falan vermem gerekiyormu?
  • özel tıp diş eczalardan devlete geçme durumu nedir her yıl kontenjan açıyorlarmış devlet üniversiteleri.açtıklarına göre elbet devlet üniversiteleri özelden adam alıyordur?
  • merhaba ben istanbul üniversitesinde 3. yedeğim aklıma takılan soru şu : benim önümdeki 2. yedek, istanbul üniversitesinin başka bir bölümünde asil ve oraya kayıt yaptıracağın tahmin ediyorum ben bu durumda 2.yedek olur muyum ? yoksa sadece asillerin yerine mi yerleşebilirim çünkü yedekler açıklandığına eğer iki kişilik kontenjan açıksa üniversite bu boşluğa o kişiyi yerleştirecek ve belirlenen tarihler arasında yedek kayıtları için o kişiyi bekleyecek ancak o kişi o tarihler arasında oraya gelmeyecek ve yedek kayıtları bitecek peki bu durumda yedeklerden açık kalan yerlere diğer yedekler nasıl yerleşecek çünkü ikinci bir yedek kayıt tarihi olmaz herhalde bilen varsa cevaplayabilir mi?
  • Her üniversitenin ayrı bir yatay geçiş yönergesi var sitesinde açıp bakın.Bu adam size kendi üniversitesine göre yorum yapar.
  • Her üniversiteden her üniversiteye geçiş oluyo mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LizOzOM

Her üniversiteden her üniversiteye geçiş oluyo mu?

başvuracagın üniversitenin yönetmeliğini okursun uygunsa başvurursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

1) İlk başta kimisi not ortalamasına kimisi mülakata kimisi ösys puanına bakar demişsin. Daha sonraki mesajlarında ortalama tutmazsa ösys taban puanına bakarlar demişsin. Bu 2 cümlede farklı anlamlar çıkıyor.
    Yani önce not ortalamasına bakıp "hmm bu yetmemiş" deyip sonra bir de ösys puanına bakmaya mı geliyor sıra? Yoksa sadece bu kriterlerden birine mi bakıyorlar yatay geçişe hak kazanmak için.

2) Yatay geçiş için dilekçeyi nereye veriyoruz? Dekanlık? Öğrenci işleri? Rektörlük? Ve öğrenim hayatımızda en erken ne zaman verebiliyoruz dilekçeyi yatay geçiş için? İlk senenin sadece güz dönemi not ortalamaları yeterli gelmiyor mu?

3) Kütahya'daki bir meslek yüksek okulundan (iö) İstanbul'daki başka bir meslek yüksek okuluna aynı bölüme (örgün olarak) transfer olmak istiyorum.

4) Bir de şunu merak ediyorum. 2. öğretimdeyiz diyelim. Yatay geçişle şu an okumakta olduğumuz aynı üniversitenin aynı bölümünün örgününe ya da tam tersine -örgünden 2. öğretime- geçmek mümkün mü? Örneğin: A üniversitesinin su ürünleri 2. öğretimdeyiz ve yatay geçişle A üniversitesinin su ürünleri bölümünün 1. öğretimine geçiş yapmak istiyoruz, değişen tek şey 2. öğretim örgün olayı yani. Bu mümkün mü? Böyle bir şey varsa gider örgünden birini bulurum 2. öğretime geçmek isteyen varsa "gel sen de dilekçe ver ben de vereyim yerlerimiz değişsin." derim.

5) Yatay geçiş için kontenjan nasıl açılıyor? Ek yerleştirmelerden sonra da çeşitli -okulu bırakma, kayıt dondurma, kayıt sildirme vb- sebeplerle sonradan kontenjan boşluğu mu oluyor? Yoksa sırf bunun için 2-3 ekstra kontenjan mı bırakılıyor?

1. Sorunun cevabı

Şöyle mesela Odtü Şöyle diyor yatay geçiş için Odtünün puanı*0,95 bu puana eşit veya yüksek olmak ve not ortalaması mesela 2,7 olmak.

marmara için ise 100+ÖSYSpuanın*0,01+Yüz Üzerinden not ortalaman

ankara Üniversitesi ise direk AGNO ya göre alıyor bunu demek istediydim.

2. Soru ise

Geçiş yapacağın fakültenin dekanlığına yazıyorsun. Lisans için genelde 2. Sınıf için yani 3. yarıyıl

ön lisans için 2. yarıyıl bazı okullar değişebilir.

3. Soru ise

sadece iö lerden iölere yatay geçiş olabiliyor ama örgün eğitimden iöye yada örgüne yatay geçiş yapabiliyorsun.

4. Soru ise

İkinci öğretimden örgüne geçmek için sınıfının %10luk dilimine girip başvuru yapman gerekir. Örgünden ikinci öğretime geçiş için genelde kontenjan olmuyor.

5. soru ise

kontenjanı YÖK belirliyor. genelde 2-4 arası kontenjan olur. Ek olarak sadece belirtilen sürede baş vurupda yedekte kalanlar çağırılır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

başvurumu yaptım kabul edildi başvurum fakat istenen not ortalamasının altındayım ama yatay geçiş için o bölüme baş vuran tek kişi benim?size girermiyim?

ama şöyle mesela en az 2,6 ortalama isteyen bir yere başvurdun senin ortalama 2,5 şimdi genelde ösys notun tuttarsa geçersin.

Mesela 1.yılın yani ilk yılın birinci veya ikinci dönemı yatay geçiş yapabiliyor muyuz ?

Bir de şimdi diyelim ki atıyorum Ege üniveristesine dilekçe verdik geçmek için ama geçeceğimiz kesin değil yani zaman kaybı yaşamamk için başka üniversiteye de aynı anda yatay geçiş dilekçesi verebiliyor muyuz ?

birinci sorunun cevabı üniden üniye değişir ama genelde bahar yarıyılı yatay geçişleri ön lisan programları için açılır.

ikinci sorunun cevabı ise istediğin kadar üniversiteye başvurabilirsin. hatta geçmek istediğin ünide bölümün ikinci öğretimi varsa hem örgün hemde ikinci öğretime başvurabiliyorsun

Hocam teşekkür ederim bir de yandal veya çift anadal programları hakkında bilginiz var mı bir iki basit soru soracağım da ?

Sorabilirsin biraz bilgi sahibiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: buluthakk

quote:

hocam tıp fakültelerinde durum nasıldır? özellikle istanbuldaki üniversitelere geçiş için aranan şartlar neler... acil cevaplarsanız sevinirim..

her üniversite yönetmelik farklı olur ama istanbul üniversitesi için

Önemli kıriterler ÖSYS puanın+AGNO+ Başvuran Sayısına Göre Baraj Puan

marmarada ise 100+ÖSYS puanın*0,01+Yün üzerinden AGNO puanın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bazı üniversitelerde kontenjanlar ve bölümler farklı oluyor nedeni nedr ?

Mesela ziraat fakültesi bölümlerinden atıyorum Bitki Koruma , Ankara Üniversitesinde Gıda Mühendisliğine çift anadal yapabiliyorken Uludağ Üniversitesinde sadece Ziraat Fakültesi bölümlerine bir de Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerine tercih yapabiliyor :S

Anlamadım ben bu olayı , acaba kontenjan mı olmuyor yoksa okuldan okula çift anadal mı farklı oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖmErenay

quote:

Fırat üniversitesinden marmara ya geçiş yaptım marmaradaki işlemlerim bitti.Fırat ta yapmam gereken birşey kaldımı herhangi bir belge falan vermem gerekiyormu?

Bildiğim kadarı ile hayır üniversiteler kendi aralarında işi hallediyor ama genede arayıp sormanı tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spice boy

Üstteki soru benimkine yakin.Diyelim ki hazirlik okumadim ama ayni bölümden hazirligi zorunlu olan bir üniye gecmek istiyorum gecis nasil yapabilirim ? Yatay gecisi 1.sinifin sonunda düsünürsem tabi.

ingilizce bilgini kanıtlaman gerekir

toelf

üds

kpds

yada üniversitenin kendi sınavına gircen

1. Yıldız Teknikte bir madde var öss puanıyla ilgili anlamadım tam olarak açıklarsanız sevinirim.

• Üniversitemize, Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu yapılabilmesi için başvuracak adayın, Yükseköğretim Kurumuna yerleştirildiği yıla ait puanının, başvuru yapacağı programın, o yıla ait genel kontenjan taban puanının, %90'ından az olmaması gerekmektedir.

2. Ben Makina Müh. okuyacağım. Yatay geçiş yapmak istediğim üniversitede başka bölüm seçebilir miyim?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bazı üniversitelerde kontenjanlar ve bölümler farklı oluyor nedeni nedr ?

Mesela ziraat fakültesi bölümlerinden atıyorum Bitki Koruma , Ankara Üniversitesinde Gıda Mühendisliğine çift anadal yapabiliyorken Uludağ Üniversitesinde sadece Ziraat Fakültesi bölümlerine bir de Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerine tercih yapabiliyor :S

Anlamadım ben bu olayı , acaba kontenjan mı olmuyor yoksa okuldan okula çift anadal mı farklı oluyor ?

Üniversiteler Özerk kurumlar olduğu için her üniversitenin senatosu kendisi belirliyor o yüzden ayrı bir durum söz konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spice boy

Üstteki soru benimkine yakin.Diyelim ki hazirlik okumadim ama ayni bölümden hazirligi zorunlu olan bir üniye gecmek istiyorum gecis nasil yapabilirim ? Yatay gecisi 1.sinifin sonunda düsünürsem tabi.

ingilizce bilgini kanıtlaman gerekir

toelf

üds

kpds

yada üniversitenin kendi sınavına gircen

1. Yıldız Teknikte bir madde var öss puanıyla ilgili anlamadım tam olarak açıklarsanız sevinirim.

• Üniversitemize, Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu yapılabilmesi için başvuracak adayın, Yükseköğretim Kurumuna yerleştirildiği yıla ait puanının, başvuru yapacağı programın, o yıla ait genel kontenjan taban puanının, %90'ından az olmaması gerekmektedir.

2. Ben Makina Müh. okuyacağım. Yatay geçiş yapmak istediğim üniversitede başka bölüm seçebilir miyim?

1. si taban puan 500 ise başvuracak adayın en az 450 puanı olmalı diyor.

2. genelde olmaz ama bazı üniversiteler ders içeriklerinin %80i tutuyorsa diğer bölümlerede geçiş yapılıyor ama şöyle mesela Haritadan Geomatiğe

elektrik ten elektrik elektroniğe filan makinada nasıl olur o iş bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: forent

özel tıp diş eczalardan devlete geçme durumu nedir her yıl kontenjan açıyorlarmış devlet üniversiteleri.açtıklarına göre elbet devlet üniversiteleri özelden adam alıyordur?

Zaten genelde özleden geçiş olur yani burada devlet özel ayrımı yok herkes başvurabilir. ama bakarsan genelde özellerden geçiş yapılıyor tahminim ortalama yapmak daha kolay.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.